Canon RF 14-35mm f/4L IS USM | Reviews & Tests

De Canon RF 14-35mm f/4L IS USM is een professionele groothoekzoom die zeer geschikt is voor landschaps- en architectuurfotografie. Platina Award bij Digifoto Pro. “Geweldige keuze voor wie een ultragroothoekzoom zoekt voor z’n EOS R-camera.” Winnaar TIPA-award 2022. Alle belangrijke reviews!

Canon RF 14-35mm f/4L IS USMGroothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 14-35mm f/4L IS USM, die in september 2021 op de markt is gekomen.

Canon RF 14-35mm f/4L IS USM

Brandpuntsafstand: 14-35mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 540gr | Lengte x diameter: 100 x 84mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 20cm | Vergrotingsfactor: 0.38x | Filtermaat: 77mm | Release datum: september 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op CameraNU.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Cameraland.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Kamera-express.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L IS USMDeze Canon-lens in het kort

De Canon RF 14-35mm f/4.0 is de allerwijdste groothoekzoom voor het RF-systeem van Canon. Uitermate geschikt voor landschaps-, architectuur- en interieurfotografie. Daarbij is hij lekker licht en compact, dus ook zeer geschikt voor op reis.

Stabiele beelden

Deze ultragroothoekzoom heeft een stille, snelle autofocus, beschikt over 5.5 stops beeldstabilisatie. Dat maakt hem ook er geschikt voor vloggen als je stabiele en weidse beelden wilt.

Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCompact en licht trio lenzen

Met deze RF 14-35mm voltooit Canon z’n ‘trinity’ f/4-lenzen. Samen met de RF 24-105mm en de RF 70-200mm hebben EOS R-fotografen nu de beschikking over een trio f/4.0-zoomlenzen. Alle drie objectieven zijn compact en licht, en hebben dezelfde 77mm filtermaat. Een ideale set als je comfortabel wilt fotograferen maar toch zeer hoge kwaliteitseisen stelt.

Beeldstabilisatie tot 7 stops

De beeldstabilisatie is goed voor 5.5 stops. In combinatie met beeldstabilisatie van de EOS R5 of EOS R6 haal je zelfs 7 stops winst. Dat maakt deze lens ook zo geschikt voor groothoek-videografie.

Professionele beeldkwaliteit

De kwaliteit van deze RF 14-35mm ligt op een professioneel niveau. Het objectief is opgebouwd uit 16 lenselementen verdeeld over 12 groepen. Hierbij zitten 3 GMO asferische en 2 UD-lens elementen en 1 UD-asferisch lenselement. Verder is de RF 14-35mm voorzien van ASC, Super Spectra, SWC en fluorcoatings. Daardoor schiet je beelden die van rand tot rand scherp zijn met een minimum aan lensfouten.

Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCreatieve close-ups

Mooi aan deze lens is dat je zeer dichtbij kunt scherpstellen. De minimale scherpstelafstand bedraagt slechts 20 centimeter, waarmee je een vergroting kunt bereiken van 0.38x. Daardoor schiet je met deze lens unieke close-ups met ultragroothoek-perspectief. Uiteraard is deze professionele groothoek stof- en weerbestendig uitgevoerd.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie

Canon RF 14-35mm f/4L op CameraNU.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Cameraland.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

TIPA-award 2022 voor de Canon RF 14-35mm f/4L IS USM

De Canon RF 14-35mm f/4L IS USM heeft een begerenswaardige TIPA-award 2022 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste groothoek zoomlens voor fullframe’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

(Professionele) reviewers over de Canon RF 14-35mm f/4L

De Canon RF 14-35mm f/4L: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Digifoto Pro (Karin de Bruin, full review, 2021 nr. 5): “Wat een geweldig objectief”, schrijft landschapsfotograaf Karin enthousiast. “Ik weet nu al wat er voor Sinterklaas of Kerst op mijn lijstje staat!”
  Deze Canon heeft voor onder anderen landschapsfotografen als Karin een fantastisch bereik. Maar deze lens biedt meer: het lage gewicht en het compacte formaat zijn volgens haar een enorm voordeel in een vaak te zware rugzak.
  Dit soort groothoekzooms vertekent meestal flink. Maar de vertekening van de Canon RF 14-35mm f/4L is na het kiezen van het juiste profiel in Lightroom grotendeels gecorrigeerd. Mooi is ook de beeldstabilisatie die in de lens zit ingebouwd. Die “zorgt ervoor dat je zelfs uit de hand tot zeker 1/20 met de autofocus mooie scherpe beelden kunt maken.”
  Ook een voordeel van deze groothoekzoom: je kunt héél dicht bij je onderwerp komen: tot 20 centimeter. Dat “geeft je de mogelijkheid om prachtige close-up beelden te maken.” Eindoordeel: Platina Award.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): De Canon RF 14-35mm f/4L IS maakt de hoge verwachtingen van het L-segment in de RF-klasse helemaal waar, aldus Pieter. Hij is lekker compact, heeft een snelle autofocus en een uitstekende beeldkwaliteit. Unieke eigenschappen heeft hij ook: de extreme 14mm groothoek en de extreem korte scherpstelafstand. Dankzij beide eigenschappen kun je je volgens Pieter fotografisch nog creatiever uitleven. En dus onderscheidende beelden maken. Ook als vloglens is hij volgens Pieter ideaal op de EOS R6 of EOS R5.
  Heb je al de EF 16-35mm f/4L IS in huis? Voor verhoging van de beeldkwaliteit hoef je volgens Pieter niet over te stappen. “Maar voegen de 14mm en de korte scherpstelafstand iets toe aan jouw fotografie en is ook zijn compactheid een relevante factor, dan zal de RF 14-35mm f/4L IS een behoorlijke stap voorwaarts zijn in het maken van onderscheidende foto’s en video.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Canon RF 14-35mm f/4 L IS USM is volgens Jim aantrekkelijk voor fotografen die graag met een lichte kit op pad gaan. Hij weegt bijna de helft van het gewicht van de andere groothoekzoom voor het systeem, de RF 15-35mm f/2.8 L IS USM, en heeft toch nog optische stabilisatie in huis. Bouw en afwerking doen de L-serie eer aan. Hij is net zo goed gemaakt als de RF 15-35mm f/2.8.
  Toch is het oordeel van Pcmag voor de RF 14-35mm wat lager dan de RF 15-35mm. Dit omdat de beelden aan het brede uiteinde in veel gevallen correcties vereisen. Toch is deze lens zeker geschikt voor reizende fotografen die raw’s schieten en het extra werk niet erg vinden, of die vooral jpg’s of video schieten.
  Kortom: deze lichtgewicht Canon RF 14-35mm is ideaal voor reizigers en wandelaars, maar hou rekening met nabewerking als je in raw schiet. Eindoordeel: Goed met 3.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Peter Fenech, full review): Deze supergroothoek is superscherp en licht als de spreekwoordelijke veer, schrijft Peter. “De Canon RF 14-35mm f/4L IS USM is misschien wel de beste fullframe lens voor reis- en architectuurfotografie. Bovendien is hij niet alleen betaalbaarder dan zijn snellere broer (de Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USM), maar is hij ook een tikje breder en biedt hij eersteklas prestaties in een compact en capabel pakket.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon RF 14-35mm f/4 L IS USM is volgens Bryan een prachtige toevoeging aan de RF 24-105mm f/4L IS USM en RF 70-200mm f/4 L IS USM. Samen vormen deze objectieven een trio van objectieven voor het EOS R-systeem die uitstekend presteren, lichtgewicht en compact zijn, redelijk geprijsd zijn. Met deze lenzen van professionele kwaliteit dek je een overgrote meerderheid van de veelgebruikte brandpuntsafstanden.
  De beeldkwaliteit van de RF 14-35mm is uitstekend, hoewel hij een sterke tonvormige vervorming heeft. Het Nano USM autofocus-systeem is stil, snel en nauwkeurig. De L-serie bouwkwaliteit is bestand tegen de ontberingen van constant gebruik onder alle omstandigheden. “Deze eigenschappen plus z’n veelzijdigheid maken de Canon RF 14-35mm f/4 L IS USM een geweldige keuze voor wie een ultragroothoekzoom zoekt voor z’n EOS R-camera.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Canon RF 14-35mm f/4L is volgens Gordon een flexibele, hoogwaardige ultragroothoekzoom die een aantrekkelijk alternatief biedt voor de duurdere RF 15-35 f/2.8. Je offert dan wel een diafragmastop op, maar krijgt in ruil een kleinere, lichtere lens voor een aantrekkelijk prijskaartje die ook nog iets meer groothoek biedt.
  Ook deze 14-35mm heeft beeldstabilisatie aan boord en is onderdeel van de professionele L-serie van Canon. Hij heeft soepele bedieningsringen, kan snel en stil scherpstellen, heeft een weerbestendige body. Gordon: “In mijn tests leverde hij zeer goede beelden, met scherpe details over het hele beeld. Ook met open diafragma, en over het hele zoombereik.”
  Hij is wel afhankelijk van flinke softwarecorrectie via lensprofielen. Die worden automatisch toegepast op jpegs in de camera of tijdens RAW-verwerking. “In de praktijk ben je je misschien nooit bewust van de verwerking achter de schermen, maar de optisch superieure 15-35mm vereist veel minder geometrische correctie. Hij heeft daardoor ook iets scherpere hoeken aan de groothoekkant doordat pixels onaangetast blijven.”
  Voor die optische superioriteit betaal je wel een prijs: hij is groter, zwaarder en duurder. De 14-35mm heeft overigens nog steeds een stevig prijskaartje, en als lid van de L-serie verbaast het Gordon op hoeveel correctie hij vertrouwt. Eindoordeel: Recommended.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Dustin dacht dat hij een vrij eenvoudige review zou kunnen schrijven van de Canon RF 14-35mm f/4L IS USM, net als zijn review van het DSLR-broertje EF 16-35mm f/4L IS. Dat bleek minder eenvoudig dan gedacht: hij vond een lens met wat meer gebreken die toch zeer intrigerend is.
  Controversiëler dan de DSLR-variant is het veel hogere prijskaartje. Niet schokkend, aangezien alle lenzen voor de RF-vatting veel duurder zijn dan de EF-varianten. Maar toch teleurstellend voor Dustin. Een andere controverse gaat over het extreme groothoekbereik, met bijbehorende vignettering en vervorming. Canon heeft het risico genomen, en daarvoor zijn ze te prijzen. Voor landschapsfotografie zijn de genoemde bezwaren sowieso geen dealbreakers.
  Daar komt bij dat er veel positiefs te melden is over deze ultragroothoekzoom. Hij is ongelofelijk scherp, behalve op 35mm. Zeer goed bestand tegen het resolutiegeweld van bijvoorbeeld de EOS R5. Hij “levert prachtig gedetailleerde beelden met geweldig contrast en kleur”. Daarbij weerstaat hij flare en zelfs coma uitstekend. Hij is ook nog eens compact en licht, de beeldstabilisatie is zeer effectief en hij is weerbestendig afgedicht.
  Kortom: een geweldige lens voor wie een lichtgewicht, veelzijdige en scherpte groothoekzoom zoekt. Canon heeft een ambitieus zoombereik neergezet, waarbij niet elk obstakel is overwonnen, maar de firma is erin geslaagd “een dynamische lens te produceren die in veel dingen goed is”.
 • Admiringlight.com (Jordan Steel, full review): De Canon RF 14-35mm f/4L IS USM is moeilijk samen te vatten volgens Jordan. Op papier biedt hij louter hoogtepunten. Met z’n geweldige ultrazoom-bereik, z’n compactheid en geringe gewicht, z’n beeldstabilisatie en z’n mogelijkheid om zeer dichtbij scherp te stellen. Toch zijn er ook kanttekeningen.
  De grootste kanttekening: de hoge prijs. Veel prijziger bijvoorbeeld dan de Nikon Z 14-30mm f/4. Voor die prijs verwacht je een perfecte lens. Dat is hij niet in alle opzichten. Zo is er wat zachtheid aan de beeldranden, is er een hoge vervorming aan de groothoekkant en vrij veel vignettering.
  Toch is het een genot om met deze Canon te fotograferen, met name ook omdat hij zo draagbaar is, wat hem ideaal maakt om op een wandeling of op reis mee te nemen. Ook is een een lens met dit zoombereik buitengewoon veelzijdig. En de wat zachtere randen en hoeken zijn vrijwel nooit een probleem, behalve bij de grootste afdrukken.
  Ondanks de hoge prijs en de andere kanttekeningen vindt Jordan deze Canon erg overtuigend. “Persoonlijk houd ik mijn Sigma 14-24mm, maar ik moet toegeven dat ik tijdens de testperiode zeker in de verleiding kwam voor de 14-35mm. Het is een opwindende, zij het onvolmaakte lens, en ik denk dat het voor veel fotografen de juiste balans tussen prestaties en gemak zal bieden.”
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Ryan is onder de indruk van deze Canon-lens voor het EOS R-systeem. De beeldkwaliteit is geweldig op de testcamera. “Het is een scherpe zoomlens die goed uitgebalanceerd is voor alle situaties, van 14mm tot 35mm met een constant f/4-diafragma. Het lensontwerp is ook uitstekend en zo licht dat je hem overal mee naartoe kan nemen.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een fijne lens met een prettig ultra groothoek bereik. De lens is erg scherp, maar heeft vooral bij 14mm wel behoorlijk wat nabewerking nodig door de heftige vignetting zelfs als je afstopt. Op 35mm is de lens iets minder scherp maar nog steeds uitstekend. Al vind ik de prijs wel aan de hoge kant zeker gezien de benodigde nabewerking.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fijne compacte groothoeklens. Dit objectief is t.o.v. een 16-35mm met converter erg compact, licht in gewicht en beter in balans op een R-camera. De 2mm extra zijn ook erg mooi meegenomen. Dit objectief is voor zover ik deze de laatste paar dagen heb kunnen gebruiken scherp. Heeft wel wat flares (maar tot nu toe alleen met filters gebruikt, dus kan ook daar aan liggen). De zoom werkt wat apart voor een L-objectief (naar mijn idee), het objectief wordt ‘langer’ in zowel de 14mm als de 35mm stand en is het kortste rond de 23mm stand van het zoombereik.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Eric Bunch en Dave Ward (video-review): Fotografen Eric Bunch en Dave Ward trekken met de Canon RF 14-35mm f/4L naar de Wasatch Mountains in Utah (Verenigde Staten) om schitterende landschapsfoto’s te schieten. Daarna benutten ze een ander fotogenre waarvoor deze ultrazoomlens perfect is: ze gaan naar Salt Lake City voor architectuurfotografie. Schitterende beelden?
  Benieuwd? Bekijk deze video onderaan deze pagina.

Canon RF 14-35mm f/4L op CameraNU.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Cameraland.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 14-35mm f/4L IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 14-35mm f/4L

 • L-serie: hoogwaardige en duurzame kwaliteit
 • Constant diafragma: f/4 over hele zoombereik
 • Stabiele beelden: beeldstabilisatie met 5.5 stops winst
 • Optisch indrukwekkend: 16 elementen in 12 groepen, combinatie van asferische elementen en UD-elementen
 • Licht en compact: ideaal voor op reis
 • Perfect voor videografen: superstille autofocus
 • Lens Control Ring: intuïtieve bediening
 • Mooie bokeh: 9 diafragmalamellen
 • Snel en precies scherp: Nano USM-scherpstelmotor
 • Creatieve close-ups: kortste scherpstelafstand van slechts 20 cm
 • Duurzaam ontwerp: stof- en vochtbestendig

Canon RF 14-35mm f/4L op CameraNU.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Cameraland.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon RF 14-35mm f/4L

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon RF 14-35mm f/4L (6:53 minuten). Schitterende landschapsbeelden van de Wasatch Mountains in Utah, en van de architectuur in Salt Lake City. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 14-35mm f/4L op CameraNU.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Cameraland.nl >>

Canon RF 14-35mm f/4L op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (15 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy