De beste nieuwe camera’s van dit moment

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: hieronder zie je mijn allerlaatste reviews van de beste camera’s van dit moment. Vers van de pers heb ik de allernieuwste camera’s voor je op een rij gezet!

Alle winnaars van de EISA-awards 2023-2024 >>

Alle winnaars van de TIPA-awards 2024 >>

Laatste update: 6 juni 2024

Glazen Bol: deze camera’s komen eraan!

Welke camera’s betreden het komende jaar de markt? Ik heb alle rumors over belangrijke camera-releases van Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Panasonic en OM System voor je op een rij gezet. Handig hè?

Alle camerarumors >>

 

Panasonic Lumix GH7Panasonic Lumix GH7: verfijnd vlaggenschip voor videografen

De Panasonic Lumix GH7 is de perfecte camera voor videografen, filmers en vloggers. Met deze systeemcamera schiet je professionele video in 5.7K (60p) en 4K (120p) met een groot dynamisch bereik. Aan boord is een nieuw ontwikkelde sensor met 25.2 megapixel. Ook de autofocusprestaties zijn flink opgeschroefd dankzij fasedetectie AF.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 25.2 megapixel | Objectief: 12-16mm f/2.8-4.0 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Beelden per seconde: 14 | Beeldstabilisatie: ja | Video: 5.7K/60p / 4K/120p | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 805gr | Release datum: eind juni 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 2.199 | Prijs inclusief lens: 2.799 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Panasonic Lumix GH7 >>

Panasonic Lumix GH7 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Kamera-express.nl >>

 

Pentax WG-8Pentax WG-8: robuuste outdoor- en onderwatercamera

De Pentax WG-8 is een robuuste onderwatercamera, een mooie upgrade van de voorganger. De 28-140mm zoomlens heeft 6 krachtige LED’s voor heldere onderwaterbeelden. Je schiet vloeiende video in 4K. De waterdichte behuizing is schokbestendig en je duikt ermee tot 20 meter diep.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 28-140mm f/3.5-5.5 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 10 | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K/30p | Scherm: vast touchscreen | Gewicht body: 242gr | Release datum: eind juli 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs inclusief vaste lens: 479 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Pentax WG-8 >>

Pentax WG-8 op CameraNU.nl >>

Pentax WG-8 op Kamera-express.nl >>

 

Pentax WG-1000Pentax WG-1000: instap outdoor- en onderwatercamera

De Pentax WG-1000 is een fraaie outdoor-camera. Dit instapmodel van Pentax kan tegen een stootje en is speciaal ontworpen voor het vastleggen van de onderwaterwereld. Met de 4x optische zoomlens schiet je fraaie foto’s en Full HD video’s.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 27-108mm f/3.0-6.6 | Beelden per seconde: 10 | Beeldstabilisatie: ja | Video: Full HD | Scherm: vast scherm (geen touchscreen) | Gewicht body: 200gr | Release datum: half juli 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 75/100 | Prijs inclusief vaste lens: 249 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Pentax WG-1000 >>

Pentax WG-1000 op CameraNU.nl >>

Pentax WG-1000 op Kamera-express.nl >>

 

Leica D-Lux 8Leica D-Lux 8: premium compactcamera met microfourthirds sensor

De Leica D-Lux 8 is aangekondigd en komt 2 juli 2024 op de markt. Deze stijlvolle edelcompact heeft een joekel van een sensor, een heldere elektronische zoeker en een lichtsterke lens met een veelzijdig zoombereik.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 21 megapixel / effectief: 17 megapixel | Objectief: 10.9-34mm f/1.7–2.8 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K | Scherm: ?? (Leica D-Lux 7: vast touchscreen) | Gewicht body: ?? (Leica D-Lux 7: 403gr) | Release datum: 2 juli 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief vaste lens: 1.590 euro op CameraNU.nl

Preview van de Leica D-Lux 8 >>

Leica D-Lux 8 op CameraNU.nl >>

 

Panasonic S9Panasonic S9: compacte fullframer voor je social media-content

Panasonic komt met een revolutionaire camera: de S9. Panasonics kleinste en lichtste fullframe systeemcamera is helemaal gericht op content creators. Je schiet professionele vlogs en social media-content. De S9 vereenvoudigt en versnelt de social media-workflow. Foto’s en video’s zijn direct uit de camera – zonder enige bewerking – geschikt voor publicatie.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 20-60mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: 30 | Beeldstabilisatie: ja: tot 6.5 stops | Video: 6K/30p / 4K/60p| Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 486gr | Release datum: eind mei 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.699 euro | Prijs inclusief lens: 1.999 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Panasonic S9 >>

Panasonic S9 op CameraNU.nl >>

Panasonic S9 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T50Fujifilm X-T50: kleine krachtpatser met 40 megapixel sensor

Eindelijk is-ie daar dan: Fujifilm brengt de X-T50 op de markt. Opvolger van een van de populairste systeemcamera’s uit het middensegment, de X-T30 (II). Een kleine powerhouse met liefst 40 megapixel op de hoge resolutie-sensor. De beeldstabilisatie is van topklasse en biedt tot 7 stops voordeel tegen trillingen. Ten opzichte van de voorganger is vrijwel alles nieuw en beter.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40 megapixel | Objectief: 16-50mm f/2.8-4.8 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 8 (20 met elektronische sluiter) | Beeldstabilisatie: ja: 7 stops | Video: 4K / 60p, 6.2K / 30p, 4:2:2 10-bits | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 438gr | Release datum: mei 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.499 euro | Prijs inclusief lens: 1.899 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm X-T50 >>

Fujifilm X-T50 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T50 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T50 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S IIFujifilm GFX 100S II: compacte middenformaat met 102MP

De Fujifilm GFX 100 II is een compacte én razendsnelle middenformaatcamera voor beeldmakers die verbluffende beelden vol details willen schieten. Aan boord is de vernieuwde 102 megapixel CMOS II sensor (1.7x groter dan een fullframe sensor) en de krachtige X-Processor 5. AI-technologie krikt de autofocus op en ook in video is dit een meesterlijke middenformaat.

Sensor: middenformaat | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 7 | Beeldstabilisatie: ja | Video: Ultra HD / 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 883gr | Release datum: juni 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 5.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm GFX 100S II >>

Fujifilm GFX 100S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 X4Insta360 X4: 360-graden action camera

De Insta360 X4 is een 360° actioncam waarmee je verbluffende video en gedetailleerde foto’s schiet. De 360° video's neem je op in hoogwaardige 8K-kwaliteit bij 24, 25 of 30fps. Ook de slowmotion shots zijn van perfecte kwaliteit met 5.7K 60fps en 4K 100fps. De 360° foto's hebben met 72MP meer helderheid en details dan ooit.

Sensor: 1/2 inch | Resolutie: 72 megapixel | Objectief: 360 graden / 6.7mm f/1.9 | Video: 8K/30p / 5.7K/60p | Scherm: vast touchscreen 2.29 inch | Gewicht: 203gr | Release datum: 16 april 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 429 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Insta360 X4 >>

Insta360 X4 op CameraNU.nl >>

Insta360 X4 op Cameraland.nl >>

Insta360 X4 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Avata 2DJI Avata 2: gebruiksvriendelijke FPV-drone

De DJI Avata is een unieke FPV-drone van het type CineWhoop. Je maakt spectaculaire vluchten terwijl het lijkt alsof je zelf aan boord zit. Daardoor krijg je een meeslepende FPV drone-ervaring. Je schiet fenomenale beelden in soepele 4K-kwaliteit met 60fps. Ten opzichte van de voorganger zijn beeldkwaliteit, veiligheid en batterijduur flink verbeterd.

Sensor: 1/1.3 inch | Lens: 155° super-breed gezichtsveld | Diafragma: f/2.8 | Resolutie foto’s: 12 megapixel | Video: 4K / 60fps | Vliegtijd op één acculading: 23 minuten | Maximale vliegsnelheid: 75 km/u | Bereik controller: 2000m | Wifi: ja | GPS: ja | Gewicht: 377gr | Release datum: 11 april 2024 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs DJI Avata Fly Smart Combo: 999 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Avata 2 >>

DJI Avata 2 op CameraNU.nl >>

DJI Avata 2 op Coolblue.nl >>

DJI Avata 2 op Kamera-express.nl >>

 

Leica SL3Leica SL3: iconische high res professional

De Leica SL3 is een professionele fullframe systeemcamera van het gerenommeerde Duitse merk Leica. Dat staat garant voor een adembenemende combinatie van extreem goede beeldkwaliteit en een waanzinnig design. De nieuwste technologie en features zijn verpakt in een metalen behuizing met elegante leren bekleding.

Sensor: fullframe | Resolutie: 60.3 megapixel | Beelden per seconde: 7 | Beeldstabilisatie: ja | Video: 8K/24p / 4K/60p | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 767gr | Release datum: 7 maart 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 6.800 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Leica SL3 >>

Leica SL3 op CameraNU.nl >>

Leica SL3 op Cameraland.nl >>

Leica SL3 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X100VIFujifilm X100VI: premium compact voor straatfotografen

Bij straatfotografen is de Fujifilm X100-serie immens geliefd. En op de socials ging de Fujifilm X100V compleet viraal. Opvolger Fujifilm X100VI heeft de nieuwste processor en 40MP sensor aan boord. Met de lichtsterke primelens schiet je iconische straatfoto’s en candid portretten. Ook voor reportage- en productfotografen is dit de ideale compactcamera.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40 megapixel | Vaste primelens: 23mm f/2 / fullframe-equivalent: 35mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 6K/30fps | Gewicht body: 521gr | Release datum: 28 februari 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief vaste lens: 1.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm X100VI >>

Fujifilm X100VI op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100VI op Cameraland.nl >>

Fujifilm X100VI op Kamera-express.nl >>

 

Hasselblad 907X & CFV 100CHasselblad 907X & CFV 100C: camerasysteem voor pure fotografen

Hasselblad komt met een uniek camerasysteem voor liefhebbers van pure en analoge fotografie. De Hasselblad 907X & CFV 100C vormen samen een middenformaat camerasysteem waarin buitengewone prestaties samenkomen met het iconische ontwerp en het vakmanschap waar de Hasselblad camera’s van oudsher om bekend staan. De beeldkwaliteit is fenomenaal dankzij de 100MP middenformaat sensor.

Sensor: middenformaat | Resolutie: 100 megapixel | Cropfactor: 0.79 | ISO: 64 - 25.600 | Beeldstabilisatie: nee | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar touchscreen | Intern geheugen: 1TB | Gewicht body: 620gr | Release datum: februari 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 7.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Hasselblad 907X & CFV 100C >>

Hasselblad 907X & CFV 100C op CameraNU.nl >>

Hasselblad 907X & CFV 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad 907X & CFV 100C op Kamera-express.nl >>

 

OM System OM-1 Mark IIOM System OM-1 II: vlaggenschip voor sport- en natuurfotografie

Krap twee jaar na introductie van de Olympus OM-1 die tal van awards won, is er al een opvolger: de OM-1 Mark II. Het nieuwe vlaggenschip van OM System is een compacte systeemcamera met microfourthirds sensor. Aan boord: nóg meer snelheid, nóg betere autofocus, een ongeëvenaarde beeldstabilisatie en imposante AI-trucjes.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: 12-40mm f/2.8 / fullframe-equivalent: 24-80mm | Beelden per seconde: 120 | Beeldstabilisatie: ja: 8.5 stops | Video: 4K/60p | Scherm: draai- en kantelbaar (zijkant) touchscreen | Gewicht body: 511gr | Release datum: 26 februari 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 2.399 euro | Prijs inclusief lens: 2.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de OM System OM-1 II >>

OM System OM-1 II op CameraNU.nl >>

OM System OM-1 II op Cameraland.nl >>

OM System OM-1 II op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 Ace ProInsta360 Ace Pro: actioncam voor vloggers

Sensatiezoekers opgelet: de Insta360 Ace Pro is een geweldige actiecamera met een vlogger-vriendelijk uitklapbaar touchscreen. Deze actionpro beschikt ook over een grote beeldsensor voor nóg betere beeldkwaliteit. AI maakt hem tot de slimmerik onder de actioncams.

Sensor: 1/1.3 inch | Resolutie foto’s: 48 megapixel | Objectief: 16mm f/2.6 (fullframe-equivalent) | Zoom: tot 2.0x zoom bij video en 2.5x zoom bij foto | Beeldstabilisatie: ja | Video: 8K/24p / 4K/120p | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht: 179.8gr | Release datum: november 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 480 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Insta360 Ace Pro >>

Insta360 Ace Pro op CameraNU.nl >>

Insta360 Ace Pro op Coolblue.nl >>

Insta360 Ace Pro op Kamera-express.nl >>

 

Pentax WG-90Pentax WG-90: robuuste compactcamera

De Pentax WG-90 is een onderwatercamera waarmee je maar liefst 14 meter diep kunt duiken. Hij is niet alleen waterdicht, maar ook zeer robuust, vorst- en schokbestendig. Met de 16 megapixel sensor schiet je fraaie foto’s en video’s. Je kunt 5x optisch zoomen en er is een microscoopmodus met 6 macro-led's.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 28-140mm f/3.5-5.5 (fullframe-equivalent) | Video: Full HD / 30fps | Scherm: vast | Gewicht body: 173gr | Release datum: eind januari 2024 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 379 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Pentax WG-90 >>

Pentax WG-90 op CameraNU.nl >>

Pentax WG-90 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A9 IIISony A9 III: Olympische sportcamera voor professionals

De Next Gen van professionele sport-, actie en wildlife-camera’s is geboren met de Sony A9 III. Het is de eerste fullframer met een ‘global shutter’ beeldsensor, waardoor rolling shutter verleden tijd is. Ongekend snel is hij ook, met bursts tot 120fps zonder blackout. Ook de maximale sluitertijd is snel: 1/80.000. En de stacked sensor met 24.6MP zorgt voor fenomenale beelden.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.6 megapixel | Beelden per seconde: 120 | Beeldstabilisatie: ja (8 stops) | Video: 4K/120p zonder crop | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: nog onbekend | Release datum: voorjaar 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body: rond 6.000 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Sony A9 III >>

Sony A9 III op CameraNU.nl >>

Sony A9 III op CameraNU.nl >>

Sony A9 III op CameraNU.nl >>

 

Leica M11-PLeica M11-P: discrete topcamera voor straatfotografen

De Leica M11-P zónder rode stip op de voorkant is de ingetogen versie van de Leica M11. Daardoor is hij nóg geschikter is voor straatfotografen en fotojournalisten die discreet te werk willen gaan. Met 60 megapixel schiet je discrete beelden met hoge resolutie. De ‘P’ is ook de eerste camera die beelden beschermt tegen AI.

Sensor: fullframe | Resolutie: 60 megapixel | Beelden per seconde: 4.5 | Video: geen videofunctie | Scherm: vast 3 inch touchscreen | Elektronische zoeker: optioneel | Afgedicht tegen stof/spatwater: nee | Gewicht body: 640gr | Release datum: 26 oktober 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 8.950 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Leica M11-P >>

Leica M11-P op CameraNU.nl >>

Leica M11-P op Kamera-express.nl >>

 

DJI Osmo Pocket 3DJI Osmo Pocket 3: mini actioncam voor vloggers

De DJI Osmo Pocket 3 is een actioncam met stabilisatie die in elke broekzak past. Hij heeft een grote 1 inch sensor aan boord. Daarmee schiet je betoverende en vloeiende 4K-video met 120fps én foto’s. Aan boord zijn de allerlaatste techsnufjes als ActiveTrack 6.0.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 9.4 megapixel | Objectief: 20mm f/2.0 (fullframe-equivalent) | Geluid: 3 ingebouwde microfoons | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K tot 120fps | Scherm: 2 inch kantelbaar OLED touchscreen | Gewicht: 179gr | Release datum: 25 oktober 2023 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 539 euro | Prijs DJI Osmo Pocket 3 Combo: 679 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Osmo Pocket 3 >>

DJI Osmo Pocket 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Pocket 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Pocket 3 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mini 4 ProDJI Mini 4 Pro: supercompacte drone vliegt nóg veiliger

De DJI Mini 4 Pro is een kleine maar belangrijke update van de populaire DJI Mini 3 Pro. Je vliegt nog steeds superlang met deze drone. tot 47 minuten. Maar je schiet nu 4K tot 100fps, voor schitterende slomo’s. Ook is de Mini 4 Pro een meester in het ontwijken van obstakels, waardoor je ongelooflijk veilig vliegt.

Sensor: 1/1.3 inch | Objectief: 24mm f/1.7 | Field of view: 83 graden | Fotomodus: ja > 48 megapixel | Video: 4K > 100fps / Full HD > 120fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr (met standaard accu) | Bereik controller (Europa CE): 100m | Vliegtijd op één accu: 34 minuten (standaard accu) / 47 minuten (grote accu) | Maximale vliegsnelheid: 60 km/u | Maximaal bereik: 6 km | Release datum: 25 september 2023 | Frankwandelt-rating 88/100 | (inclusief Smart Remote Controller): 999 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Mini 4 Pro >>

DJI Mini 4 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 4 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mini 4 Pro op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z fNikon Z f: klassieke fullframer bomvol tech

De Nikon Z f is een stijlvolle systeemcamera met een klassieke, analoge uitstraling. Maar vergis je niet: onder de ‘classy’ body zit een beest van een camera. Met een 24.5 megapixel fullframe sensor, 8 stops beeldstabilisatie en 4K/60p-video.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.5 megapixel | Beelden per seconde: 14 (jpeg met AF) / 11 (raw met AF) | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K/60p | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 710gr | Release datum: eind oktober 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 2.449 euro | Prijs body en lens: 3.129 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Nikon Z f >>

Nikon Z f op CameraNU.nl >>

Nikon Z f op Cameraland.nl >>

Nikon Z f op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic G9 IIPanasonic G9 II: ultieme camera voor natuurfotografen

De Panasonic G9 II is de ultieme camera voor professionele wildlife- en natuurfotografen. Met een combinatie van hoge beeldkwaliteit, ultrasnelle bursts tot 75fps en next level fasedetectie autofocus in een compacte body. Een echte allrounder die ook voor natuurvideo inzetbaar is.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 25.2 megapixel | Beelden per seconde: tot 75fps (elektronische sluiter) / tot 10fps (mechanische sluiter) | Beeldstabilisatie: ja: 8 stops winst | Video: 5.8K | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 658gr | Release datum: begin november 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.899 euro | Prijs inclusief 12-60mm Leica DG Vario-Elmarit: 2.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Panasonic G9 II >>

Panasonic G9 II op CameraNU.nl >>

Panasonic G9 II op Cameraland.nl >>

Panasonic G9 II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100 IIFujifilm GFX 100 II: next level middenformaat

De Fujifilm GFX 100 II is een razendsnelle middenformaatcamera. Hij schiet liefst twee keer zo snel als z’n voorganger – 8fps – dankzij de vernieuwde 102MP sensor en processor. Ook autofocussnelheid en buffer zijn toegenomen. IJzersterk punt is de beeldstabilisatie met 8 stops winst tegen trillingen. En dan video: je schiet 4K/60p en 8K/30p in middenformaat kwaliteit.

Sensor: middenformaat | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 8 | Beeldstabilisatie: ja, 8 stops | Video: 4K/60p / 8K/30p | Scherm: Kantelbaar (boven/onder) | Gewicht body: 1030gr (inclusief accu) | Release datum: eind september 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 7.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm GFX 100 II >>

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

 

OM System Tough TG-7OM System Tough TG-7: vlaggenschip robuuste camera

Eindelijk: we hebben vier jaar moeten wachten maar nu komt de OM System Tough TG-7 op de markt. Een forse update van de voorganger die tot nog toe de beste robuuste onderwatercamera op de markt is. Je kunt hem laten vallen en duiken in de diepte tot wel 15 meter.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 12 megapixel | Objectief: 25-100mm f/2-4.9 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K (30fps) | GPS: ja | Elektronische zoeker: nee | Display: vast, geen touchscreen | Waterdicht: tot 15m | Schokbestendig: tot 2.1m | Gewicht: 249gr | Release datum: eind september 2023 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 549 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de OM System Tough TG-7 >>

OM System Tough TG-7 op CameraNU.nl >>

OM System Tough TG-7 op Cameraland.nl >>

OM System Tough TG-7 op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 12 BlackGoPro Hero 12 Black: vlaggenschip actioncam

De GoPro Hero 12 Black is op veel fronten verbeterd. GoPro’s vlaggenschip combineert een hoge beeldkwaliteit met nog soepelere HyperSmooth-videostabilisatie en een opgepepte accuduur. Je schiet geweldige 5.3K-video's en krijgt ultieme details in je beelden met High Dynamic Range (HDR). Mooi is ook dat je twee keer zo lang kunt opnemen.

Video: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Objectief: 24.4mm | Fotofunctie: ja > 27 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 154gr | Release datum: 13 september 2023 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief lens: 449 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de GoPro Hero 12 Black >>

GoPro Hero 12 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Cameraland.nl >>

GoPro Hero 12 Black op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7C RSony A7C R: hoge resolutie in compact jasje

De Sony A7C R biedt je hoge resolutie in een uiterst compact formaat. Met een resolutie van 61 megapixel, een ultra-precieze autofocus en 7 stops beeldstabilisatie zijn jouw beelden altijd haarscherp, zelfs wanneer je moet croppen voor het perfecte plaatje. De ideale camera voor portret-, landschaps- en straatfotografen.

Sensor: fullframe | Resolutie: 61 megapixel | Beelden per seconde: 8 met AF | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K / 60p / 4:2:2 | Scherm: vari-angle LCD-scherm | Gewicht body: 525gr | Release datum: half september 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 3.699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Sony A7C R >>

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7C IISony A7C II: high end prestaties in een compacte body

De Sony A7C Mark II neemt het stokje over van de A7C. En het is een ware vaandeldrager. Je staat versteld van alle high end prestaties die zijn zeer compacte herbergt. Deze fullframe systeemcamera heeft een verbeterde sensor, processor, autofocus en liefst 7 stops beeldstabilisatie.

Sensor: fullframe | Resolutie: 33 megapixel | Beelden per seconde: 10 met AF | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K / 60fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 514gr | Release datum: half september 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 2.399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Sony A7C II >>

Sony A7C II op CameraNU.nl >>

Sony A7C II op Cameraland.nl >>

Sony A7C II op Kamera-express.nl >>

 

DJI Osmo Action 4DJI Osmo Action 4: compacte drone met twee camera’s

DJI staat bekend om de hoogwaardige drones en gimbals. Maar ze produceren ook fantastische actions cams. De Osmo Action 4 is nóg beter dan z’n voorganger. DJI heeft dit topmodel volgepakt met features. Hij is waterdicht tot 18 meter en kan tot 2,5 uur continu opnemen. En door de grotere sensor presteert hij waanzinnig met minder licht.

Sensor: 1/1.3 inch | Resolutie: 10 megapixel | Kijkhoek objectief: 155 graden / f/2.8 | Video: 4K / 120fps | Scherm: twee touchscreens | Gewicht: 145gr | Waterdicht: tot 18 meter | Release-datum: 10 augustus 2023 | Frankwandelt-rating 89/100 | Prijs: 429 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Osmo Action 4 >>

DJI Osmo Action 4 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Cameraland.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 4 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Air 3DJI Air 3: compacte drone met twee camera’s

Wie op zoek is naar een topdrone met geweldige camera’s en een lange vliegtijd moet zeker naar de DJI Air 3 kijken. Aan boord is een dubbele camera met groothoek- én telelens, waarmee je fenomenale video’s en foto’s schiet. Je blijft lang in de lucht, tot wel 46 minuten. En maakt veilige vluchten, dankzij geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

Sensor: twee 1/1.3-inch sensoren | Resolutie foto’s: 48 megapixel | Objectieven: 24mm f/1.7 / 70mm f/2.8 | Video: 4K/100fps / 4K-HDR/60fps / 2.7K Vertical Shooting | Maximale vliegtijd: 46 minuten | Gewicht body: 720gr | Release datum: 25 juli 2023 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 1.099 euro | Prijs met Fly More-combo: 1.549 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Air 3 >>

DJI Air 3 op CameraNU.nl >>

DJI Air 3 op Cameraland.nl >>

DJI Air 3 op Coolblue.nl >>

DJI Air 3 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A6700Sony A6700: powerhouse met aps-c-sensor

Sony blaast in de bus met de A6700. Deze opvolger van de Sony A6600 is een echt aps-c powerhouse die de concurrentie aangaat met de camera’s van Fujifilm. Het vlaggenschip in de aps-c-lijn van Sony heeft de hoogwaardige sensor uit videocamera FX30 aan boord.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K/60p / 4K/120p (met 1,58x crop) | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 409gr | Release datum: 20 juli 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.699 euro | Prijs inclusief lens: 1.799 op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Sony A6700 >>

Sony A6700 op CameraNU.nl >>

Sony A6700 op Coolblue.nl >>

Sony A6700 op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 GO 3 Insta360 GO 3: lichtste actioncam en vlogcam ter wereld

De GO 3 is de derde versie van deze allerkleinste en allerlichtste actioncam op de markt. De magnetische camera is zo groot als je duim en kun je aan alles bevestigen voor fenomenale 2.7K actievideo’s. Klik hem in de bijgeleverde Action Pod voor meer power en mogelijkheden.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 6.6 megapixel | Maximale beeldhoek 360 graden | Video: 2.7K/30p / Full HD (1080p) / QHD (1440p) | Wifi: ja | Bluetooth: ja | Waterdicht: tot 5 meter | Gewicht: 35.5gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: vanaf 429 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Insta360 GO 3 >>

Insta360 GO 3 op CameraNU.nl >>

Insta360 GO 3 op Bol.com >>

Insta360 GO 3 op Coolblue.nl >>

Insta360 GO 3 op Kamera-express.nl >>

 

Leica Q3Leica Q3: fullframe premium compactcamera

Straat- en reportagefotografen zullen smullen van de nieuwe fullframe compactcamera Leica Q3. Met 60.3 megapixel op de sensor en de heldere Leica 28mm f/1.7 Summilux schiet je iconische beelden vol details. Er is heel wat verbeterd ten opzichte van de al uitstekende voorganger: de autofocus heeft een sprong gemaakt en hij heeft 8K-video aan boord.

Sensor: fullframe | Resolutie: 60.3 megapixel | Objectief: 28mm f/1.7 | Beelden per seconde: 10 | Beeldstabilisatie: ja | Video: 8K/30p / 4K/60p | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 743gr | Release datum: eind mei 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 5.950 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Leica Q3 >>

Leica Q3 op CameraNU.nl >>

Leica Q3 op Cameraland.nl >>

Leica Q3 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-S20Fujifilm X-S20: perfecte middenklasser met top-video

De Fujifilm X-S20 volgt de populaire X-S10 op, maar is tegelijk een andere camera. Gebleven is z’n compacte formaat en z’n uitstekende beeldkwaliteit voor fotografie. Maar hij is veel aantrekkelijker voor vloggers en filmers dan z’n voorganger. Met 6K-video, een speciale vlog-modus en een variangle touchscreen is het een vloggers-droom.

Sensor: aps-c | Objectief: XF 18-55mm f/2.8-4 | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 8 (mechanische sluiter) / 20 (elektronische sluiter) / 30 (met crop) | Beeldstabilisatie: ja (7 stops) | Video: 6K/30p / 4K/60p | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 491gr | Presentatie datum: 24 mei 2023 | Release datum: 29 juni 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 1.399 euro | Prijs inclusief lens: 1.799 op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm X-S20 >>

Fujifilm X-S20 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-S20 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R100Canon EOS R100: fraaie instap systeemcamera

De Canon EOS R100 wordt een bestseller, verwachten de reviewers. Deze instapper de R-lijn systeemcamera’s van Canon biedt veel waar voor z’n zeer bescheiden prijskaartje. Aan boord is een grote aps-c-sensor voor perfecte beeldkwaliteit, hij schiet 4K-video en biedt de multimedia-functies waar content creators dol op zijn.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-45mm f/4.5-6.3 / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 6.5 | Beeldstabilisatie: nee | Video: 4K/30p | Scherm: vast scherm (geen touchscreen) | Gewicht body: 356gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 599 euro | Prijs inclusief lens: 719 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Canon EOS R100 >>

Canon EOS R100 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R100 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R100 op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-1 IISony ZV-1 II: camera voor content creators

Speciaal voor vloggers en content creators komt Sony met de verbeterde versie van de populaire Sony ZV-1. De Sony ZV-1 II heeft vloggers en filmers die hun verhaal willen delen nóg meer te bieden. De unieke 18-50mm f/1.8-4.0 zoomlens, de uitstekende 4K-video, de grote 1 inch sensor plus innovatieve vlogfuncties maken het wel heel makkelijk om content met een filmische look te schieten.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 18-50mm f/1.8-4.0 | Beelden per seconde: 24 | Video: 4K 30fps | Scherm: kantel/draaibaar touchscreen | Gewicht body: 294gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Sony ZV-1 II >>

Sony ZV-1 II op CameraNU.nl >>

Sony ZV-1 II op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1 II op Coolblue.nl >>

Sony ZV-1 II op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z8Nikon Z8: ultieme hybride camera

Nikon heeft op 10 mei de Z8 gelanceerd. En wat een geweldige camera is dit! Deze ‘mini Z9’ wordt beslist een van de opwindendste camera’s van 2023. De ultieme hybride camera die topsnelheid met topresolutie combineert. Professionele prestaties voor professionals én ambitieuze fotografen.

Sensor: fullframe | Resolutie: 45.7 megapixel | Beelden per seconde: 120 (jpeg) | Beeldstabilisatie: ja | Video: 8.3K / 60p & 4K . 120p | Scherm: 4-assig kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 910gr | Release datum: eind mei 2023 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs body: 4.599 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Nikon Z8 >>

Nikon Z8 op CameraNU.nl >>

Nikon Z8 op Cameraland.nl >>

Nikon Z8 op Kamera-express.nl >>

 

Canon PowerShot V10Canon PowerShot V10: alles-in-één vlogcamera

Vloggers en content creators: hou de Canon Powershot V10 in de gaten. Een prachtige alles-in-één vlogcamera die zo licht en compact is dat je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. De videokwaliteit ligt op een hoog niveau dankzij de grote 1 inch sensor, en met de 19mm lens heb je een ideale groothoek voor filmen en vloggen.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.p megapixel | Objectief: 19mm f/2.8 (fullframe-equivalent) | Beeldstabilisatie: ja | Video: Ultra HD / 4K | Minimale scherpstelafstand: 5cm | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 211gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 86/100 | Prijs Canon PowerShot V10 Advanced Vlogging Kit: 489 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Canon PowerShot V10 >>

Canon V10 op CameraNU.nl >>

Canon V10 op Cameraland.nl >>

Canon V10 op Coolblue.nl >>

Canon V10 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic 3 ProDJI Mavic 3 Pro: drone met 3 camera’s

De DJI Mavic 3 Pro is de allereerste drone met drie camera’s aan boord. Hoofdcamera is de nieuw ontwikkelde Hasselblad 4/3 inch camera met 24mm-lens. Daarnaast heb je liefst twee telelenzen: 70mm en 166. Deze topdrone voor consumenten schiet video van ultieme kwaliteit.

Sensor: 4/3 inch (microfourthirds) | Resolutie: 20 megapixel | Lenzen: 24mm (Hasselblad-camera) / 70mm / 166mm | Video: 5.1K met 50fps / 4K met 120fps | Vliegtijd: maximaal 43 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 6000m | Maximale vliegsnelheid: 21m/s | Gewicht body: 958gr | Release datum: mei 2023 | Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs: vanaf 1.709 euro | Prijs Fly More Combo met DJI RC-RM330 Smart Controller: 2.799 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Mavic 3 Pro >>

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

DJI Inspire 3DJI Inspire 3: drone voor professionele video-producties

De DJI Inspire 3 is een geavanceerde drone die speciaal is ontwikkeld voor professionele videoproducties. Met de fullframe Zenmuse X9-8K camera met gimbal schiet je hoge kwaliteit video’s in 8K/75p, geschikt voor commercieel gebruik. Een echte topklasse-drone voor filmmakers.

Sensor: fullframe | Resolutie: 45 megapixel | Video: 8K/75p ProRes RAW / 8K/25p CinemaDNG | Vliegtijd: maximaal 28 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 3800m | Maximale vliegsnelheid: 26m/s | Gewicht body: 3995gr | Release datum: mei 2023 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 13.635 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Inspire 3 >>

DJI Inspire 3 op CameraNU.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 IIXPanasonic Lumix S5 IIX: dé camera voor filmers

De Panasonic Lumix S5 II is al een echte hybride camera: geschikt voor fotografie en video. Maar bij de Panasonic Lumix S5 IIX ligt de nadruk nog een stuk meer op de videokant van de camera. Je schiet bijvoorbeeld 5.8K Apple ProRes die je naar SSD kunt schrijven. En Apple ProRes RAW.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 20-60mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: 9 | Video: 6K/30fps / 4K/60fps | Scherm: 3 inch free-angle touchscreen | Gewicht body: 657gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 2.499 euro | Prijs inclusief lens: 2.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Panasonic Lumix S5 IIX >>

Panasonic Lumix S5 IIX op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (73 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy