DJI Inspire 3: professionele drone met 45MP fullframe camera

DJI Inspire 3: professionele drone met 45MP fullframe camera

De DJI Inspire 3 is een geavanceerde drone die speciaal is ontwikkeld voor professionele videoproducties. Met de fullframe Zenmuse X9-8K camera met gimbal schiet je hoge kwaliteit video’s in 8K/75p, geschikt voor commercieel gebruik. Deze drone uit de topklasse biedt filmmakers en videografen een uitstekende combinatie van veiligheid, stabiliteit en creatieve efficiëntie.“Blaast kleinere dronemodellen uit het water.” Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: fullframe | Resolutie: 45 megapixel | Video: 8K/75p ProRes RAW / 8K/25p CinemaDNG | Vliegtijd: maximaal 28 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 3800m | Maximale vliegsnelheid: 26m/s | Gewicht body: 3995gr | Release datum: eind juni 2023 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 13.599 euro op Cameranu.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

DJI Inspire 3 op Cameranu.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de DJI Inspire 3

 • Topkwaliteit: speciaal ontworpen voor professionele videoproducties
 • Topcamera aan boord: DJI Zenmuse X9-8K Air gimbal camera met 35mm fullframe CMOS
 • Hoogwaardige video: 8K/75fps ProRes RAW en 8K/25fps CinemaDNG
 • Lichtgewicht aerodynamisch ontwerp: verbeterde mobiliteit en besturing
 • Maximale vliegveiligheid bij weinig licht: ultra-wide nachtzicht FPV-camera
 • Stabiel en betrouwbaar: uiterst nauwkeurige RTK-positionering en -oriëntatie
 • Meer details bij weinig licht: dual native ISO technologie en dynamisch bereik van 14+ stops

DJI Inspire 3Wil de echte Pro opstaan...

DJI is de afgelopen jaren met heel wat ‘consumentendrones’ op de markt gekomen. Compacte drones die tegen het professionele niveau aanschurken, zoals de DJI Mavic 3 Pro. En allemansvrienden, zoals de uiterst lichte (249 gram) Mini-serie, waaronder ook eentje die althans in naam professioneel is: de Mini 3 Pro. Maar een drone voor de echte professionele maker van film- en videoproducties bleef steken op de Inspire 2, die alweer uit 2016 stamt. Tot 2023: in juni verschijnt een echte professional: de DJI Inspire 3. Met een bijbehorend professioneel prijskaartje.

Enorme stap voorwaarts

Met behoud van alle goeds dat voorganger Inspire 2 al te bieden had, zet de Inspire 3 een enorme stap voorwaarts, zowel in prestaties als in design. Het aerodynamische ontwerp zorgt voor verbeterde mobiliteit en besturing. En de ultra-wide nachtzicht FPV-camera biedt maximale vliegveiligheid, zelfs bij weinig licht. Je vliegt ook preciezer dan ooit: aan boord is centimeternauwkeurige RTK-positionering en -oriëntatie en omni-directionele obstakeldetectie. Daarmee vlieg je – extra belangrijk bij commerciële producties – stabiel en betrouwbaar.

DJI Inspire 3 op Cameranu.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

DJI Inspire 3Topcamera: Zenmuse X9-8K Air

Filmische beelden zijn binnen handbereik dankzij de Zenmuse X9-8K Air met verwisselbare DJI DL lensmount. De camera heeft een 45MP fullframe beeldsensor waarmee je video's schiet in een ongekende 8K RAW-resolutie. De camera is een ware meester van het licht: met een dynamisch bereik van 14+ stops en dual native ISO technologie leg je zelfs bij zeer weinig licht veel details vast. Mooi is het intrekbare landingsgestel waardoor de camera 360 graden kan draaien voor het maken van de perfecte luchtopnames zonder storende elementen in beeld.

First Person View-camera

Je houdt altijd zicht op wat er voor je drone gebeurt dankzij de geïntegreerde FPV-camera aan de voorkant. Handig als je tegelijk bijvoorbeeld naar achteren filmt met de hoofdcamera die 360 graden kan draaien. Handig: de FPV-camera kun je ook ook gebruiken in de dual-operator modus: één piloot bestuurt de drone terwijl de andere piloot toezicht houdt op de luchtfotografiecamera. Handig daarbij is dat de DJI Inspire 3 ook twee afstandsbedieningen ondersteunt.

Intelligente vliegmodi

De DJI Inspire 3 beschikt over slimme vliegmodi, zoals Waypoint Pro voor vooraf geprogrammeerde routes en 3D Dolly voor dolly- of crane-simulatie. Daardoor kun je herhaalde shots maken en creatieve camerabewegingen bereiken met consistente resultaten. Met Spotlight Pro kun je automatisch personen of voertuigen herkennen en volgen.

DJI Inspire 3Veilig vliegen

Bij de Inspire 3 staat veiligheid voorop. De kans op een crash wordt sterk verkleind dankzij zes fisheye-camera's, twee groothoekcamera's en neerwaartse ToF-sensoren. Die zorgen voor omni-directionele obstakeldetectie.

Hoogwaardige videotransmissie

De DJI Inspire 3 is uitgerust met het gloednieuwe O3 Pro videotransmissie, dat gelijktijdige video-overdracht van zowel de gimbal-camera als de FPV-camera mogelijk maakt. Beide camera’s ondersteunen HD 1080p/60fps live-feeds. En voor het produceren van hoogwaardige videobeelden en het nauwkeurig volgen van opnames tijdens monitoring en livestreaming zijn 4K/30fps UHD live-feeds beschikbaar.

DJI Inspire 328 minuten vliegen

De Inspire 3 is ook een krachtige drone. Twee li-ion TB51 intelligent batterijen met elk een capaciteit van 4280mAh zorgen voor een vliegtijd van maximaal 28 minuten en een topsnelheid van 94 kilometer per uur. Hiermee kan de Inspire 3 liefst 5 minuten langer vliegen dan zijn voorganger. Warmtetechnologie maakt het mogelijk om de Inspire 3 te blijven gebruiken tot -20 graden Celsius.

Afstandsbediening

De DJI Inspire 3 wordt geleverd met de DJI RC Plus, een remote controller met een helder 7 inch scherm en een batterijduur van 3.3 uur, uit te breiden tot 6 uur met een optionele externe BW37 Intelligent Battery.

DJI Inspire 3 op Cameranu.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

DJI Inspire 3Professionele reviewers over de DJI Inspire 3

De DJI Inspire 3: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Review van Boris Guntenaar op Cameranu.nl: “De DJI Inspire 3 is zonder twijfel een indrukwekkende drone met een scala aan geavanceerde functies en verbeteringen,” schrijft Boris. “Ik zie de Inspire 3 als een upgrade van zijn voorganger, de Inspire 2. De drone beschikt over top-of-the- line functionaliteiten en neemt veel van de ergernissen van de Inspire 2 weg.”
  De camera van de DJI Inspire 3 drone beschikt over een sensor met een beeldkwaliteit die niet te vergelijken is met wat er tot op heden op de markt te vinden is in het ‘ready to fly’ drone-arsenaal, aldus Boris.
  Ook over de vernieuwde DJI RC-RM700 Plus Smart Controller is Boris zeer te spreken. Hij heeft een ergonomisch design en maakt het besturen van de drone en camera parameters intuïtief en doeltreffend. “Tenslotte zie ik de toegevoegde RTK-functionaliteiten als de grootste innovatieve sprong in de cinematografische dronewereld van de afgelopen jaren, het biedt mij creatieve mogelijkheden waar ik voorheen enkel van kon dromen.”
  Een geweldig technologisch hoogstandje dus, maar het prijskaartje is ernaar. “Voor de gemiddelde commerciële dronepiloot of hobbyist zal deze drone niet interessant zijn om aan te schaffen. Voor professionele beeldmakers zoals wij, die de hoogste beeldkwaliteit nastreven, zie ik de DJI Inspire 3 drone als een onmisbare metgezel in de lucht.” Lees het hele review van Boris op Cameranu.nl >>
 • Petapixel.com (Jordan Drake, full review): Volgens de bekende reviewer Jordan (voorheen: DPReview) is het een heel specifiek publiek waar de Inspire 3 zich op richt. En dat is niet noodzakelijkerwijs dezelfde groep die de Inspire 2 zou hebben gekocht. Jordan: “Dit is echt een professioneel, geavanceerd filmapparaat dat een constante hoeveelheid inkomend werk vereist om de prijs van $ 16.500 te rechtvaardigen.”
  Maar ben je zo’n professional, dan is de Inspire 3 volgens Jordan zeker de moeite waard, gezien de enorme kwaliteitsverbetering ten opzichte van de vorige versie. Wat ook meespeelt is het feit dat deze drone zo gemakkelijk te vliegen is in vergelijking met op maat gemaakte opties en andere high-end drones die op de markt beschikbaar zijn.
  De Inspire 3 is kortom een drone die niet voor iedereen is weggelegd, “maar wie hem in huis haalt, zal heel blij zijn met de aankoop”.
 • Space.com (James Abbott, full review): Een grote en zware professionele drone als de Inspire 3 is volgens James niet gericht op consumenten. “Desondanks is hij redelijk intuïtief in gebruik en biedt hij ook extra complexiteit voor meer gevorderde gebruikers. Het is zeker niet het soort drone dat je in een rugzak gooit en de hele dag met je meedraagt. Dus tenzij je een professionele dronepiloot bent met specifieke vereisten, is dit waarschijnlijk niet de drone voor jou.”
  Een aantrekkelijke optie is de Inspire 3 wel voor professionele filmmakers en dronepiloten die werken aan inspecties en landmetingen. Zij zullen profiteren van de vluchtprecisie, de functies die beschikbaar zijn én de uitstekende beeldkwaliteit van de fullframe Zenmuse X9-8K Air Gimbal Camera met verwisselbare lenzen.
  De Inspire 3 is volgens James met gemak de meest intuïtieve professionele drone die er is. “Hij biedt echter meer geavanceerde functies dan de meeste mensen ooit nodig zouden hebben of zouden gebruiken.”
  Kortom: de Inspire 3 is DJI's drone met de hoogste specificaties. Hij is gericht op professioneel filmen en landmeten, heeft een uitstekende beeldkwaliteit die wordt geleverd door een fullframe camera met 44.7 megapixel plus verwisselbare lenzen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • DJI Inspire 3Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): De DJI Inspire 3 is volgens Adam zonder twijfel spectaculair. “Het zal ook enige irritatie veroorzaken, van degenen die hopen op een E-mount of een helderdere controller. Als je zo hoog prijst, verwachten mensen veel. Vooral filmmakers die de kwaliteit nodig hebben.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Dronewatch.nl (Wiebe de Jager, full review): De DJI Inspire 3 biedt volgens Wiebe op vrijwel alle fronten vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger. “De camera zet een nieuwe standaard op het gebied van professionele beeldproductie. De vliegtijd is langer geworden. De controller is fijner in gebruik. De videotransmissie is sterk verbeterd. De kans op crashes is wat kleiner geworden dankzij de nieuwe obstakeldetectie rondom. De drone vliegt stiller en reageert strakker op stuurcommando’s.”
  Allemaal goed nieuws dus. Toch heeft deze topdrone ook een paar nadelen. Eentje ligt voor de hand: de prijs is zeer heftig. Wiebe: “Je zult als operator heel wat klussen moeten binnenhalen (of je tarieven moeten verhogen) om deze drone terug te verdienen.”
  Die prijs wordt verder opgedreven doordat je zult moeten investeren in nieuwe accu’s en extra lenzen, in verband met de veranderde cropfactor. Wiebe rekent voor: “Als je nog geen X7-lenzen hebt liggen en je wilt profiteren van de mogelijkheid om verschillende lenzen te monteren, dan kijk je aan tegen een investering van minimaal 20.000 euro. Daar komt nog eens 1.000 euro bij als je ook de RAW-licentie wilt hebben.”
  Ook iets om rekening mee te houden is dat de Inspire 3 een C3-label heeft. Dat betekent onder andere dat je in de ‘open categorie’ alleen op ruime afstand van mensen, bebouwing en wegen mag vliegen. Dat beperkt de bruikbaarheid van de drone in de Open categorie zeer fors. Wiebe: “Je zult dus werk moeten maken van een operationele autorisatie voor de Specific categorie als je de Inspire 3 zinvol wilt inzetten, met alle kosten en administratieve rompslomp van dien.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De DJI Inspire 3 is volgens James een krachtige drone met nauwkeurige besturing, gericht op professionele filmmakers. Ook kan hij ingezet worden voor gespecialiseerd werk, zoals commerciële inspecties en landmetingen.
  De beeldkwaliteit van de fullframe sensor en verwisselbare lenzen is volgens James fantastisch “en blaast kleinere dronemodellen uit het water”. Wel is het uiteraard een grote en zware drone. Hij biedt ook professionele functies die volgens James “veel verder gaan dan wat een informele gebruiker ooit nodig zou kunnen hebben”. Het prijskaartje ligt zeer hoog, maar het weerspiegelt z’n waarde. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Techguide.com.au (Stephen Fenech, full review): De DJI Inspire 3 is volgens Stephen “de vliegende camera waarmee filmmakers opnamen kunnen maken die alleen mogelijk zijn met een drone”. Het is ook een veilige, stabiele en dynamische drone die verbluffende video's van filmkwaliteit kan vastleggen. Die moet je zien om ze te geloven: je mond valt ervan open. “Hij heet niet voor niets Inspire.” Eindoordeel: 95/100.
 • Heliguy.com (full review): De DJI Inspire 3 staat volgens de reviewer al lange tijd op het verlanglijstje van filmmakers. “Nu is hij hier. En hij levert zoals verwacht. Hij heeft een ongekende workflow-efficiëntie, spreekt camerataal en biedt makers creatieve vrijheid.”
  Het is volgens Heliguy een alles-in-één 8K-cameradrone die professionele filmmakers in staat stelt om het potentieel van elke opname volledig te benutten. “Met een reeks upgrades op de DJI Inspire 2 zet de DJI Inspire 3 een nieuwe standaard voor film- en tv-productie van topklasse.”
 • PetaPixel (video-review): Chris en Jordan maakten tot voor kort geweldige video-reviews voor DPReview TV, en doen tegenwoordig gelukkig precies hetzelfde voor PetaPixel. Hun review van de Inspire 3 is weer als vanouds: zeer informatief en tegelijk grappig, met fraaie beelden. Zeer de moeite waard om te bekijken.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.
 • Steel City Drones Flight Academy (video-review): De Inspire 3 wordt door de reviewer flink op de proef gesteld in een fraaie en uitgebreide video-review op YouTube. In deze video zie je uitstekend waartoe de Inspire 3 allemaal in staat is. Volgens de reviewer maakt de Inspire 3 een gigantische sprong voorwaarts vergeleken met z’n voorganger, de Inspire 2.
  Benieuwd naar deze review? Bekijk hem onderaan deze pagina.

DJI Inspire 3 op Cameranu.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Inspire 3Belangrijkste kenmerken van de DJI Inspire 3

 • Topkwaliteit: speciaal ontworpen voor professionele videoproducties
 • Topcamera aan boord: DJI Zenmuse X9-8K Air gimbal camera met 35mm fullframe CMOS
 • Hoogwaardige video: 8K/75fps ProRes RAW en 8K/25fps CinemaDNG
 • Lichtgewicht aerodynamisch ontwerp: verbeterde mobiliteit en besturing
 • Maximale vliegveiligheid bij weinig licht: ultra-wide nachtzicht FPV-camera
 • Stabiel en betrouwbaar: uiterst nauwkeurige RTK-positionering en -oriëntatie
 • Veilig vliegen: omni-directionele obstakeldetectie
 • Meer details bij weinig licht: dual native ISO technologie
 • Groot dynamisch bereik: 14+ stops
 • Krachtige accu’s: maximaal 28 minuten vliegtijd en topsnelheid van 94 km/u
 • Intelligente vliegmodi: Waypoint Pro en Spotlight Pro
 • Intrekbaar landingsgestel: 360 graden camerabewegingen
 • Compatibel met hoogwaardige lenzen: DJI DL 18/24/35/50mm f/2.8 LS ASPH

DJI Inspire 3 op Cameranu.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

 

PetaPixel over de DJI Inspire 3

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Inspire 3 door Chris en Jordan van PetaPixel (13:18 minuten). Deze drone is volgens hen een enorme upgrade ten opzichte van de zeven jaar oude Inspire 2, maar is dubbel zo duur. Zij kijken voor wat voor soort filmmakers de Inspire 3 geschikt is en wat de mogelijkheden zijn? Ze gingen op pad met Arden Shibley van Yellowhouse Aerial om erachter te komen.

DJI Inspire 3 op Cameranu.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

 

Steel City Drones Flight Academy over de DJI Inspire 3

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Inspire 3 door Steel City Drones Flight Academy (18:33 minuten). De Inspire 3 wordt flink op de proef gesteld en je ziet in deze review goed waartoe hij in staat is. Volgens de reviewer maakt de Inspire 3 een gigantische sprong voorwaarts vergeleken met z’n voorganger.

DJI Inspire 3 op Cameranu.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie introductie-filmpje van de DJI Inspire 3

Bekijk een mooi filmpje over de DJI Inspire 3 (3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Inspire 3 op Cameranu.nl >>

DJI Inspire 3 op Coolblue.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy