Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x | Reviews & Tests

Wat is de beste supertele-zoomlens voor je Canon spiegelreflex? De Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x is een professionele superzoom met een uitzonderlijke kwaliteit. “De optiek en het innovatieve design van deze lens zijn absoluut verbazingwekkend. En dus krijgt deze lens onze hoogste onderscheiding.” Alle belangrijke reviews!

Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4xSupertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x, die in 2013 op de markt is gekomen.

Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x

Zoombereik: 200-400mm | Lichtsterkte: f/4.0 | Gewicht: 3.620gr | Lengte: 366mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.15x | Minimale scherpstelafstand: 200cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 52mm | Release: 2013 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 12.999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Canon EF 200-400mm op Cameranu.nl >>

Canon EF 200-400mm op Cameraland.nl >>

Canon EF 200-400mm op Kamera-express.nl >>

Deze Canon-lens in het kort

Hij is duur, hij is zwaar, hij is groot en hij is ongelofelijk goed: de Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM. Op en top professioneel telezoomobjectief met ingebouwde 1.4x extender, waarmee je het zoombereik vergroot naar liefst 280-560mm. Het zoombereik, de ingebouwde extender en de 4 stops beeldstabilisatie maken dit werkpaard van Canon bij uitstek geschikt voor fotojournalistiek, natuur- en sportfotografie.

Ultieme scherpte

Met deze Canon ben je verzekerd van ultieme scherpte onder allerlei omstandigheden. Autofocus is razendsnel en vrijwel geruisloos dankzij een ringvormige ultrasone scherpstelmotor. En uiteraard is de handmatige scherpstelling continue beschikbaar. De bediening is zeer intuïtief, dankzij de plaatsing van de knoppen. Deze kostbare lens is extreem duurzaam, door het gebruik van magnesiumlegering. En uiteraard volledig stof- en vochtbestendig.

De Canon 200-400mm is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Canon EF 200-400mm op Cameranu.nl >>

Canon EF 200-400mm op Cameraland.nl >>

Canon EF 200-400mm op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM Extender 1.4x (Professionele) reviewers over de Canon 200-400mm

De Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Klantreview op Cameranu.nl: “Werkpaard! Als journalistiek fotograaf gaat dit objectief vaak mee op pad. Voor sportreportages heeft 'ie alles in huis om de actie te volgen qua focus en door het zoombereik, al dan niet met de extender, is nawerk als croppen nauwelijks nodig. Uiteraard verlies je een stop licht met de extender ingeschakeld, maar met de huidige body's die goed presteren op hoge ISO's noem ik dat geen probleem.
  Het gewicht is natuurlijk naar het ontwerp. Stevig. Maar hangend aan een schouder met de geleverde band is dat goed te doen, mocht je erbij met een tweede camera werken. Hangt netjes langs het lijf! Een goede eenpoot eronder is van harte aanbevolen!
  Samenvattend een all-round telezoomobjectief. Of om voor sport, wildlife of ander werk gaat. Per toeval op de tweede dag in het bezit was er 's avonds laat een ontploffing op Moerdijk. Met de 560mm die je uiteindelijk hebt met de extender ingeschakeld mocht dit mooie beelden opleveren, zonder extra tijd te verliezen dichterbij te kunnen komen. Een letterlijk en figuurlijk dikke aanrader!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • EISA Award: “Dit gestabiliseerde volbeeld supertele-zoomobjectief vormt het begin van een nieuw tijdperk in professionele optica en is een grote sensatie onder de objectieven. De Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x heeft een ingebouwde teleconverter die de fotograaf in staat stelt in een seconde over te schakelen naar grotere brandpuntsafstanden. Omdat de teleconverter is geïntegreerd in het ontwerp van het objectief, kan deze ook onder extreme condities veilig worden ingeschakeld, zonder dat de spiegel en sensor van de camera aan weersinvloeden worden blootgesteld. Met de converter wordt het objectief een 280-560mm F5.6, maar voor gebruikers die een nog groter bereik nodig hebben, is dit objectief compatibel met de Canon Extender EF 2x III. Hoewel het voor enthousiaste amateurfotografen een zeer kostbaar objectief is, garandeert de superieure optische kwaliteit ongeëvenaarde resultaten bij wildlife- en sportfotografie.”
 • The-digital-picture.com: Onder de streep van deze zeer uitvoerige review blijft deze constatering over: de Canon 200-400mm is een echte geweldenaar. Deze lens voldoet aan de zeer strenge eisen die professionals stellen aan hun toplenzen. En voor al die professionals levert deze lens verbluffend goede beeldkwaliteit.
 • Camerastuffreview.com: De Canon 200-400mm overtuigt in de test van deze reviewer. Hij biedt de hoogste beeldkwaliteit die de reviewer ooit bij een Canon zoomlens is tegengekomen. En dat geldt voor de test met en zonder 1.4x converter. “Overstraling en nevenbeelden zijn ontzettend goed onderdrukt en qua resolutie is de camera waarschijnlijk de beperkende factor.”
  Professionele sport-, actie- of natuurfotografen zullen volgens de reviewer snel overtuigd zijn van de kwaliteiten van deze lens. Sensationeel is de ingebouwde converter, waardoor je voorkomt dat je zelf een converter moet plaatsen, wat nogal een ding is met zo’n grote en zware lens. “Het voorkomt de frustratie om juist die ene opname te missen, omdat je een converter tussen objectief en camera aan het plaatsen was.”
 • Natuurfotografie.nl: Deze lens biedt over het hele bereik een fantastische scherpte en hoge resolutie. En dat geldt ook als je de ingebouwde extender hebt ingeschakeld. Zelfs bij open diafragma is de scherpte volgens de reviewer zeer goed, en dat geldt over het volle brandpuntsbereik (200mm-560mm). “Je hebt eigenlijk een objectief dat kwalitatief een heel regiment vaste brandpunten in zich heeft: een 200, 300, 400, 500 en 560mm!”
 • Shutterbug.com: Deze Canon 200-400mm is zeker geen lens voor iedereen, constateert de reviewer droogjes. Maar voor de professional die er zijn geld mee verdient, is het de investering meer dan waard. En ook voor de serieuze amateur die alles over heeft (en kan hebben) voor z’n wild- of sportfotografie zal het een zeer begerenswaardige lens zijn. Hoe dan ook zal Canon deze lens goed verkopen, omdat het zo’n innovatieve en speciale lens is. “This 200-400mm f/4 lens is an exciting product and I am glad Canon used its engineering know-how to produce this versatile optical tool.”
 • Pcmag.com: Er is geen enkele twijfel mogelijk over de beeldkwaliteit en bouwkwaliteit van deze professionele Canon 200-400mm. Het enige waar je twijfels aan kunt hebben zijn de hoge prijs en de zwaarte van de lens. Je moet bedenken of je echt deze lichtsterkte nodig hebt (f/4), want is dat niet zo, dan kun je aardig wat besparen, zowel op prijs als op gewicht. Maar als je de prijs kunt opbrengen, en het gewicht mee wilt torsen, dan is dit natuurlijk een geweldige lens die je nooit zal teleurstellen. Eindoordeel: Excellent.
 • Fotograaf Pieter Dhaeze op Eoszine.nl: Deze Canon 200-400mm is een lens die zijn weerga niet kent, aldus Pieter Dhaeze. De ingebouwde extender komt bij geen enkele andere superzoom voor. En ook de optische kwaliteiten zijn van onbesproken gedrag. Een zware jongen is het wel, zowel qua prijs als qua gewicht. En dus is hij alleen interessant “voor de echte professional, die zich vooral toelegt op buitensport, actie en wildlife”.
 • Dpreview.com: Canon heeft een reputatie met het ontwerpen van spectaculair goede telelenzen. En van de lab- en praktijktesten van DPreview is zeer helder dat deze 200-400mm exceptioneel goed is. Op een fullframe camera is het een lens die vrijwel vrij is van fouten. En gebruik je de extender, dan is de scherpte niet minder. Ook op aps-c camera’s presteert deze lens exceptioneel goed. Deze lens heeft dus nog heel wat in z’n mars voor toekomstige camera’s met hogere resoluties. “This is pretty stunning stuff for a zoom.”
  Wat voor dit soort lenzen ook heel belangrijk is: hoe scoren de autofocus en de beeldstabilisatie? De autofocus is extreem nauwkeurig. En de beeldstabilisatie is goed genoeg om met deze monsterlijk grote lens uit de hand te schieten.
  En kunnen al deze topprestaties de zeer hoge prijs rechtvaardigen? Dat is lastig te beoordelen. De lens komt waarschijnlijk alleen in aanmerking voor professionele sport- en wildfotografen die goed van hun foto’s kunnen leven. Of voor bureaus waar professionele fotografen werken. In ieder geval zijn de capaciteiten van deze Canon uniek onder de top-telezoom-lenzen. “From our point of view, the absolutely stellar optics and innovative design earn the lens our top award.” En dus de hoogste onderscheiding: Gold Award.

Canon EF 200-400mm op Cameranu.nl >>

Canon EF 200-400mm op Cameraland.nl >>

Canon EF 200-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Canon 200-400mm

 • De ingebouwde 1,4x extender vergroot de brandpuntsafstand
 • Beeldstabilisatie voor langere sluitertijden zonder onscherpte
 • Snelle en vrijwel geruisloze scherpstelmotor
 • Zwaar en duur

Canon EF 200-400mm op Cameranu.nl >>

Canon EF 200-400mm op Cameraland.nl >>

Canon EF 200-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EF 200-400mm f/4.0L

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon EF 200-400mm f/4.0L door natuurfotograaf Ian Plant van Outdoor Photography Guide (7:54 minuten). Prachtige natuurfotografie. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Canon EF 200-400mm f/4.0L (3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EF 200-400mm op Cameranu.nl >>

Canon EF 200-400mm op Cameraland.nl >>

Canon EF 200-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Beste lenzen voor je Canon DSLR

Heel veel lenzen voor je Canon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Canon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle supertele-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle supertele-zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk hier mijn overzichtsartikel.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Nikon AF-S 120-300mm f/2.8ENikon F (FX)JaSupertelezoom1099998/100Reviews>
Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USMCanon EFJaSupertelezoom1299996/100Reviews>
Nikon AF-S 180-400mm f/4.0ENikon F (FX)JaSupertelezoom1199996/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Leica Vario-Elmar-SL 100-400mm f/5.0-6.3Leica LJaSupertelezoom220095/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROMFTNeeSupertelezoom699995/100Reviews>
Nikon AF-S 200-400mm f/4.0G VR ED IINikon F (FX)JaSupertelezoom659994/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L USM IS IICanon EFJaSupertelezoom219992/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
OM System ED 150-600mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom269990/100Reviews>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom129990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS SportsSysteemJaSupertelezoom139990/100Reviews>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN OS SportsSysteemJaSupertelezoom236990/100Reviews>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM SportsDSLRJaSupertelezoom189990/100Reviews>
Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXDSony EJaSupertelezoom144990/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD FujifilmFujifilm XNeeSupertelezoom158090/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD SonySony EJaSupertelezoom149990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXDSony EJaSupertelezoom91988/100Reviews>
Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXDSony EJaSupertelezoom69988/100Reviews>
Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E VR EDNikon F (FX)JaSupertelezoom137987/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG DN OS Cont.SysteemJaSupertelezoom99987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM SportsDSLRJaSupertelezoom159986/100Reviews>
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 Di VC USD G2DSLRJaSupertelezoom154986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG OS HSMDSLRJaSupertelezoom84982/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Cont.DSLRJaSupertelezoom99982/100Reviews>
Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USDDSLRJaSupertelezoom86982/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IIMFTNeeSupertelezoom46980/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy