DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian: drone voor (semi-)profs

De DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian is dé drone voor (semi-)profs. Extreem groot bereik, lange accuduur plus grandioze high end-camera aan boord. “Dit is de beste drone voor consumenten.” Alle belangrijke reviews & tests!

DJI Phantom 4 Pro+ ObsidianUpdate: deze pracht-drone is niet meer verkrijgbaar

Drones verschijnen, drones verdwijnen. Deze Phantom 4 Pro+ Obsidian behoort tot de laatste categorie. Wil je weten wat de allerbeste drones van dit moment zijn? Bekijk mijn toplijst!

Beste drones van dit moment >>

Drone voor de (semi)prof

De DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian (een hele mond vol...) is een drone voor de (semi-)professional. Behuizing en afstandsbediening wijzen daar al op: ze zijn uitgevoerd in fraai matzwart obsidiaan (vandaar die naam). Daarnaast is de gimbal (de camerahouder) gemaakt van sterk maar lichtgewicht gegalvaniseerd magnesium, voorzien van vingerafdrukwerende coating. Verder heeft deze drone dezelfde schitterende kenmerken als de originele Phantom 4 Pro+: een geoptimaliseerd camerasysteem met een 20 megapixel camera, 4K-video en obstakelherkenning in liefst 5 richtingen.

DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian Geïntegreerd 5.5 inch Full HD-beeldscherm

De Phantom 4 Pro+ Obsidian krijg je in huis met een afstandsbediening met geïntegreerd Full HD-beeldscherm van 5.5 inch. Groot voordeel: het beeldscherm is helder genoeg om op een zonnige dag te gebruiken. Het beeldscherm heeft de DJI Go app ingebouwd zodat je geen smartphone of tablet meer nodig hebt om de beelden te monitoren.

Ook verkrijgbaar zonder geïntegreerd scherm

Deze schitterende drone is overigens ook verkrijgbaar zonder geïntegreerd scherm. Je gebruikt dan je eigen tablet of smartphone als scherm dat je vastklikt in de afstandsbediening. Deze drone heet de DJI Phantom 4 Pro Obsidian, dus zonder het plusje. Voor de rest is hij net zo spectaculair goed, maar wel 400 euro goedkoper...

Alle drones op CameraNU.nl >>

Alle drones op Kamera-express.nl >>

Alle drones op Coolblue.nl >>

Gimbal camera met 1 inch sensor

Sensorgrootte is zeer bepalend voor de beeldkwaliteit van foto’s en video’s. De sensor van de Obsidian-camera is een joekel voor zo’n kleine camera: 1 inch groot met 20 megapixel op de teller. Daarnaast heeft de camera een geoptimaliseerde groothoeklens met een groot diafragma van f/2.8 en een vaste brandpuntsafstand van 24mm. Dit zorgt voor beelden met zeer weinig vervorming en beeldafwijkingen. Resultaat: scherpe en levendige foto's en video's.

Optimale 4K-video

Aan boord is een krachtige videoverwerkingseenheid. Daarmee leg je beelden vast in 4K met 60fps en een bitrate van 100Mbps. De beeldkwaliteit is een stuk beter dan die van z’n voorgangers.

DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian Afstandsbediening: indrukwekkend bereik

De meegeleverde afstandsbediening beschikt over een verbeterd Lightbridge HD-video transmissiesysteem met ondersteuning voor de 5.8GHz band. Daarmee kun je ongestoord en veilig vliegen. De afstandsbediening heeft een indrukwekkend bereik van 7 kilometer.

Slimme vliegmodi

De Obsidian beschikt uiteraard over de standaard vliegmodus en de ‘return to home-functie’. Daarnaast heeft hij nog meer slimme vliegfuncties. Met Draw kun je bijvoorbeeld eenvoudig een route op het scherm tekenen. De drone volgt vervolgens automatisch deze route terwijl hij op dezelfde hoogte blijft vliegen. Met TapFly kun je de drone een richting opsturen met een eenvoudige tik op het beeldscherm.

Volgen van snelle bewegers

Heel mooi: de Obsidian heeft ActiveTrack, Trace en een Spotlight-functie aan boord. Daarmee kan hij snel bewegende onderwerpen automatisch volgen. In de Gesture-modus kun je een selfie maken door middel van armbewegingen. De Phantom 4 Pro is voorzien van twee kompasmodules en twee IMU-eenheden waardoor de quadcopter betrouwbaarder werkt dan de meeste op de markt verkrijgbare hexacopters en octocopters. Kortom: een geweldige drone waar je enorm veel plezier aan zult beleven.

Alle drones op CameraNU.nl >>

Alle drones op Kamera-express.nl >>

Alle drones op Coolblue.nl >>

DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian Hoe oordelen reviewers over de DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian?

De DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian is net op de markt. Er zijn nog weinig serieuze reviews beschikbaar. Nieuwe reviews voeg ik toe zodra ze binnen zijn. Kom dus zeker nog een keer terug binnenkort!

 • Pocket-lint.com: Deze DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian is de beste drone voor consumenten die op de markt verkrijgbaar is, schrijft de reviewer. “The Phantom 4 Pro might not be as nimble and portable as a DJI Mavic, but it makes up for that by being powerful, reliable and longer-lasting, too. Add stable, attractive and smooth results from the 4 Pro's camera and you have a drone which feels impossible to beat at the high-end of the consumer drone market. It's very impressive indeed.”
 • Mydronesreview.com: De Obsidian is niet een compleet nieuwe drone, maar een kleine update van de DJI Phantom 4 Pro+. Maar je krijgt wel een “awesome new, dark grey colour scheme. If ever wanted a professional drone, but thought the glossy white plastic wasn't "Stealth Bomber" enough for you, the new Phantom 4 Pro should do the trick.” Voor de rest zijn er geen verschillen tussen beide drones: de Obsidian is net als de Pro+ een uitstekende drone. “This is why if you already have a phantom 4 pro or phantom 4 advanced you don't need to have "Obsidian Edition" because after few weeks you will have some cases for your phantom 4 pro in black color.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ik heb de drone twee maanden in mijn bezit. Na twee weken raakte de drone een tak tijdens het neerdalen. De oorzaak: verkeerde instelling gebruikt. Je kunt de drone instellen op drie niveaus: de S-, de A- en de P-stand. Tip: goed lezen en dan juiste stand gebruiken voordat je de drone de lucht in stuurt. De veiligste stand is P en dan heb je nog de beginnersmode. Deze moet je zeker in het begin gebruiken, dan leer je goed hoe de drone bestuurd wordt.
  De drone naar CameraNU.nl gestuurd en hebben deze doorgestuurd naar het servicecentrum van DJI gestuurd. De mensen van CameraNU.nl hielden me op de hoogte en hebben de drone weer netjes teruggestuurd. Nu doet de drone het weer prima en mooie plaatjes kunnen maken.”

Plussen en minnen van de DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian

 • Semi-professioneel model
 • IJzersterke camera voor foto en video
 • Enorm bereik: 7 km
 • Lange accuduur
 • Niet goedkoop

DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian Belangrijkste eigenschappen van de DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian

 • Gewicht: 1.400gr
 • Wifi: ja
 • GPS: ja
 • Video: 4K
 • Camerasensor: 1 inch
 • Cameraresolutie: 20 megapixel
 • Batterijcapaciteit: 5.870 mAh
 • Vliegbereik: 7.000 meter
 • Maximale vlieghoogte: 6.000 meter
 • Maximale snelheid: 72 km per uur
 • Maximale vliegtijd: 30 minuten
 • Prijs: 1.774 euro (CameraNU.nl)
 • Frankwandelt-rating 92/100

Alle drones op CameraNU.nl >>

Alle drones op Kamera-express.nl >>

Alle drones op Coolblue.nl >>

 

Bekijk een mooi filmpje over de DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian

Alle drones op CameraNU.nl >>

Alle drones op Kamera-express.nl >>

Alle drones op Coolblue.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy