DJI Mavic 3 Pro: professionele drone met drie camera’s

De gloednieuwe DJI Mavic 3 Pro is de allereerste drone met drie camera’s aan boord. Hoofdcamera is de nieuw ontwikkelde Hasselblad 4/3 inch camera met 24mm-lens. Daarnaast heb je liefst twee telelenzen: 70mm en 166. Deze topdrone voor consumenten schiet video van ultieme kwaliteit, in 5.1K met 50p en in 4K zelfs met 120fps. “Een echt wonder van miniaturisatie, de Mavic is de ultieme drone voor hobbyisten.” Alle belangrijke reviews!

DJI Mavic 3 ProSensor: 4/3 inch (microfourthirds) | Resolutie: 20 megapixel | Lenzen: 24mm (Hasselblad-camera) / 70mm / 166mm | Video: 5.1K met 50fps / 4K met 120fps | Vliegtijd: maximaal 43 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 6000m | Maximale vliegsnelheid: 21m/s | Gewicht body: 958gr | Release datum: 9 mei 2023 | Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs: vanaf 1.709 euro | Prijs Fly More Combo met DJI RC-RM330 Smart Controller: 2.799 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

Highlights van de DJI Mavic 3 Pro

 • Drie camera’s: unieke drone met triple-camera-systeem
 • Hasselblad-camera: microfourthirds-camera met 24mm-lens
 • Dubbele telelenzen: 70 en 166mm fullframe-equivalent
 • Super video: 5.1K video met 50fps en 4K met 120fps
 • Lichte en schaduw: enorm dynamisch bereik van 12.8 stops
 • Aanpaspaar diafragma: speel met scherptediepte van f/2.8 tot f/11

DJI Mavic 3 ProTriple Camera Systeem

De DJI Mavic 3 Pro voegt nog een nieuwe dimensie toe aan z’n kleine broer, de DJI Mavic 3: een extra camera. Met de Pro heb je namelijk geen twee maar drie camera’s, elk met een eigen brandpuntsafstand. Dat vergroot niet alleen de beeldprestaties enorm, maar ook jouw mogelijkheden. Met z’n Triple Camera Systeem luidt deze drone een nieuw tijdperk in van ongekende mogelijkheden.

Hasselblad: topcamera

De hoofdcamera van de Mavic 3 Pro is van topkwaliteit: een Hasselblad-camera met een grote microfourthirds-sensor waarmee je zeer gedetailleerde beelden schiet. De twee telecamera's zorgen daarbij voor veel creatieve vrijheid waarmee jij je verhaal kunt vertellen, in vloeiende, filmische video’s. Of in adembenemende foto’s, want ook daar is de Pro een meester in.

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic 3 ProGeef je scenario’s vorm

De drie brandpuntsafstanden geven je de ruimte om al je scenario’s filmisch vorm te geven. Met een tik op het display schakel je simpel tussen verschillende brandpuntsafstanden. Ook is het super simpel om verschillende compositiestijlen toe te passen in je video’s.

Dynamisch bereik tot 12.8 stops

De Mavic 3 Pro erft de 4/3 CMOS Hasselblad-camera van de Mavic 3-serie. Deze camera van professionele kwaliteit schiet beelden boordevol details. Ook kan hij de verschillen tussen licht en donker uitstekend overbruggen: de camera heeft een dynamisch bereik tot 12.8 stops. De Hasselblad-camera zorgt dankzij de Natural Colour Solution (HNCS) voor beelden met natuurlijke kleuren die weinig bewerking nodig hebben.

DJI Mavic 3 ProHybride zoom tot 28x

De tweede camera is er één met een 70mm-objectief, geschikt voor scènes die vragen om minder scherptediepte en uitlichting van je onderwerp tegen de achtergrond. En de vernieuwde telecamera biedt 166mm tele ofwel 7x optische zoom. Nog meer tele nodig? De hybride zoom reikt tot maar liefst 28x. Zoom in en dompel jezelf onder in rijke beelddetails.

Dicht bij je onderwerp

Met de telecamera’s kun je lekker dicht bij je onderwerp komen, zonder het te verstoren. Denk bijvoorbeeld aan dieren in het wild, hoge gebouwen of besneeuwde bergen. Schiet zonder zorgen prachtige video’s en high res-foto’s.

DJI Mavic 3 ProLange vliegtijd: tot 43 minuten

Mooi aan de Mavic 3 Pro is ook z’n lange vliegtijd. Hij haalt tot liefst 43 minuten vliegtijd, waardoor je verder vliegt dan bijna alle andere drones. Veilig vliegen doe je ook al met de Mavic 3 Pro. Aan boord zorgen omnidirectionele obstakeldetectie en APAS 5.0 voor een veilig gevoel.

Groot bereik: 15km

Het bereik van de Pro is ook al dik in orde. Zo beschikt de DJI O3+ over een transmissieafstand tot 15km met stabiele signalen. Daardoor krijg je tot op grote afstand vloeiende videofeed op je monitor.

DJI Mavic 3 ProVliegen van waypoint naar waypoint

De Pro zit ook boordevol features die het leven van de drone-piloot flink veraangenamen. Zo heeft hij een Waypoint Flight-functie, die zorgt voor geautomatiseerde planning van een vliegroute op basis van vooraf ingestelde waypoints. Ook aan boord is Cruise Control, waardoor je moeiteloos langeafstandsvluchten maakt.

Veilig gevoel

Een veilig gevoel biedt Advanced Return to Home (RTH), een automatische terugkeerfunctie waarmee de Pro automatisch een veilige en efficiënte vliegroute naar het thuispunt bepaalt.

DJI Mavic 3 ProIntelligente functies

De Mavic 3 Pro is ook een intelligente drone, met handige functies als FocusTrack, ActiveTrack 5.0, MasterShots, QuickShots en Panorama. Met die laatste functie legt de Mavic 3 Pro met één druk op de knop een 100MP panoramafoto van bijvoorbeeld een adembenemend landschap voor je vast. En zo zijn er nog veel meer features te ontdekken in deze rijk uitgeruste topdrone.

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic 3 ProProfessionele reviewers over de DJI Mavic 3 Pro

De DJI Mavic 3 Pro: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, de camera is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Chip Fotomagazine (full review, uitgave 78, 2023): De Mavic 3 Pro presteert met z’n drievoudige camera “met gemak beter dan de concurrentie”, schrijft de reviewer van het Nederlandse fototijdschrift Chip. “De quadcopter is uitgerust met een groothoeklens, een standaard brandpuntsafstand en een telelens om onderwerpen van dichtbij te bekijken in een indrukwekkende kwaliteit.”
  Daarbij schittert de hoofdcamera met “haarscherpe, gedetailleerde 20megapixel-foto’s en zeer goede 5.1K-video’s met maximaal 50 frames per seconde.”
  Ook vliegen kan de Mavic 3 Pro als de beste, dat is volgens de reviewer wel kenmerkend voor de drones van DJI. “De automatische vliegmanoeuvres en opnamesystemen zorgen bijna in hun eentje voor spectaculaire opname-hoeken.” Nadeel is natuurlijk het forse prijskaartje, dat hem vooral geschikt maakt voor ambitieuze filmmakers en fotografen. Maar misschien is de kerstman in een gulle bui? Al met al scoort deze drone uitstekend bij Chip.
 • Stuff.tv (Tom Morgan-Freelander, full review): Deze nieuwste drone van DJI is volgens Tom een snelheidsduivel en luchtacrobaat in één. “Een echt wonder van miniaturisatie, de Mavic is de ultieme drone voor hobbyisten. Hij is niet stabiel genoeg voor videoprofessionals, maar maakt nog steeds fantastische beelden en is slim genoeg om niet te crashen terwijl je je op de camera concentreert.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): Volgens Adam is het systeem met drie camera's van de DJI Mavic 3 Pro beter aangepast aan creatieven dan de originele Mavic 3. Dat komt volgens hem niet alleen door de derde camera, maar ook door hardwareverbeteringen en betere software. “Er zijn enkele onvermijdelijke inconsistenties en de hoofdcamera is duidelijk de beste, maar dit is een geweldige oplossing voor geavanceerde videografen en fotografen.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Space.com (James Abbott, full review): De Mavic 3 Pro is volgens James het vlaggenschip in een reeks drones die de consumenten- en prosumentenmarkten bestrijken. Hij heeft een reeks functies aan boord die aan de behoeften van beide doelgroepen voldoen. Beslissende factor om de Mavic 3 Pro te kopen of niet is volgens James de vraag of je de twee extra telelenzen nodig hebt.
  Ben je op zoek naar de beste beeldkwaliteit, professionele videofuncties en meerdere camera's in een zeer draagbaar model, dan zal de Mavic 3 Pro volgens James vrijwel zeker aan je behoeften voldoen. En dat geldt zowel voor amateur-dronepiloten als professionals. Maar denk je niet veel te halen uit de telecamera's, dan kun je beter geld besparen en voor een voordeliger drone kiezen.
  Kortom: de DJI Mavic 3 Pro is een van de beste opvouwbare drones die er is. Je krijgt indrukwekkende functies en functionaliteit, waaronder drie handige camera's, maar betaalt daarvoor wel een fikse prijs. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • DJI Mavic 3 ProHeliguy.com (full review): De DJI Mavic 3 Pro is volgens de reviewer “een serieus opwindende drone voor content makers”. De drievoudige camera-opstelling biedt volgens hem veel ruimte voor luchtfotografie en filmografie en luidt een nieuw tijdperk van cameradrones in. “Met de Mavic 3 Pro worden nieuwe opnameperspectieven ontgrendeld.”
  De geavanceerde versie – de Mavic 3 Pro Cine – is volgens hem een serieus aantrekkelijke tool voor professionele filmmakers. Dit omdat de Cine de Apple ProRes-codecs ondersteunt voor alle drie de camera's en dat combineert met de ingebouwde SSD van 1 TB.
  Mooi is dat deze geavanceerde drone daarbij compact blijft, waardoor hij erg draagbaar is en ook geschikt is voor het maken van dramatische reeksen in krappe ruimtes. Al met al zet de Mavic 3 Pro een evolutie voort waarbij drone-content naar een steeds hoger professioneel niveau getild wordt.
 • Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): De DJI Mavic 3, DJI Mavic 3 Classic en nu de Mavic 3 Pro zijn volgens Ali allemaal indrukwekkende drones. De Mavic 3-lijn zit volgens haar boordevol geavanceerde functies en mogelijkheden die ze ideaal maken voor zowel professionals als liefhebbers. “Maar als je op zoek bent naar het allerbeste op het gebied van camerakwaliteit en vluchtprestaties, dan is de Mavic 3 Pro de duidelijke winnaar met de nieuwe verbeterde set camera's.”
  De Mavic 3 Pro neemt alles over wat geweldig is aan het ontwerp van de DJI Mavic 3. De hele constructie straalt kwaliteit en duurzaamheid uit. Ali: "Het belangrijkste verschil is de grotere camera-unit aan de voorkant van de drone, die 3 camera's heeft en groter is dan die van de DJI Mavic 3 met twee camera's en de DJI Mavic 3 Classic met één camera.”
  Het prijsverschil tussen Mavic 3 en Mavic 3 Pro is vrij klein, maar de Pro voelt voor Ali als een flinke upgrade vanwege de camera. Kortom: de Mavic 3 Pro is “een eersteklas drone die de beste camerakwaliteit, vluchtstabiliteit en intelligente functies biedt”. Zoe je een meer betaalbare drone? Kijk dan naar de Mavic 3 Classic die ook uitstekende prestaties en functies biedt, “een solide keuze die niet zal teleurstellen”. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • DJI Mavic 3 ProPocketlint.com (Luke Baker, full review): Luke vindt de Mavic 3 Pro de beste consumentendrone van dit momet. “Hij maakt de standaard Mavic 3 geenszins overbodig, het is immers in wezen dezelfde drone. Maar als je van het idee van een extra brandpuntsafstand houdt, rechtvaardigt de Mavic 3 Pro zijn kosten.”
  Luke is echt blij dat de DJI RC-controller de standaardoptie wordt. “Die is veel beter dan de afstandsbediening met telefoonklem die standaard bij de Mavic 3 zat en draagt bij aan de waarde van de nieuwe pakketten.”
  Als je je luchtfotografie serieus neemt, is dit een drone die je werk naar nieuwe hoogten kan brengen, schrijft Luke. “Het is het beste wat er te krijgen is zonder de sprong naar een Inspire – die meer dan zeven keer zoveel kost – waardoor de Mavic 3 Pro een koopje lijkt.”
 • Dronexl.co (Billy Kyle, full review): Billy is “verliefd” op de nieuwe brandpuntsafstand. “Daardoor heb ik een nieuwe manier gevonden om te kijken naar hoe ik luchtfoto's en video's maak.” Die nieuwe camera is verreweg de grootste wijziging die is aangebracht aan de Mavic 3 Pro. Is het de upgrade waard? Voor Billy wel, maar je moet goed kijken of de nieuwe lens voor jou ook die waarde heeft om te upgraden vanaf bijvoorbeeld de Mavic 3 of de Mavic Classic. Hoeveel kun je profiteren van de nieuwe camera?, dat is de vraag die je je moet stellen.
 • Slashgear.com (Andy Zahn, full review): De Mavic 3 Pro is volgens Andy “een ongelooflijk apparaat dat de mogelijkheden van wat al de beste drone in de lucht was, nog verder uitbreidt”. Dit is volgens hem het beste moment om te upgraden als je nog steeds met een drone op instapniveau vliegt, of een ouder model zoals de Mavic 2-serie. Maar voor wie de Mavic 3 en Mavic 3 Classic in huis heeft, is de upgrade minder aantrekkelijk, omdat die drones de meeste functies van de Mavic 3 Pro bezitten.
  De Mavic 3 Pro is de beste drone tegen een prijs die een hobbyist zich nog kan veroorloven en die professioneel werk levert. “Niets anders biedt letterlijk 'on the fly' hetzelfde niveau van filmische veelzijdigheid. Het compacte karakter van dit systeem in vergelijking met high-end drones zoals de DJI Inspire 3 geeft de Mavic 3 Pro in sommige situaties een voordeel, zelfs in vergelijking met de duurste, meest geavanceerde onbemande luchtvaartuigen die beschikbaar zijn.” Eindoordeel: 90/100.
 • DJI Mavic 3 ProTechradar.com (James Abbott, full review): De Mavic 3 Pro is volgens James 's werelds eerste drone met drie camera's voor consumenten/prosumenten. Hij pakt ‘zelfverzekerd’ zijn positie als vlaggenschip in de Mavic 3-serie drones. “Met de uitstekende 20MP Four Thirds hoofdcamera en 70mm en 166mm telecamera's is dit de meest veelzijdige Mavic drone tot nu toe.”
  De beeldkwaliteit is volgens James over het algemeen geweldig. Maar met een gewicht van meer dan 900 gram valt de Mavic 3 Pro in de C2 Europese drone-categorie. Daardoor is hij beperkter dan modellen met een gewicht van onder de 900 gram. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): De DJI Mavic 3 Pro vertegenwoordigt volgens Sam geen gigantische sprong voorwaarts ten opzichte van de standaard Mavic 3. Tegelijk maakt zijn uitrusting met drie camera's hem tot de beste keuze voor elke serieuze luchtfotograaf of videograaf die op zoek is naar een compacte opvouwbare drone. Daarbij moet je wel kunnen omgaan met de beperkingen die worden veroorzaakt door het hogere gewicht en de strengere categorie. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Hillary Grigonis, full review): Met één camera- en lenscombinatie meer dan het origineel, is de DJI Mavic 3 Pro volgens Hillary een veelzijdige quadcopter voor luchtfotografen. “De microfourthirds-camera met een 24mm-equivalente lens zal nog steeds het meest gebruikt worden, en hij levert echt mooie beelden op. Maar voor bijvoorbeeld meer achtergrondcompressie is er een 70mm- of een 166mm-lens om mee te spelen.”
  De DJI Mavic 3 Pro is weliswaar geen beginnersdrone zoals de Mini-drones van DJI. Maar toch is ook de Mavic 3 Pro vrij eenvoudig om mee te leren vliegen. “Het besturingssysteem en de app zijn hetzelfde als in de andere drones van DJI. Obstakelvermijdingssensoren dekken elke richting af, wat het vliegen makkelijker maakt dan een drone uit de Mini-serie. De batterijduur van 43 minuten laat ook meer tijd over om te spelen en meer perspectieven te proberen of een beetje verder te vliegen.”
  De meeste beelden zien er goed uit, wel heeft de hoofdcamera volgens Hillary af en toe last van wat paarse randen rond hooglichten. “De 166 mm-camera heeft ook de beeldkwaliteit van een drone uit de Mini-serie en niet een die voor meer dan $ 2.000 wordt verkocht. En hoewel de grotere drone meer windweerstand biedt, valt de hogere gewichtsklasse onder meer wettelijke beperkingen.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • DJI Mavic 3 ProBgr.com (Christiaan de Looper, full review): De DJI Mavic 3 Pro is volgens Christiaan een belangrijke verbetering ten opzichte van de standaard DJI Mavic 3. Maar dat geldt wel alleen voor wie echt de extra camera wil voor meer veelzijdige opties. “Dat gezegd hebbende, het overtreft de Mavic 3 zeker: de drone kan geweldige beelden vastleggen en is heel gemakkelijk te vliegen.” Eindoordeel: Gold Award met 4 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Van de Air 2s naar de Mavic 3 Pro is een upgrade van epische proporties. 3 camera's in 1 gimbal geeft geweldig veel mogelijkheden om vanuit 1 positie 3 verschillende shots te maken: 24mm, 70mm, en 166mm. Niet elke camera kan LOG of HLG opnemen maar dat mag het plezier niet drukken. :-)” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Jeven Dovey (video-review): In zijn mooie YouTube-review van de DJI Mavic 3 Pro laat Jeven aan de hand van adembenemende beelden zien hoe goed deze ‘drone with super powers’ is. De Mavic 3 Pro is volgens hem een hele hap beter geworden dan z’n voorganger. Jeven bespreekt alle plussen en ook de paar minpunten.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de DJI Mavic 3 Pro

 • Drie camera’s: unieke drone met triple-camera-systeem
 • Hasselblad-camera: microfourthirds-camera met 24mm-lens
 • Dubbele telelenzen: 70 en 166mm fullframe-equivalent
 • Super video: 5.1K video met 50fps en 4K met 120fps
 • Lichte en schaduw: enorm dynamisch bereik van 12.8 stops
 • Aanpaspaar diafragma: speel met scherptediepte van f/2.8 tot f/11
 • Snel en trefzeker scherp: Vision Detection Autofocussysteem
 • Professionele specs: 10-bit D-log kleurprofiel
 • Heel veel details: 100 megapixel-panoramafunctie
 • Filmische beelden: slimme functies als Quickshots, Panorama, FocusTrack of Mastershots
 • Handig: Waypoint Flight-functie en Cruise Control
 • Lang in de lucht: vliegtijd tot 43 minuten
 • Terugkeerfunctie: Advanced Return to Home (RTH)
 • Veiligheid voorop: omnidirectionele obstakeldetectie en APAS 5.0
 • Grote transmissieafstand: tot 15km met stabiele signalen
 • Handig: draadloos verbinding met de LightCut-app
 • Grote opslag: interne 8GB en via Micro SD-kaarten tot 2TB

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de DJI Mavic 3 Pro

Bekijk een mooi en kort filmpje over de DJI Mavic 3 Pro (4 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de DJI Mavic 3 Pro

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Mavic 3 Pro door Jeven Dovey (8:42 minuten). Volgens Jeven is de DJI Mavic 3 Pro nog een hele hap beter geworden dan z’n voorganger. Een drone met ‘super powers’, in zijn woorden. Jeven bespreekt alle plussen en ook de paar minpunten. En laat dat allemaal zien aan de hand van adembenemende beelden.

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy