Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM III | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke 70-200mm zoomlens voor je Canon spiegelreflex? De Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM III is het nieuwe werkpaard voor de professional en de enthousiaste fotograaf met een goedgevulde beurs. Goud Award bij Digifoto Pro. “Een heel goed objectief.” Alle belangrijke reviews!

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM IIILichtsterk & 70-200mm: geliefd bij de profs

Geliefd bij professionele fotografen. Dat zijn de 70-200mm objectieven met f/2.8 als grootste diafragma. Naast de 24-70mm 'werkpaarden van de fotograaf' zijn dit de meest gebruikte objectieven. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM III, die in augustus 2018 op de markt is gekomen.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM III

Zoombereik: 70-200mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 1.480gr | Lengte: 199mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.21x | Minimale scherpstelafstand: 120cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 77mm | Release datum: augustus 2018 | Frankwandelt-rating 97/100 | Prijs: 2.299 euro op Cameranu.nl en op Bol.com en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Canon-lens in het kort

Nieuwe ‘werkpaard-lens’ voor de professional en de enthousiaste fotograaf met een goedgevulde beurs. Als je de allerbeste telezoom voor je fullframe Canon spiegelreflex wilt, is dit jouw objectief. Stelt sneller en nauwkeuriger scherp dan z’n voorganger door de nieuwe besturings-CPU en firmware. De autofocus is fluisterstil. En je kunt hem handmatig aanpassen vanaf een scherpstelafstand van 120 centimeter: mooi voor intieme close-ups.

Coatings tegen lichtreflecties & overstraling

Deze opvolger van de populaire 70-200mm f/2.8L IS II heeft als belangrijke nieuwe feature: de toevoeging van Air Sphere Coating (ASC). Die onderdrukt lichtreflecties en overstraling effectief. Een fluorcoating aan de voor- en achterkant vermindert bovendien vegen en vingerafdrukken. Kleurafwijkingen worden effectiever gecorrigeerd en een hoog contrast is gegarandeerd. Compatibel met de Canon EF 1.4x teleconverter en de Canon EF 2.0x teleconverter.

De Canon 70-200mm f/2.8L is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Canon 70-200mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Bol.com >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM III(Professionele) reviewers over de Canon 70-200mm f/2.8L

De Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM III: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (oktober 2018, full review): Digifoto Pro heeft deze lens samen getest met de lichtere en goedkopere (en minder lichtsterkere) Canon EF 70-200mm f/4.0L IS USM II (bekijk mijn review). Over beide lenzen oordeelt reviewer Dré de Man: “Met de nieuwe versie van de f/4 is de keuze er niet makkelijker op geworden. De f/2.8 blijft het betere objectief en is voor reportages de eerste keus, simpelweg vanwege de extra lichtsterkte.”
  Maar voor wie veel reist en niet te veel gewicht wil meetorsen is de f/4.0 de aangewezen keuze. Voor iedereen die een 70-200mm zoomobjectief wil kopen voor een minder specifieke toepassing, is de keuze volgens Dré de Man niet gemakkelijk. “De f/2.8 is iets beter, maar ook twee keer zo zwaar en duur. De f/4 is daartegenover gewoon een zeer prettig objectief in het gebruik. Het blijft lastig kiezen, maar er is wel één voordeel: welke van de twee objectieven je ook koopt, je maakt altijd een goede keuze.”
  Eindoordeel voor beide objectieven: Goud Award. Waarbij de f/4 een hogere prijs/kwaliteit-verhouding heeft en de f/2.8 wat beter scoort op beeldkwaliteit.
 • Chip Fotomagazine (decembernummer 2018, full review): “De EF 70-200mm f/2.8 uit de professionele L-serie hoort al jaren tot de beste telezooms in de Canon-stal. De nieuwste versie III heeft verrassend weinig nieuws te bieden.” Met deze pets om de oren van Canon begint Chip z’n review. De redactie van Chip was echt verrast door het gebrek aan spannende innovaties, 8 jaar na de spetterende introductie van de Mark II van deze lens. “Bijna alles blijft bij het oude.” Natuurlijk was versie II al geweldig. Maar na al die tijd had Chip zeker meer technologische vernieuwingen verwacht.
  De buitenkant is sowieso vrijwel identiek aan z’n voorganger. Zitten er binnenin dat mooie upgrades? In ieder geval is er een ASC-coating aangebracht, die voor groter contrast moet zorgen. En de beeldstabilisator is aangepast. Die stabilisator doet wel goed z’n werk. In het testlab van Chip “verslaat de nieuwe editie de oudere versie II maar nipt, voornamelijk dankzij resolutiemetingen.” De hoeken zijn juist weer iets minder. “Toch is de scherpteprestatie voor een telelens uitstekend.” Eindoordeel: Goed met een puntentotaal van 84/100.
 • The-digital-picture.com: De voorganger van deze lens is een van de populairste en best verkochte Canon-lenzen ooit. Om daar overheen te gaan moet je speciale kwaliteiten hebben, en dat heeft dezee opvolger overduidelijk. Het zeer grote aantal toepassingen voor deze lens is de belangrijkste reden voor z’n populariteit. De bouw en de optische kwaliteiten van deze lens dragen er ook al aan bij. En ook de zeer goed presterende autofocus en beeldstabilisatie helpen ook al.
  Betaalbaarheid is ook een factor bij het kopen van een lens. Deze Canon is zeker niet goedkoop, maar f/2.8 lenzen met nog langere brandpuntsafstanden kosten heel veel meer. Vergeleken met die lenzen is deze 70-200mm een ‘budget-zoom’ die zeer geschikt is voor actiefotografie bij weinig licht, en voor het creëren van een ‘blurry’ achtergrond.
  Dit is zo’n lens waarmee profs geld in het laatje brengen, vanwege de grote inzetbaarheid bij vele fotogenres. Heb je nog geen 70-200mm lens, of voldoen de lens die je hebt niet aan je hoge verwachtingen, dan staat op deze Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM je naam geschreven.
 • Ephotozine.com (full review): De Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM is alweer een hele fijne lens die je waardevolle beelden heel efficiënt produceert. Het is een zeer prettig fotografisch gereedschap, een plezier om te bezitten. Er is maar zeer weinig negatiefs over deze lens te zeggen, en bijzonder veel positiefs. De grootste minpunten zijn natuurlijk de prijs en het gewicht.
  Heb je echt een f/2.8 nodig, of kun je het stellen met de goedkopere en lichtere f/4.0? Dat is de vraag die alleen jij kunt beantwoorden, en het ligt ook voor iedere fotograaf weer anders. In termen van prestaties, zijn beide nieuwe Canon-lenzen excellent. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (full review): Een kleine update van de Mark II, die al erg goed was. Dat was de favoriete lens van professionele fotografen over de hele wereld. Misschien was er dan ook weinig ruimte voor verdere verbetering. Wat wel echt anders is, is de prijs: de nieuwe versie is wel erg duur. Wil je een 70-200mm f/2.8 lens die topprestaties neerzet voor de helft van de prijs? Kijk dan zeker naar de Tamron G2. Die levert excellente beeldkwaliteit en heeft een betere optische stabilisator aan boord. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): De vorige versie, de EF 70-200mm f/2.8L IS mark II uit 2010, is een schitterende lens en heeft zich volgens Pieter zeer uitgebreid bewezen. “Zijn opvolger - de EF 70-200mm 2.8L IS mark III - presteert voor 99% identiek en is dus nog steeds een topper. Echter door het stevige prijskaartje van deze nieuwkomer én de concurrentie van de EF 70-200mm 4L IS II (klik hier) is de EF 70-200mm 2.8L IS mark III geen lens die je gedachteloos aanschaft.”
 • Lensrentals.com (fotograaf Zach Sutton, full review): Zach vergelijkt de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM met z’n voorganger. Zijn conclusie? De lenzen hebben een identieke constructie en scherpte. En weliswaar is de flaring verminderd, maar dit doet het beter in de marketing dan dat je er in de praktijk veel van merkt. Heb je nog geen 70-200mm lens, dan is deze nieuwe Canon zeker het aankopen waard. Maar heb je al versie II van deze lens in huis, blijf die dan gewoon koesteren.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Het is een heel goed objectief. Speciaal voor portretfoto’s is het een klasse objectief. In de korte tijd dat ik het objectief heb, weet ik nu al dat het een goede keuze is geweest.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Must have lens. Een prachtige lens die toch ook breed inzetbaar is. Gebruik hem bijv voor natuur opnamen maar ook voor portretten.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Geweldige lens. Een supersnelle en bijna geluidloze scherpstelling. Ook op bewegende objecten stelt hij snel en feilloos scherp. Ook presteert hij super onder mindere lichtomstandigheden. Heeft een prachtige bokeh en de beeldstabilisatie is ontzettend goed. Kreeg het zelfs voor elkaar om uit de hand, volledig ingezoomd een scherpe foto te maken op 1/15sec.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Enorm scherpe lens! Vrijdag gekocht, gister gebruikt bij een sportfotografie cursus. Onder de indruk van de scherpe foto's en het gemak van de stabilisatie functie. Deze lens had ik veel eerder moeten hebben! Wel wat zwaar.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Bol.com >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Canon 70-200mm f/2.8L

 • Nieuwe coatings tegen lichtreflecties en overstraling
 • Minimale scherpstelafstand van 120cm: prachtige close-ups
 • Cirkelvormig diafragma met 8 bladen: schitterende bokeh
 • Wel weer een stevige prijs

Canon 70-200mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Bol.com >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon 70-200mm f/2.8L

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM III door fotografen Tony & Chelsea Northrup (2:36 minuten). Ze vergelijken deze telezoom met z’n voorganger, de Mark II. Wat is er allemaal verbeterd? Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon 70-200mm f/2.8L op Cameranu.nl >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Bol.com >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Cameraland.nl >>

Canon 70-200mm f/2.8L op Kamera-express.nl >>

 

Beste lenzen voor je Canon DSLR

Heel veel lenzen voor je Canon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Canon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke telezoom objectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van lichsterke telezoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8ENikon F (FX)JaTelezoom317998/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM IIICanon EFJaTelezoom233997/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsSysteemJaTelezoom169993/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM SportsDSLRJaTelezoom139993/100Reviews>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8 IINikon F (FX)JaTelezoomNiet leverbaar90/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Pentax HD FA 70-200mm f/2.8Pentax KJaTelezoom229990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2Sony EJaTelezoom???90/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXDSony EJaTelezoom149990/100Reviews>
Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2DSLRJaTelezoom159989/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaTelezoom141988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USDDSLRJaTelezoom97585/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS APO HSMDSLRJaTelezoomNiet leverbaar80/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy