DJI Mavic Mini: de vliegende smartphone

De DJI Mavic Mini is een zeer kleine en lichte drone die toch grootse prestaties neerzet. Deze opvouwbare drone is net zo breed en lang als een smartphone en weegt maar 245 gram. Een vliegende smartphone die je altijd bij je kunt dragen. Hoe goed is hij? Alle belangrijke reviews!

DJI Mavic MiniSensor: 1/2.3 inch | Objectief: 24mm f/2.8 | Fotomodus: ja > 12 megapixel | Video: 2.7K | GPS: ja | Gewicht: 249gr | Bereik controller (Europa CE): 100m | Vliegtijd op één accu: 30 minuten | Maximale vliegsnelheid: 50 km/u | Maximale vlieghoogte: 3000m: Maximale windweerstand: 8m/s | Release datum: november 2019 | Frankwandelt-rating 82/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

Opvolger DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

Opvolger DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

Highlights van de DJI Mavic Mini

 • Compact en lekker licht: 249 gram
 • Maximale vliegtijd: 30 minuten
 • Maximale snelheid: 50 kilometer per uur
 • Stabiele beelden: 3-assige gimbal
 • Supergave video’s: maximale videoresolutie van 2.7K

DJI Mavic Mini Een vliegende smartphone

De Mavic Mini is bijna zo licht en klein als je smartphone. Een ideale drone om altijd bij je te hebben dus. Hij weegt maar 249 gram. Een heel slim gewicht: hij valt daardoor precies onder de laagste categorie van de Europese regels voor drones die in 2020 van kracht worden. Voor vliegen met drones tot 250 gram gelden minder strenge eisen.

Inklapbare armen

De Mavic Mini is een heel stuk kleiner en lichter dan de andere drones in de Mavic-serie. De Mavic Air was tot nog toe de kleinste en lichtste drone van DJI: hij weegt 430 gram. De Mavic Mini haalt daar dus nog bijna 2 ons vanaf. Ook de DJI Spark is een kleine drone. Het verschil met de Mini is: de armen zijn niet in te klappen, en bij de Mini wel.

DJI Mavic MiniKlein, fijn en krachtig

Hij is klein, hij is fijn, en het mooie is: hij is toch heel krachtig. Zo vlieg je er liefst 30 minuten mee, met een topsnelheid van 50 kilometer per uur. En je maakt heel simpel 2.7K video’s vanuit hogere sferen.

Simpele app met tutorial

DJI heeft ook een nieuwe app gemaakt: de DJI Fly app. Met die app heb je de Mavic Mini razendsnel onder de knie. En schiet je eenvoudig schitterende, cinematische beelden maakt. Een Flight Tutorial helpt je op weg om snel veilig met de Mavic Mini te vliegen.

Vlieghulp voor piloten

De app helpt nieuwe piloten bij hun eerste vluchten met een Position-modus voor basale bediening. Raak je gaandeweg meer geoefend, dan kun je overschakelen op de Sport-modus met meer bedieningsmogelijkheden.

DJI Mavic MiniVloeiende camerabeelden

De modus CineSmoots biedt opties voor vloeiende camerabeelden, zoals gestaag afremmen. Daarnaast zijn er opties als cirkelen rond een onderwerp en omhoog- en omlaagvliegen met behoud van de camerafocus op een onderwerp.

Creatieve dronebeelden

De app zwengelt ook je creativiteit flink aan. Zo voeg je snel creatieve templates toe aan je beelden. Ervaring met beeldbewerking is niet nodig. Met wat simpele ingrepen kun je heel snel met je unieke beelden scoren op je socials! Uiteraard zet je de beelden via wifi snel online.

DJI Mavic MiniStabiele beelden dankzij gimbal

Mooi van de Mavic Mini is dat je er ook prachtige 12 megapixel foto’s mee maakt. Zowel voor de 2.7K video’s als voor de foto’s is er een 3-assige gimbal aan boord die zorgt voor beelden die zo stabiel zijn als een rots.

Smooth Motion: als je krap zit

Vlieg je in een krappere omgeving, dan kun je Smooth Motion gebruiken. Daarbij verlaag je de vliegsnelheid waardoor je beelden nog stabieler en preciezer worden.

Ideaal voor Sint en Kerst

Kortom: een drone waaraan je enorm veel plezier zult beleven en die je altijd bij je wilt hebben. De Mavic Mini zal zeker op menig verlanglijstje staan voor Sinterklaas en Kerst! Ik ben benieuwd naar de reviews, die ik hieronder voor je bijhoud.

Update: opvolger DJI Mini 3 Pro!

De DJI Mini en de DJI Mini 2 hebben een opvolger: de DJI Mini 3 Pro. Alles aan deze mini-drone is beter en sneller dan bij de voorgangers. Maar hij is even compact en licht. Benieuwd naar deze schitterende drone?

Mijn review van de DJI Mini 3 Pro >>

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic Mini(Professionele) reviewers over de DJI Mavic Mini

De DJI Mavic Mini: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Digitaltrends.com (Drew Prindle, full review): De Mavic Mini is een prima kleine drone voor weinig geld. Hij is verfrissend simpel en heeft alles aan boord wat je nodig hebt om ‘te overleven’. De reviewer zou hem echter niet als enige drone willen hebben. De Mavic Mini mist te veel van de moderne features waar hij dol op is. Vooral 4K-video en het automatisch kunnen vermijden van obstakels.
  Maar voor deze prijs is er eigenlijk geen alternatief. Wil je maximaal 400 euro uitgeven voor een drone, dan is dit de beste drone die je kunt kopen. Hij heeft bijvoorbeeld wel meer in huis dan de DJI Spark, die net wat goedkoper is. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Techcrunch.com (full review): ‘Unique selling point’ van de DJI Mavic Mini is natuurlijk het zeer compacte formaat. Maar er is meer dan dat. De Mavic Mini doet eigenlijk alles goed. Hij is klein, compact en heeft een verrassend goede camera aan boord, hoewel minder krachtig dan die van DJI’s duurdere drones. Je krijgt er ook nog een geweldig tas bij plus een slimme oplader.
  De Mavic Mini is de perfecte drone voor wie voor het eerst met drones wil beginnen. Maar ook de ervaren drone-piloot vindt in de Mini veel van z’n gading. De body van 249 gram zit bomvol features. Een fantastische drone voor iedereen.
 • Techradar.com (Basil Kronfli, full review): De DJI Mavic Mini is een vederlichte opvouwbare drone van maar 249 gram. En toch is DJI in staat om hem ongelofelijke gestabiliseerde video mee te geven en de betrouwbare bouwkwaliteit waar DJI bekend om is.
  De Mavic Mini is een meesterlijke balans tussen draagbaarheid, prijs, beeldkwaliteit en gemak. Het vedergewicht en het opvouwbare ontwerp zorgen ervoor dat je kunt vliegen zonder de drone eerst te registreren. En ondanks zijn mini-formaat schiet hij toch opmerkelijk stabiele video.
  De Mavic Mini heeft geen geavanceerde features als object-tracking en object-vermijding. Ook kun je er geen 4K-video mee schieten, wel 2.7K met 30 fps. Maar bedenk wel: hij weegt niet meer dan 5 golfballen, houdt het ruim 30 minuten uit in de lucht, en hij past zo in een wat grotere jaszak. En dat betekent: de voordelen van deze machtige mini-drone stijgen ver uit boven zijn nadelen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): De Mavic Mini is in veel opzichte de perfecte drone voor beginners. Hij is licht, eenvoudig in te stellen en een plezier om mee te vliegen.
  Kara heeft de Fly More Combo getest, een koopje. En je krijgt er dan 3 accu’s, een ‘propellerkooi’ (vooral handig voor bescherming van de propellor) plus een koffertje. Allemaal heel compact, ideaal dus voor allerlei toepassingen.
  Uiteraard zijn er wel beperkingen, zoals geen 4K-video, en ook een iets lagere kwaliteit foto’s dan de (veel) duurdere drones. Maar dat is natuurlijk logisch. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Engadget.com (James Trew, full review): DJI heeft alles samengepakt wat het in de loop van de jaren geleerd heeft over vliegende camera’s, en heeft dat in de allerkleinste drone van deze firma gestopt. Hij weegt net geen half pond (249 gram), heel licht en ongelooflijk draagbaar dus.
  Toch vliegt hij als een kampioen. En er zit ook nog een degelijke camera in voor deze prijs. Er zijn een paar compromissen gemaakt, waardoor ervaren piloten en fotografen wellicht zullen afhaken. Maar voor de overgrote meerderheid is de Mavic Mini goedkoop en capabel genoeg. Een zeer aantrekkelijke optie voor wie een drone zoekt voor een redelijke prijs. Eindoordeel: 84/100.
 • Digitalcameraworld.com (Basil Kronfli, full review): De DJI Mavic Mini is de lichtste premium drone die er is, aldus Basil. Hij is betaalbaar in vergelijking met de andere quadcopters van DJI. En hoewel hij beperkingen heeft, zoals het ontbreken van 4K video en object-tracking, wegen de voordelen heel veel zwaarder dan de nadelen.
  Die voordelen zijn echt sterke punten: zo past hij in een grote (broek/jas)zak, je hoeft hem niet te registreren bij de lokale luchtvaartautoriteiten, heeft een geweldige lange accuduur en schiet sensationeel vloeiende beelden. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • T3.com (full review): Ben je al tijden op zoek naar een drone met camera van topkwaliteit? Maar heb je geen zin om een klein fortuin neer te leggen, dan is de Mavic Mini jouw drone.
  Hij is heerlijk klein en lekker draagbaar, opmerkelijk stabiel en betrouwbaar tijdens de vlucht, heel eenvoudig te bedienen. En belangrijk: hij maakt verrukkelijk goede video’s. Het feit dat je je niet bij de luchtvaartautoriteiten hoeft te registreren, is de kers op de taart. De DJI Mavic Mini is een van de beste drones ooit.
 • Dronewatch.nl (Wiebe de Jager, full review): DJI heeft volgens Wiebe een opmerkelijke prestatie geleverd met deze Mavic Mini. “Hoe klein en licht de drone ook is, het voelt alsof je met een veel groter toestel aan het vliegen bent en de cameraprestaties zijn zeer behoorlijk, eigenlijk vergelijkbaar met die van de Mavic Air.” De minpunten zijn tegelijk ook pluspunten. Zo is het jammer dat je de settings niet kunt aanpassen en HDR-foto’s kunt schieten. “Maar het is eigenlijk wel een verademing om niet verdwaald te raken in menu-opties en instelmogelijkheden.”
  Grootste minpunt vindt Wiebe het ontbreken van obstakeldetectie. De Mini vliegt eigenlijk zonder iets te zien, waarbij je zelf goed moet opletten dat hij nergens tegenaan vliegt. Maar als je hem met de veel duurdere Mavic Air vergelijkt, zie je vergelijkbare beeldkwaliteit. En de Mavic Air kan veel minder lang in de lucht blijven. De enige reden om voor de Mavic Air te kiezen is de ActiveTrack.
  Voor wie is deze drone bedoeld? Volgens Wiebe is hij perfect voor beginnende dronevliegers die aan de slag willen met dronefotografie en -video. Maar ook voor wie een Phantom of een oude Mavic heeft, is de Mavic Mini leuk voor erbij.
 • Wired.com: De DJI Mavic Mini is een zeer kleine en lichtgewicht drone. Klein genoeg om in een ruime zak te passen. En het mooie is: hij biedt je enorm veel vliegplezier. Hij heeft solide camera-specs aan boord voor dit prijskaartje. De 3-assige stabilisatie is excellent. De vliegtijd is met 30 minuten aan de ruime kant. Het het mooie is dat je je niet bij de FAA hoeft te registreren om hem te gebruiken. “Just plain fun to fly.” Eindoordeel: 80/100.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Zoek je een leuke drone, kies dan deze! Drone nu een maand in bezit. Had hiervoor nog nooit eerder met een drone gevlogen. Uitstekend instapmodel. Besturing is eenvoudig maar voor mooie vloeiende bewegingen moet je wel wat "vlieguren" maken. Video en foto's zijn van uitstekende kwaliteit. De app werkt uitstekend op een iPhone. Je kunt echt wel 20 tot 30 min vliegen op 1 batterij. Toch is het wel handig om er extra batterijen bij te kopen. Het laden ervan gaat langzaam. De controller werkt lang op zijn inwendige batterij. Bij een tijdje vliegen bepaalt de (lege) smartphone meestal het moment van stoppen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Top ding! Heb er één aangeschaft. Was al bekend met het vliegen met de Phantom 2 en de Mavic Mini werkt hetzelfde. De handleiding moet je van het internet halen en de software voor je smartphone download je door middel van een QR code. Er zit ook geen software in de Mavic Mini. Dat is niet erg, daar zit een optie als je het besturingprogram/RC aanzet. Maar als alles werkt is het een fijne drone. Erg stabiel. Vliegt gemakkelijk, zelfs in de huiskamer blijft hij gewoon op dezelfde plaats hangen zonder GPS.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Drone nu een maand in bezit. Had hiervoor nog nooit eerder met een drone gevlogen. Uitstekend instapmodel. Besturing is eenvoudig maar voor mooie vloeiende bewegingen moet je wel wat "vlieguren" maken. Video en foto's zijn van uitstekende kwaliteit. De app werkt uitstekend op een iPhone. Je kunt echt wel 20 tot 30 min vliegen op 1 batterij. Toch is het wel handig om er extra batterijen bij te kopen. Het laden ervan gaat langzaam. De controller werkt lang op zijn inwendige batterij. Bij een tijdje vliegen bepaalt de (lege) smartphone meestal het moment van stoppen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Tweakers.nl (gebruikersreview): “Ik ben redelijk positief over deze drone. Ik ben uiteraard aardig verpest, doordat ik de Mavic 2 Pro bezit, in mijn ogen één van de beste drones die je op dit moment kunt kopen. Voor mij is het grootste minpunt van deze drone toch de gebruikte transmissietechnologie. WiFi is in de praktijk niet geweldig, zeker niet in Europa waar de zendvermogens beperkter zijn. Het gebruiksgemak en de vliegprestaties zijn echter prima, waardoor ik zeker niet ben teleurgesteld in deze drone.”
 • Cinema5d.com (hands on): De beeldkwaliteit is indrukwekkend als je in aanmerking neemt dat er sprake is van een fikse compressie van de beelden. Toch hebben de beelden die wat overdreven aangescherpte uitstraling die we gewend waren bij beelden van de eerste generatie Mavic Pro. En de fijnere details raken wat door de war als er te veel informatie zit in een shot.
  Maar aan de andere kant levert de Mini verbazingwekkende prestaties voor een drone die nog geen 400 euro kost. Shots die zelfs in een professionele documentaire nog wel bruikbaar zijn.

Opvolger DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

Opvolger DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

Opvolger DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic MiniBelangrijkste eigenschappen van de DJI Mavic Mini

 • Compact en lekker licht: 249 gram
 • Maximale vliegtijd: 30 minuten
 • Maximale snelheid in sportmodus en zonder wind: 50 kilometer per uur
 • Stabiele beelden: 3-assige gimbal
 • Supergave video’s: maximale videoresolutie van 2.7K
 • HD videotransmissie tot 4km
 • Afneembare sticks op afstandsbediening voor vervoer
 • Precies vliegen dankzij sensoren en gps
 • Afmeting ingevouwen: 14 x 8.2 x 5.7cm
 • SD-kaart van UHS-1 Speed Class 3 of hoger

Opvolger DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

Opvolger DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

Opvolger DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de DJI Mavic Mini

Bekijk een mooi en kort filmpje over de DJI Mavic Mini. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Opvolger DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

Opvolger DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

Opvolger DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy