DJI FPV drone: zie de wereld als een vogel

Drone-specialist DJI heeft z’n eerste FPV-drone uitgebracht. Deze drone met ‘first person view’ biedt je de mogelijkheid live mee te kijken met wat je drone allemaal ziet vanuit de lucht. Als een vogel vlieg je met maximaal 140 km/u over de duizelingwekkende aardbol. “Een spectaculair apparaat.” Alle belangrijke reviews!

DJI FPV droneSensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 12 megapixel | Objectief: 14.6mm f/2.8 | Video: 4K (50/60p), Full HD (50/60/100/120p) | Vliegtijd op één acculading: 20 minuten | Maximale vlieghoogte: 6000m | Maximale vliegsnelheid: 39m/s | Bereik controller: 6000m | Wifi: ja | GPS: ja | Gewicht: 795gr | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs DJI FPV Combo: 1.349 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Bol.com

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

DJI FPV drone op CameraNU.nl >>

DJI FPV drone op Coolblue.nl >>

DJI FPV drone op Bol.com >>

Highlights van de DJI FPV drone

 • Uniek: ‘s Werelds eerste First Person View drone voor consumenten
 • In vogelvlucht: zie precies wat de camera van jouw drone ziet
 • Weids uitzicht: 150 graden ultrabrede beeldhoek
 • Prachtige video’s: 4K met 60fps en Full HD met 120fps
 • Helder zicht: inclusief Goggles V2 bril
 • Razendsnel vliegen: maximale vliegsnelheid van 140km/u

DJI FPV drone ‘s Werelds eerste FPV-drone

Wauw: de eerste drone met ‘first person view’ voor consumenten. Hiervan kon je tot nu toe alleen maar dromen. Of voor veel geld een helikopter huren. Nu krijg je precies diezelfde ervaring veel eenvoudiger met de DJI FPV-drone. Als een razendsnelle vogel vlieg je over de wereld. En zie je wat die vogel ziet. Beelden die je ook kunt opnemen in 4K-resolutie. En dus kunt delen met je vrienden. Die gegarandeerd met je mee willen vliegen.

FPV: drone-racen

FPV-drones werden tot nog toe vooral gebruikt voor professioneel drone-racen. Wedstrijden dus tussen doorgewinterde drone-piloten. Nu komt wat deze sport zo leuk maakt – realtime zien wat je drone ziet – binnen handbereik van een veel groter publiek dankzij de DJI FPV.

DJI FPV drone op CameraNU.nl >>

DJI FPV drone op Coolblue.nl >>

DJI FPV drone op Bol.com >>

DJI FPV droneMaak een vogelvlucht

Met de DJI FPV drone race je door de wolken, waarbij jij ‘in total control’ bent. Je maakt fantastische opnamen in 4K en een zeer weidse beeldhoek van 150 graden. Tegelijk volg je je eigen vogelvlucht in liveview met een resolutie van 1440 x 810 pixels en maximaal 120fps.

Goggles V2 bril: helder zicht

Bij de DJI FPV combo zit de geweldige Goggles V2 bril. Die biedt je helder zicht vanuit de lucht. Hij is voorzien is van twee 2 inch schermpjes met een resolutie van 1440 x 810 pixels en een refreshrate van 144Hz. De bril biedt HD-videotransmissie tot 120fps. En dat betekent dat je een vloeiende, realtime weergave van je vlucht krijgt. Daardoor voel je echt de sensatie van een vogelvlucht.

DJI FPV droneDrie modi: vlieg automatisch of handmatig

De DJI FPV biedt drie vliegmodi waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een automatische modus, die je alles uit handen neemt en je helemaal laat opgaan in de waanzinnige ‘FPV-ervaring’. Meer ervaren drone-piloten nemen in de M-modus de volledige controle over. En er is ook een hybride modus, waarmee je de controle deelt met de drone. De DJI FPV is dus voor ieder niveau geschikt.

Noodremknop: een veilig idee

Ook als je veel ervaring hebt met ‘gewone’ drones kunnen handmatige FPV-vluchten intimiderend zijn. Daarom heeft de DJI FPV een noodrem- en hoverknop op de afstandsbediening. Als je daarop drukt tijdens het vliegen in een willekeurige modus, dan stopt de drone z’n vlucht en blijft hij stabiel op zijn plek zweven. En zo zijn er nog meer functies aan boord die voor een veilige vlucht zorgen, zoals voorwaartse en neerwaartse obstakeldetectie.

DJI FPV droneGeavanceerde features

De DJI FPV heeft allerlei geavanceerde features in huis. Zo zorgen RockSteady-stabilisatie en vervormingscorrectie voor nog vloeiender en meer dramatische video-beelden. De drone neemt op in 4K met 60fps, waardoor je scherpe, soepele beelden krijgt, boordevol details. Hierdoor zien de beelden er net zo opwindend uit als tijdens de vlucht. Leuk om te delen met je vrienden. Met een tweede Goggles V2-bril kun je trouwens samen ‘vogelvliegen’.

Snelle drone

De DJI FPV is ook een lekker snelle drone. Hij haalt maximaal 140km/u. In twee seconden accelereert de drone naar 100km/u, bij ideale omstandigheden. De maximale vluchttijd op een acculading is 20 minuten, dat is gemeten bij een snelheid van 40km/u zonder wind.

Modulaire drone

De gimbal camera, het landingsgestel en de bovenkant van de DJI FPV drone zijn allemaal modulair en gemakkelijk te vervangen. Dat is erg handig, want mocht er onverhoopt iets stukgaan, dan is de DJI FPV makkelijk te reparereren.

DJI FPV drone op CameraNU.nl >>

DJI FPV drone op Coolblue.nl >>

DJI FPV drone op Bol.com >>

DJI FPV droneProfessionele reviewers over de DJI FPV drone

De DJI FPV drone: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Theverge.com (Vjeran Pavic, full review): De DJI FPV voelt extreem snel aan, aldus Vjeran. Ben je bekend met de Mavic Mini 2 dan is de overgang naar FPV eigenlijk niet zo lastig. Tenzij je in de volledig handmatige modus gaat vliegen, dan heb je wel ervaring nodig.
  Vjeran is na het testen “helemaal verslaafd” geraakt aan de DJI FPV. “Elke keer als ik door de stad loop of ergens heen ga, kan ik alleen maar denken aan waar ik met deze drone kan vliegen en in welke kleine hoekjes ik hem er doorheen kan persen.”
  De FPV is wel prijzig. Te duur om een FPV-drone voor beginners te zijn. Die prijs heeft ermee te maken dat DJI er zijn beste technologie in heeft verwerkt, waardoor hij ook erg goed presteert. Hij is ook erg eenvoudig in het gebruik en daardoor veel toegankelijker voor nieuwkomers dan andere drone-opties. Voor echte beginners is het mooi dat DJI een vluchtsimulator in de app heeft ingebouwd, die toegankelijk is via de bril. Goed om veel mee te oefenen. Verge-score: 8/10.
  Bekijk ook de uitgebreide YouTube-review van Vjeran, met schitterende beelden, onderaan deze pagina.
 • DJI FPV droneTomsguide.com (Mike Prospero, full review): De DJI FPV is volgens Mike niet bedoeld als camera-drone, in tegenstelling tot veel andere drones. Hij is echt bedoeld voor wie wil proeven van het drone-racen. Daarom wordt de DJI FPV ook geleverd met een ‘first-person-bril’. Daarmee ga je op de stoel van de piloot zit. Om beginners te helpen, heeft deze drone drie vluchtmodi, van Normaal tot “Oh My Gosh That's Fast”.
  Het is inderdaad een hele snelle drone. Maar meer nog dan zijn snelheid, is het gevoel dat je krijgt als je de bril opzet en de lucht in gaat, anders dan bij alle andere drones. Dat alleen al is reden genoeg om de DJI FPV te kopen. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): De DJI FVP is volgens Kara een kant-en-klaar product dat je vrijwel onmiddellijk kunt gebruiken. Er zijn veiligheidsfuncties aan boord, zoals de noodknop, waardoor het ook heel aantrekkelijk wordt om er direct mee aan de slag te gaan.
  Echt freestylen, waarbij je dichtbij objecten komt en door nauwe ruimtes vliegt maakt FPV-vluchten opwindend. Dat is wel lastiger met deze DJI, omdat hij een harde plastic body heeft, die bij een botsing kwetsbaar kan zijn. Dat is wel iets om te beseffen.
  Jammer is verder dat je er niet een GoPro- of OSMO-actiecamera op kunt bevestigen. Het gebrek aan flexibiliteit in de camera is beperkend en zal voor sommige FPV-filmmakers een afknapper zijn, volgens Kara.
  Wat bijna iedereen zal aanspreken, is de langeafstandsvlucht die je met deze drone kunt maken. FPV wordt traditioneel geassocieerd met korte afstand en schokkerige analoge beelden. Met de FPV-drone van DJI kun je veel langere afstanden vliegen. Deze DJI zal zeker veel drone-piloten aanspreken die ervaring willen opdoen met FPV-vluchten. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Adam Juniper, full review): DJI is de grote naam in drones. Er zijn praktisch geen grote concurrenten. De wereld van drones kent wel zeer verschillende soorten piloten. Zo is er een groep die puur vliegt voor fotografische doeleinden. En een groep voor wie ‘luchtacrobatiek’ en drone-racen de belangrijkste ambities zijn.
  DJI heeft tot nog toe vooral de eerste groep bediend. De lancering van de DJI FPV is bijzonder, omdat het op het eerste gezicht een FPV-racer is. Tegelijk heeft hij veel technologie die je bij geen enkele race-drone zult vinden.
  De DJI FPV biedt volgens Adam een geweldige combinatie van opwinding en kwaliteit. Hij heeft potentieel voor het vastleggen van nieuwe bewegende videoclips voor actiescènes. Als je al een doorgewinterde FPV-piloot bent, zul je dit verleidelijk vinden.
  Maar hij is niet alleen voor hen bedoeld, maar juist voor de minder gevorderde doelgroep. Voor wie al wat drone-ervaring heeft, zal de DJI FPV geen cultuurshock betekenen. Zij zullen enorm profiteren van de mogelijkheid om stapje voor stapje door de ‘modi’ (zeg maar: moeilijkheidsgraden) te gaan, zonder catastrofale botsingen. Eindoordeel: Recommended.
 • Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): Technologisch is deze drone geen verrassing, omdat DJI al jaren betrokken is bij het fabriceren van FPV-componenten. Is het ook een goede drone geworden?
  De FPV vliegt snel, is wendbaar en het is helemaal niet eng om ermee te vliegen. Dat komt door de geruststelling van de vluchttechnologie die ingrijpt en je het gevoel geeft dat je de volledige controle hebt. Dat is volgens Ali geweldig.
  Ook de FPV live view-feed is ongelooflijk. Die is zo realistisch dat een omstander die de bril even opzette al snel het evenwicht verloor en omviel. “Vanaf de grond bevestigde hij dat de visuele kwaliteit uitstekend was.”
  Hoe uitstekend de live feed ook is, die beeldkwaliteit vind je niet terug in de beelden die je vastlegt. Daardoor is hij minder geschikt als je een drone zoekt die mooie beelden schiet. Het is een echte FPV-race-drone, die veel verfijnder is dan Ali ooit heeft gezien. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Cgmagonline.com (Eric Papky, full review): De DJI FPV Combo is een opwindende drone, en biedt je een geweldige, hoewel prijzige toegang tot de drone FPV-ruimte. Eindoordeel: 8/10.
 • Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): De DJI FPV is volgens Adam “een spectaculair apparaat”. Hij komt op het juiste moment: na alle lockdowns zijn we er met z’n allen weer aan toe om iets sociaal te gaan doen.
  Deze FPV-drone is zeker niet voor iedereen geschikt. Hij is niet gebouwd met fotografie en videografie bovenaan de agenda. Hij is echt bedoeld voor wie zich in first-person view het luchtruim wil opzoeken, en daar ook het budget voor heeft. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Chris Lambeth, full review): Wil je voor het eerst kennismaken met ‘first-person view’-dronevliegen dan is de DJI FPV wellicht iets voor jou. Het is een FPV-drone voor wie niet de tijd wil nemen om z’n eigen drone te bouwen, voor wie niet bezig wil zijn met het solderen van motoren, voor wie niet bètasoftware wil uitzoeken.
  Voor wie de FPV-wereld al kent, heeft hij weer te weinig te bieden. De setup, bruikbaarheid en vliegeigenschappen van deze DJI zijn allemaal geweldig. Je kunt prachtige salto's maken en door gaten vliegen. Een slechte drone is het zeker niet. Maar een echte freestyle-drone is het niet, omdat hij niet duurzaam is. Je zult ervan genieten totdat er iets misgaat en je terug moet naar de winkel om een onderdeel te laten repareren.
  Want voor wie het nog niet weet: FPV-piloten crashen, dat is een feit. Voor dit hoge prijskaartje had de reviewer een stabielere, duurzamere drone verwacht met materialen van hogere kwaliteit.
 • Appleinsider.com (Andrew O'Hara, full review): In vergelijking met de andere drones van DJI is de FPV de snelste, de eerste met het geïntegreerde FPV-systeem en de eerste met ondersteuning van de nieuwe bewegingscontroller.
  Hij is kant-en-klaar, je kunt er direct mee aan de slag. Ook beginners. Daardoor kan iedereen nu ‘in first person’ vliegen. Met de FPV-drone heeft DJI een hele nieuwe ervaring geopend voor een hele nieuwe doelgroep. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De DJI FPV is LEUK in hoofdletters, aldus James. De ‘first-person view’ biedt volgens hem een ongelooflijk meeslepende vliegervaring dankzij de geweldige DJI Goggles. Ook meeslepende zijn de videobeelden die de camera weet vast te leggen.
  Maar het is niet allemaal even eenvoudig, vliegen met de DJI FPV. Hij heeft een ‘echte’ vliegtijd van maar ongeveer 10 minuten, en de kosten zijn hoog als je rekening houdt met essentiële accessoires. Daarnaast is het echt de kunst om de echte FPV-acrobatiek uit te voeren. Daarmee is de FPV drone een stuk complexer en dan de andere drones van DJI. Het is meer een niche-drone. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Onwijs gave Drone van DJI. Al bij het uitpakken valt op dat dit wederom een erg “premium” product is van DJI. Alles is netjes ingepakt in een mooie stevige doos. De handleiding bevat netjes een stappenplan voor het gereedmaken van je drone voor een eerste vlucht.
  Na opladen van de accu (wat overigens erg snel gaat, klein uurtje) update je met behulp van de DJI Fly app gemakkelijk de firmware van de drone, de goggles en de controller.
  Met de DJI Fly app kan je tevens oefenen om met de drone te vliegen (met de goggles op, voor de echte ervaring). Erg handig voor beginners, maar zeker ook voor de meer ervaren piloten.
  De drone vliegt goed, is waanzinnig snel en het is niet lastig om mooie beelden te maken. Voor zo’n krachtige drone gaat de batterij lang mee, je hoeft dus niet binnen 5 minuten weer aan de grond te staan.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Een must-have voor elke FPV drone piloot. Een absolute revolutie in de FPV drone wereld. Alles werkt soepel samen. Na hier 1 keer mee gevlogen te hebben, wil ik niet meer terug naar mijn analoge systeem.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Geweldig! Wat een top ding. Ik had nul ervaring met fpv drones. Ik heb echter al een tijdje een Mavic, maar ik was al langere tijd van plan om over te stappen naar een fpv drone. Deze Drone maakt die overstap erg makkelijk.” Bekijk alle reviews van kopers >>

DJI FPV drone op CameraNU.nl >>

DJI FPV drone op Coolblue.nl >>

DJI FPV drone op Bol.com >>

 

DJI FPV droneBelangrijkste kenmerken van de DJI FPV drone

 • Uniek: ‘s Werelds eerste First Person View drone voor consumenten
 • In vogelvlucht: zie precies wat de camera van jouw drone ziet
 • Weids uitzicht: 150 graden ultrabrede beeldhoek
 • Ready-to-fly met 3 vliegmodi: S, N en M
 • Prachtige video’s: 4K met 60fps en Full HD met 120fps
 • Helder zicht: inclusief Goggles V2 bril
 • Razendsnel vliegen: maximale vliegsnelheid van 140km/u
 • Vliegduur van 20 minuten op één acculading
 • Neem FPV-beelden op
 • Dual-Band wifi 2.4Ghz/5Ghz
 • Modulair ontwerp

DJI FPV drone op CameraNU.nl >>

DJI FPV drone op Coolblue.nl >>

DJI FPV drone op Bol.com >>

 

Mooie YouTube-review van de DJI FPV drone

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI FPV drone door The Verge (13:43 minuten). Schitterende beelden waarin je uitstekend kunt zien waartoe deze drone in staat is. En het is ook nog lachen... Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI FPV drone op CameraNU.nl >>

DJI FPV drone op Coolblue.nl >>

DJI FPV drone op Bol.com >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy