Canon RF 135mm f/1.8L IS USM | Reviews & Tests

De Canon RF 135mm f/1.8L IS USM is een prachtige portretlens voor je fullframe systeemcamera van Canon. Deze zeer lichtsterke en professionele telelens heeft een schitterende, zachte bokeh. “Deze lens zal de komende 26 jaar de favoriet van fotografen zijn.” Alle belangrijke reviews!

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMPortretlenzen: schitterende bokeh

Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 135mm f/1.8L IS USM, die in februari 2023 op de markt is gekomen.

Canon RF 135mm f/1.8L IS USM

Brandpuntsafstand: 135mm | Maximaal diafragma: f/1.8 | Lensmount: Canon RF (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 935gr | Lengte x diameter: 130 x 89mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 70cm | Vergrotingsfactor: 0.26x | Filtermaat: 82mm | Release datum: februari 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.739 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMDeze Canon-lens in het kort

Alweer een schitterende toevoeging aan het assortiment RF-lenzen van Canon is de RF 135mm f/1.8 IS USM. Net als de Canon RF 85mm f/1.2L USM is dit een echte portretlens met een grote lichtsterkte. Door die lichtsterkte kun je hem voor nog meer fotogenres inzetten, zoals sportfotografie.

Betoverende portretten

De combinatie van hoge scherpte en geringe scherptediepte bij maximaal diafragma maakt dit tot een ideale lens voor portretfotografie. Het heldere diafragma van f/1.8 biedt controle over de scherptediepte, waardoor je betoverende portretten schiet met een fraaie onscherpte in de voor- of achtergrond. Het afgeronde 9-bladig diafragma verhoogt de bokeh-kwaliteit verder.

Razendsnelle autofocus

Mooi van deze professional is ook z’n razendsnelle en precieze autofocus dankzij de Dual Nano USM-motoren. In combinatie met ingebouwde beeldstabilisatie tot 5.5 stops zorgt dit ervoor dat je veel meer ragscherpe foto’s schiet.

Hoogwaardige beeldkwaliteit

Deze portrettele heeft een hoogwaardige beeldkwaliteit dankzij het optiek met drie elementen met ultralage dispersie. Lensfouten zijn goed onder controle, de scherpte ligt op een hoog niveau en de kleuren zijn zeer natuurlijk.

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMProfessionele coatings

Van professionele kwaliteit zijn de coatings. De Air Sphere en de Super Spectra Coating verbeteren de beeldkwaliteit door het bieden van hoog contrast en van kleurnauwkeurigheid. Tegelijkertijd verminderen de coatings lensflare en ghosting.

Robuust en weerbestendig

Het geavanceerd optisch ontwerp uit de professionele L-serie van Canon staat garant voor een robuuste en weerbestendige constructie.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Bruidsfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nl€500 kassakorting op de Canon EOS R5 of R5 kit

Ontvang tijdelijk €500 kassakorting bij aankoop van de Canon EOS R5 of R5 kit met RF 24-105 f/4L IS USM objectief. Je voordeel is al in de prijs verwerkt. Je profiteert van deze actie tot en met 31 maart 2023!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMProfessionele reviewers over de Canon RF 135mm f/1.8

De Canon RF 135mm f/1.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, het objectief is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik straks hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Petapixel.com (David Schloss, full review): Een van de favoriete lenzen aller tijden van David was de Canon 50mm f/1.2 L USM. Niet de snelst scherpstellende lens, maar hij produceerde winnende beelden. Het hoge prijskaartje betaalde hij graag omdat de lens de steunpilaar van zijn werk was.
  De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM wordt volgens hem weer een van die lenzen. Een lens die, in de juiste handen, een fotoshoot naar een hoger niveau kan tillen met beelden waar een klant alleen maar blij mee kan zijn. “Het klinkt misschien uitbundig, maar fotografen die met legendarisch glas hebben gefotografeerd, kennen het gevoel.”
  Is bijna 3.000 euro dan niet veel voor een lens? “Eelke fotograaf die bruiloften of portretwerk heeft gedaan, weet dat hoogwaardig glas hoge kosten met zich meebrengt, maar elke cent waard is als de resultaten aan de verwachtingen voldoen.”
  Alternatieven voor deze lens voor de RF-vatting van Canon zijn er niet. Maar vergelijk je hem bijvoorbeeld met de voortreffelijke 135mm-lens van Sony, dan mist die laatste de ingebouwde beeldstabilisatie van de Canon RF 135mm f/1.8 L USM. “Daardoor is de Canon-lens een klasse apart.”
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Hoewel niet goedkoop, laat de Canon RF 135 mm F1.8 L IS USM-lens weinig te wensen over, schrijft Bryan in zijn review. “Van primair belang is dat deze lens een uitstekende beeldkwaliteit levert, inclusief een indrukwekkende achtergrondonscherpte. Daarnaast houden het f/1.8 diafragma en de beeldstabilisatie de ISO-instellingen laag, waardoor je weinig ruis in je beelden krijgt.” Daarbij draagt het snelle, nauwkeurige autofocussysteem bij aan veel rake schoten en ultieme beeldkwaliteit.
  De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM is volgens Bryan een uitstekende keuze voor portretten, bruiloften en andere evenementen bij weinig licht. Ook voor sport, fotojournalistiek, straatfotografie, productfotografie en nog veel meer onderwerpen is hij uitstekend inzetbaar. “Deze lens zal de komende 26 jaar de favoriet van fotografen te zijn.”
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM is volgens Jan Paul een objectief voor liefhebbers. “Een vast brandpunt is uiteraard minder flexibel dan een zoom, maar je krijgt er een extra mooi bokeh op volle opening voor terug en de hoge lichtsterkte zorgt ervoor dat je ook bij weinig licht met dit objectief nog met acceptabele sluitertijden kan werken.”
  Voordeel ten opzichte van een lichtsterke telezoom is ook dat deze RF 135mm een stuk lichter en handzamer is. Helaas is het prijskaartje voor dit fraaie objectief wel stevig, zeker als je dat vergelijkt met de prijs voor bijvoorbeeld de Sony 135mm f/1.8 GM. “Die is optisch ook uitstekend en mist in vergelijking met de Canon eigenlijk alleen de beeldstabilisatie.”
 • Thephoblographer.com (Chris Gampat, first impressions): De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM is volgens Chris “een behoorlijk spannende lens”. Chris wacht persoonlijk met smart op de 35mm L, maar voor veel fotografen is de 135mm-lens altijd een belangrijke brandpuntsafstand geweest in Canons line-up. Een lens met – zeer waarschijnlijk – ‘prachtige bokeh-wervelingen’, zoals de kop boven deze first impressions luidt.

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 135mm f/1.8

 • Hoge beeldkwaliteit: elementen met ultralage dispersie
 • Zeer lichtsterk: werken bij weinig licht met f/1.8
 • Zeer rappe autofocus: Nano USM autofocussysteem
 • Tegen trillende handen: optische beeldstabilisatie met 5.5 stops winst
 • Tot 8 stops compensatie met camera met beeldstabilisatie
 • Professioneel: configureerbare functieknoppen en bedieningsring
 • Romige bokeh: afgerond 9-bladig diafragma
 • Intuïtieve bediening en snelle toegang tot opname-instellingen
 • Robuust: stevig en weerbestendig ontwerp
 • Fluorcoating: tegen vocht, stof en vingerafdrukken

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-preview van de Canon RF 135mm f/1.8

Bekijk een mooie YouTube-preview van de Canon RF 135mm f/1.8 door de bekende reviewer Gordon Laing (3:04 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Canon EOS R: perfecte systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Top 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy