Canon RF 400mm f/2.8L IS USM | Reviews & Tests

Wat is de beste supertelelens voor je fullframe systeemcamera van Canon? De Canon RF 400mm f/2.8L IS USM is dé lens voor sport-, natuur- en actiefotografen. Hij heeft beeldstabilisatie tot 5.5 stops aan boord en levert een betoverende bokeh. “Een duidelijk statement van Canon dat de EOS R-camera’s helemaal klaar zijn voor professionele sport- en natuurfotografie.” Alle belangrijke reviews zet ik weer voor je op een rij!

Canon RF 400mm f/2.8L IS USMSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Goedkoop zijn ze helaas niet. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 400mm f/2.8L IS USM, die in juli 2021 op de markt is gekomen.

Canon RF 400mm f/2.8L IS USM

Brandpuntsafstand: 400mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 2.890gr | Lengte x diameter: 367 x 163mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 250cm | Vergrotingsfactor: 0.17x | Filtermaat: 52mm (drop-in) | Release datum: juli 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 13.219 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L IS USMDeze Canon-lens in het kort

De Canon RF 400mm f/2.8L IS USM is een professionele supertelelens voor sport-, natuur-, wildlife- en actiefotografie. Je schiet extreem hoogwaardige beelden met deze toplens, die bestand is tegen zwaar professioneel gebruik in barre omstandigheden.

Perfecte beeldstabilisatie

Deze supertelelens heeft optische beeldstabilisatie die maximaal 5.5 stops winst biedt tegen trillingen. Resultaat: uiterst scherpe beelden, ook als je uit de hand fotografeert. Deze telezoom is bijzonder lichtsterk. Dankzij het grote maximale diafragma van f/2.8 presteert hij ook uitstekend bij weinig licht.

Betoverende bokeh

De bokeh in je beelden is betoverend, dankzij de grote lichtsterkte in combinatie met het cirkelvormige diafragma met negen lamellen. Je onderwerpen komen daardoor prachtig los van de achtergrond.

Uitmuntend glas

Dat dit een kwaliteitsobjectief is, zie je onder meer aan het uitmuntende glaswerk. Het optiek is uitgerust met Super UD- en fluorietelementen om fringing en chromatische aberraties te verminderen. Ook de coatings zijn van topklasse. De Super Spectra en Air Sphere Coatings minimaliseren ghosting en flares. Resultaat van coatings en glas: een grote kleurnauwkeurigheid en uitzonderlijke heldere resultaten, ook als je schiet bij tegenlicht.

Canon RF 400mm f/2.8L IS USMSnelle en nauwkeurige autofocus

Scherpstellen is een ander sterk punt van deze professionele supertele. Hij heeft twee autofocus-presets, waarmee je onmiddellijk kunt terugkeren naar scherpstelafstanden die je in het geheugen hebt opgeslagen. De aanpasbare elektronische scherpstelring maakt handmatige scherpstelling mogelijk tijdens Servo AF. De bediening is intuïtief dankzij de positionering en de materiaalkwaliteit van de knoppen.

Compatibel met extenders

Heel mooi is ook dat de RF 400mm f/2.8L IS USM compatibel is met de Canon RF 1.4x en 2x extenders. Daardoor zijn brandpuntsafstanden bereikbaar van respectievelijk 560mm (met f/4) en 800mm (met f/5.6).

Duurzame constructie

Uiteraard is de Canon RF 400mm f/2.8L IS USM zeer duurzaam uitgevoerd. De lensbody heeft een coating van hittebestendige witte verf en is bestand tegen intensief, professioneel gebruik. De lens heeft een stof- en waterbestendig ontwerp met een fluorcoating op het voorste lenselement voor eenvoudige reiniging. Kortom: een zeer professionele toplens met helaas ook een zeer professioneel prijskaartje.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Natuurfotografie
 • Wildlifefotografie
 • Actiefotografie

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nlTot €300 inruilkorting bij een Canon EOS R-camera

Koop een Canon EOS R, R5, R6 of RP systeemcamera en ontvang tijdelijk tot 300 euro inruilkorting. Je profiteert van deze actie tot en met 31 oktober 2021!

Deze Canon-actie bij CameraNU.nl >>

Deze Canon-actie bij Cameraland.nl >>

 

Canon RF 400mm f/2.8L IS USM(Professionele) reviewers over de Canon RF 400mm f/2.8L

De Canon RF 400mm f/2.8L: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, het objectief is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Gordon heeft de Canon RF 400mm f/2.8L samen met de Canon RF 600mm f4L getest. In één moeite door twee zeer prijzige toplenzen voor het EOS R-systeem van Canon. En wat zijn zijn bevindingen?
  Beide lenzen zijn volgens Gordon supertelelenzen in elke zin van het woord. Tegelijk maken ze een duidelijk statement van Canon dat de EOS R-camera’s helemaal klaar zijn voor professionele sport- en natuurfotografie.
  Kijk je naar de EF-versies van deze supertele’s (de Mark III-versies uit 2018) dan zijn de RF-versies slechts milde updates ten opzichte van deze tele’s voor DSLR’s. Gek is dat niet, want destijds heeft Canon die DSLR-versies ontworpen met z’n nieuwe systeemcamera’s in gedachten. “Dus het heeft geen zin om optica die nog steeds aan de top staat opnieuw uit te vinden”, stelt Gordon.
  Toch zijn de RF-versies meer dan alleen EF-modellen met ingebouwde adapters. De RF-communicatie van de nieuwe lenzen ondersteunt hogere burst-snelheden, fijnere diafragma-aanpassingen in video, verbeterde stabilisatie en de kans om sneller scherp te stellen op toekomstige body’s met Dual Power Drive.
  Wie de EF Mark III-lenzen heeft, kan daar volgens Gordon gerust bij blijven. Maar wie een EOS R-camera bezit zal de verbeteringen van de RF-modellen zeker waarderen. Voor de kosten hoef je het niet te laten: de RF- en EF-versies kosten hetzelfde. En het zijn wel oogverblindende prijzen. Maar die betaal je nu eenmaal voor supertele’s met een snel diafragma.
  Dit soort supertele’s worden gebruikt door fotografen van grote sportevenementen – denk: Olympische Spelen, Formule 1-wedstrijden – of door professionele wildlife-fotografen. Canon heeft niet gelet op de kosten, maar puur op de compromisloze prestaties bij lange brandpuntsafstanden. “In dat opzicht leveren deze nieuwe RF-lenzen wat ze beloven. Maar belangrijker nog: de nieuwe lenzen laten zien dat Canon z’n EOS R-systeem nu beschouwt als een serieus platform voor professionele sport- en wildlife-fotografen.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Bryan heeft blijkbaar al de hand weten te leggen op een pre-productie-model van deze fenomenale Canon RF 400mm f/2.8L, want hij biedt als eerste een uitvoerige review.
  En zoals te verwachten is hij uiterst lovend, waarbij hij hem direct vergelijkt met z’n DSLR-broer: de Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM. “Wat ik schreef in mijn test van de EF-versie geldt ook voor de Canon RF 400 f/2.8L IS USM: dit is een absoluut compromisloze lens, gemaakt door een firma die een lange geschiedenis heeft in het produceren van de allerbeste objectieven die op de markt zijn.”
  In wezen is de lichtsterke RF-supertele dezelfde lens als de Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM, maar dan voor het EOS R-systeem. Beide lenzen zijn een optelsom van de allerbeste innovatieve lenstechnologie en het allerbeste glas die op dit moment verkrijgbaar zijn. Gemaakt voor professionals die er dag in dag uit op moeten kunnen vertrouwen.
  Deze Canon heeft een uitstekende bouwkwaliteit, een ultragroot diafragma voor een dergelijke lens, een snel en nauwkeurig autofocussysteem en een extreem hoogwaardige beeldkwaliteit. Waarmee hij voldoet aan de eisen van serieuze sportfotografen, natuurfotografen en fotojournalisten. Weet je als serieuze fotograaf het geld bij elkaar te sprokkelen en deze Canon wordt bij je thuisbezorgd, dan voel je je volgens Bryan “als een kind op kerstochtend”.
 • Christopher Frost (video-review): Volgens fotograaf en reviewer Christopher Frost in zijn uitvoerige review op YouTube is deze Canon “letterlijk de cameralens van de hoogste kwaliteit die ik ooit heb gebruikt. Hij is fysiek geweldig, optisch onberispelijk... en ongelooflijk duur.” Grote vraag: is hij de hoge vraagprijs waard?
  Bekijk deze YouTube-review onderaan deze pagina.

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 400mm f/2.8L IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 400mm f/2.8L

 • Super lichtsterk: maximaal diafragma van f/2.8
 • Tegen trillende handen: 5.5 stops optische beeldstabilisatie
 • Extreem hoge beeldkwaliteit: Super UD- en fluorietelementen
 • Heldere beelden: Super Spectra en Air Sphere-coatings
 • Indrukwekkende bokeh: cirkelvormig diafragma met 9 lamellen
 • Professioneel: aanpasbare elektronische scherpstelring
 • Professioneel: twee focus presets
 • Duurzame constructie: weerbestendig ontwerp met fluorcoating
 • Handig: draaibare statiefkraag

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon RF 400mm f/2.8L

Bekijk een mooie YouTube-review van de RF 400mm f/2.8L door fotograaf Christopher Frost (14.40 minuten). Volgens Christopher “letterlijk de cameralens van de hoogste kwaliteit die ik ooit heb gebruikt”. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je beide lenzen hebben...

Canon RF 400mm f/2.8L op CameraNU.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Fotodevakman.nl >>

Canon RF 400mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R5Canon EOS R: fullframe systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische fullframe systeemcamera’s op de markt gebracht. De meest recente zijn de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 wordt het nieuwe vlaggenschip. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s?

Mijn preview van de Canon EOS R3 >>

Mijn review van de Canon EOS R5 >>

Mijn review van de Canon EOS R6 >>

Mijn review van de Canon EOS R >>

Mijn review van de Canon EOS RP >>

Mijn review van de Canon EOS Ra >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen.

Canon RF-objectiefSoort lensPrijsRatingReviews
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeFisheye€ 2,23990/100Reviews >>
Canon RF 16mm f/2.8 STMGroothoek€ 34985/100Reviews >>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMGroothoekzoom€ 2,53990/100Reviews >>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMGroothoekzoom€ 1,84990/100Reviews >>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMMacro€ 1,57992/100Reviews >>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMMacro€ 55985/100Reviews >>
Canon RF 85mm f/1.2L USMPortret€ 3,04998/100Reviews >>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMPortret€ 71985/100Reviews >>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMReiszoom€ 89987/100Reviews >>
Canon RF 50mm f/1.2L USMStandaard€ 2,53995/100Reviews >>
Canon RF 50mm f/1.8 STMStandaard€ 23985/100Reviews >>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMStandaardzoom€ 3,29997/100Reviews >>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMStandaardzoom€ 2,35995/100Reviews >>
Canon RF 24-105mm f/4.0LStandaardzoom€ 1,21990/100Reviews >>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMStandaardzoom€ 50980/100Reviews >>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMSupertele€ 14,22998/100Reviews >>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMSupertele€ 13,21998/100Reviews >>
Canon RF 800mm f/11 DO IS STMSupertele€ 1,06985/100Reviews >>
Canon RF 600mm f/11 DO IS STMSupertele€ 81985/100Reviews >>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMSupertelezoom€ 3,14988/100Reviews >>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMSupertelezoom€ 74985/100Reviews >>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMTelezoom€ 2,59995/100Reviews >>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMTelezoom€ 1,82990/100Reviews >>
Canon Extender RF 1.4XExtender€ 609CameraNU >>
Canon Extender RF 2XExtender€ 769CameraNU >>
Canon RF 35mm f/1.2L USM (verwacht)
Canon RF 24mm f1.4L (verwacht)
Canon RF 24mm f/1.8 IS STM Macro (rumor)
Canon RF 135mm f1.4L (verwacht)
Canon RF 300mm f/2.8L IS USM (rumor)
Canon RF 500mm f/4L IS USM (rumor)
Canon RF 800mm f/5.6L IS USM (rumor)
Canon RF 1200mm f/8L IS USM (rumor)
Canon RF 10-24mm f/4L USM (verwacht)
Canon RF 18-45mm IS STM (verwacht)
Canon RF 70-135mm f/2L (verwacht)
Canon TS-R 14mm f/4L (verwacht)
Canon TS-R 24mm f/3.5L (verwacht)

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy