De beste nieuwe camera’s van dit moment

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: hieronder zie je mijn allerlaatste reviews van de beste camera’s van dit moment. Vers van de pers heb ik de allernieuwste camera’s voor je op een rij gezet!

Alle winnaars van de EISA-awards 2022-2023 >>

Laatste update: 5 januari 2023

Glazen Bol: deze camera’s komen eraan!

Welke camera’s betreden het komende jaar de markt? Ik heb alle rumors over belangrijke camera-releases van Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Panasonic en OM System voor je op een rij gezet. Handig hè?

Camerarumors 2022-2023 >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIPanasonic Lumix S5 Mark II: hybride fullframer

De Panasonic Lumix S5 Mark II is een fullframe systeemcamera uit de middenklasse. Deze hybride camera blinkt uit in fotografie én filmen. Aan boord is nu ook hybride fasedetectie autofocus. Daardoor stelt hij veel sneller en preciezer scherp dan z’n voorganger, ook op snel bewegende onderwerpen.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 20-60mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: 30 (elektronische sluiter) / 9 (mechanische sluiter) | Video: 6K 30fps / 4K 60fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 657gr | Release datum: eind januari 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 2.199 euro | Prijs inclusief lens: 2.499 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Panasonic Lumix S5 Mark II >>

Panasonic S5 Mark II op CameraNU.nl >>

Panasonic S5 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mini 3DJI Mini 3: ideale instap-drone

De DJI Mini 3 is een compacte drone die je altijd met je mee kunt nemen. Hij weegt slechts 249 gram, waardoor het de ideale instap-drone is. Maar het is wel een instapper van formaat: je vliegt liefst 38 minuten op één acculading en schiet spectaculaire en vloeiende 4K-video.

Sensor: 1/1.3 inch | Objectief: 24mm f/1.7 | Field of view: 82.1 graden | Fotomodus: ja > 12 megapixel | Video: 4K > 30fps / 2.7K > 60fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr | Bereik controller (Europa CE): 10km (bij lage interferentie) | Vliegtijd op één accu: 38 minuten | Maximale vliegsnelheid: 60 km/u | Release datum: 9 december 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs DJI Mini 3 drone Fly More Combo (met RC-N1 controller): 768 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Mini 3 >>

DJI Mini 3 op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 op Kamera-express.nl >>

 

Pentax KFPentax KF: middenklasse DSLR

Goed nieuws voor DSLR-fans: de Pentax KF volgt de K-70 op. Deze aps-c spiegelreflex uit het middensegment behoudt al het goede van de robuuste K-70 en voegt kleine updates toe, zoals een scherper kantelbaar display.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.24 megapixel | Objectief: 18-55mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28.8-88mm | Beelden per seconde: 6 | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar display (geen touchscreen) | Gewicht body: 628gr | Release datum: eind november 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs body: 949 euro | Prijs inclusief lens: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Pentax KF >>

Pentax KF op CameraNU.nl >>

Pentax KF op Cameraland.nl >>

Pentax KF op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T5Fujifilm X-T5: hoogste resolutie, hoogste beeldkwaliteit

Extreem goed nieuws voor Fuji X-fotografen is de snelle komst van de Fujifilm X-T5. Een camera waar ik enorm naar heb uitgekeken, omdat hij leentjebuur speelt bij topmodel Fujifilm X-H2. Hij heeft dezelfde 40MP-sensor en dezelfde krachtige processor. Een topcamera voor pure fotografen, met de hoogste resolutie van alle aps-c-camera’s.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40.2 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 16-55mm F/2.8 R LM WR / fullframe-equivalent: 24-83mm | Beelden per seconde: 15 | Video: 4K/60p / 6.2K/30p | Scherm: kantelbaar en draaibaar touchscreen | Gewicht body: 557gr | Release datum: eind november 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 1.999 | Prijs inclusief lens: 3.298 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm X-T5 >>

Fujifilm X-T5 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T5 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T5 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R6 Mark IICanon EOS R6 Mark II: hoogwaardige foto’s én video’s

De opvolger van de populaire Canon EOS R6 is op alle vlakken nóg beter. Opvallend is de hogere resolutie van de sensor van de Canon EOS R6 Mark II: 24 megapixel. Deze fullframe systeemcamera combineert hoogwaardige prestaties, adembenemende snelheid en professionele filmfuncties.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Canon RF 24-105mm f/4.0 | Beelden per seconde: 12fps (mechanische sluiter) / 40fps (elektronische sluiter) | Video: 4K/60p 10-bit interne video / C-Log 3 | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 588gr | Release datum: 29 november 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 2.929 euro | Prijs inclusief lens: 4.229 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nlen op Kamera-express.nl

Review van de Canon EOS R6 Mark II >>

Canon EOS R6 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic 3 ClassicDJI Mavic 3 Classic: betaalbare premium drone

De DJI Mavic 3 Classic is een premium drone, waarmee je professionele drone-beelden schiet met een echte Hasselblad-camera met grote sensor. Met de Mavic 3 Classic schiet je supervloeiende beelden van hoge kwaliteit: 4K met 120fps en 5.1K met 50fps. Toch blijft hij betaalbaar, als je hem vergelijkt met de oorspronkelijke Mavic 3.

Sensor: 4/3 inch (microfourthirds) | Resolutie: 20 megapixel | Video: 4K met 120fps en 5.1K met 50fps | Objectief: 24mm f/2.8 | Beeldhoek: 84 graden | Vliegtijd: maximaal 46 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 6000m | Maximale vliegsnelheid: 21m/s | Gewicht: 895 gram | Release datum: 2 november 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs drone met RM330 smart controller: 1.749 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Mavic 3 Classic >>

DJI Mavic 3 Classic op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VSony A7R V: high end én high res

De A7R V is de compleet vernieuwde powerhouse systeemcamera van Sony. Met 61 megapixel op de fullframe sensor is dit de droom van iedere fotograaf die op zoek is naar ultieme details. Maar er is meer, veel meer: de A7R V combineert het beste van de voorganger én van vlaggenschip Sony A1, en voegt daar eigen innovatieve features aan toe. Ideaal voor wie toe is aan next level fotografie.

Sensor: fullframe | Resolutie: 61 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 8K/24p / 4K/60p | Scherm: volledig kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 638gr | Release datum: december 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body: 4.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Sony A7R V >>

Sony A7R V op CameraNU.nl >>

Sony A7R V op Cameraland.nl >>

Sony A7R V op Kamera-express.nl >>

 

OM System OM-5OM System OM-5: compacte alleskunner

De OM System OM-5 is een compacte allrounder uit de middenklasse. De perfecte camera voor reis-, wildlife- en natuurfotografen die lekker licht op pad willen. Je schiet geweldige beelden boordevol details en met een snelle burst van 10bps en filmt in 4K-video. Het weerbestendige ontwerp en de solide beeldstabilisatie maken de camera compleet.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 24-720mm f/2.8 / fullframe-equivalent: 50-100mm | Beelden per seconde: 10 met mechanische sluiter / 30 met elektronische sluiter | Video: 4K/30p | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 366gr | Release datum: eind november 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs body: 1.299 | Prijs inclusief lens: 1.699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de OM System OM-5 >>

OM System OM-5 op CameraNU.nl >>

OM System OM-5 op Cameraland.nl >>

OM System OM-5 op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-1FSony ZV-1F: voor vloggers en content makers

De Sony ZV-1F is een zeer compacte en gebruiksvriendelijke camera die speciaal ontworpen is voor vloggers en content makers. Je steekt hem zo in je zak, maar hij heeft wel een grote 1 inch sensor aan boord plus en lichtsterke groothoeklens van 20mm. De ultieme vlogcamera voor wie begint met vloggen op YouTube, Insta of TikTok.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 7.6mm f/2 / fullframe-equivalent: 20mm | Beelden per seconde: 24 | Video: 4K 30fps / Full HD 120fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Elektronische zoeker: nee | Gewicht body: 256gr | Release datum: eind oktober 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 649 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Sony ZV-1F >>

Sony ZV-1F op CameraNU.nl >>

Sony ZV-1F op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1F op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 11 BlackGoPro Hero 11 Black action cam: grotere sensor, betere video

De nieuwe generatie GoPro’s maakt weer een flinke sprong voorwaarts. De GoPro Hero 11 Black heeft een nieuw ontworpen sensor die groter is en een hogere resolutie heeft dan die van eerdere Hero’s. Videokwaliteit en videostabilisatie zijn verbeterd en het beeldveld van de Hero 11 Black is breder dan ooit.

Video: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 27 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: touchscreen achterzijde, scherm voorzijde | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: 127gr | Release datum: 14 september 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 97/100 | Prijs: 549 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de GoPro Hero 11 Black >>

GoPro Hero 11 Black op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Coolblue.nl >>

GoPro Hero 11 Black op Kamera-express.nl >>

 

GoPro Hero 11 Black Mini GoPro Hero 11 Black Mini action cam: kleiner, simpeler, lichter

De GoPro Hero 11 Black Mini is het kleine broertje van de Hero 11 Black. Maar deze kleine action cam presteert niet minder. De nieuwe sensor is groter en heeft hogere resolutie dan die van eerdere Hero’s. Videokwaliteit en -stabilisatie zijn verbeterd en het beeldveld is breder dan ooit.

Video: 5.3K @ 60fps / 4K @ 120fps / 2.7K @ 240fps | Fotofunctie: ja > 24.7 megapixel | Sensor: 1/1.9 inch | Waterbestendig tot: 10 meter | Schokbestendig: ja | Display: geen | Timelapse-functie: ja | GPS: ja | Gewicht: onbekend | Release datum: herfst 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 449 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Review van de GoPro Hero 11 Black Mini >>

GoPro Hero 11 Black Mini op CameraNU.nl >>

GoPro Hero 11 Black Mini op Kamera-express.nl >>

 

DJI Osmo Action 3DJI Osmo Action 3: GoPro voelt de hete adem

De DJI Osmo Action 3 is op vele fronten verbeterd. Opvallend zijn de touchscreens aan de voor- én de achterkant. Je schiet verbluffende video vol details in super vloeiende 4K 120fps. Je duikt ermee tot 16 meter diep en de accu heeft een fors langer duurvermogen.

Sensor: 1/1.7 inch | Resolutie: 12 megapixel | Kijkhoek objectief: 155 graden / f/2.8 | Video: 4K / 120fps | Scherm: twee touchscreens | Gewicht: 145gr | Waterdicht: tot 16 meter Release-datum: 14 september 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 359 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Osmo Action 3 >>

DJI Osmo Action 3 op CameraNU.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Coolblue.nl >>

DJI Osmo Action 3 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Fujifilm X-H2: 40MP sensor én 8K-video

De X-H2 is Fujifilms nieuwe vlaggenschip met een hoge resolutie-sensor van 40 megapixel en beeldstabilisatie met 7 stops winst tegen trillingen. Het is ook de allereerste aps c-camera die interne 8K ProRes-video biedt. En je schiet extreem gedetailleerde opnames van 160 megapixel met de Pixel Shift Multi-Shot-functie.

Sensor: aps c | Resolutie: 40.2 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 8K/30p / 4K/60p HQ met 8K oversampling | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 660gr | Release datum: eind september 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 2.249 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm X-H2 >>

Fujifilm X-H2 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-H2 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-H2 op Kamera-express.nl >>

 

Hasselblad X2D 100C Hasselblad X2D 100C: compacte en elegante middenformaat

De Hasselblad X2D 100C is de stijlvolle en compacte middenformaatcamera met een zeer hoge resolutie van 100 megapixel. Aan boord is ook beeldstabilisatie die 7-stops winst biedt tegen trillingen. Daardoor kun je met deze middenformaat uitstekend uit de hand fotograferen. Mooi is ook het ingebouwde 1TB SSD-geheugen.

Sensor: middenformaat | Resolutie: 100 megapixel | Beelden per seconde: 3.3 | Video: geen videofunctie | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 790gr | Release datum: september 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 8.699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Hasselblad X2D 100C >>

Hasselblad X2D 100C op CameraNU.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 X3 360-graden action cameraNieuwe actioncam: Insta360 X3

De Insta360 X3 is een 360-graden actioncam van het innovatieve Insta360. Met twee 48 megapixel-sensoren van elke een halve inch groot leg je al je snelle actie vloeiend en met extreem veel details vast. Het nieuwe grote touchscreen maakt hem veel gebruiksvriendelijker dan z’n voorganger.

Sensor: 1/2 inch | Resolutie: 5760 x 2880 pixels | Objectief: 360 graden / 6.7mm f/1.9 | Video: 4K | Scherm: vast touchscreen 2.29 inch | Gewicht: 180gr | Release datum: september 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 539 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Insta360 X3 >>

Insta360 X3 op CameraNU.nl >>

Insta360 X3 op Cameraland.nl >>

Insta360 X3 op Kamera-express.nl >>

 

DJI AvataDJI Avata: spectaculaire FPV-drone

De DJI Avata is een unieke FPV-drone van het type CineWhoop. Je maakt spectaculaire vluchten terwijl het lijkt alsof je zelf aan boord zit. Met de Avata worden dit soort geavanceerde drones, waarmee tot nog toe alleen techneuten uit de voeten konden, toegankelijk voor iedereen.

Sensor: 1/1.7 inch | Lens: 155° super-breed gezichtsveld | Diafragma: f/2.8 | Resolutie foto’s: 48 megapixel | Video: 4K met 60fps | Vliegtijd op één acculading: 18 minuten | Maximale vliegsnelheid: 75 km/u | Bereik controller: 2000m | Wifi: ja | GPS: ja | Gewicht: 410gr | Release datum: augustus 2022 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs DJI Avata Fly Smart Combo: 1.149 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Avata >>

DJI Avata op CameraNU.nl >>

DJI Avata op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 ONE RS 1-inch 360 EditionInsta360 ONE RS 1-inch 360 Edition: perfecte 360-graden

De Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition is een prachtige 360-graden camera die is ontstaan uit een samenwerking tussen Insta360 en camerabouwer Leica. Deze verleidelijke camera heeft dubbele 1 inch sensoren aan boord en neemt daarmee 6K-video op.

Sensor: 1 inch | Resolutie foto: 21 megapixel | Lenzen: 6.52mm f/2.2 | Video: 4K met 50p / 6K met 30p | Scherm: vast | Gewicht body: 239gr | Release datum: juli 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 939 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Insta360 ONE RS 1-inch 360 Edition >>

ONE RS 1-inch 360 op CameraNU.nl >>

ONE RS 1-inch 360 op Cameraland.nl >>

ONE RS 1-inch 360 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z30Nikon Z30: voor vloggers en content creators

Nikon komt met een geweldige camera die speciaal ontworpen is voor vloggers en andere ‘content creators’: de Z30. Met deze systeemcamera schiet je vloeiende 4K video met 30fps en Full HD-opnames met 120fps. Aan boord is een grote aps c-sensor voor haarscherpe beelden vol details.

Sensor: aps-c | Resolutie: 20.8 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K / 30fps en Full HD / 120fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant, variangle) | Gewicht body: 405gr | Release datum: 14 juli 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 799 euro | Prijs Vlogger Kit: 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Nikon Z30 >>

Nikon Z30 op CameraNU.nl >>

Nikon Z30 op CameraNU.nl >>

Nikon Z30 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2SFujifilm X-H2S: vlaggenschip aps-c camera

De Fujifilm X-H2S is het nieuwe topmodel van Fuji: een echte hybride camera, professioneel inzetbaar voor fotografie én video. De volledig nieuwe ‘stacked’ aps-c sensor telt 26 megapixel. Deze snelheidsduivel schiet 40fps met volledige autofocus en supervloeiende 4K-video met liefst 120fps.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 40 | Video: 4K/120p | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 660gr | Release datum: juli 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 2.749 euro Fujifilm X-H2S op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Fujifilm X-H2S >>

Fujifilm X-H2S op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-H2S op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-H2S op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R7Canon EOS R7: vlaggenschip aps-c camera

De Canon EOS R7 is de gloednieuwe systeemcamera van Canon in het middensegment van het EOS R-systeem. De 32.5 megapixel aps-c sensor zorgt voor een geweldige beeldkwaliteit, hij heeft beeldstabilisatie en excellente autofocus. Een snelle schieter is hij ook, met tot 30fps.

Sensor: aps-c | Resolutie: 32.5 megapixel | Objectief: 18-150mm f/3.5.-6.3 / fullframe-equivalent: 29-240mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 30 (elektronisch) | Video: 4K/30p oversampled van 7K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 530gr | Release datum: eind juni 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.519 euro / Prijs inclusief lens: 1.919 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Canon EOS R7 >>

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R10Canon EOS R10: high end instapper

De Canon EOS R10 is de gloednieuwe instapper van Canon in het EOS R-systeem. Een nieuwe 24.2 megapixel sensor zorgt voor geweldige beeldkwaliteit. Een snelle schieter is hij ook, met een burst van 15fps.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-45mm f/4.5-6.3 / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 23fps (elektronisch) | Video: 4K UHD 60p en Full HD 120p | Scherm: draai- en kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 382gr | Release datum: eind juli 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 999 euro | Prijs inclusief lens: 1.119 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Canon EOS R10 >>

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

 

Ricoh WG-80Ricoh WG-80: duiken tot 14m

De Ricoh WG-80 is een robuuste onderwatercamera waarmee je 14 meter diep kunt duiken. Aan boord is een 16 megapixel sensor voor mooie foto’s en video’s. Je kunt 5x optisch zoomen, er is een microscoopmodus met 6 macro-led's.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 28-140mm f/3.5 – 5.5 (fullframe-equivalent) | Video: Full HD / 30fps | Scherm: vast | Gewicht body: 173gr | Release datum: juni 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 329 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Ricoh WG-80 >>

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Cameraland.nl >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mini 3 ProDJI Mini 3 Pro: professionele drone van 249 gram

De DJI Mini 3 Pro is een zeer compacte en lichte drone met professionele specs én beeldkwaliteit. De vliegtijd is hoog met 34 minuten. Ook maak je vloeiende video’s in 4K met 60fps, en zelfs verticale video’s voor TikTok en Instagram Reels. “De Mini 3 Pro is een triomf,” schrijft een reviewer

Sensor: Sensor: 1/1.3 inch | Objectief: 24mm f/1.7 | Field of view: 83 graden | Fotomodus: ja > 48 megapixel | Video: 4K > 60fps / Full HD > 120fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr (met standaard accu) | Bereik controller (Europa CE): 100m | Vliegtijd op één accu: 34 minuten (standaard accu) / 47 minuten (grote accu) | Maximale vliegsnelheid: 60 km/u | Maximaal bereik: 6 km | Release datum: 17 mei 2022 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs (incl. smart controller + Fly More Kit): 1.169 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Review van de DJI Mini 3 Pro >>

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix GH6Panasonic Lumix GH6: vlaggenschip voor videografen

Bij videografen gaat de vlag uit: de langverwachte Panasonic GH6 is een camera waarmee je geweldig kunt filmen. Hij heeft een gloednieuwe sensor met 25.2 megapixel en schiet onbeperkt video in maximaal 5.7K-resolutie. In 4K haalt de GH6 liefst 120fps.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 25.2 megapixel | Lens: Panasonic 12-60mm f/2.8-4.0 | Beelden per seconde: 75 | Video: 5.7K / 60p 4:2:0 10-bit / 5.8K / 30p 4:2:0 10-bit / 5.7K / 30p ProRes 422 HQ / 4K / 120p | Scherm: vari-angel touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 739 gr | Release datum: maart 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body : 2.199 euro | Prijs body en lens: 2.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Panasonic Lumix GH6 >>

Panasonic Lumix GH6 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix GH6 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH6 op Kamera-express.nl >>

 

OM System OM-1OM System OM-1: vlaggenschip voor sport en wildlife

De OM System OM-1 is het nieuwe vlaggenschip van OM Digital Solutions, de opvolger van het gerenommeerde Olympus. Deze compacte systeemcamera met microfourthirds sensor schiet liefst 120 beelden per seconde in RAW. Perfecte camera voor sport- en natuurfotografen.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: 12-40mm f/2.8 PRO II / fullframe-equivalent: 24-80mm | Beelden per seconde: 120 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 511gr | Release datum: maart 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 2.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de OM System OM-1 >>

OM System OM-1 op CameraNU.nl >>

OM System OM-1 op Cameraland.nl >>

OM System OM-1 op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 ONE RSInsta360 ONE RS: actioncam én 360-gradencamera

De Insta360 ONE RS is een schitterende actiecamera met verwisselbare lens. Net als de Insta360 One R heeft hij een modulair ontwerp. Deze actioncam bestaat uit drie hoofdonderdelen: batterij, processor en drie lenzen die je snel kunt wisselen. Daardoor krijg je met de Insta360 ONE RS twee in één: een traditionele actiecamera én een 360-gradencamera.

Sensor: 0.5 inch | Resolutie: 48 megapixel | Objectief: 16mm f/2.4 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K op 60fps | Release datum: april 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 550 euro op Amazon.nl

Preview van de Insta360 ONE RS >>

Insta360 ONE RS op Amazon.nl >>

 

Canon EOS R5 CCanon EOS R5 C: professionele hybride systeemcamera

De Canon EOS R5 C is een krachtige professionele hybride camera. Hij combineert de professionele filmfuncties van de Cinema EOS-serie met de fotografische mogelijkheden van het EOS R-systeem.

Sensor: fullframe | Resolutie: 45 megapixel | Beelden per seconde: 12 (mechanisch) / 20 (elektronisch) | Video: 8K/60p / 4K/120p / 4:2:2 10-bit | Scherm: roterend touchscreen | Gewicht body: 680gr | Release datum: maart 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs body: 5.029 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Canon EOS R5 C >>

Canon EOS R5 C op CameraNU.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

 

Leica M11: vlaggenschip voor videografen

Met de analoge voorganger schoten Magnum-fotografen als Henri Cartier-Bresson legendarische straatportretten. Nu is er de Leica M11, een fullframe systeemcamera met liefst 60 megapixel op de sensor. Is dit de beste systeemcamera voor straatfotografie? “De Leica M11 is de ultieme digitale M.”

Sensor: fullframe | Resolutie: 60 megapixel | Beelden per seconde: 4.5 | Video: geen videofunctie | Scherm: vast 2.95 inch touchscreen | Elektronische zoeker: optioneel | Afgedicht tegen stof/spatwater: nee | Gewicht body: 530 / 640gr | Release datum: januari 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 8.350 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Preview van de Leica M11 >>

Leica M11 op CameraNU.nl >>

Leica M11 op Cameraland.nl >>

Leica M11 op Kamera-express.nl >>

 

Alle camera’s van 2020 & 2019

Ook in 2020 en 2019 zijn uitstekende camera’s verschenen die nog steeds meetellen in cameraland. Benieuwd naar alle camera-releases van 2020 en 2019?

Alle camera’s van 2020 & 2019 >>

 

Top 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (68 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy