DJI Mavic Mini 2: compacte & lichte drone

De DJI Mavic Mini 2 is de opvolger van de zeer populaire Mavic Mini uit 2019. Deze zeer compacte en superlichte drone levert toch grootse prestaties. De opvouwbare Mini 2 heeft het formaat van een smartphone en weegt maar 249 gram. Daardoor kun je hem overal mee naartoe nemen. "De perfecte drone voor beginners." Alle belangrijke reviews!

DJI Mavic Mini 2Sensor: 1/2.3 inch | Objectief: 24mm f/2.8 | Field of view: 83 graden | Fotomodus: ja > 12 megapixel | Video: 4K > 30fps / Full HD > 60fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr | Bereik controller (Europa CE): 100m | Vliegtijd op één accu: 31 minuten | Maximale vliegsnelheid: 60 km/u | Maximaal bereik: 6 km | Release datum: 5 november 2020 | Frankwandelt-rating 83/100 | Prijs inclusief lens: 459 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Highlights van de DJI Mavic Mini

 • Compact en lekker licht: 249 gram
 • Maximale vliegtijd: 31 minuten
 • Maximale snelheid: 60 kilometer per uur
 • Stabiele beelden: 3-assige gimbal
 • Supergave video’s: maximale videoresolutie van 4K / 30fps

DJI Mavic Mini 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic Mini 2 Extreem licht en compact

De DJI Mini 2 drone is met 249 gram extreem licht en compact: bijna net zo klein en licht als je smartphone. Daardoor neem je hem makkelijk overal mee naartoe. En hoe klein hij ook is, hij heeft volwassen prestaties. Zo vlieg je er liefst 31 minuten mee achter elkaar op één acculading, vlieg je tot 6 kilometer ver en bereik je een topsnelheid van 60 kilometer per uur.

Minder zware EU-regels

Indrukwekkende zijn de 4K-video's die je ermee schiet vanuit de lucht. Door zijn lage gewicht valt deze drone in de lichtste klasse. Daardoor gelden er in de toekomst minder zware regels voor. De EU past deze regels later dit jaar aan, zodat in heel Europa dezelfde regels gelden. De Mini 2 is de opvolger van de DJI Mavic Mini.

DJI Mavic Mini 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic Mini 2Razend populaire voorganger

Die oorspronkelijke Mavic Mini is razend populair dankzij de combinatie van z’n lage gewicht, z’n grootse prestaties en z’n scherpe prijs. De reviewers zijn eensgezind lovend over deze Mavic Mini. En zullen dat ongetwijfeld ook zijn over deze nog betere opvolger. De Mini 2 kan langer vliegen en heeft ook een groter bereik. Verder is de video-resolutie hoger.

Groot gebruiksgemak

De Mavic Mini 2 is ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk voor beginnende drone-piloten. Dankzij de DJI Fly app maak je binnen de kortste keren cinematische beelden met soundtracks en filters. Een kind kan de was doen, ehhh... de Mini 2 gebruiken.

Boordevol handige functies

De DJI Mini 2 zit daarbij boordevol handige functies. Neem bijvoorbeeld functies als Return-to-home of Automatische take-off. Ook de nauwkeurige zweef-functies maken deze drone veiliger en vloeiender dan ooit.

DJI Mavic Mini 2Prachtige foto’s van 12MP

Met de Mini 2 schiet je prachtige foto’s van 12 megapixel. Daarbij kun je fotograferen in raw, zodat je veel meer kunt in de nabewerking van de beelden.

Adembenemende 4K-video

Adembenemend zijn de video’s in 4K die je schiet met de Mini 2. De 3-assige gimbal zorgt voor stabiele beelden. De 4x zoom-functie brengt je dichter bij je onderwerp.

Videotransmissie tot 10 kilometer

Mooi is dat de DJI Mini 2 drone is uitgerust met OcuSync 2.0. Daarmee is de Mini 2 in staat tot HD-videotransmissie tot maar liefst 10 kilometer. Met de Mini 2 vlieg je verder mét helderder beeld.

QuickShot modes

Handige features van de Mavic Mini 2 zijn de QuickShot-opties waarmee je indrukwekkende beelden schiet. Kies je modus en de drone neemt de beelden op met vooraf ingestelde bewegingen. Een snelle en leuke manier met garantie op bijzondere beelden.

DJI Mavic Mini 2Verschil standaard en Fly More Combo-uitvoering

De DJI Mavic Mini 2 is er in een standaarduitvoering en een Fly More Combo-uitvoering. De standaarduitvoering biedt alle essentiële onderdelen om de lucht in te gaan. De Combo-uitvoering heeft daarnaast twee extra accu’s, twee extra paar propellers, propellerhouders, geavanceerde laadapparatuur en een schoudertas.

Beelden snel online zetten

De Mini 2 heeft wifi aan boord. Daarmee zet je de fantastische beelden snel online. Zal deze mini-drone net zo goed scoren als z’n voorganger?

DJI Mavic Mini 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger DJI Mini 3 Pro!

De DJI Mini 2 heeft een opvolger: de DJI Mini 3 Pro. Alles aan deze mini-drone is beter en sneller dan bij de voorganger. Maar hij is even compact en licht. Benieuwd naar deze schitterende drone?

Mijn review van de DJI Mini 3 Pro >>

DJI Mini 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Cameraland.nl >>

DJI Mini 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic Mini 2Professionele reviewers over de DJI Mavic Mini 2

De DJI Mavic Mini 2: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): De Mavic Mini is volgens Kara "de perfecte drone voor beginners". DJI nam als basis voor de Mavic Mini 2 een uitstekende drone op beginnersniveau: de Mavic Mini. Vervolgens luisterde de firma goed naar feedback van de community. En voerde ze belangrijke verbeteringen door. Het resultaat is de Mavic Mini 2.
  Ondanks wat kleine problemen is de Mini 2 volgens Kara een veelzijdige kleine machine die gemakkelijk mee te nemen is en geavanceerde functies in een klein pakket biedt. Wie nu een Mavic Mini bezit, zal zeker willen upgraden. Voor die nieuwe kopers is het wat hogere prijskaartje de moeite waard. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Mike Prospero, full review): Volgens Mike had DJI zijn Mavic Mini een jaar of vijf onaangeroerd kunnen laten. En dan zou het nog steeds een van de beste drones op de markt zijn. Het is sowieso de beste drone onder de 500 euro.
  De verbeteringen van de Mavic Mini 2 zijn zeker waardevol. Maar de basis waarop de Mini 2 is gebouwd, is al zeer solide. Ook de Mini 2 is compact, je kunt er gemakkelijk ,ee vliegen en hij maakt fantastische video's en foto's. Wie op zoek is naar meer geavanceerde tracking- en camerafuncties, kan volgens Mike beter bij de Mavic Air 2 terecht.
  Hoewel de Mini 2 een hoger prijskaartje heeft, zal hij voor de meeste mensen nog steeds de beste drone zijn. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Dronewatch.nl (Wiebe de Jager, full review): De DJI Mini 2 is dan misschien wel heel klein en licht, maar het is volgens Wiebe zeker geen speelgoeddrone. “Vanwege de lange vliegtijd en indrukwekkende beeldkwaliteit kun je de DJI Mini 2 zien als een prima cameradrone, maar dan in pocketformaat.” Groot voordeel volgens Wiebe is dat hij vrijwel geluidloos vliegt en daardoor weinig aandacht trekt of dieren verstoort. “Mede om die reden kan ik me prima voorstellen dat ook serieuze videomakers de Mini 2 gaan inzetten om even snel ‘dat ene droneshot’ te maken.” Wiebe stipt nog een groot voordeel van de Mini 2 aan: omdat hij een zeer laag gewicht heeft, valt hij vanaf 31 december 2020 in een bepaalde subcategorie van de Europese droneregels. Daardoor mag je er zelfs mee boven bebouwing vliegen.
  Heb je al de vorige versie van de Mini? Dan is een upgrade volgens Wiebe zeker te overwegen. “De camera presteert beter, de drone kan beter overweg met stevige wind, en de draadloze verbinding is vele malen stabieler.” Voor wie meer features als ActiveTrack en obstakeldetectie zoekt of een stap hoger wil met beeldkwaliteit is de Mini 2 minder geschikt. Kijk dan naar de Mavic Air 2, de Mavic 2 Pro of Zoom. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Uiteraard hebben instapmodellen als de Mavic Mini 2 minder features high-end modellen. Je moet je afvragen of je die extra features ook echt nodig hebt en of je daar je extra geld aan wilt besteden. De DJI Mini 2 heeft bijvoorbeeld niet de 48 MP Quad Bayer-camera, obstakelsensoren of andere hoogwaardige functies van de veel duurdere DJI Mavic Air 2. Is dat erg?
  DJI heeft de Mavic Mini genomen en de zeer reële problemen daarvan aangepakt. Zo heeft de Mini 2 krachtigere motoren en een veel beter draadloos systeem. Daardoor reageert deze drone goed op commando's, ook als hij ver van de thuisbasis is afgedwaald, en zelfs op winderige dagen.
  DJI heeft ook de camera geüpdatet naar 4K, Raw-mogelijkheden toegevoegd en de vliegtijd per oplaadbeurt wat verhoogd. Je krijgt met dat alles een betere drone op instapniveau voor iets meer geld. Absoluut het overwegen waard deze Mavic Mini 2. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): Volgens Adam is de DJI Mini 2 de drone waar de community van dronepiloten bij de vorige keer al op had gehoopt: een premium drone die aanzienlijk minder kost dan andere high-end drones. Hij omzeilt heel slim juridische frustraties door z’n lage gewicht. Maar hij biedt nog steeds een gestabiliseerde camera, 4K-video en Raw-foto's.
  De Mini 2 biedt ook de radiotechnologie waar professionals de voorkeur aan geven. En hij heeft een accu met een levensduur die de meeste high-end modellen verslaat. De nadelen zijn gering en te vergeven, hoewel het gebrek aan compatibiliteit met de batterijen van zijn voorganger teleurstellend is als je van plan bent te upgraden. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): De compacte DJI Mavic Mini kwam een jaar geleden op de markt. Hij viel op doordat hij 1 gram onder de nieuw opgelegde gewichtslimiet van 250 gram woog. Dat betekende dat het niet nodig was om de drone te registreren.
  We zijn nu precies een jaar verder en de DJI Mini 2 ligt in de schappen. Hij is net zo klein, net zo licht, maar met nieuwe technologie die de video-resolutie op 4K duwt zet plus een aantal subtiele nieuwe functies toevoegt. Al met al bundelt deze Mini 2 een mooi pakket aan drone-features voor beginners. De videokwaliteit zal enthousiastelingen die een voordelige drone zoeken, zeker tevreden stellen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Basil Kronfli, full review): Basil noemt de DJI Mini 2 “nog steeds een klasse apart”. Het is volgens hem de perfecte drone voor beginners die grip willen krijgen op het vliegen, vastleggen en bewerken van vogelperspectieven van prachtige landschappen en stadsgezichten.
  Als je voor de Mavic Mini 2 kiest, krijg je 4K-videoresolutie. De beeldkwaliteit zal je zeker niet teleurstellen, zolang je maar fotografeert en filmt tijdens de heldere uren met daglicht. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een pareltje van een drone! Ik heb nu de drone een week in huis... En het vliegt fantastisch. De verschillende functies zijn makkelijk om te gebruiken en de kwaliteit is top!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Geweldige goede quadcopter (drone). Dit is mijn eerste quadcopter na het gewone modelvliegen met helikopters en vliegtuigen deze quadcopter aangeschaft om ook mijn fotografie hobby wat uit te breiden. De beelden zijn echt heel mooi en dat voor zo'n kleine quadcopter dit had ik niet verwacht. En wat het gewicht betreft in harde wind blijft hij mooi stabiel en goed op zijn plek.
  Ook is het mooi dat dankzij het gewicht je straks op 31 december alleen maar hoeft te registreren en verder geen examen hoeft te doen, en zeker omdat ik al in bezit ben van een modelvliegbrevet is deze quadcopter een mooie uitkomst.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Na 4 maanden vliegen met de mini ben ik meteen overgestapt op de mini 2. Alleen al om de mogelijkheid om RAW te fotograferen. Ook heeft de mini 2 veel minder last van wind.
  Doet beslist niet onder voor de mavic air die ik jarenlang met veel plezier heb gebruikt. Het enige wat ik mis zijn wat functies zoals point of interest, tracking en tap flying, maar dit zit 'm meer in de app lijkt me, dus wie weet komt dit nog.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Gebruikersreview op Tweakers.net: “Ik heb de DJI Mini 2 nu precies 4 weken in mijn bezit. Mijn ervaringen met deze drone zijn nog steeds erg positief! Mijn mening is dat DJI met deze verbeterde versie t.o.v. de eerste generatie nu een volwaardige (mini) drone op de markt gebracht heeft. Uiteraard zijn er nog altijd functies die deze drone mist (zoals obstacle avoidance), maar dat is wat mij betreft geen groot gemis en vrij logisch in deze gewichtsklasse en prijsklasse. Als je meer geavanceerde functies wilt in een drone, dan zul je toch echt meer geld moeten uitgeven.
  Ik heb inmiddels al meer vlieguren gemaakt met de Mini 2, dan in een heel jaar met de Mini 1! Dat zegt denk ik wel genoeg. Geen gekloot meer met wegvallende verbindingen, 4K filmen en RAW fotografie geven daarbij voor mij de doorslag.”

DJI Mavic Mini 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic Mini 2Belangrijkste kenmerken van de DJI Mavic Mini 2

 • Compact en lekker licht: 249 gram
 • Maximale vliegtijd: 31 minuten
 • Maximale snelheid in sportmodus en zonder wind is bijna 60 kilometer per uur
 • Stabiele beelden: 3-assige gimbal
 • Supergave video’s: maximale videoresolutie van 4K/30fps
 • HD videotransmissie tot 10km
 • Fotograferen in RAW
 • Afneembare sticks op afstandsbediening voor vervoer
 • Precies vliegen dankzij sensoren en gps
 • Afmeting ingevouwen: 13.8x8.1x5.8 cm
 • Micro-SD-kaart van UHS-1 Speed Class 3 of hoger

DJI Mavic Mini 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review van de DJI Mavic Mini 2

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Mavic Mini 2. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Mavic Mini 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Mini 2 op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy