Canon RF 35mm f/1.4L VCM: Reviews & Tests

De Canon RF 35mm f/1.4L VCM is een professionele groothoeklens voor je fullframe Canon systeemcamera. Deze compacte en lichtsterke lens is zeer veelzijdig inzetbaar en excelleert in fotografie én video. Alle belangrijke reviews zet ik weer voor je op een rij!

Canon RF 35mm f/1.4L VCM Lichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 35mm f/1.4L VCM, die in juni 2024 op de markt komt.

Canon RF 35mm f/1.4L VCM

Brandpuntsafstand: 35mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 555gr | Lengte x diameter: 99 x 77mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 28cm | Vergrotingsfactor: 0.18x | Filtermaat: 67mm | Release datum: juni 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.929 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Kamera-express.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L VCM Deze Canon-lens in het kort

Een lens waar veel professionele portret- en bruidsfotografen maar ook videografen verguld mee zullen zijn. De Canon RF 35mm f/1.4L VCM is een lichtsterke groothoeklens met een excellente beeldkwaliteit. Scherpstellen gaat zeer snel en precies dankzij Nano USM- en VCM-technologie. Hij weegt slechts 555 gram en biedt een uitstekende balans en hanteerbaarheid, waardoor hij ideaal is voor langere shoots en gebruik met kleinere video rigs.

Canon RF 35mm f/1.4L VCMDromerige bokeh

De Canon RF 35mm f/1.4L VCM is ideaal als je aan het werk gaat op een plek met weinig licht, binnenshuis of tijdens de schemering. Door de grote lichtsterkte van f/1.4 en het 11-bladige cirkelvormige diafragma is de bokeh prachtig, dromerig en filmisch. De natuurlijke onscherpe achtergrond zorgt ervoor dat je onderwerp er echt uitspringt.

Razendsnel scherp

Met deze Canon stel je razendsnel en zeer nauwkeurig scherp dankzij een geavanceerd autofocussysteem dat twee verschillende soorten motoren combineert: de Nano USM (Ultrasonic Motor) en de VCM (Voice Coil Motor). Daarbij is de scherpstelling ook zeer stil: ideaal voor wie veel filmt.

Canon RF 35mm f/1.4L VCMCreatieve close-ups

Mooi is z’n kortste scherpstelafstand van slechts 28 centimeter. Daardoor kruip je dicht op de huid van je onderwerp: je maakt fraaie close-ups met veel details. Dit maakt de lens ideaal voor macro-achtige fotografie en creatieve composities.

Irisring voor vloeiende handmatige bediening

De Canon RF 35mm f/1.4L VCM heeft een speciale irisring, ideaal voor nauwkeurige en vloeiende handmatige controle over je diafragma-instellingen tijdens het filmen. Deze functie biedt creatieve controle: je kunt eenvoudig de belichting en scherptediepte aanpassen zonder schokkerige overgangen.

Canon RF 35mm f/1.4L VCMHoogwaardige constructie

De RF 35mm f/1.4L VCM is opgebouwd uit 14 lenselementen verdeeld over 11 groepen, waaronder 2 UD-elementen en 2 asferische elementen, waarmee chromatische en sferische aberraties minimaal zijn. Super Spectra- en ASC-coatings verminderen lensflare en ghosting. Resultaat: beelden met uitzonderlijke helderheid en contrast, zelfs bij moeilijk licht.

Robuust gebouwd

Deze professionele Canon-lens is robuust gebouwd met afdichtingen die beschermen tegen stof en vocht. Het voorste lenselement is voorzien van een fluorcoating die helpt om vuil, stof en waterafstotend te maken. De robuuste constructie en de bescherming tegen elementen zorgen ervoor dat deze lens geschikt is voor intensief gebruik.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Reportagefotografie
 • Reisfotografie
 • Film en video

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 35mm f/1.4L VCMProfessionele reviewers over de Canon RF 35mm f/1.4L

De Canon RF 35mm f/1.4L VCM: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, het objectief is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • The-digital-picture.com.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon RF 35mm f/1.4 L VCM-lens voegt volgens Bryan “de zeer gewenste, hoogwaardige combinatie van 35mm-beeldhoek en ultrasnel f/1.4-diafragma toe aan Canons assortiment RF-spiegelloze cameralenzen”. Naar deze lens hebben volgens hem vele foto- en videografen uitgekeken. Hij brengt “bijna een decennium aan technologische verbeteringen met zich ten opzichte van de DSLR-lens Canon EF 35mm f/1.4 II, zelf een hoog aangeschreven, goed presterende lens”.
  Bryan verwacht dat deze lens gedurende zijn hele levensduur extreem populair zal blijven. Canon gaf aan dat deze lens de eerste is in een serie hybride lenzen met een vaste brandpuntsafstand, schrijft Bryan. “Ik kijk uit naar modellen met andere favoriete combinaties van brandpuntsafstand en diafragma, zoals een RF 24mm f/1.4 L en 50mm f/1.4 L, die kort na deze lens worden aangekondigd.”
 • Digitalcameraworld.com (Gareth Bevan, first impressions): De verwachtingen waren ongelooflijk hooggespannen voor de Canon RF 35mm f/1.4 L VCM, schrijft Gareth. De spiegelreflex-versie EF 35mm f/1.4L II USM is namelijk de favoriete prime-lens van veel Canon-fotografen. “De RF 35mm f/1.4 L VCM is kleiner en lichter dan zijn EF-broer, maar slaagt er toch in een diafragmaring toe te voegen en houdt bij de eerste tests de optische kwaliteit op peil. Jammer dat de irisring alleen voor video is.”
 • Vanessa Joy (video-review): Vanessa Vanessa test de Canon RF 35mm in deze video in ‘the real world’: ze laat zien hoe hij presteert in de echte wereld van bruiloften en portretten. Gaat deze professionele Canon-lens voortaan mee naar haar shoots of niet?
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 35mm f/1.4L VCMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 35mm f/1.4L

 • Hybride lens: perfect voor fotografie én videografie
 • Zeer lichtsterk: perfect binnenshuis of als het licht minder is
 • Natuurlijk perspectief: ideaal voor het vastleggen van reportages
 • Groot diafragma + 11 diafragmabladen: dromerige bokeh
 • Razendsnel scherp: Nano USM- en VCM-technologie
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 28cm
 • Professionele coatings: Super Spectra- en ASC-coating
 • Irisring: voor vloeiende handmatige irisbediening
 • Goed uitgerust: aangepaste lenscontrolering en instelbare lensfunctieknop
 • Ondersteuning voor filters: aan zowel voor- als achterzijde
 • Lichtgewicht en handzaam: weegt slechts 555 gram
 • Robuust gebouwd: stof- en vochtbestendig

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Kamera-express.nl >>

 

Vanessa Joy: YouTube-review van de Canon RF 35mm f/1.4L

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon RF 35mm f/1.4L VCM door de bekende reviewer Vanessa Joy (7 minuten). Vanessa test deze lens in ‘the real world’: ze laat zien hoe hij presteert in de echte wereld van bruiloften en portretten. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Cameranu.nl >>

Canon RF 35mm f/1.4L op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF-S 3.9mm f/3.5 STM Dual FisheyeCanon RNeeFisheye131990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy