Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM | Reviews & Tests

De Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM biedt een indrukwekkende vergroting van 1.4x. Daardoor breng je je onderwerp ongelofelijk close-up in beeld. Deze macro-lens is ook ideaal voor portretfoto’s met een fraaie bokeh. EISA-award 2021-2022. TIPA-award 2022. Diamant Award bij Zoom.nl. Goud Award bij Digifoto Pro. “Sensationele optiek die alle andere macrolenzen overtreft.” Alle belangrijke reviews!

Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMMacrolenzen: dicht op je onderwerp

Wat is er leuker dan macro-fotografie? Lekker met je neus en je camera dicht op het onderwerp dat je fotografeert. Alle micro-details waarnemen én glashelder vastleggen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM, die in juli 2021 op de markt is gekomen.

Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Brandpuntsafstand: 100mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 730gr | Lengte x diameter: 148 x 82mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 26cm | Vergrotingsfactor: 1.4x | Filtermaat: 67mm | Release datum: juli 2021 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 1.579 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM Deze Canon-lens in het kort

Deze bijzondere macro-lens voor de Canon EOS R-camera’s biedt een indrukwekkende vergroting van 1.4x. Daarmee onderscheidt hij zich direct van wat de meeste macro-lenzen bieden: 1x vergroting. Mooi is ook dat hij zeer goede autofocus aan boord heeft, wat ook niet alle macro-lenzen hebben. Je kunt er ook nog prachtige portretfoto’s mee schieten.

Beeldstabilisatie tot 5 stops

Met deze lens breng je je onderwerp zeer close-up in beeld. Daarbij is het een uitdaging om onscherpte door beweging te voorkomen. Dan is het goed om te weten dat de Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM uitstekende beeldstabilisatie heeft. Het is echt een lens die is ontworpen om uit de hand te fotograferen. De hybride Image Stabilizer compenseert bewegingen tot 5 stops bij een vergroting van 1.4x. Bij een vergroting van 1x is dit 2 stops.

Bokeh aanpassen én soft focus voor portretten

De bokeh van deze macro-lens is prachtig. Uniek is hierbij de variabele Spherical Aberration Control-ring. Daarmee pas je de sfeer en het karakter van de bokeh aan. Met diezelfde ring pas je een flatteus soft focus-effect toe, wat ideaal is voor portretfotografie.

Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMSnelle en nauwkeurige autofocus

Belangrijk bij macro- en portretfotografie is dat de autofocus snel en nauwkeurig is. Dat is een van de sterke punten van deze Canon-lens, dankzij de Dual Nano USM-motoren. De scherpstelling is daarbij ook fluisterstil. Het lensontwerp onderdrukt focus breathing, waardoor deze macro-lens ook prima geschikt is voor video’s.

Weerbestendig ontwerp

De Canon RF 100mm f/2.8L Macro is ook duurzaam ontworpen. Hij kan tegen een stootje en heeft een weerbestendige constructie. De fluorcoating op het buitenste lenselement houdt vuil en stof buiten de lens.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Macrofotografie
 • Portretfotografie

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op CameraNU.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op Cameraland.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2021-2022 voor de Canon RF 100mm

De Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM heeft een prestigieuze EISA-award 2021-2022 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is het de ‘Beste innovatieve lens 2021-2022’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2022 voor de Canon RF 100mm

De Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM heeft een begerenswaardige TIPA-award 2022 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste macrolens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM(Professionele) reviewers over de Canon RF 100mm f/2.8L Macro

De Canon RF 100mm f/2.8L Macro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, januari/februari-nummer 2022): De Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM is volgens Jasper “het paradepaardje op macrogebied”. Een lens waarop veel macroliefhebbers en Canon-fotografen gewacht hebben. En terecht, want “het is een pracht van een lens. Superscherp, mooi gemaakt en fijn in balans op bijvoorbeeld de EOS R5 of R6.” Voor deze lens heeft Canon dan ook “alles uit de kast getrokken”.
  Voor macrolenzen geldt dat de beeldkwaliteit zeer belangrijk is. Gelukkig gooit hij op dat gebied hoge ogen. Deze Canon is volgens Jasper “superscherp” en “levert verbluffende beelden af”. “Doordat de lens beeldstabilisatie aan boord heeft, kun je die scherpe beelden ook gewoon uit de hand schieten.”
  De autofocus is snel en trefzeker. De ring om de onscherpte aan te passen is volgens Jasper een interessante optie. “De optische beeldstabilisatie voegt daar nog een portie gebruiksgemak aan toe, zodat deze nieuwe Canon-macrolens een echte aanrader is.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.7.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, nummer 4 2022): Canon heeft nogal wat in z’n RF 100mm f/2.8L macro-lens gestopt: super macro, soft focus, variabel bokeh. Hoe werkt dat allemaal en zit de ene feature de andere niet in de weg? vraagt Dré zich af in zijn review.
  Volgens Dré is deze macrolens “tegelijk wel en niet voor iedereen”. Met de SA-ring (waarmee je de soft focus regelt) in de neutrale stand staan, dan is het volgens Dré “een prima macro-objectief” met als extra voordeel dat je heel makkelijk tot een vergroting van 1.4:1 komt, 40% meer dus dan bij de standaard macrolenzen. Je betaalt daarvoor wel een hogere prijs.
  Zet je deze macrolens van Canon wel op de SA-stand, dan heb je volgens Dré een specialistisch objectief, met grote voordelen voor de liefhebber van dit soort soft focus-effecten. “Maar de kans is groot dat ook de andere gebruikers na verloop van tijd juist die speciale eigenschappen van het objectief gaan waarderen.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): Als je ruim 1.500 euro gaat uitgeven aan een macrolens, wil je wel zeker weten dat het een excellente lens is. Een geruststelling: volgens Andy is de Canon RF 100mm f/2.8L Macro een verbluffend goede macrolens. Niet minder dan een “sensationele optiek die niet alleen alle andere macrolenzen die ik heb gebruikt, overtreft in termen van zijn allround mogelijkheden, maar ook een uitstekende keuze is voor portretten.”
  Is de lens op zich al een verbluffende prestatie, wat echt indruk op Andy heeft gemaakt is de manier waarop hij samenwerkt met het verbazingwekkende autofocussysteem van de EOS R6. Daar komt nog bij dat de prestaties bij hoge ISO-waarden heel hoog liggen, zelfs bij waarden tussen ISO 12.800 en 25.600. Daardoor schiet je met deze macrolens van Canon beelden die je met minder technologie buitengewoon moeilijk te krijgen zouden zijn. Het maakt het wel heel makkelijk om macrobeelden en close-ups uit de hand te schieten.
  Zelfs beelden met dergelijke hoge ISO-waarden zijn volgens Andy nog prima op A3 af te drukken. “Dit is waar de voordelen van de nieuwste high-end spiegelloze systemen pas echt duidelijk worden – ze maken het eenvoudigweg gemakkelijker voor u om de gewenste foto's te maken.” Al met al is dit een macrolens die de overtreffende trap van uitstekend beklimt. Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Photofacts.nl (landschapsfotograaf Nando Harmsen, full review): Canon had al eerder de RF 85mm f/2 IS macro uitgebracht, met een vergroting van 1:2. Volgens Nando een mooi objectief. Maar met de RF 100mm f/2.8L IS USM macro heeft Canon nu een volwaardige macro-lens voor z’n EOS R-systeem op de markt gebracht. En deze biedt zelfs meer dan de 1:1-vergroting die dit soort objectieven meestal hebben. De 1.4x vergroting gaat dus zelfs verder dan het afbeelden op ware grootte. Daarmee biedt het volgens Nando ook extra mogelijkheden.
  Je kunt je onderwerp dus nog een stuk groter afbeelden. Maar de mogelijkheden gaan zelfs nóg verder dankzij de SA-controlring, die uniek is voor macro-lenzen. Bedenk wel dat het effect van deze Sferische Aberratie manipulatie “niet iedereen [zal] aanspreken omdat het gepaard gaat met een soft-focus effect”.
  Met de RF 100mm f/2.8L IS macro haal je niet alleen een geweldige macro-lens in huis. Hij is ook uitermate geschikt voor portret fotografie. Nando: “Dit is niet anders dan andere macro objectieven met dit brandpunt. Scherpstelling is snel en geruisloos, en de f/2.8 levert een fijne kleine scherptediepte. Hoewel ik geen portretten gemaakt heb, vermoed ik dat de SA control ring ook voor dit soort fotografie bijzondere effecten kan geven.”
  Groot is het objectief wel. Hij is goed gebouwd, met een weerbestendige sealing en een afwerking die past bij een Canon L-lens. “Ben je in het bezit van een Canon mirrorless camera, dan vind ik de RF 100mm f/2.8L IS macro zeker een aanrader.”
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM is volgens Mark “een uitstekende macrolens met toonaangevende vergroting, uitstekende scherpte, onberispelijke bouwkwaliteit en een unieke ring voor sferische aberratiecontrole”. De scherpte is uitstekend over het hele beeld en over het grootste deel van het diafragmabereik. “Hij presteert zelfs briljant bij het fotograferen met een wijde opening van f/2.8.”
  Deze Canon heeft wel wat lichtafval, die je volledig kunt voorkomen bij diafragmeren met twee stops. Ook heeft hij wat chromatische aberraties. Vervorming is wel zeer goed onder controle.
  Mooi is z’n vergrotingsfactor. Met de maximale vergroting van 1.4x krijg je een meer dan levensgrote vergroting. De autofocus is snel en betrouwbaar, zelfs bij minder goed licht. Handmatig scherpstellen vond Mark plezierig dankzij de royaal bemeten scherpstelring met zijn ‘grote worp’. Ook de bouwkwaliteit is uitstekend.
  De Spherical Aberration Control-ring verandert vorm en zachtheid van de bokeh. In de praktijk vond Mark dit “een beetje een gimmick”, die misschien meer geschikt is op een portretlens dan op een macrolens.
  Deze RF-lens is in vrijwel alle opzichten beter dan de DSLR-variant, wel is hij een stuk duurder. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): Dit is volgens Pieter een van de lenzen waar fotografen in het EOS R-systeem het meest naar hebben uitgekeken. Is de RF 100mm f/2.8L IS ook een goede macrolens? “Die vraag kunnen we zonder twijfel bevestigend beantwoorden.” Is hij optisch ook beter dan de EF 100mm f/2.8L IS? Dat is volgens Pieter een ‘fotofinish’. De centrumscherpte van de EF-versie blijft “met een ‘neuslengte’ ongeëvenaard”.
  Maar stap je over van de EF 100mm f/2.8L IS naar de RF 100mm f/2.8L IS, dan krijg je flink wat bonussen: de SA-control, 1:1.4 vergroting en een control-ring op de lens. “Als dat voor jouw fotografie zinvolle toevoegingen zijn, dan maakt dat de meerprijs van de RF-versie zeker de moeite waard.”
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM haalt volgens James alles uit de EF-versie van deze lens en maakt het allemaal nog beter. Zo is de maximale vergroting opgevoerd tot 1.4x. De beeldstabilisatie is opgewaardeerd tot 8 stops (op de EOS R5 en R6). En de bokeh is nóg mooier dankzij een bedieningsring die de lenselementen verschuift.
  De focus is sneller dan ooit, en de focus breathing (belangrijk voor videografen) is meer onder controle dan ooit. Daarnaast is het niet alleen een uitstekende macrolens, maar ook nog een uitstekende portretlens. De weergave is haarscherp en de brandpuntsafstand flatteert. Zoek je een lens voor close-ups en voor portretten, dan is dit volgens James jouw lens. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USM is volgens John een geweldige macrolens. Hij is ook prijzig, maar hij heeft unieke en zeer nuttige eigenschappen. “De extra vergroting is welkom, de SA-regeling is uniek en biedt ongekende controle over SA en daarmee bokeh.” Minder welkom is natuurlijk de hoge prijs. Maar voor fotografen die regelmatig macrofoto’s schieten, zal dat waarschijnlijk acceptabel zijn. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (Nando Harmsen, full review): “Ik kan deze lens zeker aanbevelen aan elke macrofotograaf die een RF-camera gebruikt. Het is een zeer capabele lens voor portretten en macro. De sterkere vergroting dan andere macro-lenzen biedt meer mogelijkheden. En met de sferische aberratieregeling kun je afbeeldingen een bijzondere uitstraling geven. Leuk om mee te experimenteren.”
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Een tele-macrolens is voor Bryan een ‘verplicht’ onderdeel van zijn uitrusting en hij koopt altijd de best beschikbare lens. En dat is de Canon RF 100mm f/2.8 L Macro IS USM.
  Gelijk maar het belangrijkste minpunt: hij heeft last van ‘focus shift’. Focusverschuiving treedt op als het scherpstelvlak naar voren of naar achteren beweegt als je het diafragma verandert. Omdat nauwkeurig scherpstellen vooral belangrijk is bij een macrolens, voldoet deze lens niet aan de verwachtingen met betrekking tot focusverschuiving. Bryan heeft goede hoop dat Canon dit probleem volledig kan oplossen in software-updates.
  Een kleine klacht heeft ook betrekking op scherpstellen. De scherpstelring legt de afstand niet soepel af maar in kleine stapjes.
  Het autofocussysteem is hoogwaardig en extreem snel. En de beeldstabilisatie is zeer geavanceerd. Daarmee is deze professionele lens volgens Bryan in staat een uitstekende beeldkwaliteit te leveren, optisch beter dan alle eerder geïntroduceerde Canon-macrolenzen. Mooi is dat de vergroting tot 1.4x de macromogelijkheden naar een nieuw niveau tilt. De lens wordt veelzijdiger dankzij de Spherical Aberration Control Ring, waarmee je ook softfocus-portretten kunt maken.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Droomlens voor de macro liefhebber. Al geruime tijd ben ik, tot volle tevredenheid overgeschakeld naar het R-systeem van Canon. Als natuurliefhebber fotografeer ik dikwijls macro, eerst met de EF 100mm F/2.8L versie met adapter. Ik heb dan ook lang nagedacht of ik wel naar de RF 100mm F/2.8L macro zou overschakelen maar deze lens leek mij toch een topper.
  Na lang wachten kreeg ik bericht dat de lens was binnen gekomen. Nu al een 14 dagen aan het fotograferen geweest met deze lens en ben toch wel echt onder de indruk. Deze lens is superscherp, zeer goede stabilisatie zodat je een statief vaak achterwege kan laten en de 1.4x vergroting is ook mooi meegenomen. De "SA" control is voor mijn doen minder belangrijk en meer iets om tijdens de gure dagen in de winter eens uit te testen.
  Kortom, deze lens is toch wel een droomlens voor de macro liefhebber. Nadelen heb ik er nog niet aan ondervonden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): De Canons EF 100mm f/2.8L macrolens voor DSLR-camera’s is alom gerespecteerd vanwege zijn combinatie van snelle autofocus, scherpe beelden en indrukwekkende beeldstabilisatie. De RF 100mm f/2.8L Macro IS USM is Canons versie voor zijn fullframe systeemcamera’s.
  Canon heeft een hele reeks verbeteringen en nieuwe functies toegevoegd ten opzichte van de DSLR-variant. Op YouTube vind je nogal wat reviews van deze lens die onweerstaanbaar is voor macrofotografen. Een ‘must see’ is natuurlijk die van Chris en Jordan van DPReview TV. Zij nemen deze macrolens onder de loep en kijken of hij z’n premium prijs wel waard is.
  Benieuwd naar wat Chris en Jordan van deze macrolens vinden? Bekijk deze YouTube-review onderaan deze pagina.

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op CameraNU.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op Cameraland.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 100mm f/2.8L Macro

 • Indrukwekkende macro’s: extreme vergroting van 1.4x
 • Betoverende bokeh: maximaal diafragma van f/2.8
 • Aanpasbare bokeh: Spherical Aberration Control-ring
 • Prachtige portretten: uitstekend geschikt voor portretfotografie
 • Tegen trillende handen: beeldstabilisatie tot 5 stops
 • Soft focus: geef portretten een zachtere uitstraling
 • Razendsnel scherp: Dual Nano USM-motoren
 • Perfect voor video: minimale focus breathing
 • Duurzaam ontwerp: afgedicht tegen slecht weer en stof

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op CameraNU.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op Cameraland.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op Kamera-express.nl >>

 

DPReview TV over de Canon RF 100mm f/2.8L Macro

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon RF 100mm f/2.8L Macro door Chris en Jordan van DPReview TV (10:17 minuten). Daarna weet je zo ongeveer alles over deze lens, en vooral ook: is hij z’n premium prijs wel waard?

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op CameraNU.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op Cameraland.nl >>

Canon RF 100mm f/2.8L Macro op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle macro-lenzen op een rij

Heel veel macro-objectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een macro-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (17 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy