DJI Mini 3 drone: compact & superlicht

De DJI Mini 3 is een uiterst compacte, lichtgewicht en opvouwbare drone die je altijd met je mee kunt nemen. Hij weegt slechts 249 gram, waardoor het de ideale instap-drone is. Maar het is wel een instapper van formaat: je vliegt liefst 38 minuten op één acculading en schiet spectaculaire en vloeiende 4K-video. “De DJI Mini 3 is een geweldige optie voor een geweldige prijs.” Alle belangrijke reviews!

DJI Mini 3Sensor: 1/1.3 inch | Objectief: 24mm f/1.7 | Field of view: 82.1 graden | Fotomodus: ja > 12 megapixel | Video: 4K > 30fps / 2.7K > 60fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr | Bereik controller (Europa CE): 10km (bij lage interferentie) | Vliegtijd op één accu: 38 minuten | Maximale vliegsnelheid: 60 km/u | Release datum: 9 december 2022 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs DJI Mini 3 drone Fly More Combo (met RC-N1 controller): 768 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

DJI Mini 3 op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 op Bol.com >>

DJI Mini 3 op Coolblue.nl >>

DJI Mini 3 op Kamera-express.nl >>

DJI Mini 3Highlights van de DJI Mini 3

 • Compact en lekker licht: 249 gram
 • Maximale vliegtijd: 38 minuten
 • Supergave video’s: maximale resolutie van 4K/30fps & HDR-video
 • Perfecte beeldkwaliteit: 1/1.3 inch CMOS-sensor
 • True Vertical Shooting: schiet fraaie verticale opnames
 • Intuïtieve DJI Fly app

Ideale instap-drone

De DJI Mini 3 is de ideale drone voor beginnende dronepiloten. Z’n formaat is klein, maar z’n prestaties zijn groots. DJI combineert kracht én draagbaarheid in de Mini 3. Eerder werd de grote broer gereleased: de DJI Mini 3 Pro. Alle essentiële features van die pro-drone vind je terug tegen een scherpere prijs.

Mijn review van de Mini 3 Pro

DJI Mini 3Schitterende video’s

Door zijn compacte formaat neem je de Mini 3 makkelijk overal mee naartoe. Zo klein als-ie is: hij heeft een grote 1/1.3 inch CMOS sensor, waarmee je geweldige foto’s schiet. En natuurlijk prachtige video’s, waaronder 4K video's met 30fps.

38 minuten op één acculading

Lang in de lucht blijf je ook al met de Mini 3: je vliegt maximaal 38 minuten op een acculading. Dankzij z’n lage gewicht heb je voor het vliegen met de Mini 3 geen dronevliegbewijs nodig.

DJI Mini 3 op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 op Bol.com >>

DJI Mini 3 op Coolblue.nl >>

DJI Mini 3 op Kamera-express.nl >>

DJI Mini 3Een veilig gevoel

Mooi is dat de DJI Mini 3 een gebruiksvriendelijk instapmodel is. Daardoor kunnen ook beginnende drone-piloten er goed mee uit de voeten. Daarbij zit hij boordevol handige functies. En met de intuïtieve DJI Fly app heb je het bedienen van de drone snel onder de knie. Een veilig gevoel geven de Return-to-home en nauwkeurige zweef-functies.

Stabiele beelden dankzij gimbal

De geweldige foto’s en 4K-video’s die je met de Mini 3 schiet worden nog een stuk mooier dankzij de 3-assige gimbal die zorgt voor stabiele beelden.

DJI Mini 3True Vertical Shooting

Die gimbal heeft nog meer voordelen: je draait je camera met slechts één klik 90 graden. Vervolgens leg de wereld verticaal vast. Met de True Vertical Shooting modus maak je gedetailleerde opnamen zonder beeldkwaliteit in te leveren. De opnamen zijn direct geschikt voor je socials.

QuickShot modes

Indrukwekkende beelden schiet je ook met de QuickShot modes. Je kiess de gewenste modus en de drone neemt automatisch beelden op met vooringestelde vliegpatronen, zoals Dronie, Helix, Rocket, Circle en Boomerang. Zo creëer je creatieve beelden in een handomdraai.

Afstandsbediening

De afstandsbediening van de DJI Mini 3 is uitgerust met wifi 2.4GHz en 5.8GHz, waardoor je je beelden eenvoudig monitort tot wel 10 kilometer. De Mini 3 heeft een auto-modus die de beste frequentie kiest om voor een optimaal bereik tussen je drone en je afstandsbediening.

DJI Mini 3 op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 op Bol.com >>

DJI Mini 3 op Coolblue.nl >>

DJI Mini 3 op Kamera-express.nl >>

DJI Mini 3Professionele reviewers over de DJI Mini 3

De DJI Mini 3: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): Over het algemeen is Kara tevreden met de manier waarop de Mini 3 presteert. “Na het vliegen kom ik echter steeds terug op de prijs. De Mini 3, verkocht als een op zichzelf staand product, is bijna net zo prijzig als een Mini 2 plus afstandsbediening.” Ben je een ‘absolute beginner’, kijk dan of je die Mini 2 kunt krijgen.
  Maar voor wie een meer premium ervaring verwacht, is de Mini 3 volgens Kara absoluut het instapmodel onder de 250 gram. “Hij mist een paar toeters en bellen, maar deze drone heeft genoeg technologie in zich om hem voor vrijwel iedereen soepel te laten vliegen. Daarbij biedt hij ook merkbare verbeteringen in beeldkwaliteit. Als je de paar honderd euro extra kunt betalen, is de Mini 3 een investering die de moeite waard is.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Review van drone-operator Daniël de Ruiter op CameraNU.nl: “Al met al is de DJI Mini 3 drone echt een fijne en betaalbare drone. De Mini 3 heeft goede features, een vertrouwde manier van vliegen, een lange vliegtijd en een goede camerakwaliteit. Ik zal de drone persoonlijk niet voor mijn werk inzetten, maar daar is de Mini 3 ook niet voor bedoeld.” Bekijk het volledige review van Daniël de Ruiter >>
 • DJI Mini 3Dcrainmaker.com (full review): “Al met al is de DJI Mini 3 een geweldige optie voor een geweldige prijs”, schrijft de reviewer. Mooi is dat de upgrades van de DJI Mini 2 naar de DJI Mini 3 behoorlijk solide zijn. “Vooral voor diegenen wie verticale video's wil of een veel langere batterijduur (met de Plus-batterijen).” Grote wijzigingen in de framesnelheid of andere belangrijke toevoegingen zijn er niet. “Maar de gimbal-veranderingen alleen al zijn behoorlijk significant (inclusief de optie voor een hoek van 60°).”
  Belangrijkste concurrent voor de Mini 3 is volgens de reviewer – niet onverwachts – de Mini 3 Pro. Hij kost weliswaar zo’n 200 euro meer, maar de reviewer raadt hem aan boven de Mini 3. “De reden is simpel: als je een nieuwe dronevlieger bent, zul je waarschijnlijk niet goed zijn in de besturing. De sensoren voor het vermijden van obstakels op de Mini 3 Pro geven je gemoedsrust. Vooral in die eerste paar dagen dat je hem steevast met hoge snelheid rechtstreeks je garagedeur in vliegt terwijl je vrienden op je oprit staan.”
  Beide drones – zowel de Mini 3 als de Mini 3 Pro – zijn volgens de reviewer zeer capabel. Je schiet er alle video’s mee die je creatief maar kunt bedenken. “De beperking van de videokwaliteit van drones is niet meer de camera, maar het nadenken over unieke shots die een verhaal vertellen.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Jim heeft de DJI Mini 2 sinds de introductie aanbevolen aan beginnende dronepiloten. Pluspunten volgens hem: het gebruiksgemak, de camerakwaliteit, het gewicht van 249 g en de schappelijke prijs. “De Mini 3 landt een paar jaar later met een aantal opmerkelijke upgrades en een iets hogere startprijs.”
  Wie wat meer uitgeeft aan de Mini 3 krijgt een langere vliegtijd tussen oplaadbeurten, een betere 4K-camera met ondersteuning voor verticale video en een groter dynamisch bereik, en een helderdere lens voor minder ruis als het licht minder is. “Het is absoluut een betere drone, maar niet zo'n sterke waardepropositie. Daarom blijven we de meer betaalbare Mini 2 aanbevelen als onze Editors' Choice voor beginnende piloten.”
  De DJI Mini 3 is een lichtgewicht drone met een batterijduur van bijna 40 minuten en een slimme 4K 30p-videocamera die landschaps- en verticale video-opnamen maakt. Daardoor is het kortom een aantrekkelijke optie voor zowel toegewijde videomakers als nieuwkomers. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Space.com (James Abbott, full review): De markt voor beginnersdrones is volgens James een van de snelst groeiende markten, met veel nieuwe modellen die worden uitgebracht met een glijdende schaal van functies en functionaliteit. James: “De DJI Mini 3 is de beste optie die momenteel beschikbaar is en biedt een uitstekende beeldkwaliteit dankzij dezelfde camera als de Mini 3 Pro, zij het met iets minder functionaliteit voor foto's en video's.”
  Heb je een beperkt budget, maar wil je wel uitstekende beeldkwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en in een klein en lichtgewicht pakket, dan is de Mini 3 iets voor jou, schrijft James. Hij is een flink stuk voordeliger dan de Mini 3 Pro. Daardoor is de Mini 3 “de meest toegankelijke in de line-up van de DJI Mavic-serie”.
  Kortom: met identieke beeldkwaliteit als de Mini 3 Pro, wordt de DJI Mini 3 geleverd met een meer beginnersvriendelijke prijs ten koste van een handvol ontbrekende functies. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Mini 3 is volgens Jan Paul een mooie kruising van de Mini 2 en de Mini 3 PRO. Hij schrijft: “Op de minder belangrijke punten (obstacle avoidance, speciale opnamestanden en transmissie) biedt hij hetzelfde als de Mini 2. Maar qua camera en sensor biedt hij hetzelfde als de Mini 3 PRO en dat verschil zal je zien in iedere foto en iedere video-opname die je ermee maakt.”
  Op dat gebied is de Mini 3 volgens hem een flinke stap vooruit ten opzichte van de Mini 2. De Mini 3 doet dan ook niet veel onder voor de PRO. Ook de mogelijkheid om dezelfde accu’s en controllers te gebruiken als op de 3 PRO is een voordeel.
  Ook fijn is dat je steeds meer drones met RC-controller kan gebruiken, aldus Jan Paul. “Hierdoor kan je die eenmaal (bij een drone) aanschaffen en dan losse drones erbij kopen ter vervanging, als backup of voor speciale doeleinden, zoals het maken van bijvoorbeeld verticale opnames. De Mini 3 in combinatie met de RC-controller is daarom voor consumenten de beste drone die je op dit moment kan kopen.”
 • Specialistenreview op Coolblue.nl: “Heb je weinig ervaring met drones, maar wil je indrukwekkende beelden maken? Dan is de DJI Mini 3 een goede keuze voor jou. Dankzij het lage gewicht heb je geen dronebewijs nodig. Je maakt vloeiende video's met verschillende opnamemodi in hoge beeldkwaliteit. Bovendien is de besturing eenvoudig, wat de DJI Mini 3 prettig in gebruik maakt.” Bekijk het volledige specialistenreview >>
 • Dcrainmaker (video-review): Dronespecialist Dcrainmaker heeft niet alleen een uitgebreide review over de Mini 3 geschreven, maar ook een uitgebreide video-review die je zeker moet bekijken als je deze drone overweegt. Je ziet alle hoogtepunten en minpunten van deze drone. De video is doorspekt met lekkere drone-beelden: je vliegt boven Hollandse molens, de schuimende zee en uitgestrekte polders.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

DJI Mini 3 op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 op Bol.com >>

DJI Mini 3 op Coolblue.nl >>

DJI Mini 3 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mini 3Belangrijkste kenmerken van de DJI Mini 3

 • Compact en lekker licht: 249 gram
 • Maximale vliegtijd: 38 minuten
 • Maximale snelheid in sportmodus en zonder wind is bijna 60 kilometer per uur
 • Stabiele beelden: 3-assige gimbal
 • Supergave video’s: maximale resolutie van 4K/30fps & HDR-video
 • Perfecte beeldkwaliteit: 1/1.3 inch CMOS-sensor
 • Inzoomen: dicht bij je onderwerp dankzij 4x digitale zoom
 • Fotograferen in RAW
 • True Vertical Shooting: schiet fraaie verticale opnames
 • Precies vliegen dankzij sensoren en gps
 • Intuïtieve DJI Fly app
 • QuickShot modes: Dronie, Helix, Rocket, Circle en Boomerang

DJI Mini 3 op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 op Bol.com >>

DJI Mini 3 op Coolblue.nl >>

DJI Mini 3 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de DJI Mini 3

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Mini 3 door drone-specialist Dcrainmaker (15:33 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Mini 3 op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 op Bol.com >>

DJI Mini 3 op Coolblue.nl >>

DJI Mini 3 op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy