Canon RF 400mm f/2.8L IS USM | Reviews & Tests

Wat is de beste supertelelens voor je fullframe systeemcamera van Canon? De Canon RF 400mm f/2.8L IS USM is dé lens voor sport-, natuur- en actiefotografen. Hij heeft beeldstabilisatie tot 5.5 stops aan boord en levert een betoverende bokeh. Alle belangrijke reviews zet ik straks weer voor je op een rij!

Supertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Goedkoop zijn ze helaas niet. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 400mm f/2.8L IS USM, die in juli 2021 op de markt komt.

Canon RF 400mm f/2.8L IS USM Canon RF 400mm f/2.8L IS USM

Brandpuntsafstand: 400mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 2.890gr | Lengte x diameter: 367 x 163mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 250cm | Vergrotingsfactor: 0.17x | Filtermaat: 52mm (drop-in) | Release datum: juli 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: X euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Deze Canon-lens in het kort

De Canon RF 400mm f/2.8L IS USM is een professionele supertelelens voor sport-, natuur-, wildlife- en actiefotografie. Je schiet extreem hoogwaardige beelden met deze toplens, die bestand is tegen zwaar professioneel gebruik in barre omstandigheden.

Perfecte beeldstabilisatie

Deze supertelelens heeft optische beeldstabilisatie die maximaal 5.5 stops winst biedt tegen trillingen. Resultaat: uiterst scherpe beelden, ook als je uit de hand fotografeert. Deze telezoom is bijzonder lichtsterk. Dankzij het grote maximale diafragma van f/2.8 presteert hij ook uitstekend bij weinig licht.

Canon RF 400mm f/2.8L IS USMBetoverende bokeh

De bokeh in je beelden is betoverend, dankzij de grote lichtsterkte in combinatie met het cirkelvormige diafragma met negen lamellen. Je onderwerpen komen daardoor prachtig los van de achtergrond.

Uitmuntend glas

Dat dit een kwaliteitsobjectief is, zie je onder meer aan het uitmuntende glaswerk. Het optiek is uitgerust met Super UD- en fluorietelementen om fringing en chromatische aberraties te verminderen. Ook de coatings zijn van topklasse. De Super Spectra en Air Sphere Coatings minimaliseren ghosting en flares. Resultaat van coatings en glas: een grote kleurnauwkeurigheid en uitzonderlijke heldere resultaten, ook als je schiet bij tegenlicht.

Snelle en nauwkeurige autofocus

Scherpstellen is een ander sterk punt van deze professionele supertele. Hij heeft twee autofocus-presets, waarmee je onmiddellijk kunt terugkeren naar scherpstelafstanden die je in het geheugen hebt opgeslagen. De aanpasbare elektronische scherpstelring maakt handmatige scherpstelling mogelijk tijdens Servo AF. De bediening is intuïtief dankzij de positionering en de materiaalkwaliteit van de knoppen.

Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCompatibel met extenders

Heel mooi is ook dat de RF 400mm f/2.8L IS USM compatibel is met de Canon RF 1.4x en 2x extenders. Daardoor zijn brandpuntsafstanden bereikbaar van respectievelijk 560mm (met f/4) en 800mm (met f/5.6).

Duurzame constructie

Uiteraard is de Canon RF 400mm f/2.8L IS USM zeer duurzaam uitgevoerd. De lensbody heeft een coating van hittebestendige witte verf en is bestand tegen intensief, professioneel gebruik. De lens heeft een stof- en waterbestendig ontwerp met een fluorcoating op het voorste lenselement voor eenvoudige reiniging. Kortom: een professionele toplens met helaas een zeer professioneel prijskaartje.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Natuurfotografie
 • Wildlifefotografie
 • Actiefotografie

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nlMooi van Canon: tot €1000 cashback!

Stel je eigen Canon-kit samen en profiteer van cashback-bedragen die kunnen oplopen tot €1000. Combineer een fullframe Canon-camera met een Canon-lens en claim je voordeel!

Profiteer van deze Canon-actie >>

 

(Professionele) reviewers over de Canon RF 400mm f/2.8L

De Canon RF 400mm f/2.8L: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, het objectief komt pas in juli 2021 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 400mm f/2.8L IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 400mm f/2.8L

 • Super lichtsterk: maximaal diafragma van f/2.8
 • Tegen trillende handen: 5.5 stops optische beeldstabilisatie
 • Extreem hoge beeldkwaliteit: Super UD- en fluorietelementen
 • Heldere beelden: Super Spectra en Air Sphere-coatings
 • Indrukwekkende bokeh: cirkelvormig diafragma met 9 lamellen
 • Professioneel: aanpasbare elektronische scherpstelring
 • Professioneel: twee focus presets
 • Duurzame constructie: weerbestendig ontwerp met fluorcoating
 • Handig: draaibare statiefkraag

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-filmpje over de Canon RF 400mm f/2.8L

Bekijk een mooi filmpje over de RF 400mm f/2.8L en de RF 600mm f/4L IS USM (ongeveer 3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je beide lenzen hebben...

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R5Canon EOS R: fullframe systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische fullframe systeemcamera’s op de markt gebracht. De meest recente zijn de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s?

Mijn review van de Canon EOS R5 >>

Mijn review van de Canon EOS R6 >>

Mijn review van de Canon EOS R >>

Mijn review van de Canon EOS RP >>

Mijn review van de Canon EOS Ra >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Canon belooft dat er eind 2020 in totaal 17 RF-lenzen en 2 extenders op de markt zullen zijn. Hieronder vind je de huidige RF-lenzen plus de RF-lenzen waarvan al iets bekend is. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl