DJI Air 2S: veelzijdige drone met 1 inch sensor

DJI komt met een fantastische nieuwe compacte en lichte drone: de DJI Air 2S. Deze verbeterde versie van de Mavic Air 2 heeft een grotere 1 inch sensor en schiet topvideo’s in 4K-kwaliteit met 60fps. Met een ruime vliegtijd van 31 minuten, 20 megapixel foto’s en 8x digitale zoom is de Air 2S zeer veelzijdig. Alle belangrijke reviews!

DJI Air 2SSensor: 1 inch | Resolutie foto’s: 20 megapixel | Objectief: 88 graden beeldhoek / 22mm / f/2.8 | Video: 5.6K op 30fps / 4K op 60fps | Maximale vliegtijd: 31 minuten | Gewicht body: 595gr | Release datum: april 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs met Fly More-combo: 1.299 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Highlights van de DJI Air 2S

 • Super beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor aan boord
 • Schitterende, vloeiende video’s: 5.6K met 30fps en 4K met 60fps
 • Gedetailleerde beelden: 48 megapixel foto’s
 • Snelle drone: maximale snelheid van 68km per uur
 • Groot bereik: maximaal 12km bij 1080p/30fps

DJI Air 2S op CameraNU.nl >>

DJI Air 2S op Coolblue.nl >>

DJI Air 2S op Kamera-express.nl >>

Veelzijdige én compacte drone

De DJI Air 2S heeft veel in huis maar is toch lekker compact en weegt minder dan 600 gram. De 1 inch CMOS-sensor staat garant voor een fantastische beeldkwaliteit. Hij heeft allerlei krachtige intelligente functies aan boord. En belangrijk: schiet indrukwekkende 5.4K-video’s met 30fps en 4K-video’s met 60fps.

Kraakheldere beelden, natuurlijke kleuren

De grotere sensor dan z’n voorganger is goed nieuws. Die had een al respectabele 1/2 inch sensor aan boord, maar de Air 2S verdubbelt dat sensoroppervlak. En dat betekent: grotere pixels en dus betere foto’s en video’s. De beelden zijn kraakhelder en hebben een natuurlijke kleurweergave. Ook bij schemer staat de DJI Air 2S z’n mannetje, dankzij die grote sensor.

DJI Air 2S op CameraNU.nl >>

DJI Air 2S op Coolblue.nl >>

DJI Air 2S op Kamera-express.nl >>

DJI Air 2STot in de kleinste details

Mooi is ook het 10-bits Dlog-M kleurprofiel. Daarmee neem je tot een miljard kleuren op, met behoud van de allerkleinste details. Indrukwekkende foto’s schiet je ook al met deze drone. De RAW-foto's hebben een dynamisch bereik van maximaal 12.6 stops, waardoor de Air 2S ook lastige lichtomstandigheden uitstekend aankan.

Intelligente HDR

De intelligente HDR-technologie voegt automatisch meerdere opnamen samen. Daardoor is het dynamische bereik van je beelden nog groter, zónder nabewerking. De beelden zitten vol details en kleur, ook in de diepe schaduwen en hooglichten.

Boordevol slimme functies

De DJI Air 2S zit boordevol slimme features. Zo versnel je met één tik tijd en beweging en maak je betoverende hyperlapse-beelden. Met de panorama-functie maak je in een handomdraai superbrede opnames van je omgeving. En de intelligente functies MasterShots en FocusTrack veranderen elk avontuur moeiteloos in prachtige filmische beelden.

DJI Air 2SGloednieuwe functie: MasterShots

MasterShots is een geavanceerde intelligente functie: je selecteert met één tik je onderwerp en de Air 2S filmt deze vanuit allerlei hoeken. Daarna maakt hij er automatisch een korte video van.

FocusTrack

De Air 2S kan natuurlijk nog veel meer. Zo bevat FocusTrack allerlei creatieve manieren om je onderwerp te volgen of te omcirkelen en daar beelden van te schieten. Waarbij de drone uiteraard obstakels soepel vermijdt.

Soepel en veilig vliegen

De DJI Air 2S is sowieso een meester in het vermijden van botsingen. Hij neemt z’n omgeving in alle richtingen waar. En met geavanceerde en in de praktijk beproefde algoritmen vermijdt hij obstakels zelfs in complexe omgevingen en bij hoge snelheden. Zodat je ten allen tijde soepel en veilig kunt vliegen.

DJI Air 2SNóg veiliger met ADS-B

De DJI Air S2 heeft nog een extra veiligheidslaag ingebouwd: het AirSense-systeem. Dit systeem ontvangt vluchtlocatie-informatie van vliegtuigen en helikopters in de omgeving die ADS-B-signalen uitzenden. En dat systeem waarschuwt je via de DJI Fly-app. Zo heb jij alle tijd om deze vliegtuigen te vermijden.

DJI Air 2S Fly More Combo

De DJI Air 2S wordt aangeboden met de Fly More Combo. Die bevat een battery charging hub, een schoudertas, een ND-filterset, 3 Intelligent Flight Batteries en andere praktische accessoires. Met deze prachtige combo kun je langer vliegen en heb je meer creatieve mogelijkheden tijdens je vluchten.

DJI Air 2S op CameraNU.nl >>

DJI Air 2S op Coolblue.nl >>

DJI Air 2S op Kamera-express.nl >>

DJI Air 2SProfessionele reviewers over de DJI Air 2S

De DJI Air 2S: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Dpreview.com (Kara Murphy, full review): DJI heeft met de Air 2S een eersteklas drone voor consumenten gecreëerd, aldus Kara. Het is mooi en ook opmerkelijk dat je voor minder dan 1.000 dollar een drone kunt kopen met een camera met een 1 inch sensor die beelden met 20 megapixel en video tot 5.4K/30p kan vastleggen.
  De camera produceert weliswaar niet beelden met het levendige Hasselblad-kleurprofiel van de Mavic 2 Pro. Maar de kleuren zijn heel behoorlijk. Het beeldmateriaal is schoner en scherper dan dat van eerdere modellen.
  Met zijn vaste diafragma en gebruiksvriendelijke functies is de Air 2S gericht op enthousiaste drone-piloten, niet in de eerste plaats op professionals. Zij krijgen een solide optie om beelden te schieten met een drone. Indrukwekkende beelden die geschikt zijn om direct te delen. Met de Fly-app kun je zelfs gemakkelijk een soundtrack en ondertitels toevoegen.
  De release van de Air 2S is volgens Kara een sterke aanwijzing dat de volgende Mavic Pro, Phantom of Inspire flinke sprongen zullen maken in functies en mogelijkheden. Nieuwe modellen zullen gebruik kunnen maken van wat is ontwikkeld voor de Air 2S, waardoor zowel hobbyisten als professionals bekoord zullen worden.
  Kara heeft de Fly More-combo getest (met twee extra batterijen en een set ND-filters). Een set die in een kleine tas past. Daardoor is deze DJI ook geschikt voor professionele commerciële piloten die geïmproviseerde shoots willen maken. Zeker nu er een grote 1 inch sensor aan boord is.
  Deze DJI is de ideale oplossing om drone-video’s of – foto’s te schieten als je op reis of onderweg bent. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (James Abbott en Arend Eyckerman, full review): Je zou toch denken dat DJI toch elke hoek van de drone-markt wel heeft gecovered met al z’n drone-modellen. Maar dat blijkt niet zo te zijn, zo bewijst de DJI Air 2S. James en Arend zijn vol lof over deze drone.
  “Deze upgrade van de Mavic Air 2 van 2020 brengt enkele nieuwe features en functionaliteiten naar de populaire drone. Het belangrijkste daarvan is een 20MP 1 inch sensor in een drone die slechts 595 gram weegt. Het toestel zit qua prijs ook tussen de Mavic Air 2 en Mavic Pro 2.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Theverge.com (Vjeran Pavic, full review): De Mavic Air 2S is een fantastische drone, aldus Vjeran. Hoewel hij wel wat beperkingen in z’n features heeft als je hem vergelijkt met bijvoorbeeld de Mavic 2 Pro. Met die drone kun je bijvoorbeeld het diafragma van de cameralens aanpassen, en met de Air 2S niet. Maar voor de meeste mensen geldt dat ze deze features helemaal niet zullen missen.
  Zeker voor beginners die een drone zoeken die meer kan dan de DJI Mini 2 is dit een prachtige drone. Mooi zijn de grote 1 inch sensor en de ook echt bruikbare digitale zoom. Deze drone is niet alleen geweldig voor beginners, maar zeker ook voor gevorderden. Eindoordeel: het cijfer 8/10.
 • DJI Air 2SPcmag.com (Jim Fisher, full review): DJI komt met de Air 2S minder dan een jaar na de Mavic Air 2. Volgens Jim blijft ook de voorganger gewoon op de markt, dus ze zullen naast elkaar bestaan. Voor een paar honderd euro meer dan de Mavic Air 2 krijg je volgens Jim maar een paar verbeteringen in de drone zelf. De grootste plus in de drone is de extra set obstakelsensoren.
  Maar wat het grote verschil met de Mavic Air 2 maakt is natuurlijk de camera. De Air 2S maakt volgens Jim foto’s met meer details en een groter dynamisch bereik. Ook de video heeft een grotere bitdiepte en twee keer zoveel pixels als een 4K-drone kan vastleggen.
  Vooral wie met RAW-foto's, D-Log en HDR HLG-video kan werken, zal hiervan profiteren. Je krijgt veel beter bewerkbare bestanden dan met de Mavic Air 2.
  Ben je een kritische fotograaf of filmer of ben je een videobewerker, dan is het extra geld voor de Air 2S zeker de moeite waard volgens Jim. Zo niet, dan kun je net zo goed de Mavic Air 2 kopen. Die kreeg van Pcmag de Editor’s Choice Award: de beste drone in deze prijsklasse. Eindoordeel voor de Air 2S: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): De DJI Air 2S maakte indruk op Ryan. Hij presteert geweldig in alle mogelijke situaties waarin je hem zou kunnen gebruiken voor het maken van foto’s en video’s.
  De Air 2S is volgens Ryan een genot om mee te vliegen. Dronevliegen is door DJI zo simpel gemaakt, waardoor je echt kunt genieten van rondzweven en alle nieuwe perspectieven die daarbij horen.
  “Ogenschijnlijk complexe filmmanoeuvres kunnen worden geautomatiseerd met de DJI Fly-app of alleen worden gedaan zonder een steile leercurve. Je komt thuis met beelden die nog beter zijn dan je gehoopt had.”
  De beeldkwaliteit is uitstekend, dankzij de grote 1 inch sensor. Zelfs als je ze op een groot scherm bekijkt. Het 5,4K-beeldmateriaal doet in kwaliteit niet onder voor die van de 4K-beelden. Beide zien er geweldig uit, en je kunt er nog meer uithalen bij de bewerking met behulp van het 10-bits D-log-beeldprofiel.
 • DJI Air 2SIgn.com (Kevin Lee, full review): De DJI Air 2S is het goudlokje onder de drones. Hij heeft een perfect formaat, kan 30 minuten vliegen en heeft een spectaculaire camera voor zowel foto's als video. De prijs ligt alleen aan de hoge kant. Maar voor dat bedrag is er geen betere, completere drone op de markt.
 • Wired.com (Scott Gilbertson, full review): “Een betere beeldsensor en meer door artificiële intelligentie aangedreven video-features maken dit een van de beste drones die je kunt kopen”, aldus Scott.
 • Nofilmschool.com (Charles Haine, full review): De Air 2S is volgens Charles een zeer geschikte drone voor ‘content creators’: filmers die veel op YouTube publiceren, snelle bewerkingsprocessen nodig hebben en behoefte hebben aan lichte, compacte apparatuur. Ben je zo iemand, dan is de Air 2S waarschijnlijk de drone voor jou.
  De Air 2S heeft een grotere sensor dan de Mini 2 en Mavic Air 2. Dus heb je nog geen drone en is de Mavic 2 Pro / Zoom te duur voor je, dan is de Air 2S de beste keuze.
  Mooi zijn de FocusTrack-modi, waarbij de drone een autonoom vliegpad rond het onderwerp kan vliegen, actief een onderwerp kan volgen of het onderwerp in beeld kan vergrendelen terwijl je de drone bestuurt. Dit zijn volgens Charles allemaal geweldige opties om in je eentje te filmen of fotograferen zonder ingewikkelde trucs uit te halen. Daardoor kun je je crew dus klein houden. En de beelden van de Air 2S zijn volgens Charles zeer indrukwekkend.
 • Camerajabber.com (full review): Afgezien van de extra sensoren om obstakels te vermijden, heeft DJI het ontwerp van Air 2S zeer vergelijkbaar gehouden met de Mavic Air 2. Gelukkig is het ook net zo gemakkelijk om met deze nieuwe drone te vliegen.
  De upgrade van de sensor (van 1/2-inch naar 1-inch) verhoogt de kwaliteit van de video’s en foto’s. “Met het juiste licht zijn de resultaten verbluffend met uitstekende details en een goed dynamisch bereik.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • DJI Air 2SDigitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): DJI levert met z’n nieuwe Air 2S volgens Adam een geweldige prestatie. Hij biedt een indrukwekkende camera in een compacte drone en combineert deze met features vol artificiële intelligentie die niet alleen heel nuttig maar ook verrassend toegankelijk zijn.
  De dronewereld wordt met de Air 2S voor nog meer mensen toegankelijk. Foto-liefhebbers, outdoor-avonturiers, fietsers, surfers en reizigers zullen de grootte en functies van de drone volgens Adam verwelkomen. Vergeleken bij de Air 2s ziet de Mavic 2 Pro er nu erg moeilijk uit. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Mike Prospero, full review): “De DJI Air 2S heeft aanzienlijke verbeteringen in beeldkwaliteit ten opzichte van zijn voorganger”, aldus Mike. In tegenstelling tot de DJI Mini of DJI FPV is DJI met de Air 2S geen nieuwe weg ingeslagen als het gaat om het ontwerp of de mogelijkheden van drones. Hij bouwt voort op een drone die zich al bewezen heeft en maakt deze meer solide.
  De Air 2S is een stuk duurder dan voorganger Mavic Air 2 maar gelijk een stuk voordeliger dan de Mavic 2 Pro. De Air 2S heeft een betere sensor dan de Air 2 plus geavanceerdere vlieg- en cameramodi. Maar de Mavic 2 Pro troeft hem af met meer sensoren om botsingen te vermijden en stabiel te blijven bij hogere windsnelheden.
  Ben je op zoek naar een kwaliteitsdrone, dan kun je volgens Mike niet fout gaan met DJI. Met de introductie van de Air 2S draait het vooral om welke functies je wilt en hoeveel je bereid bent te betalen. Mike is zelf dol op de DJI Mini 2. Die kan 4K-video opnemen en is zo klein en licht dat je hem vrijwel overal mee naartoe kunt nemen. “Maar wil je video's van hogere kwaliteit en wat geavanceerdere tracking, dan is de DJI Air 2S moeilijk te verslaan.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.

DJI Air 2S op CameraNU.nl >>

DJI Air 2S op Coolblue.nl >>

DJI Air 2S op Kamera-express.nl >>

 

DJI Air 2SBelangrijkste kenmerken van de DJI Air 2S

 • Super beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor aan boord
 • Schitterende, vloeiende video’s: 5.6K met 30fps en 4K met 60fps
 • Gedetailleerde beelden: 48 megapixel foto’s
 • Snelle drone: maximale snelheid van 68km per uur
 • Groot bereik: maximaal 12km bij 1080p/30fps
 • Prachtige panorama’s in HDR
 • Handig: interne opslag van 8GB
 • Groot geheugen: geschikt voor Micro SD-kaarten tot 256GB
 • Lange batterijduur van afstandsbediening: maximaal 240 minuten

DJI Air 2S op CameraNU.nl >>

DJI Air 2S op Coolblue.nl >>

DJI Air 2S op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de DJI Air 2S

Bekijk een supercool filmpje over de DJI Air 2S (2:21 minuten). Duizelingwekkende beelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

DJI Air 2S op CameraNU.nl >>

DJI Air 2S op Coolblue.nl >>

DJI Air 2S op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de DJI Air 2S

Bekijk een mooie YouTube-review van de DJI Air 2S door The Verge (8:24 minuten). Kop boven de review: ‘De nieuwe sensor maakt een groot verschil’. De moeite waard om te bekijken als je geïnteresseerd bent in de Air 2S!

DJI Air 2S op CameraNU.nl >>

DJI Air 2S op Coolblue.nl >>

DJI Air 2S op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste drones met camera

Ben je op zoek naar de perfecte drone voor jou? Ik heb de beste drones met camera van dit moment voor je op een rij gezet! Drones voor professionals, voor serieuze amateurs én voor beginners. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste drones van dit moment >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy