Beste objectieven voor je systeemcamera of DSLR

Op zoek naar een geweldige lens voor je spiegelreflex- of systeemcamera? Een superzoomlens voor dat verre vogeltje? Of juiste een weidse groothoek voor landschappen of architectuur? Neem dan eens een kijkje in mijn overzichten hieronder. Ze zijn helemaal up-to-date!

NB 1: bekijk het overzicht met alle objectieven die op Frankwandelt staan!

NB 2: bekijk mijn overzicht met nieuw verschenen objectieven!

Beste lichtsterke standaard zoomlenzenBeste lichtsterke standaard zoomlenzen

De lichtsterke standaard zoomlens noemen ze ook wel: het werkpaard van de fotograaf. Met dit objectief schiet je 80% van je foto’s. Maar wat is de beste keus? Een vergelijking van de objectieven van Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Sigma, Tamron, Panasonic en Tokina. Gebaseerd op reviews van experts.

Beste lichtsterke standaard zoomlenzen >>

 

Beste lichtsterke telezoomlenzenBeste lichtsterke telezoomlenzen

De lichtsterke standaard zoomlens noemen ze ook wel: het werkpaard van de fotograaf. Met dit objectief schiet je 80% van je foto’s. Maar wat is de beste keus? Een vergelijking van de objectieven van Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Sigma, Tamron, Panasonic en Tokina. Gebaseerd op reviews van experts.

Beste lichtsterke telezoomlenzen >>

 

Beste lichtsterke 50mm-lenzenBeste lichtsterke 50mm-lenzen

Iedere serieuze fotograaf heeft een lichtsterke 50mm-lens in z’n fototas. Standaard prime-lenzen zijn niet voor niets zo geliefd. Ze zijn scherp, veelzijdig en dankzij hun lichtsterkte kun je prachtig met scherptediepte spelen. Duur hoeven ze niet te zijn. De beste standaard prime-lenzen, gebaseerd op reviews van experts.

Beste lichtsterke 50mm-lenzen >>

 

Beste macro-lenzenBeste macro-lenzen

Wil je fenomenale macro-foto's schieten met je spiegelreflex of systeemcamera? Met een macro-objectief leg je alles vast op ware grootte. Bloemen, vlinders, insecten en nog veel meer. Macro-lenzen zijn ook uitstekend geschikt voor prachtige portretten en close-ups. Bekijk de beste macro-lenzen van dit moment.

Beste macro-lenzen >>

 

Beste allround zoomlenzenBeste reiszoomlenzen

Wil je op je reis, vakantie of stedentrip diverse fotogenres beoefenen met je spiegelreflex? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszoomlenzen een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Wat zijn de beste?

Beste allround zoomlenzen >>

 

Beste supertele-zoomlenzenBeste supertele-zoomlenzen

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter beeldvullend en razend scherp in beeld krijgen. Wat zijn de beste supertelezooms? Ik heb ze voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews van experts.

Beste supertele-zoomlenzen >>

 

Beste lenzen voor Canon DSLR’sBeste lenzen voor Canon DSLR’s: een overzicht

Voor Canon spiegelreflexcamera’s is een grote collectie objectieven beschikbaar. Van Canon zelf natuurlijk, maar ook van gerenommeerde merken als Tamron en Sigma. Wat zijn de beste lenzen voor je Canon DSLR? En hoe scoren ze bij de reviewers? Een handig overzicht!

Beste lenzen voor Canon DSLR’s >>

 

Alle Canon RF-lenzen: een overzichtAlle Canon RF-lenzen: een overzicht

Voor z’n EOS R-systeem trekt Canon alles uit de kast. Met een groeiende collectie fantastische RF-lenzen. Veel lenzen voor de systeemcamera’s van Canon zijn in de prijzen gevallen. En terecht. Welke RF-lenzen van Canon zijn op de markt? En hoe scoren ze bij de reviewers? Een handig overzicht!

Alle Canon RF-lenzen op een rij >>

 

Alle Fujifilm-lenzen: een overzichtAlle Fujifilm-lenzen: een overzicht

Fujifilm is geliefd om de zeer hoge kwaliteit van z’n zoom- en prime-objectieven. Ze behoren tot de allerbeste objectieven van dit moment. Welke Fujifilm-lenzen zijn op de markt? En hoe scoren ze bij de belangrijkste reviewers? Een handig overzicht!

Alle Fujifilm-lenzen op een rij >>

 

Beste lenzen voor Nikon DSLR’s: een overzichtBeste lenzen voor Nikon DSLR’s: een overzicht

Voor de geliefde Nikon spiegelreflexcamera’s is een zeer uitgebreide collectie objectieven beschikbaar. Van Nikon zelf, maar ook van grote merken als Sigma en Tamron. Wat zijn de beste lenzen voor je Nikon DSLR? En hoe scoren ze bij de reviewers? Een handig overzicht!

Beste lenzen voor Nikon DSLR’s >>

 

Alle Nikon Z-lenzen: een overzichtAlle Nikon Z-lenzen: een overzicht

De Nikon Z-lenzen hebben in korte tijd een plek bovenaan de toplijsten van objectieven veroverd. Dankzij de ultrabrede Z-vatting in combinatie met excellente glaselementen zijn ze geliefd bij reviewers en fotografen. Welke Nikon Z-lenzen zijn op de markt? En hoe scoren ze bij de reviewers? Een handig overzicht!

Alle Nikon Z-lenzen op een rij >>

 

Beste lenzen voor je Olympus systeemcameraBeste lenzen voor je Olympus systeemcamera

Olympus staat bekend om de hoge kwaliteit van z’n objectieven. Maar wat zijn nu de allerbeste lenzen voor je Olympus systeemcamera? Lenzen voor die prachtige systeemcamera’s uit de OM-D- of PEN-serie. Hieronder staan de beste Olympus-lenzen voor microfourthirds-camera’s op een rij.

Beste lenzen voor je Olympus MFT-camera >>

 

Beste lenzen voor je Panasonic systeemcamera (MFT)Beste lenzen voor je Panasonic systeemcamera (MFT)

Wat zijn de beste objectieven voor je Panasonic systeemcamera met een microfourthirds (MFT) sensor? Lenzen waarmee je de beste resultaten boekt op je Panasonic G, GH of GX? De populairste en best besproken Panasonic objectieven heb ik voor je op een rij gezet.

Beste lenzen voor je Panasonic MFT-camera >>

 

Alle fullframe Panasonic Lumix S-lenzenAlle fullframe Panasonic Lumix S-lenzen

Wat zijn de beste objectieven voor je fullframe systeemcamera van Panasonic? Lenzen waarmee je de beste resultaten boekt op je Panasonic S-camera? Alle Alle fullframe Panasonic Lumix S-lenzen heb ik voor je op een rij gezet.

Alle fullframe Lumix S-lenzen >>

 

Sigma Art-primes: lichtsterke lenzen, ongekende kwaliteitAlle Sigma Art-primes: een overzicht

De prime-objectieven uit de Sigma Art-collectie behoren tot de allerbeste lenzen met een vaste brandpuntsafstand die verkrijgbaar zijn. Welke Art-primes zijn er? En hoe scoren ze in tests en reviews? Een handig overzicht!

Alle Sigma Art-primes >>

 

Beste Sigma-lenzen: een overzichtBeste Sigma-lenzen: een overzicht

Sigma is een van de grootste en beste lenzenbouwers. Ze zijn vermaard om hun Art-lenzen, maar hebben ook een ruime collectie andere lenzen met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Wat zijn de allerbeste Sigma-lenzen op de markt? En hoe scoren ze in tests en reviews? Een handig overzicht!

Sigma-lenzen: een overzicht >>

 

Beste lenzen voor je Sony systeemcameraBeste Sony-lenzen voor je systeemcamera

Sony heeft een enorme line-up aan objectieven. Je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen met je keuze heb ik de allerbeste Sony-lenzen voor je Alpha systeemcamera op een rij gezet.

Beste Sony-lenzen voor je systeemcamera >>

 

Beste Tamron-lenzen voor je DSLR en systeemcameraBeste Tamron-lenzen: een overzicht

Tamron timmert al ruim 70 jaar aan de weg en heeft een enorme collectie objectieven opgebouwd. Toplenzen, met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Wat zijn de allerbeste Tamron-lenzen op de markt? En hoe scoren ze in tests en reviews? Een handig overzicht!

Tamron-lenzen: een overzicht >>

 

Zeiss Batis-objectieven: een overzichtZeiss Batis-objectieven: een overzicht

De prime-objectieven uit de Zeiss Batis-collectie zijn uniek in hun soort. Deze lenzen voor de Sony fullframe systeemcamera’s bieden fenomenale beeldkwaliteit. Ze hebben een bokeh die bekendstaat als ‘3D Pop’, vanwege z’n driedimensionale uitstraling. Welke Zeiss Batis-primes zijn er? En hoe scoren ze in tests en reviews? Een handig overzicht!

Alle Zeiss Batis-objectieven op een rij >>

 

Alle objectieven op een rij

Alle objectieven die op Frankwandelt staan heb ik voor je op een rij gezet. Een handig overzicht waar je oneindig in kunt grasduinen. De lenzen zijn gerangschikt naar categorie: groothoek, tele, reiszoom, portret, macro etc. Zodat jij makkelijk je weg kunt vinden. Bekijk mijn overzicht!

Alle lenzen op een rij >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy