DJI Avata: gebruiksvriendelijke FPV-drone

De DJI Avata is een unieke FPV-drone van het type CineWhoop. Je maakt spectaculaire vluchten terwijl het lijkt alsof je zelf aan boord zit. Met de Avata worden dit soort geavanceerde drones, waarmee tot nog toe alleen techneuten uit de voeten konden, toegankelijk voor iedereen. Je schiet fenomenale beelden in soepele 4K-kwaliteit met 60fps en een beeldhoek van 155 graden. “Met de Avata doet DJI waar het goed in is: van een niche-drone een mainstream-drone maken.” Alle belangrijke reviews!

Opvolger DJI Avata 2

Op 11 april 2024 is de DJI Avata 2 verschenen. Een fraaie upgrade van het origineel voor dronepiloten die een unieke FPV-drone zoeken. Benieuwd?

Mijn review van de DJI Avata 2 >>

DJI AvataSensor: 1/1.7 inch | Lens: 155° super-breed gezichtsveld | Diafragma: f/2.8 | Resolutie foto’s: 9 megapixel | Video: 4K met 60fps | Vliegtijd op één acculading: 18 minuten | Maximale vliegsnelheid: 75 km/u | Bereik controller: 2000m | Wifi: ja | GPS: ja | Gewicht: 410gr | Release datum: augustus 2022 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs DJI Avata Fly Smart Combo: 1.149 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Coolblue.nl >>

DJI Avata op CameraNU.nl >>

DJI Avata op Coolblue.nl >>

DJI Avata op Kamera-express.nl >>

Highlights van de DJI Avata

 • Gebruiksvriendelijke FPV-drone met CineWhoop-ontwerp
 • Vliegen als een vogel: neem FPV-beelden op
 • Ook voor beginners: ready-to-fly met 3 vliegmodi
 • Supervloeiende video: film in 4K met 60fps
 • Vliegduur: 18 minuten op één acculading
 • Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

Ready to fly

De DJI Avata is een ‘ready to fly’ CineWhoop-drone die tegen een stootje kan. Dit soort CineWhoops zijn kleine, compacte FPV-drones. Dankzij de beschermde propellers hoef je niet bang te zijn voor een botsing. Je vliegt met een een videobril (goggles), waarmee het lijkt alsof je zelf in je drone zit. Vandaar de term First Person View (FPV). Daardoor kun je spectaculaire beelden zien en beleven. En daar video’s van schieten.

DJI AvataDwars door de Tesla-fabriek

En dat opent allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld te vliegen in een omgeving waar je met een ‘normale’ drone bang zou zijn voor botsingen. Een beroemd voorbeeld is de fenomenale vlucht van een CineWhoop-drone door de Tesla-fabrieken in Berlijn, bekeken door ruim drie miljoen mensen (bekijk op YouTube). De drone vliegt razendsnel tussen werknemers door, dwars door Tesla’s, binnen in de geavanceerde machines. Je mond valt ervan open.

Gebruiksvriendelijke FPV-drone

Om dit soort drones te bouwen en besturen heb je kennis van techniek nodig, om alles zo op elkaar af te stemmen dat het in de praktijk ook werkt. Tot nu toe dan. Want de DJI Avata werkt ‘out of the box’. Daarmee is het DJI’s eerste gebruiksvriendelijke FPV-drone met het nieuwe innovatieve CineWhoop-ontwerp. Pak je hem uit de doos, dan is hij ‘ready to fly’. Daardoor worden dit soort spectaculaire video’s voor een brede groep drone-piloten toegankelijk.

DJI Avata op CameraNU.nl >>

DJI Avata op Coolblue.nl >>

DJI Avata op Kamera-express.nl >>

DJI AvataBeleef de vlucht van een vogel

Met de Avata beleef je het vliegen echt. Je vliegt als het ware als een vogel en legt alle beelden vast in 4K-kwaliteit. Daarbij zorgt de drone zelf voor stabiele beelden, dankzij functies als HorizonSteady en RockSteady 2.0. De DJI Avata is uitgerust met een 1/1.7 inch CMOS-sensor en een f/2.8 groothoeklens. Je neemt er 4K-video mee op met 60fps.

CineWhoop: propellerbescherming

Dankzij het CineWhoop-ontwerp is de Avata een ‘vriendelijke’ FPV-drone. Met z’n ingebouwde propellerbescherming is het een zeer veilige drone: de Avata stuitert gewoon terug als hij in contact komt met een voorwerp. Zo kun je nóg spectaculairdere vluchten maken terwijl hij veel langer ‘on air’ blijft.

DJI AvataDrie intuïtieve vliegmodi

De DJI Avata heeft een geavanceerd OcuSync 3.0+ draadloos transmissiesysteem. Daardoor kun je tot wel 10 kilometer vliegen mét spathelder beeld. De Avata is geschikt voor zeer ervaren FPV-piloten, maar ook voor echte beginners die alle sensationele mogelijkheden van het FVP-vliegen willen ontdekken. De DJI Avata biedt drie intuïtieve vliegmodi waarmee je ook als beginner direct vol vertrouwen vliegt.

Zeer veilige drone

Meer nog dan bij andere drones heeft DJI met de Avata gewerkt aan veiligheid. Behalve de afgeschermde propellers zijn er tal van veiligheidsvoorzieningen ingebouwd, zoals de Smart Return to Home (RTH) de obstakeldetectie. Daardoor maak jij altijd een veilige vlucht, zelfs bij hoge snelheden. Daarnaast heeft de DJI Avata een noodrem- en hoverfunctie. Met een druk op de knop stopt de drone direct en blijft hij stabiel op zijn plek zweven.

DJI AvataAls een schildpad

Een van de meest unieke functies is de Turtle-modus: de schildpad-modus. Zoals de naam doet vermoeden, kantelt deze modus de drone met de goede kant naar boven als hij op zijn rug landt en laat hem weer opstijgen. En dat allemaal zonder dat jij als piloot iets hoeft te doen.

DJI FPV Goggles V2

Koop je de bundel met de DJI FPV Goggles V2, dan volg je real time de vlucht van je drone in spectaculaire ‘first person view’ met een zeer helder beeld. Het lijkt echt net alsof je in je drone zit, op de eerste rang. Daarbij biedt de FPV Goggles V2 ongeëvenaarde controle. Voor de weergave van het beeld beschikt de bril over twee 2 inch schermen.

DJI Motion Controller

Koop je het pakket met de DJI Motion Controller dan krijg je niet alleen een geavanceerde afstandsbediening waarmee je de Avata op een natuurlijke en intuïtieve manier bestuurt. Deze controller is geschikt voor zowel doorgewinterde drone-piloten als voor beginners. In tegenstelling tot de standaard twin stick controller bedien je de drone met de motion controller met slechts één hand.

DJI Avata op CameraNU.nl >>

DJI Avata op Coolblue.nl >>

DJI Avata op Kamera-express.nl >>

DJI AvataProfessionele reviewers over de DJI Avata

De DJI Avata: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): De DJI Avata is een veelzijdige drone die ook geschikt is voor beginners. “Zullen er doe-het-zelf en zelfgebouwde FPV-veteranen zijn die spotten met deze beginnersvriendelijke optie?” vraagt Kara zich af. Om zelf het antwoord te geven: “Absoluut, want de Avata zal voor hen te simplistisch lijken.”
  Maar het mooie is: “Aan de andere kant is de Avata zo goed dat je de wilde wereld van doe-het-zelf FPV-drones volledig kunt negeren. En daarbij heb je tal van functies om te gebruiken terwijl je je vliegvaardigheden aanscherpt.
  Daarom is het aanbod van DJI volgens Kara zo belangrijk. De firma boort een markt aan van mensen die wel met een FPV-drone willen vliegen, maar tot nog toe geïntimideerd zijn door de hoeveelheid technische inspanning die nodig is om dit mogelijk te maken. Met de Avata kunnen zij dus wél aan de slag.
  Minpuntjes zijn er ook. Want hoewel je met de Avata ook foto’s kunt maken, zijn 8-bits jpegs van 9 megapixel niet ideaal. “Serieuze fotografen kunnen het beste naar andere modellen kijken voor hun beeldbehoeften.”
  De Avata is volgens Kara “een sensatie om te bedienen”. De kant-en-klare FPV-drone die die DJI biedt is ook aantrekkelijk. Volgens Kara zijn er nogal wat mensen die graag deze stijl van vliegen zouden willen proberen, maar niet zoveel moeite wilden doen om aan de slag te gaan met doe-het-zelf-oplossingen. “Met een paar verbeteringen (met name stillere werking) zou DJI een onverslaanbaar FPV-aanbod kunnen creëren.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • DJI AvataTechradar.com (Mark Pickavance, full review): De DJI Avata is een kleine, intuïtieve maar volgens Mark ook dure introductie tot FPV-drones voor beginners. Hij is langzamer dan de huidige DJI FPV, maar heeft een betere camera en een verbeterd vermogen om met botsingen om te gaan. Maar hoewel hij lichter en wendbaarder is dan zijn FPV-broertje, zou de prijs van de Avata deze drone relatief niche kunnen houden. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Snelle racedrones met de CineWhoop-stijl die door echt krappe ruimtes kunnen navigeren zijn volgens Jim grotendeels het domein van hobbyisten, doe-het-zelvers en toegewijde liefhebbers. “Met de Avata doet DJI waar het goed in is: van een niche-drone een mainstream-drone maken.”
  Jim heeft veel lof voor de technische teams voor het maken van een kleine, snelle drone die heel gemakkelijk is uit te pakken en te vliegen. “De Avata zweeft op zijn plaats wanneer je hand van het gaspedaal is, beweegt moeiteloos door de lucht en reageert extreem goed op bedieningselementen.” Daarbij kunnen professionals ook overschakelen naar een handmatige controller voor een vlucht van 75 km/u. De camera levert sterke foto's en video's, maar het is volgens Jim niet de beste camera die DJI ooit heeft gemaakt.
  Ondanks z’n lof heeft Jim bedenkingen bij het aanbevelen van de Avata, maar niet vanwege zijn kwaliteit als vliegende camera. Want: “De drone presteert fantastisch en levert dezelfde adrenalinestoot die je krijgt van een videogame, maar dan in de echte wereld. Met de Goggles 2 vastgebonden aan je gezicht zit je echt op de stoel van de piloot.” Maar dan komt de bedenking: met een echte vluchtsimulator loopt niemand gevaar. “”Terwijl de Avata mogelijk ernstig letsel of schade kan veroorzaken als je de pech hebt om tegen een persoon of eigendom te botsen.”
  Dus Jim zou de Avata alleen aanbevelen aan drone-piloten die weten dat het vliegen met de Avata met voorzichtigheid en kunde gepaard moet gaan. Net zoals je niet achter het stuur van een auto kruipt zonder rijbewijs. “Ik beveel hem aan aan verantwoordelijke volwassenen, en alleen aan degenen die voldoende ruimte hebben om echt van FPV-vluchten te genieten.”
  Kortom: DJI's snelle, gestroomlijnde Avata-drone is ideaal voor first-person en Cinewhoop-video's waarbij je langs voorwerpen en over de grond scheert. Daarbij maakt Jim zich wel zorgen over de veiligheid ervan.
 • DJI AvataDigitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): Het is volgens Adam gemakkelijk om van de robuuste DJI Avata te houden. Met deze drone worden de geneugten van FPV-vluchten voor een breder publiek toegankelijk. Als dit je eerste FPV-drone is, is het wel een aanzienlijke investering. Je moet immers investeren in alle accessoires en je moet ook de ruimte vinden om te vliegen. “Wat echter opwindend is, is hoe eenvoudig dingen werken. Met veiligheidsfuncties en stabiliteit voor de consument, evenals een geweldige camera.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Space.com (James Abbott, full review): FPV-drones zijn notoir moeilijk te vliegen, schrijft James. Gelukkig dus dat de DJI Avata op de markt is gekomen, want met deze drone “kan iedereen meeslepende FPV-videobeelden vastleggen in een verbluffende 4K-resolutie tot 60 fps. Bovendien is het een genot om ermee te vliegen.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Dronedj.com (David Moquai, full review): David vond de Avata “een absoluut schot in de roos om mee te vliegen”. De Avata is volgens hem de gemakkelijkste FPV-drone om mee te vliegen. Binnen enkele minuten scheer je “comfortabel en zelfverzekerd” over de grond. “Het zal zeker mijn go-to-drone zijn als ik de grond wil omhelzen voor waanzinnig soepele opnamen. Zowel de S- als de N-modus is zo leuk met de bewegingscontroller.”
  De Avata is wel een beetje zwaar en luidruchtig. Hij vervangt geen FPV-racedrone, en ook Davids zelfgebouwde sub-249g-configuratie niet. “Maar het zal mijn Cinewhoop van vergelijkbare grootte vervangen. De Avata is compacter, geeft me langere vliegtijden, is veel leuker, is soepeler om te vliegen en is gemakkelijker om mee te reizen.”
  Daarom beveelt David de Avata zeker aan voor wie al eerder met drones heeft gevlogen en FPV wil proberen. “De intuïtieve bewegingscontroller geeft je de mogelijkheid om in een oogwenk te stoppen, en naar beneden gerichte sensoren en GPS geven je het vertrouwen dat je drone niet met de grond zal botsen of wegdrijven. Met de Avata zult u geen probleem hebben om in een mum van tijd epische vloeiende opnamen onder de knie te krijgen.”
 • Techadvisor.com (Lewis Painter, full review): De DJI Avata is volgens Lewis “een gebruiksvriendelijke manier om in de wereld van snelle FPV-piloten te komen, met alles wat je nodig hebt in een mooi net pakket”.
  De Motion Controller is vooral handig voor beginners, met z’n intuïtieve bedieningselementen. Voor professionele piloten is hij misschien te beperkend. Het nadeel van de Avata zijn de kosten vooraf, vooral als je geen bestaande DJI FPV-accessoires hebt. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cnet.com (Andrew Lanxon, full review): “Deze drone met FPV – First Person View – is klein, licht en geweldig leuk om te vliegen.”
 • T3.com (Derek Adams, full review): Als je zin hebt in FPV-vliegen met een bril, maar geen idee hebt hoe je zelf een FPV-drone moet bouwen, dan helpt DJI je volgens Derek “met deze verbluffende, kant-en-klare drone die rondvliegt als een roofvogel”. Met de DJI Avata krijg je veel meer dan standaard luchtopnames. Deze drone tilt je vluchten naar het volgende filmische niveau. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Ali Jennings, full review): De DJI Avata is volgens Ali een nieuw soort meeslepende drone en tegelijk een vriendelijke update van de DJI FPV die vorig jaar werd gelanceerd. De Avata belooft veel plezier, hoewel het batterijvermogen wat tegenvalt.
  Deze FPV-drone biedt je goede beelden. Wel is de kleine camera beperkt, vooral als je hem vergelijkt met de DJI Mini 3 Pro als rivaal. Het is in alle opzichten een FPV-drone. Maar dan eentje die je niet zelf hoeft te bouwen. Ali: “De camera is uitstekend, en hoewel hij misschien geen gimbal heeft, kantelt de camera wel op en neer en beschikt hij over Rocksteady-stabilisatie, hetzelfde als we zagen in de DJI Action 2.”
  De Avata is in de praktijk een erg leuke drone, aldus Ali. “Hij is veel sneller en wendbaarder dan standaard DJI-drones. In combinatie met de Goggles V2, die een drone-eye view van de wereld mogelijk maakt, en de game-achtige Motion Controller, krijg je een echt meeslepende drone-ervaring.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Mike Prospero, full review): De DJI Avata is volgens Mike “geweldig voor degenen die willen proeven van drone-racen, maar niet helemaal opnieuw een drone willen bouwen.” Maar ben je op zoek naar een drone voor videografie, “kijk dan naar de andere modellen van DJI”. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • DJI AvataDigitaltrends.com (Andy Zahn, full review): De DJI Avata biedt volgens Andy “puur plezier”. Je schiet rond, ontwijkt obstakels door kleine openingen, zoemende sproeiers en watervallen. Dat voelt volgens Andy geweldig. “De Avata maakt voor een breed publiek toegankelijk wat ooit een nichehobby was met een hoge leercurve. De Avata heeft iedereen iets te bieden, van degenen die helemaal nieuw zijn tot dronevliegen tot degenen die al zwaar in FPV hebben geïnvesteerd.”
  Andy: “Als je je tenen wilt onderdompelen in de adrenaline-aangedreven wereld van FPV-drones, is de DJI Avata een geweldige manier om te beginnen. En zelfs voor doorgewinterde FPV-piloten is het het overwegen waard. Want de kwaliteit van de vliegervaring is hoog bij het gebruik van de DJI Goggles 2. Ongeacht je ervaring is de Avata een drone die iedereen kan en zou moeten overwegen.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Bgr.com (Christian de Looper, full review): De DJI Avata is volgens Christian “een uitstekende FPV-drone met alle DJI-technologie die je onder de motorkap zou willen hebben”. De Avata legt volgens hem solide video vast, is heel leuk om te vliegen en werkt met een aantal geweldige nieuwe accessoires. Goedkoop is hij zeker niet. “Maar als je op zoek bent naar een nieuwe FPV-drone, is de Avata absoluut het overwegen waard.” Eindoordeel: Gold Award.
 • Petapixel.com (Chris Lambeth, full review): De DJI Avata is volgens Chris “echt een goede drone”. Daarbij moet je er rekening mee houden dat hij nergens echt het beste in. Ook op papier zijn de functies niet bijzonder spectaculair.
  De Avata heeft veel in huis. Zo heeft hij een geweldige camera en vliegt hij snel in Sport- en handmatige modus. “Als je op zoek bent geweest naar een eenvoudig te bedienen drone met een solide constructie of als je helemaal nieuw bent met drones en iets wilt waarmee je zonder zorgen kunt rondvliegen, dan is de Avata in principe perfect voor jou.
 • Pocketlint.com (Luke Baker, full review): In de kern is de DJI Avata volgens Luke een gespecialiseerd stuk filmgereedschap. Hij blinkt uit met z’n vluchten in kleine ruimtes en rond mensen. “Het zal niet de juiste drone voor iedereen, maar voor degenen die het nodig hebben, het is een beetje een gamechanger. Voor de gewone gebruikers is het een opwindend, zij het prijzig, speeltje, dat veel minder intimiderend is dan de volvette DJI FPV.”
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Vliegen met deze drone is een echt aparte ervaring! Prachtige drone voor mensen die beginnen met fpv-vliegen. Extreem helder HD beeld in de goggles; niet te evenaren door mijn oude fatsharks.” Bekijk alle reviews van kopers >>

DJI Avata op CameraNU.nl >>

DJI Avata op Coolblue.nl >>

DJI Avata op Kamera-express.nl >>

 

DJI AvataBelangrijkste kenmerken van de DJI Avata

 • DJI's eerste gebruiksvriendelijke FPV-drone met CineWhoop-ontwerp
 • Vliegen als een vogel: neem FPV-beelden op
 • Ultragrote beeldhoek: 155 graden
 • Ook voor beginners: ready-to-fly met 3 vliegmodi
 • Supervloeiende video: film in 4K met 60fps
 • Scherp en gedetailleerd: fotografeer in jpeg met 48 megapixel
 • Vliegduur: 18 minuten op één acculading
 • Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen: Turtle-mode, Smart RTH, lage batterij RTH en Failsafe RTH
 • Video resolutie Goggles 2: 4K 50/60fps, 2.7K 50/60/100fps, 1080p 50/60/100fps
 • Video resolutie FPV Goggles V2: 4K 50/60fps, 2.7K 50/60/100/120fps, 1080p 50/60/100/120fps
 • Handig: 20GB ingebouwde opslagruimte en modulair ontwerp

DJI Avata op CameraNU.nl >>

DJI Avata op Coolblue.nl >>

DJI Avata op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-filmpje van de DJI Avata

Bekijk een mooi en kort filmpje over de DJI Avata (3:48 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Avata op CameraNU.nl >>

DJI Avata op Coolblue.nl >>

DJI Avata op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy