Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM: Reviews & Tests

De Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM is een veelzijdige standaard zoomlens voor je fullframe systeemcamera van Canon. Deze standaardzoom is lekker licht en compact, ideaal als allrounder en voor op reis of vakantie. “Hij produceert scherpe en mooi gedetailleerde beelden, zelfs bij volledig open diafragma.” Alle belangrijke reviews!

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMStandaardzoomlenzen: de werkpaarden

Standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM, die in maart 2023 op de markt is gekomen.

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM

Brandpuntsafstand: 24-50mm | Maximaal diafragma: f/4.5-6.3 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 210gr | Lengte x diameter: 58 x 70mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Vergrotingsfactor: 0.19x | Filtermaat: 58mm | Release datum: maart 2023 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 409 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Canon RF 24-50mm op CameraNU.nl >>

Canon RF 24-50mm op Cameraland.nl >>

Canon RF 24-50mm op Coolblue.nl >>

Canon RF 24-50mm op Kamera-express.nl >>

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMDeze Canon-lens in het kort

De Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM is een heerlijk lichte en compacte standaardzoomlens. Een veelzijdige lens die vele foto- en video-genres aankan. Met deze Canon heb je in één en hetzelfde objectief een weidse groothoeklens én een standaardlens in huis.

Van landschappen tot portretten

Je kunt de Canon RF 24-50mm inzetten voor weidse landschappen, maar evengoed voor straatfotografie, portretten, architectuur of interieurs. De ideale lens om de hele dag mee op pad te gaan.

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMEffectieve beeldstabilisatie

Deze Canon heeft beeldstabilisatie aan boord, die trillingen van de camera of je handen effectief tegengaat. De scherpstelling is soepel, snel en stil. Dat laatste maakt hem ook bijzonder geschikt voor video.

Stille en snelle scherpstelling

Mooi is ook z’n scherpstelsysteem: hij heeft een STM-motor die een verfijnde, stille scherpstelling met een geweldige soepelheid biedt. Dankzij z’n snelheid leg je elke actie fotografisch vast. De motor geeft video's een verbluffende cinematografische uitstraling.

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMUitstekende beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van deze lens is uitstekend dankzij z’n 8 lenselementen in 8 groepen. Daarbij zorgen 2 PMo asferische lenzen voor een uitstekende kleurweergave, scherpe en contrastrijke beelden.

Ideaal voor op reis

Door z’n zeer lage gewicht en compacte formaat is het een lens die je graag op je camera draagt. Om altijd de onverwachte momenten te vangen in beeld. Je neemt hem ook makkelijk mee in je fototas op vakantie of reis. Voor stof of spatwater hoef je niet bang te zijn: hij is weerbestendig uitgevoerd.

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMDeze Canon-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Portretfotografie
 • Productfotografie
 • Interieurfotografie
 • Film en video

Canon RF 24-50mm op CameraNU.nl >>

Canon RF 24-50mm op Cameraland.nl >>

Canon RF 24-50mm op Coolblue.nl >>

Canon RF 24-50mm op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMProfessionele reviewers over de Canon RF 24-50mm

De Canon RF 24-50mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Wie graag licht bepakt op reis gaat of door de stad wandelt heeft keuze genoeg aan kleine lichtgewicht camera’s. De Canon RF 24-50mm past hier volgens Matthew prima bij: kleiner dan deze lens zullen fullframe zoomlenzen niet worden.
  En hoewel deze lens zich niet uitstrekt tot telefotogebied, zijn groothoek- en standaardbrandpunten in stijl gedekt. En dan krijg je ook nog effectieve optische stabilisatie en pittige, vrijwel geruisloze autofocus. “Het is een lens die echt boven zijn gewicht uitsteekt, hoewel de bescheiden diafragmawaarde een beperkende factor kan zijn.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Canon haalt met de RF 24-50mm volgens Jim “een pagina uit het draaiboek van rivaal Nikon”. Dit is namelijk nagenoeg een kloon van de Nikon Z 24-50mm f/4-6.3. Hij heeft dezelfde voor- en nadelen.
  Positief: de RF 24-50mm is klein, licht en betaalbaar, dat laatste vooral als je hem samen met een camera in een kit koopt. Maar een kleiner zoombereik en een klein maximaal diafragma zijn nadelen van het optische ontwerp.
  Een beter alternatief is volgens Jim de Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM. Hij is weliswaar iets prijziger, maar heeft een breder zoombereik, stelt dichterbij scherps voor macro-achtige foto’s en je creëert er wazigere achtergronden mee als je het tele-bereik kiest.
  Kortom: de Canon RF 24-50mm is weliswaar de lichtste en meest betaalbare zoomlens voor fullframe EOS R-camera's, maar hij biedt niet veel bereik en je maakt er geen bijzondere beelden mee. Eindoordeel: Gemiddeld met 3 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Met de RF 24-50mm biedt Canon volgens John een lichte en goedkope lens die toch veel te bieden heeft. “De scherpte is uitstekend, scherpstellen kun je al van lekker dichtbij, de autofocus is snel en nauwkeurig, handmatig scherpstellen is eenvoudig en de optische stabilisatie efficiënt.”
  Nadelen zijn er ook. Zo mist een zonnekap en heeft hij geen stof- en vochtafdichting. Grootste nadeel: het zeer magere maximale diafragma. “Met f/6.3 is dit een zeer, zeer trage lens. Het kan zijn dat we de ISO zonder al te veel nadeel kunnen verhogen, maar het ontneemt de fotograaf nog steeds de mogelijkheid van kleine scherptediepte en mooie bokeh voor portretten.”
  Voor op vakantie naar zonnige oorden vervallen de nadelen deels. Dan heb je een veelzijdige, scherpe en lichte allround kitlens. “Ondanks de nadelen helpen uitstekende prestaties en gebruiksgemak om dit een ideale starterslens te maken die de gebruiker zal aanzetten tot meer Canon-optiek.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): De reviewers zouden niet alles op alles zetten om deze lens aan te schaffen. Er zijn immers andere, meer veelzijdige opties beschikbaar. Denk aan de RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM. Die is slechts iets duurder maar veel veelzijdiger. En de RF 24-240 mm f/4-6.3 IS USM is een betere allround keuze voor reizigers en mensen die genieten van het fotograferen van sport en dieren in het wild.
  Maar kijk je naar de de RF 24-50 mm f/4.5-6.3 IS STM in een kit met een camerabody, dan vertegenwoordigt hij een vrij goede prijs/kwaliteit-verhouding als je kijkt naar zijn prestaties, schrijft de Australische reviewer. Ook is het een goede keuze als lichtgewicht en compact formaat hoge prioriteit voor je hebben. Voorwaarde is wel dat je kunt werken met de beperkingen van de brandpuntsafstand. Eindoordeel: 86/100.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM is volgens Bryan een compacte, lichtgewicht en betaalbare zoomlens. Maar dat betekent niet dat het geen goede lens is, integendeel: de beeldkwaliteit is goed en beeldstabilisatie zorgt er ook voor dat je die kwaliteit kunt bereiken.
  Deze Canon is ideaal voor op reis, voor het vastleggen van je kinderen, en vanwege z’n draagbaarheid: voor als je lang op pad gaat.
 • Popphoto.com (Abby Ferguson, hands on review): Abby werd overweldigd door de compactheid van deze lens. Hij is mooi in balans op de eveneens compacte Canon EOS R8. Daardoor krijg je een gemakkelijk setje om de hele dag mee te nemen als je de stad verkent. “Het extra telebereik tot 70 mm zou leuk geweest zijn, maar ik vond de mogelijkheid om in ieder geval een groothoeklens en een normale lens in één lens te hebben nog steeds leuk.”
  Abby was eveneens onder de indruk van de beeldkwaliteit, gezien de budgetprijs. “De Canon RF 24-50mm produceert scherpe en mooi gedetailleerde beelden, zelfs bij volledig open diafragma. Het is op geen enkele manier een lens met een hoge resolutie, maar hij is voor de meeste mensen en situaties voldoende helder en scherp.”
  Wel is er wat franje, die nauwelijks opvalt en gemakkelijk kan worden gecorrigeerd. Vervorming is afwezig, waardoor hij ook geschikt is voor architectuurfotografie.
  Het is geen lichtsterke lens, maar toch kun je een mooie achtergrondonscherpte en bokeh creëren. Perfect rond is die bokeh niet, het diafragma heeft maar zeven lamellen, toch is de bokeh aantrekkelijk. De korte scherpstelafstand had wat Abby betreft wel wat korter gemogen.

Canon RF 24-50mm op CameraNU.nl >>

Canon RF 24-50mm op Cameraland.nl >>

Canon RF 24-50mm op Coolblue.nl >>

Canon RF 24-50mm op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 24-50mm

 • Veelzijdig zoombereik: geschikt voor heel veel foto- en video-genres
 • Uitstekende beeldkwaliteit: 8 lenselementen in 8 groepen met 2 PMo asferische lenzen
 • Altijd scherp: beeldstabilisatie gaat trillingen tegen
 • Snel scherp: soepele en stille STM-motor voor haarscherpe foto’s en video’s
 • Compact en lichtgewicht: heerlijke reis- en vakantielens
 • Stille scherpstelling: ideaal voor filmen en vloggen
 • Creatieve mogelijkheden: van weidse groothoek tot standaardperspectief
 • Echte Canon: uitstekende kleurweergave
 • Robuust gebouwd: bestand tegen stof en spatwater

Canon RF 24-50mm op CameraNU.nl >>

Canon RF 24-50mm op Cameraland.nl >>

Canon RF 24-50mm op Coolblue.nl >>

Canon RF 24-50mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-preview van de Canon RF 24-50mm

Bekijk een mooie YouTube-preview van de Canon RF 24-50mm door Gordon Laing (4:00 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 24-50mm op CameraNU.nl >>

Canon RF 24-50mm op Cameraland.nl >>

Canon RF 24-50mm op Coolblue.nl >>

Canon RF 24-50mm op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy