Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM: Reviews & Tests

De Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM is een professionele supertele-zoomlens voor je Canon systeemcamera. Deze indrukwekkend lichtsterke supertelezoom is speciaal bedoeld voor professionals in sport- en natuurfotografie. De bokeh van deze snelle lens is fenomenaal. “Een soort luxe 70-200mm op steroïden.” Super Award in Focus Magazine. Alle belangrijke reviews!

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMSupertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM, die in mei 2023 op de markt is gekomen.

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM

Brandpuntsafstand: 100-300mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Canon RF | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 2.590gr | Lengte x diameter: 323 x 128mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 180cm | Vergrotingsfactor: 0.16x | Filtermaat: 112mm | Release datum: mei 2023 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 12.199 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMDeze Canon-lens in het kort

Een supertele-zoomlens met de snelheid en kwaliteit van een prime-lens, dat is de Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM. Deze zoomlens is speciaal ontwikkeld voor professionele sport- en natuurfotografen die een vaste tele-prime niet veelzijdig genoeg vinden, maar wel de kwaliteit daarvan nodig hebben.

Voor sport- en natuurfotografen

De Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM is een uitstekende keuze voor sportevenementen, theater, mode en andere onderwerpen die profiteren van de unieke combinatie van lange afstand, hoge snelheid, uitstekende beeldstabilisatie en snelle autofocus. Ook voor natuurfotografen is dit een droomlens.

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMVeelzijdiger dan prime

Canon heeft de populaire EF 300mm f/2.8 voor DSLR’s als uitgangspunt genomen en op die basis de RF 100-300mm f/2.8 gebouwd. Doel was in deze zoomlens dezelfde kwaliteit en snelheid in te bouwen als de EF 300mm f/2.8 te bieden heeft. En dat is gelukt: de 100-300mm-lens is een echte toplens met prime-kwaliteiten en is bovendien een stuk veelzijdiger.

Veelzijdig inzetbaar

Die veelzijdigheid komt bijvoorbeeld uitstekend van pas als je bewegende onderwerpen wilt volgen, zo van belang op het sportveld of in de natuur. Ook kun je met deze supertelezoom veel beter spontane momenten vanaf een afstand vastleggen. Of je kunt met een snelle draai aan de zoomring terugschakelen naar een breder kader met meer context.

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMSnelle en heldere lens

Daarbij blijf je profiteren van de extreme snelheid van deze lens, die een helder en constant maximaal diafragma van f/2.8 biedt over het hele zoombereik. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor werken bij weinig licht, zoals bij indoor sporten of bij natuurfotografie in een bos. Bovendien kun je dankzij de geringe scherptediepte je onderwerpen veel beter isoleren tegen een onscherpe achtergrond. De bokeh van deze lens is heerlijk zacht.

Geavanceerd optisch ontwerp

De topkwaliteit van deze professionele lens komt ook tot uiting in het geavanceerde optische ontwerp. Dat ontwerp is geheel vernieuwd en omvat fluorietelementen en ultralage dispersieglas, plus één asferisch element. Daarmee biedt deze lens een hogere mate van helderheid en scherpte met praktisch geen vervorming. En Canons Super Spectra Coating (SSC) minimaliseert ghosting en flares.

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMVoor fotografie én video

Ook de autofocus is natuurlijk van topklasse. Het Dual Nano USM-systeem gebruikt zowel een ring-type USM als een STM-mechanisme. Resultaat: soepele en stille scherpstelling die geschikt is voor fotografie én video. Uiteraard is volledige handmatige scherpstelregeling beschikbaar. Ook de tracking en onderwerpherkenning van de autofocus zijn van professionele kwaliteit. En de beeldstabilisatie biedt 5.5 stops winst tegen cameratrillingen, zodat je heel lang uit de hand of vanaf een monopod kunt schieten.

Volledig weerbestendig

Uiteraard heeft deze lens een volledig weerbestendige ontwerp waardoor je onder alle omstandigheden aan de slag kunt. Deze Canon blijft daarbij relatief licht van gewicht en compact. Mooi: het interne scherpstel- en zoombereik houdt de lengte van de lens tijdens gebruik in stand. Wil je nog meer bereik met de Canon RF 100-300mm? Deze lens is te combineren met RF-extenders.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Natuur- en wildfotografie

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMProfessionele reviewers over de Canon RF 100-300mm f/2.8L

De Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, juninummer 2023): Deze lichtsterke telezoom is vooral bedoeld voor professionele sportfotografen en zul je dan ook veel terugzien bij (indoor) sportwedstrijden, schrijft Erik. Voor hen “kan dit objectief het verschil maken tussen het shot hebben of missen”.
  Dit soort fotografen gebruiken nu vaak twee objectieven: een lichtsterke 300mm of 400mm f/2.8 plus een 70-200mm f/2.8. Met deze Canon hebben ze er volgens Erik maar eentje nodig. En dus ook één camerabody. Tel uit je winst, want je loopt veel minder kans om een beslissende actie te missen.
  Voor natuurfotografen is het bereik vaak net te kort. Maar gelukkig kan hij gecombineerd worden met teleconverters. Zet je er een 2x teleconverter op en gebruik je een aps-c-camera dan is het bereik liefst 320-960mm met f/5.6 diafragma.
  Deze Canon is zoals verwacht “uiterst degelijk” gebouwd en goed afgedicht tegen stof en vocht. Formaat en gewicht vallen erg mee, waardoor je goed uit de hand kunt fotograferen. Aan boord is een overvloed aan bedieningselementen.
  Het complexe optische ontwerp zorgt voor uitstekende scherpte tot in de hoeken. Vignettering en chromatische aberratie zijn afwezig. “De weergave van puntlichten in onscherpe delen is erg fraai, met zachte ‘bokehballen’ zonder uienringen of harde grenzen.” Volgens Erik demonstreert dit objectief “dat moderne zoomobjectieven de prestaties van vaste brandpunten kunnen evenaren en zelfs overtreffen. Het is alsof je de kwaliteit van een 300mm f/2.8 koopt met de flexibiliteit van een 100-300mm zoom erbij.” Wel een hoog prijskaartje helaas. Eindoordeel: Super Award met het cijfer 9.5.
 • Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMPhotofacts.nl (bruids- en landschapsfotograaf Nando Harmsen, full review): De Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM is ondanks het formaat en gewicht uitstekend uit de hand te gebruiken, schrijft Nando. “Met het juiste draagsysteem kan je er zelfs prima mee rondwandelen, heb ik gemerkt. Hierdoor is de RF 100-300L erg breed inzetbaar geworden.”
  Door het snelle diafragma is hij uitermate geschikt voor donkere omstandigheden of als snelle sluitertijden vereist zijn. Denk aan indoor sporten, waar je met beide te maken hebt.
  Canon heeft er volgens Nando voor gekozen om het gewicht en formaat beperkt te houden. Daardoor vind je geen ingebouwde teleconverter of filterhouder. Volgens Nando “een verstandige keuze”.
  De bedieningselementen zijn voor Nando niet allemaal heel handig geplaatst. Zo zitten de AF-lock knoppen erg ver naar voren. Daardoor zijn ze lastig bereikbaar als je uit de hand fotografeert. Ook is de slag van de zoomring groot, waardoor je over moet pakken. Dat is lastig vanwege het formaat van het objectief.
  Het is volgens Nando “een heel prettig objectief in gebruik”. De beeldkwaliteit is fantastisch en hij is razendsnel. “Combineer het met de teleconverters en je hebt de beschikking over een enorm bereik in brandpunten in combinatie met een mooie maximale lensopening.”
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Soms schiet een 70-200mm f/2.8-lens gewoon tekort, schrijft Matthew. En dan is er gelukkig een lens als deze die een stuk verder reikt en even lichtsterk is. “Deze lens biedt een groter telefotobereik zonder vermindering van het diafragma, samen met supersnelle autofocus en zeer effectieve optische beeldstabilisatie.”
  Deze Canon is volgens Matthew ideaal voor actie-, sport- en natuurfotografie. Ook voor portretfotografie is hij goed inzetbaar, wanneer je een discrete afstand wilt bewaren. “Al met al is deze lens enorm veelzijdig. De beeldkwaliteit is fantastisch, meer zoals je zou verwachten van een verzameling eersteklas prime-lenzen.” Veelzijdigheid en prestaties hebben wel een prijskaartje, aldus Matthew. En dan niet alleen in termen van geld, maar ook in gewichtstermen: hij weegt ruim 2.5 kilo. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Bryan heeft bij het testen meer dan 5.000 beelden geschoten met de RF 100-300mm. Toen pas kon hij hem neerleggen om z’n review af te ronden. “Er verschijnen steeds nieuwe toepassingen voor deze lens. Deze buitengewoon presterende lens is uiterst nuttig en de resultaten zijn verslavend.”
  De Canon RF 100-300mm f/2.8 L IS USM brengt je fotografie naar een nieuw niveau van prestaties met een zoomlens. Deze lens is ideaal voor het volgen van actie, van mensen in actie in het bijzonder. “Voeg een extender toe en deze lens wordt een uitstekende keuze voor dieren in het wild, vooral voor het maken van natuurvideo's.”
 • Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMPhotographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM vertegenwoordigt volgens Mark het hoogtepunt van Canons huidige lenstechnologieën. Helaas zullen de torenhoge prijs en het enorme gewicht dit ongetwijfeld tot een nichelens maken.
  Canon heeft z’n DSLR-lens EF 300MM f/2.8L IS II USM als uitgangspunt genomen, en deze omgezet in een veel veelzijdigere 3x telezoom voor de camera’s met RF-vatting. En dat zonder concessies te doen aan de beeldkwaliteit, aldus Mark. “Deze lens levert werkelijk bijtend scherpe beelden over het hele zoombereik, over het hele beeldframe en door het diafragmabereik.”
  Met deze telezoom fotografeer je wijd open bij f/2.8 over het volledige zoombereik. Dat geeft hem een echt voordeel op de RF 70-200mm f/2.8L IS USM of de langzamere RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USM. “En het wordt nog beter: hij is compatibel is met de RF 1.4x en 2x teleconverters. Opeens heb je ook een 140-420mm f/4 en een 200-600mm f/5.6 zoomlens tot je beschikking. Met zeer weinig merkbare beeldverslechtering.”
  Je kunt deze lens comfortabel uit de hand gebruiken, schrijft Mark, maar vanwege het gewicht van 2,6 kg slechts voor korte tijd.
  De autofocus is ongelooflijk snel en vrijwel stil. De AI-onderwerpdetectie en het geweldige AF-systeem van de Canon EOS R5 waarmee Mark hem getest heeft werken samen met de dubbele Nano USM-motoren van de lens. Resultaat: een zeer hoog percentage geslaagde beelden.
  Toch zijn er ook bij deze toplens een paar kanttekeningen, aldus Mark. Zo is het zoommechanisme behoorlijk luidruchtig, het 112mm frontfiltersysteem is zowel zeldzaam als erg duur, de scherpstelknoppen zijn moeilijk te bereiken en de statiefbevestiging is zowel niet-verwijderbaar als niet-Arca Swiss. Maar het grootste bezwaar is natuurlijk het zeer hoge prijskaartje.
  Daardoor is het eigenlijk alleen maar een lens voor de professionele natuur- en sportfotograaf. Kun je de kosten rechtvaardigen, dan is de RF 100-300mm f/2.8L IS USM “ongetwijfeld de beste telezoomlens voor Canons fullframe systeemcamera's.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Motorsportphotographer.com (Rhys Vandersyde, full review): Is de Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM een goede sportlens? Absoluut, stelt Rhys.
  Maar is hij zo veel beter dan de Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USM om het grote prijsverschil te rechtvaardigen? Dat is volgens Rhys een moeilijkere vraag. “De 100-300mm is, vooral in combinatie met een extender, een uiterst veelzijdige lens met een uitzonderlijke beeldkwaliteit en autofocusrespons. Maar is het vier keer beter dan de goedkopere 100-500 mm? Dat is moeilijker te kwantificeren.”
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, preview): De Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM is een high-end telezoom voor bijvoorbeeld binnensporten of als je iets meer bereik nodig hebt dan met een 70-200mm, zoals bij evenementen. “Het is een onbeschaamd high-end objectief dat is ontworpen voor professionals of zeer welgestelde enthousiastelingen met een prijskaartje waarvoor je je schrap moet zetten.”
  Dat extreme prijskaartje is overigens vrij gebruikelijk voor dergelijke lenzen, schrijft Gordon. Wat dat betreft is hij bijvoorbeeld vergelijkbaar met de Nikon 120-300mm f/2.8 en de Canon EF 200-400mm f/4, beide oudere modellen voor DSLR's.
  Gordon: “Zeer interessant dat Canon de klassieke 300mm f/2.8-primelens opnieuw heeft uitgevonden als zoomlens. Het is een soort luxe 70-200mm op steroïden.” Gordon is opgelucht dat hij compatibel is met beide RF-teleconverters. “Als hij ook voldoet aan de beweringen van Canon dat hij beter presteert dan de originele EF 300mm f/2.8, zelfs met TC's, zal deze lens ongetwijfeld een normaal verschijnsel worden aan de zijlijn van sport- en rode loper-evenementen.”
 • Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMFocus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): Om de prijs te begrijpen moet je een blik werpen op de bijzondere specs. De lichtsterke telezooms van Nikon en Sigma zijn weliswaar iets tot veel goedkoper, maar bieden lang niet alle voordelen die de Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM biedt, zo schrijft Jan Paul, “en de Nikon kan natuurlijk niet eens op een Canon-camera worden gebruikt”.
  Voor professionele sportfotografen biedt deze lens vooral groot gemak en snelheid van werken. Daardoor kan deze lens zijn geld waard zijn. “Wie iets minder te besteden heeft, kan natuurlijk altijd kiezen voor de combinatie van een RF 70-200mm f/2.8L IS USM en een EF 300mm f/2.8L IS II USM. Die zijn samen goedkoper en je houdt dan nog wat geld over voor een tweede body.”
 • Fotograaf Douglas Guerra (video-preview): Douglas kijkt hoe goed deze toplens voor professionals is. De RF 100-300 mm f/2.8 heeft een geheel nieuw ontwerp, een consistent diafragma van f/2.8 met supersnelle autofocus, tot 5.5 stops beeldstabilisatie en meer. Maar behoudt deze lens zijn ‘kleefscherpte’ op 300mm? En belangrijk voor wie meer bereik wil: hoe presteert deze supertele met de 2x teleconverters van Canon?
  Benieuwd naar deze preview? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMBelangrijkste kenmerken van de Canon RF 100-300mm f/2.8L

 • Professionele zoomlens: groot zoombereik én uiterst lichtsterk
 • Hoogwaardig optisch ontwerp: Fluoriet, UD en asferische elementen
 • Fraaie close-ups: minimale scherpstelafstand van 180cm
 • Dubbel Nano USM AF-systeem: razendsnel, responsief en nauwkeurig
 • Professioneel: intern zoom- en scherpstelontwerp
 • Altijd scherpe beelden: beeldstabilisatie met 5.5 stops winst
 • Professioneel: ontwerp met zwevende scherpstelling
 • Top coatings: SSC- en fluorcoating
 • Mooie uitrusting: Control Ring, Functie/Focus Preset keuzeschakelaar
 • Nóg meer bereik: compatibel met 1.4 en 2.0-extenders
 • Duurzaam en weerbestendig ontwerp

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-preview van de Canon RF 100-300mm f/2.8L

Bekijk een mooie YouTube-preview van de Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM door fotograaf Douglas Guerra (7:21 minuten). Hij kijkt hoe goed deze toplens voor professionals is. Behoudt deze lens zijn ‘kleefscherpte’ op 300mm? En belangrijk voor wie meer bereik wil: hoe presteert deze supertele met de 2x teleconverters van Canon?

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Canon RF 100-300mm f/2.8L

Bekijk een mooi en kort filmpje van Canon over de Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USM (1:55 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon RF 100-300mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Hieronder vind je alle RF-lenzen op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Bekijk ook mijn overzichtsartikel van Canon RF-lenzen en mijn roadmap met verwachte Canon RF-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Canon RF 400mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon RF 600mm f/4.0L IS USMCanon RJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon RF 800mm f/5.6L IS USMCanon RJaSupertele2024998/100Reviews>
Canon RF 1200mm f/8.0L IS USMCanon RJaSupertele2379998/100Reviews>
Canon RF 85mm f/1.2L USMCanon RJaPortret304998/100Reviews>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Canon RF 135mm f/1.8L IS USMCanon RJaPortret274095/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.4L VCMCanon RJaGroothoek192995/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.2L USMCanon RJaStandaard253995/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Canon RF 100mm f/2.8L Macro IS USMCanon RJaMacro157992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Canon RF-S 3.9mm f/3.5 STM Dual FisheyeCanon RNeeFisheye131990/100Reviews>
Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual FisheyeCanon RJaFisheye223990/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Samyang AF 14mm f/2.8 RFCanon RJaGroothoek72990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Canon RF 24mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro76987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Canon RF 16mm f/2.8 STMCanon RJaGroothoek34985/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Canon RF 28mm f/2.8 STMCanon RJaPancake38985/100Reviews>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMCanon RJaMacro55985/100Reviews>
Canon RF 50mm f/1.8 STMCanon RJaStandaard23985/100Reviews>
Canon RF 600mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele81985/100Reviews>
Canon RF 800mm f/11 IS STMCanon RJaSupertele106985/100Reviews>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMCanon RJaPortret71985/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeStandaardzoom35980/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Canon Extender RF 1.4XCanon RJaExtender€ 609CameraNU>
Canon Extender RF 2XCanon RJaExtender€ 769CameraNU>
Roadmap Canon RF-lenzenBekijk roadmap>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy