Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III | Reviews & Tests

Wat is de beste supertelelens voor je Canon spiegelreflex? De Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III is dé supertele voor professionele sport- en wildlife-fotografen. “Wie de aanschaf kan verantwoorden, krijgt een fenomenaal objectief in handen.” Focus Predicaat Super. Alle belangrijke reviews!

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM IIISupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razend scherp in beeld krijgen. Goedkoop zijn ze helaas niet... Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III, die in december 2018 op de markt is gekomen.

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III

Brandpuntsafstand: 400mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Lensmount: Canon EF | Gewicht: 2.840gr | Lengte: 343mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.17x | Minimale scherpstelafstand: 250cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 52mm (drop-in) | Release: december 2018 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 13.219 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM IIIDeze Canon-lens in het kort

De Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III weegt weliswaar 2840 gram. Maar voor een dergelijke supertele is dat zeer lichtgewicht: z’n voorganger had een kilo meer vet op de botten. Voeg daar de 5-stops beeldstabilisatie bij, en je kunt haarscherpe foto’s uit de hand schieten. En die foto’s hebben een fenomenale beeldkwaliteit. Ideale lens voor sport- en natuurfotografie, ook dankzij de stille en snelle autofocus.

Hoge beeldkwaliteit, prachtige bokeh

De uiterst hoge beeldkwaliteit wordt bereikt door de eersteklas fluoriet lenselementen. Ze gaan chromatische aberratie tegen en verhogen de resolutie en het contrast. De Subwavelength Structure Coating vermindert flares en ghosting en verzekert je van een kwalitatief hoogwaardig beeldresultaat. Deze Canon heeft een diafragma met 9 afgerond lamellen die zorgen voor oogstrelend mooie, onscherpe achtergronden.

Razendsnel te bedienen

Deze Canon heeft tal van professionele specs aan boord. Zo kun je op ieder gewenst moment de scherpstelling starten, stoppen of tijdelijk blokkeren. Daarnaast zijn er twee voorgeprogrammeerde focus-modi die je met een draai aan de pre-set ring direct kan instellen. En zo zit deze toplens vol vele handige features. Uiteraard is hij robuust en stof- en weerbestendig uitgevoerd.

Deze Canon-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Cameranu.nl >>

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Cameraland.nl >>

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM IIIProfessionele reviewers over de Canon EF 400mm f/2.8

De Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, aprilnummer 2019): Aantrekkelijke supertelelens waar sport- en wildlife-fotografen van zullen watertanden, aldus de reviewer. Het meest opmerkelijke is de forse afslankkuur die hij heeft ondergaan ten opzichte van z’n voorganger: ruim een kilo minder. En dat allemaal dankzij een nieuw ontwerp. Het mooie is: je kunt nu ook uit de hand fotograferen. Werkt dat?
  Ja, dat werkt, aldus de reviewer. De beeldstabilisatie helpt daarbij: die biedt tot 5 stops winst. In de praktijk moet je tot 1/30 of zelfs 1/15 uit de hand kunnen schieten. Bij de reviewer was bij 1/15 ongeveer een kwart van de beelden scherp. Mooi is dat de lens tal van bedieningsknoppen heeft waarmee je de werking kunt aanpassen aan jouw manier van werken.
  De beeldkwaliteit is zeer goed. In het centrum is hij haarscherp, ook bij maximale opening. Die scherpte blijft ook aan de randen van het beeld zeer goed. Hij heeft zeer lichte kussenvervorming, waarvan je in de praktijk niets merkt. Lichte vignettering bij maximale opening is er ook, maar die stoort niet en is ook te corrigeren. De autofocus is snel, betrouwbaar en stil.
  Kortom: deze Canon EF 400mm f/2.8 is een van de twee paradepaardjes bij de telelenzen van Canon (de andere is de Canon EF 600mm f/4, bekijk mijn review). Hij levert “ronduit indrukwekkende resultaten”, is makkelijk aan te passen aan de opnamestijl van de fotograaf en ook nog veel lichter dan z’n voorganger. Goedkoop is hij niet, maar “wie de aanschaf kan verantwoorden, krijgt een fenomenaal objectief in handen.” Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.5.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): Deze Canon is volgens Jan Paul “een geweldig goede 400mm”. Omdat de vorige versie ook al zo goed was, is een upgrade niet nodig als je die in huis hebt. “Maar het dieet waar Canon dit objectief op heeft gezet, maakt wel degelijk een groot verschil. Een kilo meer of minder in je hand, maakt een groot verschil voor de draagbaarheid en hanteerbaarheid.”
  De Canon EF 400mm is volgens Jan Paul “een genot om te gebruiken, de hele dag lang.” De beloning na zo’n dag: prachtige, scherpe en contrastrijke beelden. Als je er een teleconverter op gebruikt, heb je zelfs met maar weinig verlies aan beeldkwaliteit ook nog een redelijk lichtsterke 560mm en 800mm in je tas. Dat maakt dit een erg veelzijdig objectief. Hij is z’n forse prijs dubbel en dik waard.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Canon EF 400mm f/2.8L IS III is een lens waarbij absoluut geen compromissen zijn gesloten. In deze lens is de allerbeste technologie samengebundeld. Met een uitmuntende bouwkwaliteit, een middellang telebereik, een ultra-lichtsterk diafragma, een snel en precies autofocussyteem, en beeldkwaliteit van de allerhoogste klasse is dit een lens die sportfotografen, wildlife-fotografen en fotojournalisten bijzonder gelukkig zal maken.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): De Canon EF 400mm f/2.8L IS III is in alle opzichten van de buitencategorie. Dat geldt voor het ontwerp, de uitvoering, de mogelijkheden, de beeldkwaliteit en de prijs. Deze Canon is puur professioneel gereedschap. Voor vrijetijdsfotografen is het – vanwege de prijs – een ‘ver van mijn bed show’. Deze lens laat zien wat er anno 2019 technisch allemaal mogelijk is in de optica op het hoogste niveau.
 • Ephotozine.com (full review): De Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM is een geweldige lens. Helaas ligt de prijs ook zeer hoog. De bediening is uitstekend, hij heeft een fantastisch lichtsterk maximaal diafragma en zit vol met featurs. Voor Canon-fotografen die een zeer ruim budget hebben is dit een ongelofelijke 400mm lens. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Uit reviews van kopers op internet: “Outstanding lens and amazing with extenders” | “Handles like a dream” | “Weight difference is HUGE!” | “Worlds of Difference from Version II” | “Most wonderful lens in the universe”

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Cameranu.nl >>

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Cameraland.nl >>

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon EF 400mm f/2.8

 • Geweldige kwaliteit met een geavanceerd optisch ontwerp
 • Extreem licht van gewicht (relatief dan hè)
 • Bij weinig licht en uit de hand nog haarscherpe foto’s
 • Uitmuntende beeldstabilisatie
 • Instelbare en logisch geplaatste knoppen voor een snelle workflow
 • Full-time handmatig focus
 • Snelle en stille scherpstelling
 • Stof- en spatwaterdicht en beter bestand tegen warmte

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Cameranu.nl >>

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Cameraland.nl >>

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III door de Finse fotograaf Matti Sulanto (7:18 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Cameranu.nl >>

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Cameraland.nl >>

Canon EF 400mm f/2.8 IS USM III op Kamera-express.nl >>

 

Beste supertelelenzen op een rij

Heel veel supertelelenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertele zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Canon-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Canon-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Canon-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L USM IS IICanon EFJaSupertelezoom219992/100Reviews>
Canon EF 100mm f/2.8L IS USMCanon EFJaMacro104990/100Reviews>
Canon EF 11-24mm f/4.0L USMCanon EFJaGroothoekzoom289996/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/2.8L III USMCanon EFJaGroothoekzoom199592/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/4.0LCanon EFJaGroothoekzoom96387/100Reviews>
Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USMCanon EFJaSupertelezoom1299996/100Reviews>
Canon EF 24-105mm f/4.0L IS II USMCanon EFJaStandaardzoom119988/100Reviews>
Canon EF 24-70mm f/2.8L II USMCanon EFJaStandaardzoom199995/100Reviews>
Canon EF 400mm f/2.8 IS USM IIICanon EFJaSupertele1321998/100Reviews>
Canon EF 50mm f/1.8 STMCanon EFJaStandaard11785/100Reviews>
Canon EF 600mm f/4L IS III USMCanon EFJaSupertele1422998/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM IIICanon EFJaTelezoom233997/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaPortret162995/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaTelezoom141988/100Reviews>
Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon EF-MNeeReiszoom41980/100Reviews>
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 ISCanon EF-MNeeReiszoom46975/100Reviews>
Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STMCanon EF-MNeeMacro44083/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8LCanon EFJaTelezoomNiet leverbaar85/100Reviews >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy