Canon RF 135mm f/1.8L IS USM | Reviews & Tests

De Canon RF 135mm f/1.8L IS USM is een prachtige portretlens voor je fullframe systeemcamera van Canon. Deze zeer lichtsterke en professionele telelens heeft een schitterende, zachte bokeh. “Deze lens zal de komende 26 jaar de favoriet van fotografen zijn.” Super Award bij Focus Magazine. TIPA-award 2023. EISA-award 2023-2024. Alle belangrijke reviews!

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMPortretlenzen: schitterende bokeh

Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 135mm f/1.8L IS USM, die in februari 2023 op de markt is gekomen.

Canon RF 135mm f/1.8L IS USM

Brandpuntsafstand: 135mm | Maximaal diafragma: f/1.8 | Lensmount: Canon RF (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 935gr | Lengte x diameter: 130 x 89mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 70cm | Vergrotingsfactor: 0.26x | Filtermaat: 82mm | Release datum: februari 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.739 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMDeze Canon-lens in het kort

Alweer een schitterende toevoeging aan het assortiment RF-lenzen van Canon is de RF 135mm f/1.8 IS USM. Net als de Canon RF 85mm f/1.2L USM is dit een echte portretlens met een grote lichtsterkte. Door die lichtsterkte kun je hem voor nog meer fotogenres inzetten, zoals sportfotografie.

Betoverende portretten

De combinatie van hoge scherpte en geringe scherptediepte bij maximaal diafragma maakt dit tot een ideale lens voor portretfotografie. Het heldere diafragma van f/1.8 biedt controle over de scherptediepte, waardoor je betoverende portretten schiet met een fraaie onscherpte in de voor- of achtergrond. Het afgeronde 9-bladig diafragma verhoogt de bokeh-kwaliteit verder.

Razendsnelle autofocus

Mooi van deze professional is ook z’n razendsnelle en precieze autofocus dankzij de Dual Nano USM-motoren. In combinatie met ingebouwde beeldstabilisatie tot 5.5 stops zorgt dit ervoor dat je veel meer ragscherpe foto’s schiet.

Hoogwaardige beeldkwaliteit

Deze portrettele heeft een hoogwaardige beeldkwaliteit dankzij het optiek met drie elementen met ultralage dispersie. Lensfouten zijn goed onder controle, de scherpte ligt op een hoog niveau en de kleuren zijn zeer natuurlijk.

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMProfessionele coatings

Van professionele kwaliteit zijn de coatings. De Air Sphere en de Super Spectra Coating verbeteren de beeldkwaliteit door het bieden van hoog contrast en van kleurnauwkeurigheid. Tegelijkertijd verminderen de coatings lensflare en ghosting.

Robuust en weerbestendig

Het geavanceerd optisch ontwerp uit de professionele L-serie van Canon staat garant voor een robuuste en weerbestendige constructie.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Bruidsfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2023-2024 voor de Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM

De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM heeft een prestigieuze EISA-award 2023-2024 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is dit de ‘Beste telelens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2023 voor de Canon RF 135mm f/1.8L IS USM

De Canon RF 135mm f/1.8L IS USM heeft een begerenswaardige TIPA-award 2023 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste tele prime-lens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon RF 135mm f/1.8L IS USM(Professionele) reviewers over de Canon RF 135mm f/1.8

De Canon RF 135mm f/1.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Fotomagazine (Erik Derycke, full review, aprilnummer 2023): Deze brandpuntsafstand is volgens Erik “voor veel gezichten net wat flatteuzer” dan de 85mm-portretlenzen. Maar hij is ook ideaal voor binnensporten met weinig licht, dankzij z’n lichtsterkte en z’n telebereik. Ook voor landschapsfotografie is hij inzetbaar. Een veelzijdig objectief dus.
  Hij is wat forser en zwaarder dan het zustermodel voor de EF-vatting. Maar hij heeft dan ook veel meer aan boord: beeldstabilisatie, meer lichtsterkte en veel meer bedieningselementen.
  Maar wat vooral opvalt: de beeldkwaliteit is veel beter dan die van het EF-model, die al bekendstond om z’n uitzonderlijke scherpte. Bij de RF 135mm is de scherpte over het hele beeld zeer goed, ook bij volle opening. Vignettering is ook veel minder dan bij de EF-lens. En chromatische aberratie kon Erik niet vaststellen.
  Daarbij is de bokeh “erg fraai: lichtpunten in de achtergrond worden afgebeeld als zachte ‘bokehballen’ zonder lelijke ‘uienringen’ of harde randen.”
  De autofocus is ook al om door een ringetje te halen: erg snel, doeltreffend en ook nog stil. Actieve sporters blijven volgen is geen enkel probleem. Voor filmers een minpunt: er is behoorlijk wat focus breathing.
  Al met al een prachtig objectief, vindt Erik. Wel met een stevige prijs. Eindoordeel: Super Award met het cijfer 9.
 • Petapixel.com (David Schloss, full review): Een van de favoriete lenzen aller tijden van David was de Canon 50mm f/1.2 L USM. Niet de snelst scherpstellende lens, maar hij produceerde winnende beelden. Het hoge prijskaartje betaalde hij graag omdat de lens de steunpilaar van zijn werk was.
  De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM wordt volgens hem weer een van die lenzen. Een lens die, in de juiste handen, een fotoshoot naar een hoger niveau kan tillen met beelden waar een klant alleen maar blij mee kan zijn. “Het klinkt misschien uitbundig, maar fotografen die met legendarisch glas hebben gefotografeerd, kennen het gevoel.”
  Is bijna 3.000 euro dan niet veel voor een lens? “Eelke fotograaf die bruiloften of portretwerk heeft gedaan, weet dat hoogwaardig glas hoge kosten met zich meebrengt, maar elke cent waard is als de resultaten aan de verwachtingen voldoen.”
  Alternatieven voor deze lens voor de RF-vatting van Canon zijn er niet. Maar vergelijk je hem bijvoorbeeld met de voortreffelijke 135mm-lens van Sony, dan mist die laatste de ingebouwde beeldstabilisatie van de Canon RF 135mm f/1.8 L USM. “Daardoor is de Canon-lens een klasse apart.”
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): Een lens als de RF 135mm f/1.8L IS krijg je volgens Pieter niet elke dag aangeboden om te reviewen. “Een juweeltje in alle opzichten: constructie, uitvoering, bediening, mogelijkheden en beeldkwaliteit zijn allemaal van het hoogste niveau. Dit is een professioneel objectief, bedoeld voor de portret- en fashionfotograaf die zijn klanten een maximale beeldkwaliteit moet leveren.”
  Dit is echt een professionele lens. Dat pro-karakter tot uiting in kwaliteit, uitvoering en gewicht, maar ook in zijn stevige prijskaartje, schrijft Pieter. “Een investering die zich overigens in dit hoge segment van de markt waarschijnlijk snel zal terugbetalen.”
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Hoewel niet goedkoop, laat de Canon RF 135 mm F1.8 L IS USM-lens weinig te wensen over, schrijft Bryan in zijn review. “Van primair belang is dat deze lens een uitstekende beeldkwaliteit levert, inclusief een indrukwekkende achtergrondonscherpte. Daarnaast houden het f/1.8 diafragma en de beeldstabilisatie de ISO-instellingen laag, waardoor je weinig ruis in je beelden krijgt.” Daarbij draagt het snelle, nauwkeurige autofocussysteem bij aan veel rake schoten en ultieme beeldkwaliteit.
  De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM is volgens Bryan een uitstekende keuze voor portretten, bruiloften en andere evenementen bij weinig licht. Ook voor sport, fotojournalistiek, straatfotografie, productfotografie en nog veel meer onderwerpen is hij uitstekend inzetbaar. “Deze lens zal de komende 26 jaar de favoriet van fotografen te zijn.”
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM is volgens Jan Paul een objectief voor liefhebbers. “Een vast brandpunt is uiteraard minder flexibel dan een zoom, maar je krijgt er een extra mooi bokeh op volle opening voor terug en de hoge lichtsterkte zorgt ervoor dat je ook bij weinig licht met dit objectief nog met acceptabele sluitertijden kan werken.”
  Voordeel ten opzichte van een lichtsterke telezoom is ook dat deze RF 135mm een stuk lichter en handzamer is. Helaas is het prijskaartje voor dit fraaie objectief wel stevig, zeker als je dat vergelijkt met de prijs voor bijvoorbeeld de Sony 135mm f/1.8 GM. “Die is optisch ook uitstekend en mist in vergelijking met de Canon eigenlijk alleen de beeldstabilisatie.”
 • Photofacts.nl (bruids- en landschapsfotograaf Nando Harmsen, full review): Volgens Nando is de Canon RF 135mm f/1.8L IS USM zonder meer een fantastisch objectief. “De beeldkwaliteit is nagenoeg perfect en het verloop van scherpte naar onscherpte geeft de foto een driedimensionaal effect.” Nando heeft dat op deze manier nog nooit bij een ander objectief gezien. Volgens hem is het 135mm-brandpunt ondergewaardeerd. Het is perfect voor portretten, maar ook voor bijvoorbeeld indoor sportfotografie.
  Deze portrettele is ook nog eens plezierig om mee te fotograferen, en de beeldstabilisatie en weerbestendigheid maakt hem ook betrouwbaar. Nog een voordeel is de vergrotingsfactor, waardoor je hem ook perfect kunt gebruiken voor macro-achtige fotografie.
  De iets grotere lichtsterkte dan de oude EF-versie (f/1.8 versus f/2) van dit objectief zorgt wel voor een groter en wat zwaarder objectief. “Dat is jammer, want juist het lage gewicht van de EF versie was zo prettig.” Maar al met al is deze portretlens “perfect voor wie een ultieme minimale scherptediepte wil gebruiken, of wie de lichtgevoeligheid nodig heeft”.
 • Digifotopro.nl (full review): Digifotopro geeft de resultaten van een test en waardering van deze Canon namens TIPA door DXOMARK. Daarmee scoorde dit objectief uitstekend, want volgens deze test ontving de Canon een TIPA-award: ‘Beste tele prime-lens’.
  DXOMARK testte de Canon RF 135mm f/1.8L IS USM op een Canon EOS R5 met 45 megapixels, de camera met de hoogste resolutie in het assortiment. “Sensor en objectief behaalden samen een DXOMARK-score van 53 punten, wat duidt op een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit en behoort tot de best geteste van alle brandpuntsafstanden.”
  In de nadagen van het analoge tijdperk waren snelle 135mm-objectieven gebruikelijk, schrijft de reviewer. Toch werden ze geleidelijk verdrongen door het gemak en de flexibiliteit van de 70-200mm f/2.8-lenzen. Dankzij de toenemende populariteit van digitale fullframe camera's heeft de 135mm brandpuntsafstand een zekere opleving ondergaan. “De introductie van de Canon RF 135mm f/1.8L IS USM kwam dan ook niet onverwacht en vervangt de zeer gewaardeerde EF 135mm f/2.0L USM, een veelgebruikt en relatief betaalbaar objectief dat bekend staat om zijn uitstekende handling en optische kwaliteit.”
 • Digitalcameraworld.com (Gareth Bevan, hands on): De Canon RF 135mm f/1.8L IS USM is volgens Gareth “de meest opwindende lens in Canons assortiment voor portretfotografie”. Deze lens biedt scherp beelden met prachtige bokeh en onderwerpscheiding.
  Voordeel van deze lens is de 5.5 stops optische beeldstabilisatie, en zelfs 8 stops bij gebruik met een compatibele camera met IBIS. “De aanpasbare bedieningsknoppen en bedieningsring geven je meer bedieningsopties dan voorheen voor snelle instellingen. Hoewel deze lens niet goedkoop is, hangt er een flink prijskaartje aan de L-serie aan vast.”
 • Thephoblographer.com (Chris Gampat, first impressions): De Canon RF 135mm f/1.8 L IS USM is volgens Chris “een behoorlijk spannende lens”. Chris wacht persoonlijk met smart op de 35mm L, maar voor veel fotografen is de 135mm-lens altijd een belangrijke brandpuntsafstand geweest in Canons line-up. Een lens met – zeer waarschijnlijk – ‘prachtige bokeh-wervelingen’, zoals de kop boven deze first impressions luidt.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ideale aanvulling op de overige RF Primes. Zoals verwacht scherp van rand tot rand met open diafragma. En in vergelijking met de 70-200 2.8 kan je nét wat meer separatie krijgen als een spreker dicht bij een wand staat oid.
  Met de huidige noise reduction in lightroom of topaz is 1 stop lagere iso minder waardevol. Dus in mijn optiek gebruik je primes voornamelijk omdat ze lekker werken en het visuele effect.
  135mm is verder ook een buitengewoon fijne beeldhoek. Al wordt de werkafstand soms wel iets te groot.” 5 van de 5 sterren. Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Adembenemend. Ik heb al enkele maanden de Canon RF 85 mm F1.2 in gebruik en ben totaal onder de indruk van de scherpte en de kleurendiepte. Een toplens. Hoe kon de RF 135 mm F1.8 beter zijn? Na mijn eerste foto's vandaag moet ik zeggen dat deze lens minstens even scherp is, zo niet nog een randje scherper. En de autofocus is verbluffend: snel en zeer stil. Dit is een lens waarvan je je afvraagt of het nog beter kan!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Christopher Frost (video-review): De bekende reviewer Christopher Frost vraagt zich in een mooie video-review op YouTube af: “Is dit de meest verfijnde portretlens aller tijden?”
  Je vindt deze video-review onderaan deze pagina.

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 135mm f/1.8L IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 135mm f/1.8

 • Hoge beeldkwaliteit: elementen met ultralage dispersie
 • Zeer lichtsterk: werken bij weinig licht met f/1.8
 • Zeer rappe autofocus: Nano USM autofocussysteem
 • Tegen trillende handen: optische beeldstabilisatie met 5.5 stops winst
 • Tot 8 stops compensatie met camera met beeldstabilisatie
 • Professioneel: configureerbare functieknoppen en bedieningsring
 • Romige bokeh: afgerond 9-bladig diafragma
 • Intuïtieve bediening en snelle toegang tot opname-instellingen
 • Robuust: stevig en weerbestendig ontwerp
 • Fluorcoating: tegen vocht, stof en vingerafdrukken

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon RF 135mm f/1.8

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon RF 135mm f/1.8 door de bekende reviewer Christopher Frost (8:51 minuten). Hij vraagt zich af: “Is dit de meest verfijnde portretlens aller tijden?” Kijk snel en zie het antwoord op deze prangende vraag...

Canon RF 135mm f/1.8 op CameraNU.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Cameraland.nl >>

Canon RF 135mm f/1.8 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy