Canon RF 16mm f/2.8 STM | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke ultragroothoeklens voor je fullframe systeemcamera van Canon? De Canon RF 16mm f/2.8 STM is een heerlijk compacte en lichte groothoek prime-lens. Perfect voor weidse landschapsfotografie, architectuurfotografie, astrofotografie en vloggen. Zilver Award bij Digifoto Pro. "Een heel aantrekkelijk ultragroothoek-objectiefje dat je altijd in je fototas kunt meenemen." Alle belangrijke reviews!

Canon RF 16mm f/2.8 STMUltragroothoeklenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een ultragroothoeklens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 16mm f/2.8 STM, die medio oktober 2021 op de markt is gekomen.

Canon RF 16mm f/2.8 STM

Brandpuntsafstand: 16mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 165gr | Lengte x diameter: 40 x 69mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 13cm | Vergrotingsfactor: 0.26x | Filtermaat: 43mm | Release datum: medio oktober 2021 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 349 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op CameraNU.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Cameraland.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Kamera-express.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STMDeze Canon-lens in het kort

De Canon RF 16mm f/2.8 STM is verreweg de wijdste groothoekzoom voor je Canon EOS R systeemcamera. Het is tevens een van de voordeligste RF-lenzen in de line-up van Canon. En wat een geweldig lensje is dit! Met een brandpuntsafstand van 16mm is deze compacte lens ideaal voor landschapsfotografie, architectuurfotografie, astrofotografie, vloggen en nog veel meer. Een zeer veelzijdige lens dus.

Ideaal voor vloggen en video

Deze ultragroothoek heeft een geavanceerde STM-motor aan boord. Die zorgt voor snelle, precieze en stille scherpstelling. Dat maakt deze lens zeer geschikt voor fotografie, maar evenzeer voor videografie en vloggen. Voor dat laatste is ook de ultrawijde beeldhoek ideaal.

Canon RF 16mm f/2.8 STMAstrofotografie en close-ups

Mooi is ook dat de Canon RF 16mm f/2.8 STM lekker lichtsterk is. Dat maakt hem geschikt voor astrofotografie. En met een maximaal diafragma van f/2.8 zorg je voor een vloeiende, zachte bokeh. Zeker als je creatieve close-ups maakt: je kunt al vanaf 13 centimeter scherpstellen. En bij het schieten van vlogs geeft het grote diafragma je veel controle over de scherptediepte.

Contrastrijke beelden met veel details

Met de Canon RF 16mm f/2.8 STM schiet je ook beelden van hoge kwaliteit. Het optiek telt 9 lenselementen verdeeld in 7 groepen, met 1 PMo asferische lens. Daarmee bereik je een uitstekende kleurweergave en scherpe, contrastrijke beelden met veel detaillering.

Canon RF 16mm f/2.8 STMLicht, compact en weerbestendig

Licht en compact is deze Canon prime-lens ook al. Hij weegt slechts 165 gram en hij is zo compact dat je hem makkelijk in je zak steekt. Als je niet besluit om hem de hele dag op je camera te laten zitten tenminste. Je kunt er in weer en wind mee op pad, want hij is stof- en weerbestendig.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Astrofotografie
 • Vloggen

Canon RF 16mm f/2.8 STM op CameraNU.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Cameraland.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon RF 16mm f/2.8 STM(Professionele) reviewers over de Canon RF 16mm f/2.8 STM

De Canon RF 16mm f/2.8 STM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Focus Fotomagazine (Mich Buschman, full review): In de praktijk komt deze groothoekprime bij Focus goed uit de bus. Het lensje stelt snel scherp en de autofocus is stil en accuraat dankzij de STM-motor. Voor videografen is er goed nieuws: volgens Mich zullen zij aangenaam verrast zijn door de lage focus breathing.
  De lens kent wel lensfouten, zoals sterke vignettering en tonvormige vertekening. Die zijn in jpegs te corrigeren door lenscorrecties in te schakelen. In raw-beelden blijven ook dan kleine resten van die fouten zichtbaar. Bovendien gaat dat ten koste van hoekscherpte. Chromatische aberratie wordt wel goed gecorrigeerd.
  Toch is deze lens niet ondermaats, omdat de centrumscherpte hoog is, al vanaf f/2.8. Daardoor is deze lens voor reportage en dergelijke goed bruikbaar, maar minder voor grote afdrukken van detailrijke beelden als architectuur.
  Met testcamera EOS R5 ontstaan volgens Mich “krachtige, kleurrijke opnames.” Tussen f/5.6 en f/11 is de weergave goed en is dit “een heel aantrekkelijk ultragroothoek-objectiefje dat je altijd in je fototas kunt meenemen”. Eindoordeel met lenscorrectie: het cijfer 8.5.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, aprilnummer 2022): Ultragroothoeklenzen zijn meestal groot, zwaar en duur. Canon pakt het anders aan met de RF 16mm f/2.8 die juist zeer licht, zeer klein en ook nog voordelig is. Daarvoor sluit hij wel een paar compromissen, merkte Dré in z’n tests.
  Maar allereerst: Canon is er goed in geslaagd om een groothoeklens te maken die voor veel fotografen interessant is en toch een zeer aantrekkelijke prijs heeft. Het objectief voldoet prima, ook bij volle opening en zonder correctie, voor bijvoorbeeld vloggers, influencers en fotografen die sfeeropnames willen schieten van bijvoorbeeld concerten.
  En ben je landschapsfotograaf, dan kom je ook goed aan je trekken met deze zeer compacte en lichte supergroothoek. “Neem je de prijs dan ook nog eens in de vergelijking op, dan is het een prima objectief waar je een hoop lol aan kunt beleven.” Eindoordeel: Zilver Award.
 • Chip Fotomagazine(full review, augustusnummer 2022): De Canon RF 16mm f/2.8 STM is handzaam en licht, geschikt voor zowel fotografen als ‘content creators’. In het beeldcentrum krijg je goede scherpte, aldus de reviewer, maar in de hoeken is die scherpte wel minder. De handige gecombineerde instelring is een plus. Nadeel van deze lens is dat hij niet afgedicht is tegen vocht, waardoor je hem beter niet kunt gebruiken als het regent.
  Al met al bevalt de Canon RF 16mm f/2.8 STM de reviewer in de praktijk uitstekend. “Hij neemt nauwelijks ruimte in, levert een hoge scherpte in het centrum van het beeld en maakt het mogelijk om met f/2.8 tot aan de schemering vanuit de hand te fotograferen.” Eindoordeel: 78/100.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Met een zeer vriendelijk prijskaartje is de Canon RF 16mm f/2.8 STM volgens Mark een zeer voordelige en zeer ‘vrolijke’ ultragroothoek prime-lens. Hij levert scherpe beelden in het beeldcentrum, snelle en betrouwbare autofocus, handig korte opnameafstand en verrassend goede bouwkwaliteit. En hij is heerlijk klein en superlicht.
  De beelden zijn uitstekend scherp in het beeldmidden over het grootste deel van het diafragmabereik, ook bij f/2.8. De randen van het beeld zijn echter veel zachter, waarbij f/5.6-11 het beste scoren. Schiet je jpegs en video, dan krijg je enige vignettering die je voorkomt door te diafragmeren. Chromatische aberraties en vervorming zijn goed onder controle door automatisch correcties van de camerabody.
  Fotografeer je in raw, dan krijg je een ander verhaal. De lens is sterk afhankelijk van Canons digitale correcties (in de camera of tijdens nabewerking). Pas je die correcties niet toe, dan krijg je enorme tonvormige vervorming en vignettering.
  Afgezien hiervan is er weinig om over te klagen. “We kunnen de RF 16 mm F2.8 STM ten zeerste aanbevelen voor je ultra-groothoek- en vlogbehoeften.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards en Dan Mold, full review): De Canon RF 16 mm f/2.8 STM is een lens die overtuigt om je standaardzoomlens los te laten en je vast te houden aan prime-lenzen, aldus de reviewers. “En zelfs als je over het algemeen fotografeert met een standaardzoom, is de RF 16mm een uitstekende aanvulling, die een ultrabrede kijkhoek levert met een overtuigende beeldkwaliteit en allround prestaties.”
  Deze zeer kleine lens biedt volgens Matthew en Dan een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. “Als een lens ooit een no-brainer was, dan is het deze wel.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Hillary Grigonis, full review): De Canon RF 16mm f/2.8 STM is volgens de reviewer een lens met een mooi ultrabreed beeld. Hij heeft, positief geformuleerd, een eigenzinnige vervorming die bij zo'n wijds beeld hoort. “De kleuren zijn precies goed en de autofocus werkt geweldig.”
  In deze prijsklasse worden de onvolkomenheden van een dergelijke groothoeklens softwarematig gecorrigeerd in plaats van met (duur) glas. Daardoor wordt wel een deel van de randen en hoeken van de afbeelding ‘weggegooid’ bij het corrigeren voor tonvormige vervorming en vignettering. Daarmee is deze lens geweldig voor bijvoorbeeld Instagram, maar minder geweldig voor wie op de pixels let.
  Daarom zullen ‘pixel peepers’, astro-fotografen en professionals teleurgesteld zijn in dit objectief. Aan de andere kant kun je voor dit zeer lage prijskaartje niet kwaliteit op professioneel niveau verwachten. Hobbyisten zullen deze lichtgewicht, betaalbare lens leuk vinden. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Canon RF 16mm f/2.8 heeft volgens Gordan dat zeldzame: een exotische lens voor een toegankelijke prijs. “De ultrabrede dekking levert foto's en video's boordevol drama, maar dan met een compacte, lichte en betaalbare lens. Dit is gewoon een enorm leuke lens en eigenlijk een no-brainer voor vrijwel elke EOS R-fotograaf.”
  Er zijn uiteraard ook een aantal minpunten bij deze leuke lens, aldus Gordon. Zo heeft hij last van zichtbare focus breathing, maar vertrouwt hij op forse digitale correcties. Schiet je video's of jpegs, dan worden deze automatisch in de camera toegepast, waardoor je er weinig last van hebt. RAW-fotografen kunnen lensprofielen toepassen tijdens de verwerking om dezelfde taak uit te voeren. Optische puristen moeten zich ervan bewust zijn dat er ‘achter de schermen’ flink wat gebeurt.
  Optische stabilisatie ontbreekt, wat een nadeel lijkt voor een lens die deels op vloggers is gericht. Maar Gordon vond in zijn tests dat de beelden effectief worden gestabiliseerd als je camera stabilisatie heeft zelfs alleen digitale compensatie. Uiteraard zijn er lenzen met optische stabilisatie, minder focus breathing en minder vervorming. Zoals de Canon RF 14-35 f4L en 15-35 f2.8L. Maar deze lenzen zijn heel veel groter, zwaarder en duurder.
  Al met al krijg je met deze Canon RF 16mm geen optische perfectie, maar de resultaten zijn voldoende overtuigend dat vrijwel alle EOS R-fotografen hem volgens Gordon in huis willen hebben. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Dit is een van de populairste lenzen van dit moment, schrijft Bryan. De beeldkwaliteit van deze Canon RF 16 mm f/2.8 is dan ook redelijk goed, ondanks z’n extreme tonvormige vervorming, z’n sterke laterale chromatische aberratie en z’n budget-autofocus-systeem. Kijk je naar z’n ultra kleine formaat, gewicht en prijs dan is deze lens gewoon een geweldige deal.
 • Camerastuffreview.com (Mich Buschman, full review): De Canon RF 16mm f/2.8 STM is volgens Mich “een hele leuke groothoek”. Hij heeft wel duidelijke tekortkomingen, zoals een sterke vignettering en vertekening. Toch voorziet deze RF-groothoek volgens Mich in een behoefte door z’n voordelen: gunstig prijskaartje, laag gewicht en klein formaat. Bovendien schiet de beeldkwaliteit via de lenscorrecties omhoog.
  Mich: “Voor veel opnamesituaties kan dit daarom toch een objectief zijn dat je altijd mee kunt en wilt nemen. Het is zo compact en licht dat het eigenlijk altijd wel een plek kan vinden in iedere fototas. Als je niet zo vaak een supergroothoek nodig hebt en om die reden nog geen dure groothoekzoom hebt aangeschaft, dan is deze Canon RF 16mm F2.8 STM de oplossing. En als je vlogger bent, dan is dit een heel fijn objectief.”
 • Camerajabber.com (first impressions, Angela Nicholson): Grote, zware lenzen heb je soms echt nodig, aldus Angela. Maar in sommige fotografische situaties heb je echt iets kleins en lichts nodig. “Met een brandpuntsafstand van 16mm geeft de Canon RF 16mm f/2.8 STM een ultrabrede weergave die ideaal kan zijn voor het vastleggen van indrukwekkende landschappen of de nachtelijke hemel. En met een gewicht van slechts 165 gram, is er altijd plaats in je fototas, en hem ‘voor de zekerheid’ altijd bij je te hebben.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Bijna een kopie van de RF 50mm en eveneens een mooie combinatie van een schappelijke aanschafprijs en prestaties. Trek je niets aan van het gemekker over tonvorming en vignettering in allerlei reviews: allemaal met een paar clicks te corrigeren.
  Wat je netto in handen hebt is een fantastische, uiterst compacte primelens die naar f/2.8 wijd open kan en ideaal is voor landschap, architectuur, interieur en vlogging. En nee, je kunt er niet mee onder de douche gaan staan en nee het is niet de meest solide gebouwde lens, maar dat verwacht je ook niet voor deze prijs.
  Mijn ervaring is dat ik heel scherpe foto's maak. Opnieuw: gejeremieer over 'zachtheid' in de hoeken bij f/2.8 vanaf f/4.0 is dat vrijwel opgelost, als het al een probleem is. De control ring op deze RF geeft je de mogelijkheid om snel bijvoorbeeld temperatuur of ISO aan te passen.
  Mijn conclusie: deze lens is een no brainer en heeft een vast plekje in mijn fototassen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op CameraNU.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Cameraland.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 16mm f/2.8 STMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 16mm f/2.8 STM

 • Hoge beeldkwaliteit: scherpe beelden in hoge resolutie
 • Zeer fraaie en vloeiend bokeh
 • Lekker lichtsterk: maximaal diafragma van f/2.8
 • Veelzijdige lens: geschikt voor architectuur, weidse landschappen en vlogs
 • Creatieve close-ups: kortste scherpstelafstand van 13cm
 • Razendsnel scherp: STM-motor voor soepel, stil en snel scherpstellen
 • Compact en lichtgewicht ontwerp: weegt slechts 165 gram
 • Uitstekende optiek: 9 elementen in 7 groepen

Canon RF 16mm f/2.8 STM op CameraNU.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Cameraland.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon RF 16mm f/2.8 STM

Bekijk een mooie en korte hands on-review op YouTube van de Canon RF 16mm f/2.8 STM door Gordon Laing van Cameralabs.com (2:49 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 16mm f/2.8 STM op CameraNU.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Cameraland.nl >>

Canon RF 16mm f/2.8 STM op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy