Beste drones met camera van 2024

Zoek je de beste drone met camera van dit moment? Eentje die niet alleen geweldig vliegt, maar ook topkwaliteit foto’s en video’s schiet? Bekijk de beste drones met camera van 2023. Alleen voor echte hoogvliegers. “De beste reisdrone die je op dit moment kunt vinden.”

Laatste update: 8 januari 2024

DJI Mavic 3De beste drones met camera op een rij

Hieronder staan de beste drones met camera van 2024 voor je op een rij. Klik op een drone om er meer over te lezen (je scrollt dan door naar die drone op deze pagina).

  1. DJI Inspire 3 | Rating: 98/100 | Bekijk >>
  2. DJI Mavic 3 Pro | Rating: 94/100 | Bekijk >>
  3. DJI Mavic 3 Classic | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  4. DJI Air 3 | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  5. DJI Air 2S | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  6. DJI Avata | Rating: 87/100 | Bekijk >>
  7. DJI Mini 4 Pro | Rating: 86/100 | Bekijk >>
  8. DJI FPV | Rating: 85/100 | Bekijk >>
  9. DJI Mini 3 | Rating: 85/100 | Bekijk >>
  10. DJI Mini 2 SE | Rating: 80/100 | Bekijk >>

 

De wereld in vogelperspectief

Drones zijn supercool. Wat is er leuker dan hoog boven de toppen van de bomen vliegen en de meest fantastische beelden schieten? Dromen we er niet allemaal van om de wereld in vogelperspectief te zien?

Goede drone: minimaal 400 euro

Drones zijn ontzettend populair. En het mooie is: je hebt al voor rond de 400 euro een goede drone. Wil je het beste van het beste? Plunder dan je bankrekening en leg 5.000 euro of meer op tafel. Dan heb je wel een drone in huis waar ook professionele filmers mee werken.

Drones met ingebouwde camera

Met een drone kun je foto- of video-opnames schieten vanuit het weidse luchtruim. Op afstand bestuurbaar, razendsnel en vlot wendbaar zijn ze. Alle onderstaande drones hebben een ingebouwde camera.

Betrouwbare tests dungezaaid

De kunst is om díe drone te vinden die biedt wat jij zoekt. En dat is erg lastig. Het stikt op internet van de websites die drones aanbieden. Maar goede, serieuze, betrouwbare tests moet je met een loep zoeken.

Gebaseerd op serieuze reviews

Gek is dat wel. Voor camera’s heb je uitstekende reviewsites en fotovakbladen. Daar kun je de beste vergelijkingen vinden tussen alle beschikbare modellen met de plussen en de minnen. Voor drones is dat lastiger. Maar na veel speurwerk heb ik toch de nodige tests en vergelijkingen gevonden. Mijn Toplijst Drones is daarop gebaseerd. Welke bronnen ik gebruikt heb, lees je onderaan dit artikel.

Marktleider: DJI

Marktleider in de wereld van drones is zonder meer het Chinese DJI, met z’n befaamde Inspire-, Mavic- en Phantom-series. DJI is gevestigd in Shenzhen, ook wel bekend als het Chinese Silicon Valley. Eigenlijk is er geen serieuze concurrentie. Yuneec en Parrot timmeren wel aan de weg, maar halen niet het niveau van DJI. Actioncam-maker GoPro heeft het geprobeerd, maar is afgegaan en daarna afgehaakt. In mijn Toplijst Drones staat daarom alleen DJI’s.

 

DJI Inspire 31. DJI Inspire 3: topdrone voor professionals

De DJI Inspire 3 is een geavanceerde drone die speciaal is ontwikkeld voor professionele videoproducties. Met de fullframe Zenmuse X9-8K camera met gimbal schiet je hoge kwaliteit video’s in 8K/75p, geschikt voor commercieel gebruik. Een echte topklasse-drone voor filmmakers.

Sensor: fullframe | Resolutie: 45 megapixel | Video: 8K/75p ProRes RAW / 8K/25p CinemaDNG | Vliegtijd: maximaal 28 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 3800m | Maximale vliegsnelheid: 26m/s | Gewicht body: 3995gr | Release datum: mei 2023 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: 14.999 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

De Inspire 3 zet een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de voorganger, zowel in prestaties als in design. Het aerodynamische ontwerp zorgt voor verbeterde mobiliteit en besturing. En de ultra-wide nachtzicht FPV-camera biedt maximale vliegveiligheid, zelfs bij weinig licht. Je vliegt ook preciezer dan ooit: aan boord is centimeternauwkeurige RTK-positionering en -oriëntatie en omni-directionele obstakeldetectie. Daarmee vlieg je – extra belangrijk bij commerciële producties – stabiel en betrouwbaar.

Topcamera: Zenmuse X9-8K Air

Filmische beelden zijn binnen handbereik dankzij de Zenmuse X9-8K Air met verwisselbare DJI DL lensmount. De camera heeft een 45MP fullframe beeldsensor waarmee je video's schiet in een ongekende 8K RAW-resolutie. De camera is een ware meester van het licht: met een dynamisch bereik van 14+ stops en dual native ISO technologie leg je zelfs bij zeer weinig licht veel details vast. Mooi is het intrekbare landingsgestel waardoor de camera 360 graden kan draaien voor het maken van de perfecte luchtopnames zonder storende elementen in beeld.

DJI Inspire 3Plussen en minnen van de DJI Inspire 3

  • Hoogwaardige video: 8K/75fps ProRes RAW en 8K/25fps CinemaDNG
  • Lichtgewicht aerodynamisch ontwerp: verbeterde mobiliteit en besturing
  • Maximale vliegveiligheid bij weinig licht: ultra-wide nachtzicht FPV-camera
  • Stabiel en betrouwbaar: uiterst nauwkeurige RTK-positionering en -oriëntatie
  • Zeer hoog prijskaartje

DJI Inspire 3 op CameraNU.nl >>

DJI Inspire 3 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Mavic 3 Pro2. DJI Mavic 3 Pro: professional met drie camera’s

De DJI Mavic 3 Pro is de allereerste drone met drie camera’s aan boord. Hoofdcamera is de nieuw ontwikkelde Hasselblad 4/3 inch camera met 24mm-lens. Daarnaast heb je liefst twee telelenzen: 70mm en 166. Deze topdrone schiet video van ultieme kwaliteit, in 5.1K met 50p en in 4K zelfs met 120fps.

Sensor: 4/3 inch (microfourthirds) | Resolutie: 20 megapixel | Lenzen: 24mm (Hasselblad-camera) / 70mm / 166mm | Video: 5.1K met 50fps / 4K met 120fps | Vliegtijd: maximaal 43 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 6000m | Maximale vliegsnelheid: 21m/s | Gewicht body: 958gr | Release datum: 9 mei 2023 | Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs: vanaf 1.709 euro | Prijs Fly More Combo met DJI RC-RM330 Smart Controller: 2.749 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

De DJI Mavic 3 Pro voegt een nieuwe dimensie toe aan z’n kleine broer, de DJI Mavic 3 (hieronder in het lijstje): een extra camera. Met de Pro heb je namelijk geen twee maar drie camera’s, elk met een eigen brandpuntsafstand. Dat vergroot de beeldprestaties enorm én jouw mogelijkheden. Met z’n Triple Camera Systeem luidt deze drone een nieuw tijdperk in van ongekende mogelijkheden.

Hasselblad: topcamera

De hoofdcamera van de Mavic 3 Pro is van topkwaliteit: een Hasselblad-camera met een grote microfourthirds-sensor waarmee je zeer gedetailleerde beelden schiet. De twee telecamera's zorgen daarbij voor veel creatieve vrijheid waarmee jij je verhaal kunt vertellen, in vloeiende, filmische video’s. Of in adembenemende foto’s, want ook daar is de Pro een meester in.

DJI Mavic 3 ProPlussen en minnen van de DJI Mavic 3 Pro

  • Drie camera’s: unieke drone met triple-camera-systeem
  • Hasselblad-camera: microfourthirds-camera met 24mm-lens
  • Dubbele telelenzen: 70 en 166mm fullframe-equivalent
  • Super video: 5.1K video met 50fps en 4K met 120fps
  • Stevig prijskaartje

DJI Mavic 3 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Pro op Kamera-express.nl >>

Reviews DJI Mavic 3 Pro

Wil je meer weten over deze DJI Mavic 3 Pro? Alle serieuze reviews van deze topdrone heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

DJI Mavic 3 Classic3. DJI Mavic 3 Classic: betaalbare premium drone

De DJI Mavic 3 Classic is een premium drone. Met de Hasselblad-camera met grote sensor schiet je professionele, supervloeiende video’s van hoge kwaliteit: 4K met 120fps en 5.1K met 50fps. Toch blijft hij betaalbaar, als je hem vergelijkt met de Mavic 3 Pro (hierboven).

Sensor: 4/3 inch (microfourthirds) | Resolutie: 20 megapixel | Video: 4K met 120fps en 5.1K met 50fps | Objectief: 24mm f/2.8 | Beeldhoek: 84 graden | Vliegtijd: maximaal 46 minuten op één acculading | Maximaal vlieghoogte: 6000m | Maximale vliegsnelheid: 21m/s | Gewicht: 895 gram | Release datum: 2 november 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs drone met RM330 smart controller: 1.488 euro op Cameranu.nl en op Coolblue.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

De DJI Mavic 3 Classic is een drone van professionele kwaliteit uit de DJI Mavic 3-serie, die verder bestaat uit de Mavic 3 Pro en de Mavic 3 Cine drones. Stuk voor stuk zijn het premium-drones die jou in staat stellen legendarische beelden te creëren. Terwijl je dat doet, geniet je van een soepele vlucht. Hiermee tilt DJI het maken van beelden vanuit de lucht naar een hoger niveau.

Professionele Hasselblad-camera

Aan boord van de Mavic 3 Classic is – net als bij de andere twee modellen – een professionele Hasselblad-camera met een 4/3 inch CMOS sensor met 20 megapixel op de tellere (een microfourthirds-sensor). Met de vaste 24mm groothoeklens schiet je beelden met een hoge resolutie levert en een groot dynamisch bereik van liefst 12.8 stops.

DJI Mavic 3 ClassicPlussen en minnen van de DJI Mavic 3 Classic

  • Professionele beelden: uitgerust met 24mm Hasselblad-camera met grote sensor
  • High res video: 5.1K met 50fps
  • Supervloeiende video: 4K met 120fps
  • Filmische beelden: dankzij slimme functies als Hyperlapse, FocusTrack of Mastershots

DJI Mavic 3 Classic op Cameranu.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Coolblue.nl >>

DJI Mavic 3 Classic op Bol.com >>

DJI Mavic 3 Classic op Kamera-express.nl >>

Reviews DJI Mavic 3 Classic

Wil je meer weten over deze DJI Mavic 3 Classic? Alle serieuze reviews van deze topdrone heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

DJI Air 34. DJI Air 3: compacte drone met twee camera’s

Ben je op zoek naar een topdrone met geweldige camera’s en een lange vliegtijd? Kijk dan zeker naar de DJI Air 3. Aan boord is een dubbele camera met groothoek- én telelens, waarmee je fenomenale video’s en foto’s schiet. Je blijft lang in de lucht, tot wel 46 minuten. En maakt veilige vluchten, dankzij geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

Sensor: twee 1/1.3-inch sensoren | Resolutie foto’s: 48 megapixel | Objectieven: 24mm f/1.7 / 70mm f/2.8 | Video: 4K/100fps / 4K-HDR/60fps / 2.7K Vertical Shooting | Maximale vliegtijd: 46 minuten | Gewicht body: 720gr | Release datum: 25 juli 2023 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 1.099 euro | Prijs met Fly More-combo: 1.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Grootste verschil met voorganger DJI Air 2s zijn de twee camera’s. De groothoekcamera heeft een fraaie 24mm f/1.7 lens met een beeldhoek van 82 graden. De medium-tele-camera heeft een 70mm f/2.8 lens met een beeldhoek van 35 graden. Beide camera's hebben dezelfde sensorgrootte: 1/1.3-inch, en dat maakt hem veel bruikbaarder voor creatieve filmbeelden en fotografie.

Hoge kwaliteit: 4K/100fps

Met de 48MP-resolutie van beide camera’s maak je foto's van hoge kwaliteit. Daarnaast film je in 4K met liefst 100fps. En dat betekent dat je supervloeiende video’s schiet met levendige kleuren en verbeterd contrast. Ook kun je met deze videokwaliteit geweldige slow-motion beelden maken. En wat te denken van HDR-video met 4K/60fps?

DJI Air 3Plussen en minnen van de DJI Air 3

  • Veelzijdig: twee 1/1.3-inch 48 megapixel CMOS-sensoren
  • Groothoek- en tele-camera: 24mm f/1.7 en 70mm f/2.8
  • Hoge beeldkwaliteit: 4K-video met 100fps
  • HDR-video: tot 4K met 60fps
  • Prijs flink hoger dan de voorganger

DJI Air 3 op CameraNU.nl >>

DJI Air 3 op Cameraland.nl >>

DJI Air 3 op Coolblue.nl >>

DJI Air 3 op Kamera-express.nl >>

 

DJI Air 2S5. DJI Air 2S: compact & licht

Fantastische compacte en lichte drone. Deze verbeterde versie van de Mavic Air 2 heeft een grotere 1 inch sensor en schiet topvideo’s in 4K-kwaliteit met 60fps. Ruime vliegtijd van 31 minuten, 20 megapixel foto’s en 8x digitale zoom.

Sensor: 1 inch | Resolutie foto’s: 20 megapixel | Objectief: 88 graden beeldhoek / 22mm / f/2.8 | Video: 5.6K op 30fps / 4K op 60fps | Maximale vliegtijd: 31 minuten | Gewicht body: 595gr | Release datum: april 2021 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs met Fly More-combo: 1.039 euro op Cameranu.nl en op Bol.com en op Amazon.nl

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Amazon.nl >>

De DJI Air 2S heeft veel in huis maar is toch lekker compact en weegt minder dan 600 gram. De 1 inch CMOS-sensor staat garant voor een fantastische beeldkwaliteit. Hij heeft allerlei krachtige intelligente functies aan boord. En belangrijk: schiet indrukwekkende 5.4K-video’s met 30fps en 4K-video’s met 60fps.

Kraakheldere beelden

De grotere sensor dan z’n voorganger is goed nieuws. Die had een al respectabele 1/2 inch sensor aan boord, maar de Air 2S verdubbelt dat sensoroppervlak. En dat betekent: grotere pixels en dus betere foto’s en video’s. De beelden zijn kraakhelder en hebben een natuurlijke kleurweergave. Ook bij schemer staat de DJI Air 2S z’n mannetje, dankzij die grote sensor.

DJI Air 2S Plussen en minnen van de DJI Air 2S

  • Super beeldkwaliteit: grote 1 inch sensor aan boord
  • Schitterende, vloeiende video’s: 5.6K met 30fps en 4K met 60fps
  • Snelle drone: maximale snelheid van 68km per uur
  • Stuk duurder dan Mavic Air 2

DJI Air 2S op Cameranu.nl >>

DJI Air 2S op Bol.com >>

DJI Air 2S op Amazon.nl >>

Reviews DJI Air 2S

Wil je meer weten over deze DJI Air 2S? Alle serieuze reviews van deze topdrone heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

DJI Avata6. DJI Avata: gebruiksvriendelijke FPV-drone

Met de DJI Avata maak je spectaculaire vluchten terwijl het lijkt alsof je zelf aan boord zit. Je schiet fenomenale beelden in soepele 4K-kwaliteit met 60fps en een beeldhoek van 155 graden.

Sensor: 1/1.7 inch | Lens: 155° super-breed gezichtsveld | Diafragma: f/2.8 | Resolutie foto’s: 9 megapixel | Video: 4K met 60fps | Vliegtijd op één acculading: 18 minuten | Maximale vliegsnelheid: 75 km/u | Bereik controller: 2000m | Wifi: ja | GPS: ja | Gewicht: 410gr | Release datum: augustus 2022 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs DJI Avata drone Pro View Combo (FPV Goggles 2 / 2023 versie) + RC Motion 2: 999 euro op Cameranu.nl en op Coolblue.nl en op Amazon.nl

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Amazon.nl >>

De DJI Avata is een ‘ready to fly’ CineWhoop-drone. Je vliegt met een een videobril (goggles), waarmee het lijkt alsof je zelf in je drone zit. Vandaar de term First Person View (FPV). Daardoor kun je spectaculaire beelden zien en beleven. En daar video’s van schieten.

Dwars door de Tesla-fabriek

En dat opent allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld vliegen in een omgeving waar je met een ‘normale’ drone bang zou zijn voor botsingen. Een beroemd voorbeeld is de fenomenale vlucht van een CineWhoop-drone door de Tesla-fabrieken in Berlijn, bekeken door ruim drie miljoen mensen (bekijk op YouTube). De drone vliegt razendsnel tussen werknemers door, dwars door Tesla’s, binnen in de geavanceerde machines. Je mond valt ervan open.

DJI Avata Plussen en minnen van de DJI Avata

  • Gebruiksvriendelijke FPV-drone met CineWhoop-ontwerp
  • Vliegen als een vogel: neem FPV-beelden op
  • Ook voor beginners: ready-to-fly met 3 vliegmodi
  • Supervloeiende video: film in 4K met 60fps
  • Vliegduur: 18 minuten op één acculading
  • Stevig prijskaartje

DJI Avata op Cameranu.nl >>

DJI Avata op Coolblue.nl >>

DJI Avata op Amazon.nl >>

Reviews DJI Avata

Wil je meer weten over deze DJI Avata? Alle serieuze reviews van deze FPV-drone heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

DJI Mini 4 Pro7. DJI Mini 4 Pro: supercompact en nóg veiliger

De DJI Mini 4 Pro is een kleine maar belangrijke update van de populaire DJI Mini 3 Pro. Je vliegt nog steeds superlang met deze drone. tot 47 minuten. Maar je schiet nu 4K tot 100fps, voor schitterende slomo’s. Ook is de Mini 4 Pro een meester in het ontwijken van obstakels, waardoor je ongelooflijk veilig vliegt.

Sensor: 1/1.3 inch | Objectief: 24mm f/1.7 | Field of view: 83 graden | Fotomodus: ja > 48 megapixel | Video: 4K > 100fps / Full HD > 120fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr (met standaard accu) | Bereik controller (Europa CE): 100m | Vliegtijd op één accu: 34 minuten (standaard accu) / 47 minuten (grote accu) | Maximale vliegsnelheid: 60 km/u | Maximaal bereik: 6 km | Release datum: 25 september 2023 | Frankwandelt-rating 86/100 | (inclusief Smart Remote Controller): 999 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

De lichtgewicht DJI Mini 4 Pro is een drone die indruk maakt met geavanceerde functies in een zeer compact formaat. Met deze drone kunnen beginnende drone-liefhebbers en professionals genieten van hoogwaardige foto's en video's, zelfs bij uitdagend licht.

Extreem licht en compact

De DJI Mini Pro 3 is zeer compact en vederlicht, waardoor je hem met gemak overal mee naartoe neemt. En vaak meenemen is: vaak gebruiken. En dat valt niet tegen, want ondanks z’n kleine postuur zijn de prestaties volwassen. Zo vlieg je er liefst 34 minuten mee achter elkaar op één acculading. Ook kun je met de Mini Pro 4 tot 6 kilometer ver vliegen met een topsnelheid van 60 kilometer per uur.

DJI Mini 4 ProPlussen en minnen van de DJI Mini 4 Pro

  • Compacte én krachtige drone
  • Voor beginners én gevorderde drone-piloten
  • Ideaal: geen vliegopleiding nodig
  • Schitterende video’s: 4K/100fps, 2.7K/60fps, HD/60fps, Slow Motion (1920x1080)/120fps
  • Fors prijskaartje

DJI Mini 4 Pro op CameraNU.nl >>

DJI Mini 4 Pro op Coolblue.nl >>

DJI Mini 4 Pro op Kamera-express.nl >>

Voorganger DJI Mini 3 Pro

Ook voorganger DJI Mini 3 Pro is erg goed, en veel voordeliger te verkrijgen. Alle serieuze reviews van deze topdrone heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

DJI FPV 8. DJI FPV: alsof je zelf vliegt

Drone-specialist DJI brengt z’n eerste FPV-drone uit. Deze drone met ‘first person view’ biedt je de mogelijkheid live mee te kijken met wat je drone ‘ziet’ vanuit de lucht. Als een vogel vlieg je met maximaal 140 km/u over de duizelingwekkende aardbol.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 12 megapixel | Objectief: 14.6mm f/2.8 | Video: 4K (50/60p), Full HD (50/60/100/120p) | Vliegtijd op één acculading: 20 minuten | Maximale vlieghoogte: 6000m | Maximale vliegsnelheid: 39m/s | Bereik controller: 6000m | Wifi: ja | GPS: ja | Gewicht: 795gr | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs DJI FPV Combo: 799 euro op Cameranu.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Amazon.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Amazon.nl >>

Dit is de eerste drone met ‘first person view’ voor consumenten. Hiervan kon je tot nu toe alleen maar dromen. Of voor veel geld een helikopter huren. Nu krijg je precies diezelfde ervaring veel eenvoudiger met de DJI FPV-drone. Als een razendsnelle vogel vlieg je over de wereld. En zie je wat die vogel ziet. Beelden die je ook kunt opnemen in 4K-resolutie. En dus kunt delen met je vrienden. Die gegarandeerd met je willen meevliegen.

FPV: drone-racen

FPV-drones werden tot nog toe vooral gebruikt voor professioneel drone-racen. Wedstrijden dus tussen doorgewinterde drone-piloten. Nu komt wat deze sport zo leuk maakt – realtime zien wat je drone ziet – binnen handbereik van een veel groter publiek dankzij de DJI FPV.

DJI FPV Plussen en minnen van de DJI FPV

  • Uniek: ‘s Werelds eerste First Person View drone voor consumenten
  • In vogelvlucht: zie precies wat de camera van jouw drone ziet
  • Weids uitzicht: 150 graden ultrabrede beeldhoek
  • Prijzige drone als je beginner bent

DJI FPV drone op Cameranu.nl >>

DJI FPV drone op Bol.com >>

DJI FPV drone op Coolblue.nl >>

DJI FPV drone op Amazon.nl >>

Reviews DJI FPV

Wil je meer weten over deze DJI FPV? Alle serieuze reviews van deze topdrone heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

DJI Mini 39. DJI Mavic Mini 3: vliegende smartphone

De DJI Mini 3 is een uiterst compacte, lichtgewicht en opvouwbare drone die je altijd met je mee kunt nemen. Hij weegt slechts 249 gram, waardoor het de ideale instap-drone is. Maar het is wel een instapper van formaat: je vliegt liefst 38 minuten op één acculading en schiet spectaculaire en vloeiende 4K-video.

Sensor: 1/1.3 inch | Objectief: 24mm f/1.7 | Field of view: 82.1 graden | Fotomodus: ja > 12 megapixel | Video: 4K > 30fps / 2.7K > 60fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr | Bereik controller (Europa CE): 10km (bij lage interferentie) | Vliegtijd op één accu: 38 minuten | Maximale vliegsnelheid: 60 km/u | Release datum: 9 december 2022 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs DJI Mini 3 drone Fly More Combo (met RC-N1 controller): 658 euro op Cameranu.nl en op Bol.com en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

De DJI Mini 3 drone is met 249 gram extreem licht en compact: bijna net zo klein en licht als je smartphone. Daardoor neem je hem makkelijk overal mee naartoe. En hoe klein hij ook is, hij heeft volwassen prestaties. Zo vlieg je er liefst 38 minuten mee achter elkaar op één acculading, vlieg je tot 6 kilometer ver en bereik je een topsnelheid van 60 kilometer per uur.

Minder zware EU-regels

Indrukwekkende zijn de 4K-video's die je ermee schiet vanuit de lucht. Door zijn lage gewicht valt deze drone in de lichtste klasse. Daardoor gelden er in de toekomst minder zware regels voor. De EU past deze regels aan, zodat in heel Europa dezelfde regels gelden.

DJI Mini 3 Plussen en minnen van de DJI Mavic Mini 3

  • Compact en lekker licht: 249 gram
  • Maximale vliegtijd: 38 minuten
  • Supergave video’s: maximale resolutie van 4K/30fps & HDR-video
  • Perfecte beeldkwaliteit: 1/1.3 inch CMOS-sensor
  • True Vertical Shooting: schiet fraaie verticale opnames
  • Intuïtieve DJI Fly app
  • Vanwege het lage gewicht vatbaarder voor harde wind

DJI Mini 3 op Cameranu.nl >>

DJI Mini 3 op Bol.com >>

DJI Mini 3 op Coolblue.nl >>

DJI Mini 3 op Kamera-express.nl >>

Reviews DJI Mavic Mini 3

Wil je meer weten over deze DJI Mavic Mini 3? Alle serieuze reviews van deze topdrone heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

DJI Mini 2 SE10. DJI Mini 2 SE: beste drone voor beginners

Zoek je een voordelige, compacte en vederlichte drone die je ook nog kunt opvouwen. Dan is de DJI Mini 2 SE iets voor jou. Deze drone weegt slechts 249 gram, heeft veel handige functies en is toch eenvoudig te besturen. En gebruik je de DJI Academy via de DJI Fly app, dan schiet je razendsnel de mooiste foto's en video's vanuit de lucht.

Sensor: 1/2.3 inch | Objectief: 35mm f/2.8 | Beeldhoek: 83 graden | Fotomodus: ja > 12 megapixel | Video: 2.7K > 30fps / Full HD > 60fps| GPS: ja | Gewicht: 249gr | Bereik controller (Europa CE): 10.000m | Vliegtijd op één accu: 31 minuten | Maximale vliegsnelheid: 13 m/s | Maximale vlieghoogte: 3.000 m | Release datum: 22 maart 2023 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 349 euro | Prijs inclusief DJI Mini 2 SE + Fly More Combo: 452 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De DJI Mini 2 SE is misschien wel de beste drone voor beginners. Hij is eenvoudig te bedienen, maar toch zit deze zeer compacte en lichte drone bomvol geavanceerde functies. Met de Mini 2 SE vlieg je bovendien liefst 31 minuten achter elkaar op één acculading, vlieg je tot 6 kilometer ver en bereik je een topsnelheid van 60 kilometer per uur.

Unieke luchtbeelden

Aan boord is een heldere 2.7K-camera en veel intuïtieve creatieve functies. Voor instappende drone-piloten biedt de DJI Mini 2 SE een fantastische mogelijkheid om unieke beelden vanuit de lucht te schieten. En heel handig: met de hulp van de DJI Academy in de DJI Fly app leer je alle kneepjes van het vak spelenderwijs.

DJI Mini 2 SE Plussen en minnen van de DJI Mini 2 SE

  • Compact en lekker licht: weegt slechts 249 gram
  • Maximale vliegtijd: 31 minuten dankzij Intelligent Flight Battery
  • Maximale snelheid: bijna 60 kilometer per uur
  • Stabiele beelden: 2.7K gimbal aan boord
  • Supergave video’s: maximale videoresolutie van 2.7K/30fps
  • Vanwege het lage gewicht vatbaarder voor harde wind

DJI Mini 2 SE op CameraNU.nl >>

DJI Mini 2 SE op Coolblue.nl >>

DJI Mini 2 SE op Bol.com >>

DJI Mini 2 SE op Kamera-express.nl >>

Reviews DJI Mini 2 SE

Wil je meer weten over deze DJI Mini 2 SE? Alle serieuze reviews van deze topdrone heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Zo is deze Toplijst Drones met Camera tot stand gekomen

Het complete internet heb ik afgestruind voor deze Toplijst Drones met Camera. Koortsachtig op zoek naar reviews en tests op de beste reviewsites voor deze Toplijst Drones met Camera. En ik heb alle tests en beoordelingen van A tot Z gelezen en geanalyseerd. Doe ik altijd als ik op zoek ben naar een drone, camera of objectief. Alleen het beste is goed genoeg, toch?

De reviewsites

De reviews en tests op de volgende sites heb ik voor deze Toplijst Drones met Camera met elkaar vergeleken:

  • Dpreview.com
  • Techradar.com
  • Pcmag.com
  • Hardware.info
  • Ephotozine.com
  • Cameranu.nl (gebruikersreviews)
  • Bhphotovideo.com (gebruikersreviews)
  • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)
  • Coolblue.com (gebruikersreviews)

 

Drone kopen? Let hierop!

  • Vliegtijd. Bloedirritant als een drone na 7 minuten alweer terug moet naar de stal. Een beetje drone haalt minimaal 20 minuten, sommige zelfs 30 minuten. Veel meer zit er voorlopig niet in.
  • Reserveaccu. Overweeg zeker om 1 of 2 reserveaccu’s aan te schaffen. Kun je direct weer de lucht in, terwijl je de lege accu volstouwt met nieuwe energie.
  • Camerakwaliteit. Die is voor elke drone weer anders. Is 4K-video belangrijk voor je? En hoe belangrijk is de fotokwaliteit? Let op de grootte van de sensor en het aantal megapixels.
  • Bereik van de drone. Hoe ver kun je ermee vliegen? Dat verschilt van 50 meter tot 7 kilometer.
  • Vlieghoogte van de drone. Best belangrijk als je lekker veel van bijvoorbeeld een stad in beeld wilt krijgen.

 

Bekijk de nieuwe Europese regels voor drones op Cameranu.nlNieuwe Europese regels voor drones

Vanaf 31 december 2020 gelden er nieuwe regels voor het vliegen met een drone. Je moet je bijvoorbeeld als operator registreren bij de RDW en afhankelijk van je drone moet je ook een opleiding volgen. Cameranu.nl heeft alles heel overzichtelijk op een rijtje gezet zodat je snel kunt zien wat dit voor jou betekent.

Bekijk de nieuwe EU-regels voor drones >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (61 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy