Sony ZV-1 II: dé camera voor content creators

Sony ZV-1 II: dé camera voor content creators

Speciaal voor vloggers en content creators komt Sony met de verbeterde versie van de populaire Sony ZV-1. De Sony ZV-1 II heeft vloggers en filmers die hun verhaal willen delen nóg meer te bieden. De unieke 18-50mm f/1.8-4.0 zoomlens, de uitstekende 4K-video, de grote 1 inch sensor plus innovatieve vlogfuncties maken het wel heel makkelijk om content met een filmische look te schieten. “Vloggers zullen hem massaal kopen – en zullen er dol op zijn.” Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 18-50mm f/1.8-4.0 | Beelden per seconde: 24 | Video: 4K 30fps | Scherm: kantel/draaibaar touchscreen | Gewicht body: 294gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Sony ZV-1 II

 • Speciaal ontworpen voor content creators
 • Hoge beeldkwaliteit: 1 inch Exmor RS sensor
 • Zoomlens met veel groothoek: 18-50mm f/1.8-4.0
 • Hoogwaardig filmen: 4K video's en slow & quickmotion
 • State of the art AF: Realtime Tracking, Realtime Eye-AF (mens/dier)
 • Filmische look: creëer cinematische content

Sony ZV-1 II op Cameranu.nl >>

Sony ZV-1 II op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1 II op Coolblue.nl >>

Sony ZV-1 II op Kamera-express.nl >>

Sony ZV-1 IIVoor iedereen die een verhaal wil vertellen

Na drie jaar komt Sony met de opvolger voor een van z’n populairste vlogcamera’s. De Sony ZV-1 is niet voor niets zo populair: hij biedt veel vlogfuncties en uitstekende 4K-video voor een mooie prijs. Met de nieuwe Sony ZV-1 II richt Sony zich nóg meer op vloggers en content creators. Misschien is dit wel de ideale camera voor iedereen die een verhaal met beelden wil vertellen.

Ultra brede lens

Aan boord is een wezenlijk andere lens dan bij de voorganger. Had die nog de veelzijdige 24-70mm f/1.8-2.8 in huis, voor de Sony ZV-1 II pakt Sony uit met een veel bredere lens: de ultra brede en snelle 18-50mm zoomlens. Groot voordeel voor content creators: je krijgt veel meer in beeld.

Sony ZV-1 II op Cameranu.nl >>

Sony ZV-1 II op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1 II op Coolblue.nl >>

Sony ZV-1 II op Kamera-express.nl >>

Sony ZV-1 IIBreed gezichtsveld, meer details

Dat geldt op tal van gebieden. Of je nu landschappen, stadsgezichten of jezelf wilt vastleggen, deze camera biedt een breed gezichtsveld en stelt je in staat om meer details op te nemen. De lichtsterke zoomlens is gemaakt om mee te filmen. Hij zorgt voor vloeiende overgangen tussen verschillende brandpuntsafstanden. Dat maakt jou heel flexibel bent bij het kaderen van je shots.

Uitstekende videokwaliteit

Net als de voorganger heeft ook de Sony ZV-1 II een grote 1 inch sensor in huis. Die zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit en biedt de mogelijkheid om video te schieten in 4K-kwaliteit met 24, 25 of 30p. Dat zorgt voor video’s en vlogs met hoge kwaliteit. Met slow motion-functionaliteit en een verticale opnamemodus kun je creatieve effecten toevoegen en je content aanpassen aan verschillende platforms.

Sony ZV-1 IIBokeh-switch: prachtig vage achtergrond

Aan boord zijn ook speciale functies voor vloggers en content creators. Zo vervaag je met de bokeh-switch met één druk op de knop de achtergrond in je beelden, waardoor je onderwerp in het middelpunt van de aandacht komt te staan. Of je nu een product wilt presenteren of een persoonlijke vlog maakt, de Productshowcase functie zorgt ervoor dat je items direct scherp in beeld zijn. Hierdoor kun je jouw publiek nauwkeurig laten zien wat je wilt laten zien.

Iedereen scherp

De Sony ZV-1 II heeft ook een Multi-face herkenningsfunctie. Die zorgt ervoor dat iedereen scherp is, zelfs als je met meerdere mensen in beeld bent. Heel handig is het draaibare touchscreen, waarmee je volledige controle hebt over je vlogs. Je past in een handomdraai instellingen aan en bekijkt het beeld in real-time. Het tallylight op de camera geeft aan wanneer je aan het opnemen bent, zodat je nooit een moment mist.

Sony ZV-1 IIEchte bioscooplook

Heel mooi zijn ook de Cinematic Vlog instellingen van de ZV-1 II. Daarmee geef je je content een echte bioscooplook. Deze aanpasbare instellingen stellen je in staat om specifieke filmische kleuren te kiezen die passen bij de sfeer die je wilt creëren. Met de toevoeging van zwarte balken aan de boven- en onderzijde van het frame krijg je een bredere en meer filmische compositie.

Eye- en tracking-autofocus

De ZV-1 II maakt het wel heel makkelijk om scherpe beelden te schieten. Zo garandeert de realtime eye-autofocus dat je onderwerpen altijd scherp in beeld zijn, óók als ze snel bewegen. Met realtime tracking-autofocus volg je eenvoudig onderwerpen terwijl ze door het beeld bewegen.

Sony ZV-1 IIGeweldige geluidskwaliteit

Voor professionele content zijn niet alleen de beelden belangrijk, maar het geluid is dat ook. Met helder geluid betrek je je publiek en breng je je boodschap makkelijker voor het voetlicht. De Sony ZV-1 II heeft een intelligente 3-capsule microfoon die zorgt voor een uitstekende geluidskwaliteit. De microfoon heeft tal van instelmogelijkheden. Zo kun je alleen het geluid vóór de camera, achter de camera of van de hele omgeving opnemen. De meegeleverde windkap filtert ongewenst omgevingsgeluid te filteren.

Nóg meer grip op je vlogs

Wil je je vloggen naar een nóg hoger niveau tillen? Dat kan met de optioneel verkrijgbare Sony GP-VP2BT grip. Deze grip biedt stabiliteit en comfort tijdens het filmen en zorgt ervoor dat je vlogs er professioneel uitzien. Je kunt de grip ook gebruiken als een mini-statief voor je ZV-1 II, zodat je gemakkelijk kunt vloggen zonder extra accessoires.

Bekijk Sony ZV-1 II + GP-VPT2BT grip >>

Sony ZV-1 II op Cameranu.nl >>

Sony ZV-1 II op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1 II op Coolblue.nl >>

Sony ZV-1 II op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-1 IIProfessionele reviewers over de Sony ZV-1 II

De Sony ZV-1 II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (full review, uitgave 78, 2023): Volgens de reviewer van dit bekende Nederlandse fototijdschrift slaagt Sony er met de ZV-1 II “zonder meer in om een degelijke en compacte vlogcamera te maken.” De groothoekzoom levert daarbij een zeer goede beeldkwaliteit. En die groothoek biedt voordelen in de selfie-modus.
  Mooie plussen zijn de ND-filter en de productpresentatiemodus. “Alleen hadden we na drie jaar graag nog wel een paar verbeteringen gezien ten opzichte van de oudere ZV-1.” Toch scoort de ZV-1 II een hele mooie 94/100 bij Chip.
 • Petapixel.com (Chris Niccols, full review): Chris is bekend van z’n fantastische video-reviews voor DPReview TV, maar werkt nu voor Petapixel. Hij schrijft: “Ik kan het niet helpen dat ik het gevoel heb dat de ZV-1 Mark II bijna precies dezelfde camera is die we eerder hadden met de ZV-1... wat niet erg is, want hij biedt veel leuks.”
  Zo is de sensor uitstekend voor deze prijs. “En Sony's Real-Time tracking autofocus is nog steeds de beste die er is, en de foto- en videokwaliteit zal de meeste gebruikers tevreden stellen die een informele vlogervaring willen.”
  De belangrijkste reden om voor deze camera te kiezen in plaats van voor het origineel, is volgens Chris: het bereik van de groothoeklens. “De nieuwe 18-50mm-lens is een goede stap in de goede richting, zeker voor videotoepassingen. Maar uiteindelijk is het een vrij kleine evolutie.” De originele ZV-1 is volgens Chris nog steeds een haalbare optie, “en ik geef er eerlijk gezegd de voorkeur aan als een op foto's gebaseerde camera.”
 • Amateurphotographer.com (Andy Westlake, full review): Gezien de grote populariteit van het originele model, is de ZV-1 Mark II een belangrijk model voor Sony, schrijft Andy. “Hij brengt zeker een aantal belangrijke verbeteringen met zich mee, en met name de aanraakinterface maakt de camera veel prettiger in het gebruik.” Andere kleine maar opvallende details zijn volgens hem de verplaatste statiefbevestiging, die veel gemakkelijker toegang geeft tot het vervangen van de batterij en geheugenkaart, en de directionele microfooninstellingen.
  Andy begrijpt de gedachte van Sony achter de ultrabrede lens volledig. Toch denkt hij dat Sony misschien is doorgeschoten. “Voor vloggers zou een iets minder brede lens met een helderder diafragma aantoonbaar een effectiever compromis zijn geweest en beter gebruik maken van de slimme scherptedieptefuncties van de camera.” Wie regelmatig de modi Product Showcase en Background Defocus gebruikt, zal misschien merken dat de originele ZV-1 nog steeds een betere keuze is, schrijft Andy.
  Voor wie vooral fotografeert is dit volgens Andy zeker een interessante camera, gezien zijn unieke lens. “De aantrekkingskracht ervan wordt echter getemperd door het gebrek aan optische stabilisatie en het onvermogen om sluitertijden in te stellen die langer zijn dan 1/4 sec.” Toch zou een 18-50mm-equivalente zoomlens met een 1-inch sensor in een zakcamera veel fotografen kunnen verleiden om hem eens te proberen.
  Al met al is er volgens Andy genoeg te waarderen aan de ZV-1 Mark II, afgezien van een paar vraagtekens. “Ondanks de plussen is het niet een onvervalste upgrade ten opzichte van het origineel. Toch weet ik zeker dat vloggers hem massaal zullen kopen – en er dol op zullen zijn.” Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • YouTuber Eva Roos op Cameranu.nl: “Aan mijn verwachtingen voldoet de camera tot nu toe zeker. De camera is gemakkelijk in gebruik en heeft upgrades gekregen die het nodig had vergeleken met de vorige versie. Leuk vind ik de ingebouwde cinematic functie die net even een leuke twist aan je video kan geven.”
  “Deze compactcamera is eigenlijk alles wat je wilt: snel, makkelijk en goede kwaliteit. Ik zou deze dan zeker aanraden als je een content maker bent die een compact camera zoekt die makkelijk in gebruik is en echt goede kwaliteit heeft. Of je dus maar net begint of al langer bezig bent met maken van video’s: deze camera vind ik een aanrader. Ik heb heel veel zin om hier de komende video’s mooie beelden mee te maken!” Bekijk het hele review >>
 • Techradar.com (Bram Lodewijks, full review): De Sony ZV-1 II bouwt volgens Bram voort op het origineel. Aan die eersteling heeft Sony vooral een bredere lens toegevoegd, waardoor je meer in beeld krijgt.
  De bediening op het touchscreen is ook verbeterd. Maar je krijg dezelfde sensor en processor als bij de eerste versie, waardoor het framerate eveneens hetzelfde blijft. Bram: “De hogere adviesprijs in combinatie met kortingen op de ZV-1 zorgen er voornamelijk voor dat het origineel de interessantere optie van de twee wordt.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De groothoeklens is volgens John een echt pluspunt van de ZV-1 II. “Voor vloggers is deze camera misschien een goede manier om te beginnen. Hij produceert schone, heldere films met weinig input van de gebruiker, vanaf het begin.”
  Minder goed is de gemiddelde prestatie van de foto’s van deze camera plus de onhandige bedieningselementen. Toch heeft hij alle connectiviteit die je nodig hebt, eenvoudige videobediening en een zeer compact formaat. Ook de draadloze grip is een goede zet.
  Kortom: een wat onhandige camera met gemiddelde fotoprestaties, maar met als grote plus de eenvoudige manier om te starten met vloggen. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Gareth Bevan, full review: De Sony ZV-1 II is volgens Gareth “minder een vervolg en meer een alternatieve variant van de originele ZV-1.” Kijk je naar de specificaties als naar het gebruik, dan is het moeilijk om hem te onderscheiden van versie 1.
  Beide camera’s delen namelijk dezelfde sensor, videoprestaties en batterijduur. “Het enige dat deze twee camera's echt van elkaar scheidt, is de lens, en zelfs dan kan ik niet zeggen dat de nieuwe lens definitief een betere keuze is dan de vorige. Hij is breder, maar heeft een kortere optische zoomlens en een kleiner diafragma wanneer hij is uitgeschoven dan de ZV-1.”
  Dus wie moet kiezen tussen beide modellen, kiest feitelijk voor de ene of de andere lens. En kijk je naar de prijs, dan zit daar een flink verschil tussen beide modellen. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan-Paul Mioulet, full review): De Sony ZV-1 Mark II is een van de beste camera’s voor vloggers met een bescheiden budget, schrijft Jan Paul. Pluspunten is de extra groothoek met hoge lichtsterkte. Ook de autofocus en beeldkwaliteit zijn uitstekend. “Door de veelzijdige microfoon kan je zonder extra accessoires goede audio krijgen en de camera laat zich makkelijk instellen.”
  Jammer is volgens Jan Paul dat hij geen optische beeldstabilisatie heeft. “Het had de camera nog net even beter kunnen maken. Desondanks vind je voor dit bedrag geen betere of compactere camera die zoveel mogelijkheden biedt voor vloggen.”
 • Sony ZV-1 IIPocket-lint.com (Luke Baker, full review): De ZV-1 II laat volgens Luke een beetje een gemengd beeld zien. Positief zijn onder meer de bredere lens en de betere touchscreen functionaliteit. Maar dat gaat ten koste van functies die je liever niet verliest, zoals OIS en high-speed slow motion.
  Al met al is de ZV-1 II wel een verbetering is ten opzichte van zijn voorganger. Dit dankt hij aan de sterk verbeterde touch-controls, de brede lens, de verbeterde autofocus en de betere microfoon-setup. “Als je hem gebruikt voor vloggen, dan maken deze vier factoren hem veel aantrekkelijker.”
  Luke: “Als je op zoek bent naar een videokrachtpatser die je in je zak kunt steken, dan is de ZV-1 II volgens ons een van de beste opties op de markt. Het is jammer dat er zoveel compromissen zijn gesloten, maar voor het grootste deel is het een betere ervaring en het is nog steeds gemakkelijk aan te bevelen.”
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sony ZV-1 Mark II is volgens Jan Paul een goede camera voor beginnende vloggers. “De extra groothoek met hoge lichtsterkte is een pluspunt. De autofocus is ook uitstekend en de beeldkwaliteit is prima. Door de veelzijdige microfoon kan je zonder extra accessoires goede audio krijgen en de camera laat zich makkelijk instellen.”
  Jammer is het ontbreken van optische beeldstabilisatie. “Het had de camera nog net even beter kunnen maken. Desondanks vind je voor dit bedrag geen betere of compactere camera die zoveel mogelijkheden biedt voor vloggen als deze Sony ZV-E1 Mark II.”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Wat een fijne camera! In een handomdraai maak je een professioneel filmpje, een foto is wat lastiger en moest ik even achterkomen hoe dat moest. Je merkt dat de camera meer gefocust is om echte vlogs mee te maken door de wide-angle: die maakt de scherpste focus! Ik mis wel een oplader bij de camera, maar die had ik gelukkig in huis waardoor ik de camera wel kan opladen (usb C).
  Ik heb nu de camera mee op vakantie en ik maak zulke mooie foto’s en filmpjes. Veel scherper dan mijn iPhone 14 pro Max (tot mijn verbazing!) de kleuren zijn erg mooi.
  Kortom: een perfecte vlogcamera, want met een microfoon en een draaibaar schermpje is deze camera van alle gemakken voorzien.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ideale vlog/reis camera. Omdat hij maar 292 gr weegt is hij ideaal om mee te nemen op reis of een dagje uit. Door de wide-angel kun je jezelf goed opnemen en zie je nog genoeg van de achtergrond. De Eye autofocus is een perfecte tool, daardoor ben je altijd scherp in beeld.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • PetaPixel (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan onderzoeken of de nieuwe ultrabrede lens en de gestroomlijnde interface voldoende verbetering ten opzichte van de zeer populaire voorganger bieden. Ze hebben wel wat bedenkingen….
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sony ZV-1 II op Cameranu.nl >>

Sony ZV-1 II op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1 II op Coolblue.nl >>

Sony ZV-1 II op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-1 IIBelangrijkste kenmerken van de Sony ZV-1 II

 • Speciaal ontworpen voor content creators
 • Hoge beeldkwaliteit: 1 inch Exmor RS sensor
 • Zoomlens met veel groothoek: 18-50mm f/1.8-4.0
 • Hoogwaardig filmen: 4K video's en slow & quickmotion
 • State of the art AF: Realtime Tracking, Realtime Eye-AF (mens/dier)
 • Filmische look: creëer cinematische content
 • Innovatieve vlogfuncties: Creative Look/Cinematic Vlog setting
 • Handige composities: 3 inch kantelbaar touchscreen
 • Uitstekend geluid: 3-capsule microfoon met aanpasbare richtingsgevoeligheid
 • Lichtsterk: maximaal diafragma van f/1.8
 • Grote accu: goed voor 45 minuten filmen of 260 foto's
 • Livestreaming: via USB-C-aansluiting
 • Goed verbonden: wifi- en bluetooth-connectiviteit

Sony ZV-1 II op Cameranu.nl >>

Sony ZV-1 II op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1 II op Coolblue.nl >>

Sony ZV-1 II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-filmpje over de Sony ZV-1 II

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony ZV-1 II (4:28 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony ZV-1 II op Cameranu.nl >>

Sony ZV-1 II op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1 II op Coolblue.nl >>

Sony ZV-1 II op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review Petapixel over de Sony ZV-1 II

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony ZV-1 II door Chris en Jordan van Petapixel.com (12:02 minuten). De bekende reviewers kijken of de nieuwe bredere lens en de gestroomlijnde interface voldoende verbetering ten opzichte van het geliefde origineel bieden. Ze hebben wel wat bedenkingen…. Kijken!

Sony ZV-1 II op Cameranu.nl >>

Sony ZV-1 II op Cameraland.nl >>

Sony ZV-1 II op Coolblue.nl >>

Sony ZV-1 II op Kamera-express.nl >>

 

Beste vlogcamera's van dit moment

Ben je op zoek naar een camera om razendmooie vlogs mee te schieten? Ik heb de allerbeste vlogcamera's van dit moment voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk de allerbeste vlogcamera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste compactcamera's tot 500 euro

Je zoekt een supergoeie compactcamera. En je hebt maximaal 500 euro te besteden. Wat is de beste koop voor jou? Bekijk de beste compactcamera's tot 500 euro.

Beste compactcamera's tot €500 >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy