DJI Mavic Air 2: compacte, opvouwbare drone | Reviews

De DJI Mavic Air 2 is gearriveerd en dat is goed nieuws! Deze compacte, opvouwbare drone wordt net zo populair als z’n voorganger. Die ontving in 2018 de felbegeerde TIPA-award ‘Beste drone’. De Mavic Air 2 is half mei op de markt gekomen. Hoe goed is deze nieuwe drone? EISA-award: Drone met camera 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

DJI Mavic Air 2Sensor: 1/2 inch | Resolutie foto’s: 48 megapixel | Objectief: 84 graden beeldhoek / 24mm / f/2.8 | Video: 4K op 60fps / 1080p-resolutie op 240fps | Maximale vliegtijd: 34 minuten | Gewicht body: 570gr | Release datum: half mei 2020 | Frankwandelt-rating 86/100 | Prijs: 777 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de DJI Mavic Air 2

 • Langer vliegen: maximale vliegtijd van 34 minuten tegenover 21 minuten voor de voorganger
 • Verder vliegen: vliegbereik is 10.000 meter, bij de voorganger was dit 4.000 meter
 • Beelden vol details: cameraresolutie van 48 megapixel
 • Beeldkwaliteit: grotere camerasensor van 1/2 inch
 • Uitmuntende video: 4K op 60fps
 • Prachtige slow motions: filmen met1080p op 240fps
 • Trillingsvrije video’s: gimbal is aan boord

DJI Mavic Air 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic Air 2 DJI Mavic Air 2: forse sprong voorwaarts

DJI maakt met z’n Mavic Air 2 weer een forse sprong voorwaarts. Er zijn tal van verbeteringen en updates. Een hele belangrijke is de 1/2 inch CMOS-sensor die nu aan boord is. Daarmee schiet je kwaliteitsfoto’s. De foto’s hebben ook maar liefst 48 megapixels, vier keer zoveel als de voorganger. Beelden boordevol details dus.

Belangrijke video-upgrade

Ook op het belangrijke videogebied is de sprong fors. Je schiet nu niet 4K met 30 beelden per seconde, maar met maar liefst 60fps. Een verdubbeling dus. En dat zorgt ervoor dat je video’s veel vloeiender zijn. De drieassige gimbal zorgt daarnaast voor trillingvrije beelden.

DJI Mavic Air 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic Air 2Schitterende slow motion

Ook kun je nu schitterende slow motion-beelden schieten in Full HD met liefst 240fps. En dat te denken van een 8K-hyperlapse of HDR-video? Het kan allemaal met deze Mavic Air 2.

Maximale vliegtijd: 34 minuten

Belangrijke verbetering betreft de maximale vliegtijd. Ook hier een grote stap vooruit: de Mavic Air 2 vliegt niet 21 minuten op een acculading zoals de voorganger, maar wel 34 minuten. Ook het bereik is meer dan verdubbeld tot liefst 10 kilometer.

Focus Track: volg je onderwerp

Een zeer nuttige functie die is toegevoegd is Focus Track. Die maakt het heel simpel om je onderwerp te volgen. Jij concentreert je gewoon op het vliegen en fraaie invalshoeken terwijl de drone jouw onderwerp scherp in beeld houdt.

Voorspellen waar je onderwerp naartoe gaat

Focus Track is voorzien van drie functies: Active Track 3.0, Spotlight 2.0 en Point of Interest 3.0. Met Active Track 3.0 volg je je onderwerp terwijl je drone obstakels ontwijkt. De Mavic Air 2 kan nog beter voorspellen waar je onderwerp naartoe gaat, als er bijvoorbeeld een boom tussen de drone en je onderwerp is.

DJI Mavic Air 2Onderwerpen ontwijken

Heel handig is ook Spotlight 2.0. Hiermee vergrendel je je onderwerp terwijl je vrij rond vliegt. Met de verbeterde Point of Interest is herkent de drone nog beter vlakke oppervlakken en volg je nog beter mensen, auto’s en boten. Ook in het automatisch ontwijken van objecten als bomen en gebouwen is de Mavic Air 2 een ster. Daarvoor is de verbeterde APAS 3.0 Obstacle Avoidance aan boord.

Foto- en videospecs: rijk uitgerust

De Mavic Air 2 is ontzettend rijk uitgerust met foto- en video-specs. Zo schiet je cinematografische video met QuickShots. Met een paar handelingen kiest de Mavic Air 2 zelf een spectaculaire route en schiet hij daar professionele beelden bij. Voeg simpel muziek, effecten en filters toe en je kunt je verbluffende video direct delen op je social media. Ook 8K hyperlapses schiet je verrassend simpel met deze drone.

Gebruiksvriendelijke DJI-app

Voor het bewerken van je beelden pak je de gebruiksvriendelijke app van DJI. Snel en simpel deel je de beelden daarna op je socials. Het cinematografische kleurprofiel zorgt ervoor dat je meer mogelijkheden hebt in de nabewerking.

SmartPhoto herkent scènes

Ook de foto-opties van de DJI Mavic Air 2 zijn ongekend. De drone is uitgerust met SmartPhoto, die rekening houdt met de omgeving waar je filmt. Hij herkent scènes razendsnel en optimaliseert alle instellingen voor situaties als: zonsondergang, luchten, gras, sneeuw en bomen.

DJI Mavic Air 2Heldere beelden bij weinig licht

Smartphone optimaliseert ook foto’s die je schiet bij weinig licht, waardoor je ook dan heldere beelden krijgt. Daarnaast zorg je met een speciale HDR-modus voor een beter dynamisch bereik als er felle lichten én diepe schaduwen zijn. Resultaat: kleurrijke beelden waarbij ook de hooglichten en schaduwen volop details laten zien.

Video kilometers ver streamen

De DJI Mavic Air 2 heeft een enorm bereik van 10 kilometer. Van heel ver kan de drone nog stabiele Full HD-beelden doorsturen via OcuSync. Geweldig: je streamt deze beelden live terwijl je drone kilometers verderop vliegt.

Verbeterde afstandsbediening

Mooi is ook de afstandsbediening van de Mavic Air 2 die een geheel nieuw, ergonomisch ontwerp heeft. Met de vernieuwde klem bevestig je snel en eenvoudig je smartphone.

DJI Mavic Air 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Kamera-express.nl >>

EISA-award: Drone met camera 2020-2021

De DJI Mavic AIR 2 heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Mavic AIR 2 is volgens de jury ‘Drone met camera 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

DJI Mavic Air 2(Professionele) reviewers over de DJI Mavic Air 2

De DJI Mavic Air 2: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): De Mavic Air 2 is volgens Kara een leuke drone om mee te vliegen. Hij is kleiner dan de andere drones in de Mavic 2-serie. Daardoor neem je hem makkelijker mee, en kun je ook handiger in krappe ruimtes manouvreren. Nieuwe dronepiloten zullen dol zijn op deze drone. Vooral omdat de Fly-app je simpel door elke functie leidt.
  Professionals en serieuze enthousiaste piloten die op zoek zijn naar geavanceerdere functies, vinden wellicht meer bij de andere modellen. Maar ook zij kunnen deze drone inzetten voor meer experimentele, informele vluchten.
  De foto- en videokwaliteit van de Mavic Air 2 is geweldig. Mooi is verder dat hij 4K-video op 60fps aan boord heeft en Full HD op 240fps. Verder zijn sterke punten de accuduur van meer dan een half uur, de sterke manier waarop hij met harde wind omgaat en z’n stille vlucht vergeleken met andere modellen.
  Kies je voor deze drone, kies dan zeker voor de Fly More-combinatie. De Mavic Air 2 heeft weliswaar een veel langere batterijduur dan zijn voorganger, toch moet je de extra batterijen bij je hebben als je aan het fotograferen bent. Plus de set ND-filters voor het opnemen van video. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Tweakers.net (Jeroen Horlings, full review): In zijn mooie review stelt Jeroen dat het jammer is dat DJI van het ontwerp van de Air is afgestapt: dat was verfrissend compact. Maar begrijpelijk is het ook: een grotere drone is noodzakelijk als je er ook een grotere accu en essentiële zaken als Ocusync in wilt stoppen.
  Maar op alle andere vlakken is de Mavic Air 2 een vooruitgang. Als eerste de veel grotere accu die vliegtijd van 34 minuten biedt. Ocusync maakt de verbinding stabiel en vliegen een veel fijnere ervaring. Ook de nieuwe controller is groot, maar “werkt veel fijner en de haast onbeperkte accuduur zorgt ervoor dat je niet meer bang hoeft te zijn dat je telefoon of de controller leeg is.”
  Ook verbeterd ten opzichte van de meeste andere Mavics: de camera. “De 1/2"-sensor is een stukje groter en stelt je in staat te filmen in 4k met 30 of 60fps en in 1080p met maximaal 240fps. Als je fotografeert in de 48-megapixelmodus levert dat, in raw, beduidend meer details en bewerkingsruimte op.”
  Jeroen stipt drie nadelen van de Mavic Air 2 aan. Als eerste het toegenomen gewicht en omvang. Ten tweede is ook deze Air niet voorzien van sensoren aan de zijkant: dat beperkt de creatieve mogelijkheden en maakt de kans op een crash groter. Ten derde: de Air 2 is in Europa vooralsnog niet gereed voor ads-b, door logistieke problemen rond de onderdelen daarvan. Dat roept de vraag op hoe toekomstvast hij is. Daardoor is de Air 2 volgens Jeroen nu een wat onzekere koop. “We geven hier in het cijfer geen aftrek voor, maar adviseren er bij aankoop wel rekening mee te houden of te wachten tot er meer duidelijkheid is.” En dat cijfer is: 8.5.
 • Dronewatch.nl (Wiebe de Jager, full review): Volgens Wiebe is de Mavic Air 2 DJI’s meest veelzijdige drone tot nu toe. En zo luidt de kop van zijn lezenswaardige review ook ;)
  Het is zonder twijfel de meest veelzijdige drone die Dronewatch ooit heeft besproken. “De drone biedt een breed scala van mogelijkheden om creatieve beelden te maken. De drone is eenvoudig in gebruik, maakt relatief weinig herrie, is relatief compact & lichtgewicht en biedt een lange vliegduur. De beeldkwaliteit is over de gehele linie subliem. Wat dat betreft zijn we geneigd om het predikaat ‘ideale 4K travel drone’ wederom toe te kennen aan deze tweede iteratie in de Mavic Air-serie.”
  Uiteraard zijn er ook minpunten. Voorbeelden: je mist zijwaartse obstakeldetectie, de ActiveTrack heeft het moeilijk zodra er te veel obstakels opduiken en de camera heeft geen instelbaar diafragma. En de HyperLapse-functie is alleen bruikbaar als het (bijna) windstil is.
  Het belangrijkste nadeel heeft te maken met wetgeving. De Mavic Air 2 heeft namelijk geen C1 CE label. Dat betekent dat er vanaf 31 december 2020 flinke beperkingen zijn in het vliegen met deze drone. En die beperkingen nemen op 1 januari 2023 nog toe. Maar de werking van deze Mavic Air 2 is heel goed: hij krijgt van Dronewatch de maximale score van 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Adam Juniper, full review): De Mavic Air 2 is volgens Adam een uitzonderlijke drone. Het is de voor de hand liggende keuze voor iedereen die van plan is meer te doen dan alleen maar vliegen. Vergeleken met alle vergelijkbaar geprijsde drones is hij beter, tenzij je iets specifieks nodig hebt. Zo heeft de Mavic 2 Pro een grotere beeldsensor die geweldig scoort bij weinig licht, en de Mavic 2 Zoom heeft een optische zoom. Maar de Mavic Air 2 verslaat of is gelijk aan elke andere drone in deze prijsklasse op verschillende gebieden: bereik, snelheid, beeldkwaliteit, videokwaliteit, batterijduur, bouwkwaliteit en bruikbaarheid. Dat geeft hem een zeer goede prijs/kwaliteit-verhouding. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Theverge.com (Vjeran Pavic, full review): De Mavic Air 2 is een mooie upgrade van de Mavic Air. Hij oet zelfs sommige dingen beter dan vlaggenschip Mavic 2 Pro. Maar de meeste updates zijn maar een kleine stap voorwaarts, om niet te zeggen: een beetje saai.
  Bijvoorbeeld op het punt van het vermijden van obstakels en het autonoom vliegen. Daar kan DJI nog wel wat leren van concurrent Skydio. De Mavic Air 2 heeft op dit gebied betere opties dan z’n voorganger, maar hij is nog ver verwijderd van wat Skydio te bieden heeft. Ook is er nog wat weinig te zien van de ‘kleurwetenschap’ van Hasselblad in de foto's en video's die je kunt schieten.
  Toch raadt de reviewer de Mavic Air 2 aan voor wie op zoek is naar geavanceerdere bedieningselementen en betere video- en fotokwaliteit dan instapmodellen, maar een maximaal budget heeft van 1.000 euro. Rondom deze prijs zul je geen betere drone vinden. Eindoordeel: 8/10.
 • Techradar.com (James Abbott, Bram Lodewijks, full review): “De beste drone voor beginners en hobbypiloten”, kopt Techradar. Volgens de reviewers is de Mavic Air 2 de beste drone voor de hobbyist. Hij biedt een belangrijke upgrade van zijn voorganger. Ook is hij Techradars nieuwe “favoriete vliegende camera”.
  De Mavic Air 2 heeft volgens de reviewers een beter bereik, een langere batterijduur, uitstekende 4K-video op 60p en een reeks nieuwe opnamefuncties. “Dat alles krijg je voor voor dezelfde richtprijs als zijn voorganger. Afgezien van enkele kleinigheden is het een uitstekende keuze voor zowel fotografen als filmmakers.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • T3.com (full review): ‘De beste video- en fotobeelden uit de lucht’ kopt de T3.com boven z’n review. Want ondanks zijn grotere afmetingen en extra gewicht is de Mavic Air 2 misschien wel de beste drone tot nu toe voor het maken van ongelooflijk scherpe en gedetailleerde luchtfoto’s.
  De drone is ook uitstekend geschikt voor het opnemen van 4K-video met snelheden tot 60fps. Met zijn vele auto-functies en slimme functies tilt hij fotografie en video naar een hoger niveau. “Absoluut een aanrader.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): De DJI Mavic Air 2 is volgens Adam een enorme verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Voor actiefans is het zelfs de beste Mavic op de markt. Het heeft een betere camera, een groot bereik en veel betere vluchttijden dan z’n voorganger.
  De software geeft wel wat probleempjes, maar de artificiële intelligentie is indrukwekkend en de Mavic Air 2 is buitengewoon capabel in de lucht. De veiligheidsvoorzieningen zijn ook goed, hoewel sommigen ongetwijfeld zullen mopperen over het ontbreken van 360°-botsensoren. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Dronedj.com (Seth Weintraub, full review): Als je op zoek bent naar een drone in de prijsklasse tussen 500 en 1500 euro, zet deze Mavic Air 2 dan bovenaan je lijstje. De camera met 4K-video op 60fps en de sensor met 48 megapixel is veel beter dan elke andere drone in deze prijsklasse. De 34 minuten vliegtijd met een bereik van 10 km zijn ook geweldige functies.
  Hij is weliswaar iets groter dan de voorganger. Maar die grotere body bergt veel van de mogelijkheden van de Mavic Pro / Zoom voor een lage prijs. Dit is dus veel meer dan een simpele upgrade. De Mavic Air 2 is onderdeel van een geheel nieuwe generatie drones.
 • Tomsguide.com (Mike Prospero, hands on): De Mavic Air 2 is een geweldige drone. Net als bij de andere producten van DJI vliegt hij volgens Mike “als een kampioen, heeft hij een verbazingwekkende batterijduur en wordt hij geleverd met tal van uitstekende functies voor het maken van luchtfoto's en video.”
  De prijs biedt een goede balans tussen functies en prijs. Hij is weliswaar twee keer zo duur als de Mavic Mini, maar veel goedkoper dan de Mavic 2 Zoom en Mavic 2 Pro. Maar in sommige opzichten is de Mavic Air 2 zelfs beter dan de Mavic 2 Zoom, volgens Mike. Die heeft namelijk een kleinere 1/2.3-beeldsensor en neemt alleen 4K-video op met 30fps.
  Mike moet de Mavic Air 2 nog uitvoerig testen, maar hij is tevreden met wat hij tot nu toe heeft gezien.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Volgens Jim doet DJI bijna alles goed met de Mavic Air 2. De drone is lekker klein en past in een kleine tas, zodat je hem ook nog kunt meenemen op een wandeling. Gelukkig heb je voor fantastische beelden al lang niet meer een drone nodig die zo groot is als de Phantom 4.
  De beeld- en videofuncties van de Mavic Air 2 zijn van topklasse, beter zul je niet vinden in een drone in deze prijsklasse. Wil je nog betere resultaten, dan moet je overschakelen naar een model met een 1-inch sensor of verwisselbare lenzen. De Mavic 2 Pro blijft volgens Jim de topkeuze voor professionals en serieuze dronepiloten. Maar die is twee keer zo duur.
  Voor verreweg de meesten is de Mavic Air 2 absoluut de drone om te kopen (of te krijgen). Hij heeft niet de problemen met connectiviteit en windbestendigheid waarmee de Mavic Mini soms te maken heeft. En hij heeft een camera die veel capabeler is. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Techcrunch.com (Matt Burns, full review): Matt heeft vrijwel elke DJI-drone voor consumenten gebruikt sinds de originele Phantom. En elke nieuwe drone overtreft die van de vorige generatie, zowel in mogelijkheden als in gemak. De Mavic Air 2 bouwt voort op het succes van het origineel, maar zit boordevol bijgewerkte technologie.
  “De Mavic Air 2 vliegt sneller, komt verder en levert betere foto's terwijl geautomatiseerde vliegroutes en objecttracering worden uitgevoerd.” De Mavic Air 2 is een drone die geschikt is voor de meeste consumenten. Hij heeft de ideale combinatie van mogelijkheden en prijs.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Probably the best Amature Drone in the Market. I have had the product for couple of months now. To be frank there is no other drone in the market that can actually come close to DJI. Performance is amazing. There is not much of a hassle to use it. Absolutely in love with this Drone.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “De DJI Mavic Air 2 is echt een fantastische drone (en al helemaal voor de prijs die je betaalt)! De cameraresultaten zijn bewonderenswaardig en als je een beetje kan nabewerken ziet je beeldmateriaal er echt fantastisch uit. De Slowmo is ook heel handig. Ik was heel erg onder de indruk van de ActiveTrack ondanks dat hij maar aan 3 kanten sensoren heeft. Het zendvermogen is fantastisch en nog geen enkele keer problemen mee gehad. De nieuwe afstandsbediening ligt heel goed in de hand en ik verkies hem boven de vorige generaties Mavic! Kortom, dit is echt een hele goede drone die ik iedereen kan aanraden!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Wat een drone! De Mavic Air 2 Fly More Combo aangeschaft. Eerst de accus's afzonderlijk opgeladen. Veel reviews geven namelijk aan dat je de eerste keer niet de hub moet gebruiken om de accu's op te laden. Heb je meer meer DJI's gevlogen dan is het eenvoudig om snel te gaan vliegen. Het valt vooral op dat de drone veel minder lawaai maakt. Met de nieuwe remote control en de Fly app is het vliegen kinderlijk eenvoudig. Foto's en video's zijn echt fraai, ook zonder dat je ze achteraf hebt bewerkt.” Bekijk alle reviews van kopers >>

DJI Mavic Air 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic Air 2Belangrijkste kenmerken van de DJI Mavic Air 2

 • Maximale vliegtijd: 34 minuten
 • Maximale snelheid: 68km per uur
 • Maximale vlieghoogte: 5.000 meter
 • Vliegbereik: 10.000 meter
 • Batterijcapaciteit: 3.500mAh
 • Cameraresolutie: 48 megapixel
 • Camerasensor: 1/2 inch
 • Video: 4K op 60fps / 1080p op 240fps
 • GPS: ja
 • Inclusief gimbal: ja
 • Wifi: nee
 • Gewicht: 570gr
 • Release: half mei 2020

DJI Mavic Air 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de DJI Mavic Air 2

Bekijk een mooi en kort filmpje over de DJI Mavic Air 2. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Mavic Air 2 op CameraNU.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Coolblue.nl >>

DJI Mavic Air 2 op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy