DJI Mavic 3 Classic: betaalbare premium drone

De DJI Mavic 3 Classic is een premium drone. Met de Hasselblad-camera met grote sensor schiet je professionele, supervloeiende video’s van hoge kwaliteit: 4K met 120fps en 5.1K met 50fps. Toch blijft hij betaalbaar, als je hem vergelijkt met de oorspronkelijke Mavic 3. “Een must-have voor creatievelingen die hun drone beelden naar een nieuw niveau willen tillen.” Alle belangrijke reviews!

De Mavic 3 Pro is ook verschenen >>

DJI Mavic 3 ClassicSensor: 4/3 inch (microfourthirds) | Resolutie: 20 megapixel | Video: 4K met 120fps en 5.1K met 50fps | Objectief: 24mm f/2.8 | Beeldhoek: 84 graden | Vliegtijd: maximaal 46 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 6000m | Maximale vliegsnelheid: 21m/s | Gewicht: 895 gram | Release datum: 2 november 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs drone met RM330 smart controller: 1.749 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic 3 ClassicHighlights van de DJI Mavic 3 Classic

 • Professionele beelden: uitgerust met 24mm Hasselblad-camera met grote sensor
 • High res video: 5.1K met 50fps
 • Supervloeiende video: 4K met 120fps
 • Snelle vlieger: 75km per uur maximale sneljheid
 • Lange accuduur: vliegt liefst 46 minuten op één lading
 • Filmische beelden: dankzij slimme functies als Hyperlapse, FocusTrack of Mastershots

Professionele kwaliteit

De DJI Mavic 3 Classic is een drone van professionele kwaliteit uit de DJI Mavic 3-serie, die verder bestaat uit de Mavic 3 en de Mavic 3 Cine drones. Stuk voor stuk zijn het premium-drones die jou in staat stellen legendarische beelden te creëren. Terwijl je dat doet, geniet je van een soepele vlucht. Hiermee tilt DJI het maken van beelden vanuit de lucht naar een hoger niveau.

DJI Mavic 3 Classic op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic 3 ClassicHasselblad-camera

Aan boord van de Mavic 3 Classic is – net als bij de andere twee modellen – een professionele Hasselblad-camera met een 4/3 inch CMOS sensor met 20 megapixel op de tellere (een microfourthirds-sensor). Met de vaste 24mm groothoeklens schiet je beelden met een hoge resolutie levert en een groot dynamisch bereik van liefst 12.8 stops.

Betoverende beelden

Camera en sensor zijn een premium-duo, waardoor je beelden ragscherp zijn en de kleuren ervan afspatten. Dankzij het 10-bit kleurenprofiel heb je bovendien veel meer mogelijkheden in de nabewerking van foto's en video's. De mooiste beelden schiet je bij ochtend- en avondlicht, situaties waarin professionals hun betoverende dronebeelden creëren.

Hasselblad Natural Color Solution

De grote sensor gebruikt Hasselblads Natural Color Solution. Die zorgt voor realistische en aangename kleurtonen, voor een grote consistentie en vloeiende kleurgradaties.

DJI Mavic 3 ClassicEnorm dynamisch bereik

Dat het een premium drone is, blijkt ook uit het feit dat je foto's in raw-formaat kunt schieten met een enorm dynamisch bereik tot 12.8 stops. Daardoor is er zelfs bij weinig licht of juist fel zonlicht veel visuele informatie in je beelden. Zo heb jij meer flexibiliteit bij de nabewerking van je beelden.

Zeer veilige drone

De Mavic 3 Classic is ook een zeer veilige drone om mee te vliegen. Meerdere groothoek vision-sensoren, Advanced Return to Home en omnidirectionele obstakeldetectie zijn allemaal geïntegreerd. Daardoor detecteert deze drone obstakels in alle richtingen en heb je gegarandeerd een veilige vlucht, zelfs bij hoge snelheden.

DJI Mavic 3 ClassicVlieg langer en verder

Met de DJI Mavic 3 Classic vlieg je langer en verder dan veel andere drones. Zo heeft hij een vliegtijd van liefst 46 minuten en bereikt hij een topsnelheid van 75 kilometer per uur. Ook het bereik is uitgebreid naar 15 kilometer.

Hyperlapse en panorama

Aam boord zijn fantastische features. Om er een paar uit te lichten: je versnelt met een simpele tik je tijd en beweging voor het maken van opvallende hyperlapse-opnamen. Ook kun je extreem grote en gedetailleerde opnamen schieten met de 100 megapixel panorama-functie. En slimme functies als MasterShots en FocusTrack veranderen elk avontuur moeiteloos in prachtige filmische beelden.

DJI Mavic 3 ClassicGeweldige Smart Remote Controller

De DJI Mavic 3 Classic kun je in verschillende pakketten kopen. Schaf je hem aan met de Smart Remote Controller, dan krijg je een spathelder en groot 5.5 inch touchscreen. Daarmee livestream je wat de drone ziet. Het scherm is geoptimaliseerd voor fel licht. Is het zonlicht extreem fel? Schakel dan de Outdoor-modus in zodat het scherm zichzelf automatisch aanpast. De afstandsbediening heeft een overzichtelijk knoppenpaneel plus de control sticks waarmee je je drone bestuurt.

Verschillen Mavic 3 en Mavic 3 Classic

Grootste verschil tussen de Mavic 3 en de Mavic 3 Classic is dat de eerste naast de Hasselblad-camera ook een 1/2 inch 12 megapixel CMOS sensor en een telelens heeft met een vast brandpunt van 162mm. Daarnaast heeft de DJI Mavic 3 een ingebouwde gimbalvergrendeling die voorkomt dat de 3-assige gimbal en camera gaan schudden, wat een extra veiligheid toevoegt tijdens transport en opslag.

DJI Mavic 3 Classic op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

DJI Mavic 3 ClassicProfessionele reviewers over de DJI Mavic 3 Classic

De DJI Mavic 3 Classic: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): De Mavic 3 Classic vult volgens Kara een broodnodige kloof tussen beginnende dronefotografen en de professionals. De originele Mavic 3 is voor de meeste drone-piloten immers wel een flinke hap geld. Alternatieven als de DJI Air 2S is weliswaar een solide budgetvriendelijker aanbod, maar heeft een kortere batterijduur van 31 minuten en een camera met een vast diafragma.
  De Classic is daarom volgens Kara “een logische volgende stap voor diegenen die de voordelen willen van een grotere sensor, een langere batterijduur en een variabel diafragma voor uitgebreide creatieve mogelijkheden.”
  De Mavic 3 Classic is volgens Kara een geweldige drone op zichzelf. Maar het is ook een mooie back-updrone voor dronepiloten die vliegen met de standaard- of Cine-modellen. Weliswaar heb je dan geen telelens tot je beschikking, maar wel een camera met een grote sensor en een HNCS-kleurprofiel. Daarmee kun je volgens Kara nog steeds leveren, als je je drone gebruikt om klanten te bedienen.
  Over het algemeen is de Mavic 3 Classic de perfecte drone voor zowel aspirant- als professionele fotografen en videografen, schrijft Kara. “De kleuren zijn briljant en nauwkeurig, terwijl de details haarscherp en duidelijk zijn. Ondanks een paar kleine minpunten is deze release een must-have voor creatievelingen die hun drone beelden naar een nieuw niveau willen tillen.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Mike Prospero, full review): De DJI Mavic 3 Classic pakt volgens Mike een behoorlijk groot gat in DJI's drone line up aan, want tussen de DJI Air 2S en de Mavic 3 gaapt een flink prijsverschil. Het grootste offer ten opzichte van de duurdere Mavic 3 is volgens Mike de 28x digitale zoom, maar volgens hem is dat voor de meesten geen groot verlies. “En videografen met een beperkt budget zullen nog steeds genieten van de 4/3 camerasensor en geweldige vliegtijd. Zou dit de nieuwe beste drone voor videografen kunnen zijn?”
  Voor instappers is de DJI Mavic 3 Classic volgens Mike overkill. Wie een drone zoekt om rond te vliegen en een beetje plezier te hebben zal beter worden bediend met de Air 2S, de Air of de Mini 2 of Mini 3. “Maar als je op zoek bent naar video van de hoogste kwaliteit en de langste vliegtijd in een drone die minder dan $ 2.000 kost, dan is de Mavic 3 Classic de drone die je moet hebben.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.com (Angela Nicholson, full review): Angela is er vrij zeker van: “Hoe graag ik de DJI Mavic 3 ook mag, de DJI Mavic 3 Classic zou mijn keuze zijn uit de twee drones. Ik heb de 162 mm-camera niet echt nodig en de 24 mm-camera doet geweldig werk voor foto's en video.”
  Zoals alle recente beelddrones van DJI, is de Mavic 3 Classic volgens Angela eenvoudig in te stellen. En je kunt er ook eenvoudig mee vliegen. “En het zien van de beelden op het controllerscherm zal ongetwijfeld een glimlach op je gezicht toveren.” Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): Bijna een jaar na de lancering van het origineel blijft de Mavic 3 Classic volgens Adam een fantastische drone. “Des te meer eigenlijk omdat alle functies die bij de lancering waren beloofd, er nu zijn en (bijna) aan de verwachtingen voldoen. De drone is nog steeds niet goedkoop, maar we denken dat de Classic een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding biedt voor fotografen en videografen die waarschijnlijk nooit een hybride zoomlens zullen missen.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (David Schloss, full review): Wat betreft vliegtijd, resolutie en functies presteert de Mavic 3 Classic volgens David net zo goed of beter dan de meer professionele en duurdere Inspire 2 drone van DJI. “De Classic maakt de Mavic 3 zelf ook veel minder aantrekkelijk, vooral als je bedenkt hoe vergelijkbaar de Mavic 3 is met de Mavic 3 Classic op bijna alle andere gebieden.”
  Voor David is de Mavic 3 Classic de meest overtuigende keuze in de line-up van DJI en de best presterende drone als je kijkt naar de behoeften van de meeste dronegebruikers.
  Alternatieven zijn er ook, maar dat zijn allemaal DJI’s. Alle drones van DJI bieden volgens hem uitstekende video- en foto-kwaliteit, zij het met wisselende prestaties. Voor dronepiloten die een klein formaat hoger waarderen dan de high end-kenmerken van de Mavic 3-serie zijn er de DJI Mavic Mini 2 en Mini 3 en de Mavic Air 2S. Die zijn allemaal minder prijzig dan de Mavic 3 Classic en zijn ook veel kleiner.
 • Digitaltrends.com (Andy Zahn, full review): Voor iedereen die een Mavic 3 wilde, maar zich liet afschrikken door het hoge prijskaartje is er nu de DJI Mavic 3 Classic. Dit is volgens Andy het vlaggenschip onder de DJI-drones waar je op hebt gewacht. “Het enige belangrijke dat je opgeeft, is de superzoomfunctie. Maar dat is toch iets van een nichefunctie op een drone.” Veel mensen die een Mavic overwegen, zullen volgens Andy deze functie graag opgeven en daarmee veel geld in hun zak houden.
  Andy: “Tussen zijn indrukwekkende prestaties, fantastische camera, foutloze software-ervaring en aantrekkelijke prijs, verdient de Mavic 3 Classic een plaats in de uitrusting van elke liefhebber van dronefotografie.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): Toen Ali de DJI Mavic 3 net had bekeken, was ze al onder de indruk: de vlucht was solide, de camera was uitstekend en er was weinig op deze drone aan te merken. “Sindsdien ben ik een regelmatige gebruiker van de Mavic 3 en mijn mening over deze drone is niet veranderd: het is een van de best presterende beeldverwerkingsapparaten die je kunt kopen.”
  De meeste foto’s video’s schiet Ali met de standaard 24 mm. “Het is niet dat ik de tele niet kan gebruiken, het is gewoon meestal niet nodig, en hoewel de kwaliteit goed is, is het niet uitzonderlijk in tegenstelling tot de standaardcamera.” De Mavic 3 Classic biedt alles wat de Mavic 3 te bieden heeft, alleen zonder de zoomlens en voor een lagere prijs. Dat maakt hem volgens Ali ongelooflijk betaalbaar als je bedenkt wat je allemaal krijgt.
  De Mavic 3 is uitstekend, en de Mavic 3 Classic is goedkoper en net zo uitstekend zonder de zoomlens. “En eerlijk gezegd is die zoomlens de enige zwakte van de Mavic 3.” Feitelijk kun je dus beter de Classic kopen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Space.com (James Abbott, full review): De DJI Mavic 3 Classic biedt volgens James alles wat je verwacht, met een uitstekende beeldkwaliteit en de meest geavanceerde functies die momenteel beschikbaar zijn, maar met een aantrekkelijkere prijs dan andere Mavic 3-modellen. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Voor mij was de MFT sensor met 20MP, samen met de C1-label de hoofdreden van de keuze voor de Mavic 3 Classis met DJI RC. Het niet hoeven gebruiken van een telefoon of tablet was en is groot voordeel. Binnen een halve minuut kun je de drone starten.
  Nadeel is dan weer dat hij er relatief lang (ca.. 2 min) overdoet voordat de GPS bruikbaar is. In normale video modus krijg je fraaie en goede beelden. Ik ben nu aan het testen met HLG en binnenkort met D-log.. Dit geeft de mogelijkheid de mogelijkheden van het video editor te gebruiken.
  Deze camera heeft m.i. een (ietjes) lagere kwaliteit, dan wat je van zo'n sensor zou verwachten. Maar misschien is het ook spijkers zoeken op laag water. Het lijkt mij een softwareprobleem. Mogelijk dat het bij een update beter zal worden.
  Verder vind ik het bezwaarlijk dat waypoints niet extern zijn aan te maken.
  De mogelijk om de belichtingsdriehoek deels automatisch, deels manueel in te stellen biedt veel mogelijkheden om het gewenste effect et krijgen.
  Diafragma-instelling boven ca. 5.6 is mijn inziens minder geschikt om te gebruiken voor presentatie op een groot scherm (onscherpte). Met een grijsfilter (ND) is dit prima te voorkomen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “De beste drone voor de videomaker!
  Deze drone was voor mij een flinke update, aangezien ik nog steeds met mijn allereerste mavic pro vloog. En wat een super upgrade is dit dan! Wat een genot om mee te vliegen en filmen! Super! Ik heb m dus ook gelijk als fly more combo gekocht met de nieuwe smartcontroller, wat ook zeker een must have is.
  Echt ideaal met het ingebouwde scherm. Ik ben ook gelijk al helemaal fan van de nieuwe cruisecontrol functie! Die kun je echt op alle manieren wel toepassen. Super handig en perfect om smooth shots te maken, waarbij je bijvoorbeeld alleen nog maar de gimbal tilt functie hoeft te gebruiken voor geweldig shots.
  De tas is ook geweldig, mooie kwaliteit en alles past er netjes in. Ik ben een blije videoman!.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Geweldig, een must have voor de professionele foto-/videograaf. Had eerder een Air 2s maar die valt na 1 januari 2023 in categorie A3. Met deze drone ben je ervan verzekerd dat je ook na 1 januari kunt blijven vliegen in A1. Verder is dit natuurlijk een prima drone om mee te vliegen. De Mini's zijn wat minder stabiel. De grote camera is ideaal voor het maken van foto's en video's. D-Log is erg fijn om colorgrading/kleurcorrectie toe te passen in de nabewerking.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DM Productions (video-review): DM Productions heeft een uitgebreide review op YouTube gezet. “Is dit de drone die je altijd al wilde hebben?” vraagt de reviewer zich af. Om daar zelf een antwoord op te geven in een sprankelende video met geweldige drone-beelden.
  Benieuwd naar deze YouTube-review? Bekijk hem onderaan deze pagina!

DJI Mavic 3 Classic op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic 3 ClassicBelangrijkste kenmerken van de DJI Mavic 3 Classic

 • Drone met professionele 24mm Hasselblad-camera
 • Snelle vlieger: 75km per uur maximale sneljheid
 • Lange accuduur: vliegt liefst 46 minuten op één lading
 • Maximaal bereik: 15km bij 1080p/60fps
 • Filmische beelden: dankzij slimme functies als Hyperlapse, FocusTrack of Mastershots
 • Bedieningsgemak: Advanced Pilot Assistance System (APAS 5.0) aan boord
 • Handig: interne opslag van 8GB en geschikt voor Micro SD-kaarten tot en met 2TB

DJI Mavic 3 ClassicBelangrijkste kenmerken van de Hasselblad-camera

 • Prachtige foto’s: grote 4/3 inch sensor en 20 megapixel raw foto’s
 • Licht en donker: groot dynamisch bereik van 12.8 stops
 • Lichtsterke lens: aanpaspaar diafragma van f/2.8 – f/11
 • Weidse beelden: groothoeklens van 24mm
 • Snel scherp: Vision Detection autofocussysteem
 • High res video: 5.1K met 50fps
 • Supervloeiende video: 4K met 120fps
 • Professioneel: 10-bit D-log kleurprofiel
 • Superdetails: panoramafunctie met 100 megapixel beelden

DJI Mavic 3 Classic op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de DJI Mavic 3 Classic

Bekijk een mooi en kort filmpje over de DJI Mavic 3 Classic (1:29 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Mavic 3 Classic op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de DJI Mavic 3 Classic

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Mavic 3 Classic door DM Productions (14:50 minuten). Is dit de drone die je altijd al wilde hebben? vraagt de reviewer zich af. Het antwoord vind je in onderstaande video met geweldige drone-beelden.

DJI Mavic 3 Classic op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy