Sony ZV-1: dé compactcamera voor vloggers

Sony komt met een geweldige compactcamera speciaal bedoeld voor vloggers: de Sony ZV-1. Het is de vlogversie van een van de beste compactcamera’s van dit moment: de Sony RX100 Mark VII. Ook de ZV-1 heeft een grote 1 inch sensor. Het zoombereik is veelzijdig: 24-70mm. Alle belangrijke reviews!

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 24-70mm f/1.8-2.8 | Beelden per seconde: 24 | Video: 4K 30fps | Scherm: kantel/draaibaar touchscreen | Gewicht body: 294gr | Release datum: 26 mei 2020 | Verwachte Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs: 799 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Sony ZV-1 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-1 op Kamera-express.nl >>

Sony ZV-1Highlights van de Sony ZV-1

 • Speciaal voor vloggers: alles in huis voor video
 • Kwaliteitsvideo: 4K-video en super slowmotions
 • Kind kan de was doen: zeer gebruiksvriendelijke camera
 • Snel scherp: autofocus van professioneel niveau
 • Stabiele beelden: uitstekende beeldstabilisatie aan boord
 • Beeldkwaliteit: natuurlijke en schitterende kleurweergave

Sony ZV-1 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-1 op Kamera-express.nl >>

Beter voor vloggers dan RX100 VII

De Sony RX100 Mark VII is een prima camera om mee te vloggen. Maar er zijn toch wat nadelen voor vloggers. De Sony ZV-1 moet dat oplossen en moet dé ideale vlogcamera worden. Je schiet scherpe, stabiele en kleurrijke beelden mét uitstekend geluid.

Zeer gebruiksvriendelijke vlogcamera

Gebruiksvriendelijkheid stond voorop bij het ontwikkelen van de ZV-1. En dat is hij dan ook: superhandig in het gebruik. Het lichte, compacte toestel heeft een kantelbaar touchscreen, een grote filmknop en een record-lampje aan de voorkant. Je bedient de belangrijkste functies met één knop. En je kunt je beelden snel bekijken, bewerken en delen op je smartphone.

Sony ZV-1Betere grip, grote videoknop, ND-filter

De ZV-1 heeft een betere handgreep dan de RX100-camera's en een grote videoknop. Voor vloggers zijn dat natuurlijk belangrijke features. Verder is er in de camera een ND-filter ingebouwd. Daarmee kun je beter filmen bij fel licht, en ook creatieve effecten bereiken.

One Touch Bokeh-knop

Ook anders dan de Sony RX100 VII is de bokeh-feature die in huis is. Daarvoor is een speciale ‘One Touch Bokeh-knop’ aanwezig. Hiermee kun je de achtergrond vervagen, waardoor je onderwerp er meer uitspringt.

Grote 1 inch sensor

Op veel punten komt de Sony ZV-1 overeen met de Sony RX100 VII, die juli 2019 op de markt kwam. De RX100 VII heeft een grote 1 inch sensor met 20 megapixel, en de ZV-1 heeft dat ook. Aan boord is gelukkig ook dat waar Sony geliefd om is: de oog-autofocus.

Sony ZV-1Topvideo’s en super slow motions

De ZV-1 schiet 4K-video's met maximaal 30 frames per seconde. In Full HD schiet je slow motions tot 120 beelden per seconde. En met de High Frame Rate (HFR)-stand kun je zelfs super slow motions schieten met maximaal 960 beelden per seconde.

Oog-autofocus, óók voor je kat

Sony is geroemd om z’n vooruitstrevende autofocus. En daar profiteert de ZV-1 volop van. Hij heeft professionele autofocusmogelijkheden met 315 autofocuspunten. Met realtime tracking en eye autofocus is je onderwerp altijd scherp in beeld, óók als jij zelf het onderwerp bent. En de oog-autofocus werkt ook voor dieren.

Optische beeldstabilisatie

Uiteraard is optische beeldstabilisatie aan boord, waarmee je supervloeiende beelden schiet. Met een optionele bluetooth vloggrip worden je vlogs nog stabieler en wordt het filmen nog comfortabeler. Daarvoor kun je de Sony GP-VPT2BT Wireless Shooting Grip aanschaffen.

Bekijk deze vloggrip op CameraNU.nl >>

Video’s vol details

De grote 1 inch sensor en de uitstekende lichtsterke 24-70mm met een diafragma van f/1.8-2.8 zorgen voor video’s vol details. De kleuren worden geoptimaliseerd in helderheid en kleur, waarbij speciaal aandacht is voor zachte huidtinten.

Sony ZV-1Supergeluid: clear voice recording

Voor professionele vlogs is geluid natuurlijk ook heel belangrijk. Daarvoor heeft de ZV-1 clear voice recording aan boord. Die filtert omgevingsgeluiden uit, zodat stemmen goed zijn te horen. De meegeleverde windkap gebruik je als je buiten opnames maakt. De vlog camera heeft daarnaast natuurlijk een aansluiting voor een externe microfoon.

Uitklapbaar & draaibaar touchscreen

De ZV-1 krijgt een touchscreen dat uitklapbaar is naar de zijkant, en vervolgens volledig draaibaar, zodat je hem ook op jezelf kunt richten. Op de hot shoe kun je een microfoon of andere accessoires bevestigen.

Sony ZV-1 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-1 op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlFantastische Sony-acties bij CameraNU.nl

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op camera's en lenzen tijdens de Sony zomer cashback. Koop je een camera én lens? Dan krijg je cashback op beide producten! Kijk en profiteer!

Profiteer van hoge kortingen >>

 

Professionele reviewers over de Sony ZV-1

De Sony ZV-1: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, de camera is net op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review): De autofocus is volgens Zoom.nl bij video misschien nog wel belangrijker dan bij fotografie. En dus heeft Sony jiust daar enorm zijn best op gedaan. “Binnenin vind je het bekende AF-systeem uit de RX100 VII, inclusief realtime-tracking en oogherkenning. Bij de ZV-1 is dit systeem nog verder geperfectioneerd.”
  In z’n tests merkt de reviewer dat de ZV-1 razendsnel scherp stelt. En hij houdt je onderwerp ook schitterend in het vizier. “Bij een overgang naar een ander onderwerp wordt mooi geleidelijk scherpgesteld op het volgende onderwerp. Ook onderwerpen die ineens in beeld verschijnen, zijn geen probleem.”
  Mooi is ook dat de beeldstabilisatie is aangepakt. Die luistert naar de naam 'Advanced SteadyShot'. “Deze werkt erg goed, ook als je bijvoorbeeld filmt terwijl je loopt. Fotografisch heeft deze ZV-1 dezelfde kwaliteiten als de eerder geteste RX100 VII. Al met al een interessante camera voor de vlogger en content-maker.” Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.3.
 • Techradar.com (Mark Wilson, full review): De Sony ZV-1 is volgens de reviewer “de beste compacte vlogcamera die je kunt kopen”. Hij biedt een combinatie van een heldere lens, uitstekende autofocus en een voor vloggen geweldig ontwerp, zoals het zijwaarts kantelbare scherm. Samen maken ze de ZV-1 tot een “krachtige pocketvideo-optie met weinig concurrenten”.
  Wie puur supervloeiende beelden zoekt, vindt de beeldstabilisatie misschien een beetje teleurstellend. En die heeft ook een paar van Sony bekende eigenaardigheden. “Maar de ZV-1 blijft de beste video-allrounder in zijn gewichtsklasse.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Bright.nl (full review): Sony heeft al zeven generaties RX100-camera’s gemaakt, maar nu eindelijk is er eentje die echt bedoeld is voor vloggers. En volgens de reviewer heeft Sony in de ZV-1 de juiste concessies gedaan ten opzichte van de populaire RX100 VII.
  Ook ten opzichte van smartphone-camera’s die steeds beter worden is deze ZV-1 een stuk veelzijdiger. Dit komt door nieuwe functies zoals de bokeh-knop, het lagere gewicht, de flitsschoen, verbeterde microfoons en het ingebouwde ND-filter.
  Kijk je naar het prijskaartje (800 euro) dan is dit echt verrassend. De ZV-1 wijkt namelijk maar weinig af van de veel duurdere RX100-serie. “Dat maakt deze camera heel interessant voor een grote groep vloggers.”
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De Sony ZV-1 is niet zomaar weer een nieuwe Sony RX100-variant. Het is echt veel meer, aldus Rod. Zo zijn de sensor en lens bekend, maar de behuizing, de bedieningselementen, de audio en het achterscherm zijn allemaal nieuw en anders. En belangrijk in dit geval: ze zijn volgens Rod “briljant geoptimaliseerd voor vloggen”.
  Een paar kleine problemen kent de ZV-1 ook. Zo is de enorme verandering in de minimale focusafstand als je inzoomt vervelend. Ook werkt de SteadyShot Active-stabilisatie minder goed dan gehoopt.
  Maar de autofocus is uitzonderlijk goed, aldus Rod. En de ZV-1 is een genot om te gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat er nu eindelijk een vlogcamera is, die echt speciaal is ontworpen voor vloggen. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Fototijdschrift Shoot.be (eerste indruk): Met de ZV-1 heeft Sony volgens Shoot vooral een praktische vlogcamera gemaakt. “De behuizing is aangepast op die punten die voor vloggers belangrijk zijn. Daarmee kunnen ze razendsnel en zonder moeite verschillende soorten content maken. Voor deze doelgroep is de ZV-1 een schot in de roos. Niet in de laatste plaats vanwege zijn schappelijke prijskaartje van 800 euro.”
  Erg geschikt voor fotografen die op zoek zijn naar een kwaliteitscamera is hij echter niet. “Voor hen heeft de camera te weinig en vooral te kleine bedieningselementen.” Voor fotografen is het meer een tweede camera die je makkelijk meeneemt én die geavanceerde mogelijkheden biedt voor video.
  De combinatie van hoge beeldkwaliteit, een trefzekere autofocus plus een veelzijdige kwaliteitslens maakt volgens de reviewer van de ZV-1 een echte allrounder. “Van straatfoto’s tot landschappen, van actiebeelden tot portretten, de ZV-1 staat garant voor krachtige beelden.”

Sony ZV-1 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-1 op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-1Belangrijkste kenmerken van de Sony ZV-1

 • Speciaal voor vloggers: alles in huis voor video
 • Kwaliteitsvideo: 4K-video en super slowmotions
 • Kind kan de was doen: zeer gebruiksvriendelijke camera
 • Snel scherp: autofocus van professioneel niveau
 • Stabiele beelden: uitstekende beeldstabilisatie aan boord
 • Beeldkwaliteit: natuurlijke en schitterende kleurweergave
 • Geluidskwaliteit: heldere geluidsweergave
 • Creatieve mogelijkheden: volledig kantel- en draaibaar touchscreen
 • Scherpe ogen: realtime tracking en oog-autofocus
 • Lichtsterke lens: maximaal diafragma van f/1.8
 • Lange accuduur: goed voor 45 minuten filmen of 260 foto's
 • Handig: grote video-opnameknop
 • Bij fel licht: geïntegreerd ND-filter
 • Alle details in beeld: grote 1 inch sensor met 20 megapixel
 • Veelzijdig objectief: 24-70mm
 • Onscherpe achtergrond: ‘One touch Bokeh feature’
 • Auto object-detectie

Sony ZV-1 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-1 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony ZV-1

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony ZV-1. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony ZV-1 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-1 op Kamera-express.nl >>

 

Beste compactcamera’s van dit momentTop 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote