DJI Mini 3 Pro: supercompacte drone voor pro’s

De DJI Mini 3 Pro is een forse update van de immens populaire DJI Mini 2. Zo gaat de vliegtijd van deze zeer compacte en superlichte drone naar 34 minuten (met een grotere accu zelfs naar 47 minuten). Ook maak je vloeiende video’s in 4K met 60fps. Uniek: je kunt ook verticale video’s schieten, bijvoorbeeld voor TikTok en Instagram Reels. “De Mini 3 Pro is een triomf.” Excellent Award bij Tweakers. Platina Award bij Digifoto Pro. Winnaar TIPA-award 2023. Alle belangrijke reviews!

Opvolger: DJI Mini 4 Pro

DJI heeft de opvolger van de Mini 3 Pro op de markt gebracht: de geweldige DJI Mini 4 Pro. Benieuwd?

Mijn review >>

DJI Mini 3 ProSensor: Sensor: 1/1.3 inch | Objectief: 24mm f/1.7 | Field of view: 83 graden | Fotomodus: ja > 48 megapixel | Video: 4K > 60fps / Full HD > 120fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr (met standaard accu) | Bereik controller (Europa CE): 100m | Vliegtijd op één accu: 34 minuten (standaard accu) / 47 minuten (grote accu) | Maximale vliegsnelheid: 60 km/u | Maximaal bereik: 6 km | Release datum: 17 mei 2022 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs (incl. smart controller + Fly More Kit): 1.169 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

DJI Mini 3 ProHighlights van de DJI Mini 3 Pro

 • Compact en lekker licht: 249 gram
 • Maximale vliegtijd: 34 minuten (47 minuten met grotere accu)
 • Maximale snelheid: 60 kilometer per uur
 • Supergave video’s: maximale videoresolutie van 4K met 60fps
 • Super beeldkwaliteit: 48 megapixel sensor, fotograferen in RAW
 • Stabiele beelden: 3-assige gimbal
 • Voor TikTok & Insta: verticale video’s
 • Precies vliegen dankzij sensoren, obstakeldetectie en gps

Extreem licht en compact

De DJI Mavic Mini Pro 3 is zeer compact en vederlicht. Bijna net zo klein als je smartphone en nog een stuk lichter. Daardoor neem je hem makkelijk overal mee naartoe. En ondanks z’n kleine postuur zijn de prestaties volwassen. Zo vlieg je er liefst 34 minuten mee achter elkaar op één acculading. Ook kun je met de Mini Pro 3 tot 6 kilometer ver vliegen met een topsnelheid van 60 kilometer per uur.

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

DJI Mini 3 ProMinder zware EU-regels

Door zijn lage gewicht (249 gram) valt deze drone in de lichtste klasse. Daardoor zijn de Europese regels voor de Mavic Mini Pro 3 minder zwaar dan voor drones boven de 250 gram. Ondanks z’n vederlichte gewicht en heerlijk compacte formaat tilt DJI z’n Mini Pro 3 naar een nieuw niveau voor het maken van unieke beelden vanuit de lucht.

Ongekend lange vliegtijd

Standaard vlieg je 34 minuten lang met de Mini 3 Pro, 3 minuten langer dan z’n voorganger. Maar je kunt een accu met meer capaciteit plaatsen. Die schroeft de vliegtijd op naar liefst 47 minuten, uitzonderlijk lang voor een drone. Wel weegt de Mini 3 Pro dan meer dan de 250 gram die is toegestaan om onder de lichte EU-regelgeving te vliegen. Daarom is deze grotere accu in de EU (nog) niet verkrijgbaar. Met de standaardaccu weegt de drone 249 gram.

Zeer gedetailleerde foto’s

Vliegtijd is belangrijk voor een drone – je wilt het liefst zo lang mogelijk in de lucht op één acculading. Maar minstens zo belangrijk is de kwaliteit van de beelden waar de drone mee thuiskomt. Ook die is fors opgeschroefd. Zo maak je gedetailleerde foto’s van 48 megapixel. En die foto’s zijn van betere kwaliteit omdat de sensor ruim 50% groter is geworden: 1/1.3 inch in plaats van 1/2.3 inch. De 4x zoom-functie brengt je dichter bij je onderwerp zonder dat je de compositie of afstand hoeft aan te passen.

DJI Mini 3 ProVloeiende video’s (4K/60fps)

Die grotere sensor maakt ook video’s met meer details mogelijk. Maar wat vooral belangrijk is: het aantal beelden per seconde is verdubbeld naar 4K met 60 beelden per seconde. En dat is te merken aan de supervloeiende beelden die je met deze drone schiet. De Mini 3 Pro schiet daarnaast indrukwekkende slow-motion beelden in Full HD met 120 fps (voorganger: 60fps).

Meer mogelijk in nabewerking

Ondersteuning voor HDR-video is aan boord, voor extra dynamisch bereik. Zeer interessant is de mogelijkheid om tijdens het filmen voor een D-Cinelike kleurprofiel te kiezen, voor meer mogelijkheden in de nabewerking. Het diafragma heeft een vaste waarde van f/1,7 en de pixelgroote is 2,4 μm, waardoor de sensor zeer lichtgevoelig is.

Klaar voor TikTok en Insta Reels

Helemaal van deze tijd: met de Mini 3 Pro kun je ook creatieve verticale video’s schieten, omdat je de camera 90 graden kunt draaien. Verticale video’s zijn zeer in trek op social media als TikTok en Instagram Reels.

DJI Mini 3 ProVeiligheid voorop

Met de Mini 3 Pro kun je ook zeer veilig vliegen. Hij heeft het vermogen om obstakels zoals bomen en gebouwen te ontwijken dankzij APAS 4.0 0 Obstacle Avoidance. De Mini 3 Pro heeft ook een nieuw ontwerp dat bijdraagt aan een verbeterde vliegveiligheid, met tri-directionele obstakeldetectie (voorwaarts, achterwaarts en neerwaarts). Deze helpen je om met vertrouwen en zo veilig mogelijk te vliegen.

Focus Track: volg je onderwerp

Daarnaast heeft de Mini 3 Pro Focus Track aan boord. Hiermee volg je onderwerpen heel eenvoudig. Jij hoeft je alleen maar te concentreren op het vliegen en het in beeld nemen van fraaie invalshoeken terwijl de drone jouw onderwerp scherp in beeld houdt.

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2023 voor de DJI Mini 3 Pro

De DJI Mini 3 Pro heeft een begerenswaardige TIPA-award 2023 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste drone’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

DJI Mini 3 ProProfessionele reviewers over de DJI Mini 3 Pro

De DJI Mini 3 Pro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Tweakers.net (Jeroen Horlings, full review): De DJI Mini 3 Pro is volgens Jeroen weliswaar flink in prijs gestegen ten opzichte van zijn voorganger, de Mini 2, maar dankzij alle vernieuwingen en verbeteringen is hij nu wel een goed alternatief voor de grotere Mavic- en Air-drones.
  Groot voordeel van de Mini 3 Pro: hij weegt slechts 249 gram en valt daarmee in de lichtste categorie. Daardoor mag je op meer plekken vliegen zonder verplichte dronecursus. Hij heeft daarbij ook professionelere specificaties, met een grotere sensor, een betere gimbal en sensoren waarmee hij objecten kan ontwijken. De camera is beter geworden, de videospecs zijn opgeschroefd naar onder andere 4K / 60fps. Ook is de controller fijn en de accuduur lang.
  Jeroen: “Het is knap dat DJI zoveel techniek in zo'n kleine en lichte behuizing kon proppen. Daarmee is het, mede vanwege de regels, een interessant alternatief voor de grotere en zwaardere drones.” Nadeel bij alle voordelen: door z’n lage gewicht is hij wel gevoeliger voor wind. En z’n prijs ligt natuurlijk een stuk hoger dan z’n voorganger. Eindoordeel: Excellent Award.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Kevin Vervoort, full review, nummer 4 2022): De DJI Mini Pro is volgens Kevin, professioneel fotograaf en fervent drone-gebruiker, een zeer gebruiksvriendelijke drone. “Dankzij de verschillende sensoren, obstakeldetectie en GPS vlieg je zeer accuraat. Ik ben aangenaam verrast door de beelden die je kan maken met deze uiterst compacte drone.”
  Deze drone is zeker ook zeer geschikt voor beginners, schrijft Kevin. Maar ook professionals kunnen er zeer goed mee uit de voeten. “De beelden doen het ook goed in professionele shoots.” Eindoordeel: Platina Award.
 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): “De perfecte drone bestaat niet. Ik was echter aangenaam verrast door hoe goed de Mini 3 Pro bleek te zijn. Hij is prachtig ontworpen, manoeuvreert meesterlijk, kan uitdagende weersomstandigheden aan, vliegt stil met gemiddeld 45 minuten per batterijlading (met optionele batterij) en onderhoudt een solide verbinding met de controller. Wat DJI heeft gemaakt, is een onmisbare drone van minder dan 250 g. Met een verbeterde afstandsbediening en snelle connectiviteit met GPS hebben ze echt iets spectaculairs gebouwd die ook door professionals gewaardeerd zal worden. Het is echter jammer dat sommige functies, waaronder FocusTrack en APAS 4.0, niet werken bij het opnemen van 4K-video.” De perfecte drone bestaat volgens Kara niet. Toch was ze verrast doordat de Mini 3 Pro zó goed is. “Hij is prachtig ontworpen, manoeuvreert meesterlijk, kan uitdagende weersomstandigheden briljant aan, vliegt stil met gemiddeld 45 minuten per batterijlading (met verlengde batterij) en onderhoudt een solide verbinding met de controller.”
  DJI heeft met de Mini 3 Pro een onmisbare drone gemaakt van minder dan 250 gram. De afstandsbediening is verbeterd, hij heeft snelle connectiviteit met GPS. “DJI heeft echt iets spectaculairs gebouwd die ook de professionele drone-piloten zullen waarderen.” Kleine minpunten zijn er ook. Zo vindt Kara het jammer dat sommige functies, waaronder FocusTrack en APAS 4.0, niet werken bij het opnemen van 4K-video.
  Al met al is de Mini 3 Pro volgens Kara een van de beste drones op de markt. “De Mini 3 Pro is een triomf.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • DJI Mini 3 ProTechradar.com (Demi Rothof, full review): Volgens Demi is de DJI Mini 3 Pro een serieuze upgrade van z’n voorganger. “Het is een van de beste compacte drones die je nu kunt kopen. De grote sensor, ingebouwde obstakelvermijding, en intelligentie vliegmodi maken het een veelzijdig apparaat. Je krijgt de prestaties van een volwaardige drone in een handzame verpakking. De Mini 3 Pro is zeer geschikt voor beginners, al ligt zijn prijskaartje boven het beginnersniveau.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De DJI Mini 3 Pro is volgens Jim ‘A Mighty Mini’. Deze Machtige Mini is een forse stap vooruit binnen de Mini-familie. “We gaven de originele Mini een lauwe ontvangst vanwege ondermaatse vliegmotoren en zo-zo cameramogelijkheden. De Mini 2 heeft deze klachten direct aangepakt. De Mini 3 Pro is weer een stap verder.”
  Jim is dol op de verbeterde camera: de Quad Bayer-sensor levert scherpe foto's en solide 4K-beelden. De 48MP-beeldoptie biedt volgens Jim geen enorme voordelen, maar maakt wel digitale zoom in video-opnames mogelijk. Verder is verticale video nu een optie. En het standaard kleurprofiel biedt voldoende dynamisch bereik om tegenlichtscènes aan te kunnen.
  Kortom: De quad Bayer-camera van de DJI Mini 3 Pro heeft de grootte van een handpalm maar maakt mooie foto's en neemt gestabiliseerde 4K/60-video. Daarbij heeft hij voor zo’n kleine drone een uitstekende videotoolkit. Eindoordeel: Editor’s Choice Award met 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): De DJI Mini 3 Pro heeft vliegeigenschappen en een ongelooflijke beeld- en videokwaliteit die de verwachtingen ver overtreffen, aldus reviewer Ali. Dankzij z’n uitgekiende gewicht is hij daarbij vrijgesteld van veel vliegbeperkingen die grotere drones in de EU beperken. “Omdat de Mini 3 bijna overal door iedereen kan worden gevlogen zonder dat een vergunning nodig is, zal deze drone een grote aantrekkingskracht hebben en heeft DJI alles uit de kast gehaald qua beeldkwaliteit en functies.”
  De Mini 2 was volgens Ali al een geweldige drone. De vliegeigenschappen van de nieuwe Mini zijn weliswaar vrijwel hetzelfde, maar de beeldvorming is volledig herzien en is nu in lijn met de Mavic Air 2. “De toevoeging van de Pro in de naam van de nieuwe drone is een duidelijke markering van het beeldpotentieel van de DJI Mini 3 Pro.” Hier blinkt deze mini-drone in uit: de grotere sensor transformeert hem tot een tool die ook door serieuze filmers gebruikt kan worden. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • DJI Mini 3 ProDigitaltrends.com (Andy Zahn, full review): De DJI Mini 3 Pro is volgen Andy de beste drone op de markt, aangezien hij robuuste, moderne drone-functies en een hoogwaardige camera biedt in een drone die licht genoeg is om op meer plaatsen te vliegen dan zwaardere drones.
  En zelfs als je ergens woont waar de drone-wetten soepeler zijn, maken de minuscule afmetingen en het gewicht van de Mini 3 Pro hem veel gemakkelijker om mee te nemen en is de kans groter dat je er een plekje in je tas voor vindt. Ook baanbrekend zijn de DJI RC-afstandsbediening en de mogelijkheid om verticale foto's en video's te maken.
  Andy: “Of je nu al een grotere, zwaardere drone hebt, een Mini 2 hebt en op zoek bent naar een upgrade, of helemaal nieuw bent in het vliegen, de Mini 3 Pro is voor iedereen van grote waarde.”
 • Engadget.com (Steve Dent, full review): De DJI Mini 3 Pro is volgens Steve “de nieuwe koning van de lichtgewicht drones”. Hij is zeer geschikt voor avontuurlijke sporten, natuur, wandelen en meer, dankzij de indrukwekkende tracking en het vermijden van obstakels. “Het is ook een geweldige camera voor sociale activiteiten en zelfs professionele shoots voor bruiloften en evenementen.” Eindoordeel: 90/100.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): DJI blijft de lat hoger leggen, aldus Ryan. “De firma weigert te vertragen op de drone-markt, ondanks dat hij nu al jaren aan de top staat. Deze nieuwe drone brengt talloze verbeteringen aan de Mini-vormfactor met een betere camera en gimbal-systeem, langere levensduur van de batterij, stabielere vliegprestaties, toegevoegde obstakelsensoren, plus alle kleine dingen zoals ActiveTrack, een D-Log-kleurprofiel en HDR-video.”
 • Dcrainmaker.com (full review): De DJI Mini 3 Pro concurreert met de veel duurdere en zwaardere drones die de reviewer in z’n bezit heeft. Zo heeft hij gelijkwaardige mogelijkheden om obstakels te vermijden, maar veel geavanceerdere Active Track dan de Mavic Air. Daardoor is het minder waarschijnlijk dat je verdwaalt. Belangrijker: de Mini 3 Pro is een fractie van het gewicht.
  Deze Mini 3 Pro is een zeer bruikbare drone, met een hoge kwaliteit van fotografie / videografie en veel functies. De nieuwe DJI RC is daarbij fenomenaal. “Uiteindelijk ben ik onder de indruk van de Mini 3 Pro.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Krachtige techniek in twee en half ons. Ik heb diverse DJI drones van de Mini 2 tot de Mavic 2 Pro, maar dit is toch een geweldige aanvulling. Ik ben in het bezit van de EU dronebewijzen Open Categorie A1/A2/A3, dus dat speelde geen rol bij de aanschaf. Wat belangrijk voor me is, is dat je beneden de 250 gram onder meer omstandigheden mag vliegen.
  Met de Mini 2 was ik al blij, maar de prestaties van de camera zijn nog duidelijk een stap beter. Fotograferen in 4K met duidelijk betere dynamiek (DJI noemt dit HDR) of in de native 8000x6000 mode levert een duidelijke kwaliteitsstap op. Filmen met een betere dynamiek in 4K@30fps of als mogelijkheid 4K@60fps is ook duidelijke verbetering.
  Verder ben ik ook blij met de obstakeldetectie voor- en achterwaarts als een extra vangnet in geval van onoplettendheid. En als laatste de RC met geïntegreerde computer en display levert duidelijk gebruiksgemak op. De displayhelderheid (700 cd/m2) had nog wel hoger mogen zijn voor zonnige omstandigheden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Tweakers.net (Jeroen Horlings, video-review): Drones met een gewicht onder de 250 gram hoeven aan veel minder strenge regels te voldoen dan zwaardere drones. Met de komst van de Mavic Mini 3 Pro is de vraag volgens reviewer Jeroen: zijn al die zwaardere drones nog wel nodig? Hij geeft zelf het antwoord in z’n interessante YouTube-review.
  Benieuwd? Je vindt dit review onderaan deze pagina!

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mini 3 ProBelangrijkste kenmerken van de DJI Mini 3 Pro

 • Compact en lekker licht: 249 gram
 • Maximale vliegtijd: 34 minuten (47 minuten met grotere accu)
 • Maximale snelheid: 60 kilometer per uur
 • Stabiele beelden: 3-assige gimbal
 • Supergave video’s: maximale videoresolutie van 4K met 60fps, slow motion in Full HD met 120fps
 • True Vertical Shooting modus: camera schiet verticale beelden
 • D-Cinelike kleurprofiel: meer controle over het eindresultaat
 • Super beeldkwaliteit: 48 megapixel sensor, fotograferen in RAW
 • HD videotransmissie tot 12km
 • Afneembare sticks op afstandsbediening voor vervoer
 • Precies vliegen dankzij sensoren, obstakeldetectie en gps
 • Makkelijk meenemen: formaat 145×90×62mm (opgevouwen), 171×245×62mm (uitgevouwen), 251×362×70mm (uitgevouwen met propellers)
 • Gebruiksvriendelijk: met Smart controller
 • Low-noise propellers: veel stillere vlucht
 • Veelzijdige schoudertas: handig om alles met je mee te nemen

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de DJI Mini 3 Pro

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Mini 3 Pro door Jeroen Horlings Tweakers (8:57 minuten). Hij gaat in op de vraag: zijn al die grote drones nog wel nodig met de komst van deze Mini 3 Pro? Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy