Canon EF 600mm f/4L IS III USM | Reviews & Tests

Wat is de beste supertelelens voor je Canon spiegelreflex? De Canon EF 600mm f/4L IS III USM is ideaal voor sport- en wildfotografie. Deze supertele levert “ronduit indrukwekkende resultaten.” Focus Predicaat Super. EISA-award: 'Beste supertele primelens'. Alle belangrijke reviews!

Canon EF 600mm f/4L IS III USMSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razend scherp in beeld krijgen. Goedkoop zijn ze helaas niet... Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon EF 600mm f/4L IS III USM, die in december 2018 op de markt is gekomen.

Canon EF 600mm f/4L IS III USM

Zoombereik: 600mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Lensmount: Canon EF | Gewicht: 3.050gr | Lengte: 448mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.15x | Minimale scherpstelafstand: 420cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 52mm (drop-in) | Release: december 2018 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 14.229 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USMDeze Canon-lens in het kort

Dé lichtgewicht onder de 600mm f/4.0 telelenzen. Zou je misschien niet zeggen met 3050 gram schoon aan de haak, maar z’n voorganger weegt rond 800 gram meer, evenals de concurrent van Nikon. Dankzij de geweldige 5-stops beeldstabilisatie betekent dat dat je uit de hand stabiele foto’s van sporters of wilde dieren kunt schieten. En wát voor foto’s: met de allerhoogste beeldkwaliteit.

Oogstrelende bokeh

Deze topkwaliteit foto’s is te danken aan het topglas in de lensbody. Speciale fluoriet lenselementen gaan chromatische aberratie tegen en verhogen de resolutie en het contrast. De Subwavelength Structure Coating vermindert flares en ghosting en verzekert je van de allerhoogste beeldkwaliteit. Daarnaast heeft hij een diafragma met 9 lamellen. Dat zorgt voor oogstrelend mooie, onscherpe achtergronden.

Bedienen zoals jij dat wilt

De Canon EF 600mm f/4.0L zit boordevol professionele specs. Zo kun je op ieder gewenst moment de scherpstelling starten, stoppen of tijdelijk blokkeren. Daarnaast zijn er twee voorgeprogrammeerde focus-modi die je met een draai aan de pre-set ring direct kan instellen. En zo zit deze toplens vol handige features. Deze professionele supertele is uiteraard robuust en stof- en weerbestendig uitgevoerd. Kun jij onder alle omstandigheden je topplaten schieten.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op CameraNU.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op Cameraland.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon EF 600mm f/4L IS III USM(Professionele) reviewers over de Canon EF 600mm f/4.0L

De Canon EF 600mm f/4L IS III USM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, aprilnummer 2019): Aantrekkelijke supertelelens waar sport- en wildlife-fotografen van zullen watertanden, aldus de reviewer. Het meest opmerkelijke is de forse afslankkuur die hij heeft ondergaan ten opzichte van z’n voorganger: bijna een kilo lichter. Het mooie is: je kunt nu ook uit de hand fotograferen. Werkt dat?
  Ja, dat werkt, constateert de reviewer in z’n praktijktest. De beeldstabilisatie helpt daarbij: die biedt tot 5 stops winst. In de praktijk moet je tot 1/30 of zelfs 1/15 uit de hand kunnen schieten. Bij de reviewer was bij 1/15 ongeveer een kwart van de beelden scherp. Mooi is dat de lens tal van bedieningsknoppen heeft waarmee je de werking kunt aanpassen aan jouw manier van werken.
  De beeldkwaliteit is zeer goed. In het centrum is hij haarscherp, ook bij maximale opening. Die scherpte blijft ook aan de randen van het beeld zeer goed. Bij maximale opening is er sprake van lichte vignettering, maar die stoort niet en is ook simpel te corrigeren. De autofocus is snel, betrouwbaar en stil.
  Kortom: deze Canon EF 600mm f/4 is een van de twee paradepaardjes bij de telelenzen van Canon (de andere is de tegelijk verschenen Canon EF 400mm f/2.8, bekijk mijn review). Hij levert “ronduit indrukwekkende resultaten”, is makkelijk aan te passen aan de opnamestijl van de fotograaf en ook nog veel lichter dan z’n voorganger. Goedkoop is hij niet, maar “wie de aanschaf kan verantwoorden, krijgt een fenomenaal objectief in handen.” Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.5.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Beste objectief voor dierenfotografie. Objectief in december aangeschaft als vervanger van mijn 500 f/4 IS I. 100mm erbij en een kilo lichter. De gewichtsbesparing is ideaal. De lensdelen zijn ook nog eens verder naar achteren verplaatst zodat de balans veel beter is. Dit komt vooral van pas bij fotograferen uit de hand.
  Bij fotograferen vanaf statief kan het nodig zijn een langere lensplaat te gebruiken om het geheel beter te balanceren. De beeldkwaliteit is subliem, zowel met als zonder extender. (...) Al met al een objectief met uitstekende prestaties.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon EF 600mm f/4L IS III is een magnifieke lens voor wildlife en sport, gemaakt door een firma die een lange geschiedenis heeft met het creëren van de allerbeste cameralenzen. In deze lens komt alle technologie samen die Canon de laatste jaren heeft ontwikkeld.
  Dat merk je aan de bouwkwaliteit, die superieur is. Het bereik van deze supertele is zeer fors, terwijl hij toch een ultrasnel diafragma heeft voor dit brandpunt. Het autofocussysteem is daarbij snel en precies. De beeldkwaliteit is van topklasse, hoewel net iets minder dan bij versie II van deze lens.
  De EF 600mm f/4L IS III is gebouwd voor snelheid. Dat werkt extreem goed voor serieuze sportfotografen, wildlife fotografen en fotojournalisten. Het is natuurlijk een enorme investering, en dat is slikken. Maar ben je daar overheen, dan zal menige doorgewinterde fotograaf als een kind zo blij zijn.
 • Juryrapport EISA-awards 2019-2020 (mijn vertaling): “Net als zijn kleinere broer, de EF 400mm f/2.8L IS III USM, gebruikt deze supertelelens een volledig nieuw optisch ontwerp dat een uitstekende beeldkwaliteit levert. Het fysieke ontwerp bestaat uit een magnesiumlegering en titaniumconstructie, waardoor het gewicht lager ligt zonder concessies te doen aan sterkte of kwaliteit.
  De ultrasone motor zorgt voor een extreem snelle autofocus, terwijl de ingebouwde beeldstabilisatietechnologie uit de hand fotograferen mogelijk maakt met sluitertijden die tot vier stops langzamer zijn dan normaal.
  Dankzij het snelle f/4-diafragma kun je de lens combineren met de Canon Extender EF 2.0x III. In dat geval heb je een brandpuntsafstand van 1200mm met behoud van autofocus.”

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op CameraNU.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op Cameraland.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste highlights van de Canon EF 600mm f/4.0L

 • Geweldige kwaliteit met een geavanceerd optisch ontwerp
 • Relatief lichte supertele
 • Uitmuntende beeldstabilisatie
 • Bij weinig licht en uit de hand nog haarscherpe foto’s
 • Focust snel en accuraat op bewegende onderwerpen
 • Instelbare en logisch geplaatste knoppen voor een snelle workflow
 • Ideaal voor sport- en wildfotografie

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op CameraNU.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op Cameraland.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op Kamera-express.nl >>

 

Canon EF 600mm f/4L IS III USM wint EISA-award 2019-2020

De Canon EF 600mm f/4L IS III USM heeft een van de prestigieuze EISA-awards 2019-2020 gewonnen. Het is de ‘Beste supertele primelens’ van 2019-2020! Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EF 600mm f/4L

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon EF 600mm f/4L door fotograaf Brendan van Son (19:44 minuten). Schitterende natuurbeelden van een safari in Namibië. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op CameraNU.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op Cameraland.nl >>

Canon EF 600mm f/4L IS III USM op Kamera-express.nl >>

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Canon-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Canon-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L USM IS IICanon EFJaSupertelezoom219992/100Reviews>
Canon EF 100mm f/2.8L IS USMCanon EFJaMacro104990/100Reviews>
Canon EF 11-24mm f/4.0L USMCanon EFJaGroothoekzoom289996/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/2.8L III USMCanon EFJaGroothoekzoom199592/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/4.0LCanon EFJaGroothoekzoom96387/100Reviews>
Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USMCanon EFJaSupertelezoom1299996/100Reviews>
Canon EF 24-105mm f/4.0L IS II USMCanon EFJaStandaardzoom119988/100Reviews>
Canon EF 24-70mm f/2.8L II USMCanon EFJaStandaardzoom199995/100Reviews>
Canon EF 400mm f/2.8 IS USM IIICanon EFJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon EF 50mm f/1.8 STMCanon EFJaStandaard11785/100Reviews>
Canon EF 600mm f/4L IS III USMCanon EFJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM IIICanon EFJaTelezoom233997/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaPortret162995/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaTelezoom141988/100Reviews>
Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon EF-MNeeReiszoom41980/100Reviews>
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 ISCanon EF-MNeeReiszoom46975/100Reviews>
Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STMCanon EF-MNeeMacro44083/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8LCanon EFJaTelezoomNiet leverbaar85/100Reviews >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy