Beste elektrische fietsen van dit moment

Zoek je de beste elektrische fiets van dit moment? De ideale fiets voor de stad, maar ook om verre tourtochten mee te maken door de natuur? Bekijk de Uitblinkers van de Consumentenbond: de Beste uit de Test en de Beste Koop. Ga toch fietsen!

Giant Prime E+ 1 2017 Ideale fiets voor oud én jong

De elektronische fiets, opeens zie je iedereen erop rijden. In de stad, maar zeker ook in de natuur voor een ver tochtje. Ik ken nogal wat jonge mensen die een E-bike hebben aangeschaft. En eindelijk wél die drie kwartier fietsen tussen huis en werk, terwijl ze voorheen auto of OV pakten.

Goed voor je gezondheid

En zo is E-biken heel goed voor je gezondheid. Want iets gezonders dan een goed stuk fietsen is er natuurlijk niet (of het moet wandelen zijn natuurlijk). Groot voordeel van elektrische fietsen is natuurlijk dat je nooit meer tegenwind hebt. En nooit meer als een berg tegen een heuvel opziet. Even het E-motortje starten en je krijgt een vriendelijk zetje in de rug.

Wat is een goede E-bike?

Op het web zijn nogal wat testen te vinden van E-bikes. Je ziet door de bomen het bos niet meer. De Consumentenbond stuurt je nooit het bos in. Daarom zet ik hieronder de ‘Uitblinkers’ van de Consumentenbond voor je op een rij. De Beste Koop de e-Bikes met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. En de Beste uit de Test: gewoon de allerbeste e-Bike van dit moment.

De beste winkel: Stella.nl

Een E-bike kopen doe je niet zomaar even. En zeker niet bij zomaar een winkel. Ik ben razend enthousiast over Stella.nl. In mijn ogen de beste en meest betrouwbare webshop voor fietsen. Lees onderaan dit artikel waarom Stella.nl zo goed is. En jou ook nog eens de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt. O ja: onderaan dit artikel lees je mijn tips: waar moet je op letten als je een E-bike aanschaft?

Giant Prime E+ 1 2017 Giant Prime E+ 1 2017: Beste uit de Test 2018

De Giant Prime E+1 heeft de Consumentenbond al vaker getest. Het nieuwste model presteert wederom goed. Hij heeft een Yamaha Syncdrive middenmotor, achtversnellingsnaaf, voorvork- en zadelpenvering en er is een parkeerassistent. De schijfremmen voor en achter zijn opvallende details. Deze e-Bike biedt goede ondersteuning, een grote actieradius, is stil en fijn om te bedienen. Nadeel: de open kettingkast, waardoor iets meer onderhoud nodig is. Prijs: 2.800 euro.

Plussen en minnen van de Giant Prime E+ 1 2017?

 • Hoge ondersteuning onder alle omstandigheden
 • Goede verlichting voor
 • Stille motor
 • Goed presterende remmen
 • Grote actieradius onder hoogste ondersteuning
 • Display niet losneembaar en constrast ervan is matig
 • Rating Consumentenbond: 84/100

Herenmodel op Stella.nl >>

Damesmodel op Stella.nl >>

 

Cortina E-U1 N7 2018 Cortina E-U1 N7 2018: Beste Koop 2018

De Cortina E-U1 heeft een voldoende krachtige ondersteuning in alle omstandigheden, een stabiel frame en een bovengemiddelde actieradius. De motor zit in het voorwiel. Dat zal niet iedereen bevallen, dus rijd eerst even proef. De fiets is vrij simpel uitgevoerd: heeft geen vering in voorvork of zadel en geen snelheidsmeter, maar wel loopondersteuning. Prijs: 1.169 euro.

Plussen en minnen van de Cortina E-U1 N7 2018

 • Hoge ondersteuning onder alle omstandigheden
 • Grote actieradius onder hoogste ondersteuning
 • Stille motor
 • Stabiel frame
 • Goede verlichting voor
 • Niet zo luxe (o.a. geen vering, geen snelheidsmeter)
 • Simpele afwerking
 • Bij uitzetten standaard kan je de remkabel beschadigen
 • Geen snelbinders meegeleverd
 • Rating Consumentenbond: 81/100

Herenmodel op Stella.nl >>

Damesmodel op Stella.nl >>

 

Kooptips voor E-bikes

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Hieronder staan 6 belangrijke kooptips voor E-bikes.

 1. Probeer proefritten te maken. Dan kun je verschillende modellen uittesten. Hoe hard ga je de heuvel op? En moet je nog flink trappen met tegenwind?
 2. Ga je voor naafversnellingen of derailleurversnellingen? Voordeel van het eerste is dat je bij stilstand kunt schakelen. Voordeel van het tweede: sneller schakelen en minder weerstand.
 3. Bedenk waar je hem vooral voor gaat gebruiken. In de stad of voor lange ritten met zware bagage?
 4. Let op de sensor. Die stemt de sterkte van de motorhulp af op de beweging van de fietser. Er zijn twee soorten: bewegingssensor en krachtsensor.
 5. De actieradius is natuurlijk heel belangrijk, zeker als je lange tochten wilt maken.
 6. Let op de accu: die kan in het frame zijn weggewerkt of uitneembaar zijn. Dat laatste is wel zo handig: kun je hem binnen aan het stopcontact opladen.

 

E-bikes koop je bij Stella.nl

In mijn artikel adviseer ik de E-bike te kopen bij Stella.nl. Dat is niet zomaar. Stella.nl biedt consumenten een prijsvoordeel ten opzichte van de fietsenwinkel in de straat. Dat kunnen ze doen omdat ze fietsen groot inkopen bij fabrikanten zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Giant, Cortina en Puch. De kortingen die zij van fabrikanten krijgen, berekenen ze door aan jou.

Alle E-bikes op Stella.nl >>

6 voordelen van Stella.nl

Dit zijn de 6 voordelen van Stella.nl voor jou:

 1. Garantie tot 5 jaar
 2. Levertijd 5 dagen
 3. Laagste prijs garantie
 4. Nederlands kwaliteitsproduct
 5. Proefrit en service aan huis
 6. Klanten beoordelen Stella.nl met een 8.5 op Trustpilot.nl (4.516 reviews).

 

Bekijk de fietsreizen met een E-bike van SNP Bekijk de mooiste fietsreizen met een E-bike van SNP

Tijdens veel fietsvakanties van SNP Natuurreizen van ANWB kan je op een e-bike door het heuvellandschap toeren. Dankzij deze e-bike wordt fietsen nog aangenamer en is heuvelop trappen ineens weer leuk!

Alle fietsreizen met een E-bike >>

 

CameraNU: de beste camera's, objectieven en verrekijkers De beste camera’s en verrekijkers!

Zoek je een geweldige camera of verrekijker voor onderweg? Ik heb de allerbeste camera's en kijkers voor je op een rij gezet. Gebaseerd op reviews en testen van de experts.

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy