Sony RX100 VII: ultieme travelzoom- en vlogcamera

De Sony RX100 VII is de zevende telg in de fameuze en geliefde RX100-serie van Sony. Net als z’n voorganger heeft ook deze een ideaal zoombereik voor op reis: 24-200mm. Hij is nóg sneller dan z’n voorganger die al een wereldrecord boekte met z’n autofocussysteem. Ideaal voor op reis én om te vloggen. Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews & tests!

Sony RX100 VIISensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 24-200mm f/2.8-4.5 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 90 | Video: 4K / 30fps (max) | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 302gr | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 97/100 | Prijs: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Alles is beter

Dit is alweer de 7de generatie van Sony’s beroemde compactcamera-serie RX100. Sony lijkt voor deze serie definitief overgestapt op het zoombereik 24-200mm, want ook de nieuwste telg heeft weer een 8x optische zoomlens. De sensor van nummertje 7 is verder verbeterd en helemaal nieuw zijn de autofocusfuncties die ook in de professionele Sony A9 systeemcamera zit. Kortom: alles is beter.

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Cameraland.nl >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

Sony RX100 VIIGeen black-outs en razende snelheid

En dat heeft allerlei aangename voordelen. Zo heeft hij een 1 inch sensor van het type stacked CMOS met daarop DRAM: hierdoor kan die chip in razende vaart uitgelezen worden. Hij schiet maximaal 20 beelden per seconde, waarbij de elektronische zoeker geen black-outs vertoont. Het beeld knippert dus niet tijdens het fotograferen op hoge snelheid.

Powerboost: 90 beelden per seconde

Daarnaast is er nog een speciale ‘powerboost-functie’, waarbij de Sony 90 beelden per seconde schiet. Dat houdt hij niet lang vol: slechts een fractie van een seconde. Bij die snelheid legt hij 7 beelden vast.

Sony RX100 VIIHighlights van de Sony RX100 VII

 • Toplens: Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200mm met 8x optische zoom
 • Perfecte beeldkwaliteit: 1 inch Exmor RS CMOS-sensor met 20.1 megapixel
 • Nieuwste generatie BIONZ X beeldprocessor
 • Beste autofocussysteem: realtime tracking en realtime Eye AF (mens en dier)
 • Razendsnel: 20fps blackout vrij continu-opname met AF/AE Tracking
 • Ideaal voor vloggers: kantelbaar LCD touchscreen, 180 graden naar boven en 90 graden naar beneden
 • Snelste ter wereld: burst-opname met maximaal 90fps
 • Hoge kwaliteit video: 4K HDR (HLG)

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Cameraland.nl >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

Sony RX100 VIIAllerbeste autofocus

Sony zit aan de top als je het hebt over autofocus, en de firma heeft het beste van het beste in z’n Mark VII gestopt. Zo werkt de hybride autofocus met 357 fasedetectiepunten en 425 contrastautofocuspunten op de sensor. Anders dan z’n voorganger heeft hij nu ook de gloednieuwe Real-time Tracking en Real-time Eye AF aan boord. Die zijn geleend van z’n professionele broer, de Alpha A9.

De ogen van je cavia

Dat betekent dat hij bewegende onderwerpen kan volgen en daarop scherpstellen. Maar ook op een oog kan scherpstellen. Dit geldt voor fotograferen én video’s schieten. En het geldt voor mens én dier. Dus eindelijk krijg je ook de ogen scherp van je geliefde kat, hond, paard of desnoods cavia. Scherpstellen doet hij sneller dan jij met je ogen kan knipperen: in 0.02 seconde.

Kantelbaar touchscreen

Het touchscreen van de RX100 VII is 180 graden omhoog en 90 graden naar te beneden te klappen. Ideaal voor vlogs en opnames uit hoge of lage hoeken. Door het scherm aan te raken stel je snel scherp op een onderwerp of volg je het en maak je een opname.

Sony RX100 VIIIdeaal voor vloggers

Dit is misschien wel de ideale camera voor (professionele) vloggers. Dankzij de microfoonaansluiting en het kantelbare scherm is de RX100 VII namelijk reuze geschikt om te vloggen. Sluit een externe microfoon aan en klap het scherm 180 graden naar boven en vloggen maar!

Perfecte lens van Zeiss

Net als zijn voorganger heeft de Sony RX100 VII weer een perfecte lens voor bijvoorbeeld op reis: de Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200mm. Die biedt maximale resolutie en helderheid over het gehele zoombereik. Deze bijzonder veelzijdige lens kun je inzetten voor alle soorten foto- en videogenres. Van landschappen tot portretten, van wildlife tot architectuur.

Hoge kwaliteit 4K HDR (HLG) video

Video is ook al iets waar deze camera in uitblinkt. Uiteraard heeft hij 4K aan boord. De HDR (HLG)-technologie zorgt ervoor dat elk detail van de scène haarscherp is, met schitterende, levensechte kleuren en een enorm hoge helderheid.

Sony RX100 VII4K Active SteadyShot

Ook mooi voor video: hij heeft 4K Active SteadyShot. Dat maakt met een intelligent software-algoritme onderscheid tussen ongewenste en bewuste bewegingen. De BIONZ X beeldverwerkingsprocessor compenseert de ongewenste bewegingen waardoor je zelfs onder moeilijke omstandigheden haarscherpe beelden krijgt.

Vertical Position Data Recording

Helemaal van deze tijd is de Vertical Position Data Recording-functie. Die draagt de metagegevens van je videobestand rechtstreeks over naar je smartphone, zodat je jouw video's in het meest populaire sociale media-formaat kunt afspelen en bewerken.

Mijn nieuwe numero uno

Kortom: een zeer begerenswaardige compactcamera waar zowel liefhebbers als professionals verliefd op zullen worden. Alleen die prijs... Ik ben benieuwd wat de reviewers van deze camera vinden, maar ik ben er vrij zeker van dat hij in mijn top 10 compactcamera’s de nieuwe numero uno gaat worden.

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Cameraland.nl >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlSony trade-in kortingen tot €800!

Koop een Sony A7-serie fullframe systeemcamera en profiteer van kortingen tot maximaal €800 tijdens de Sony Trade-In Promotie. Daarnaast ontvang je op meerdere objectieven een trade-in korting van maximaal €200. Deze actie loopt tot en met 31 maart 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 korting op Sony-producten!

Profiteer van directe kortingen tot €400 op geselecteerde Sony-producten. Zo zijn A6700-bundels in prijs verlaagd, krijg je bij de ZV-serie een gratis speaker en koop je 7 objectieven en een aantal populaire geheugenkaarten met korting!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Sony RX100 VII

De Sony RX100 VII: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij.

Sterke punten van de Sony RX100 VII

 • Meest capabele compactcamera ooit
 • Zeer veelzijdig zoombereik in pocketformaat
 • Excellente beeldkwaliteit bij goed licht: prettige kleuren en veel details
 • Zeer goede autofocusprestaties
 • Geweldige tracking autofocus: een echte actiecamera
 • Indrukwekkende 4K-videokwaliteit
 • Indrukwekkende video-features, waaronder oog- en gezichtsdetectie, en beeldstabilisatie
 • Razendsnel: 20 beelden per seconde mét continue autofocus
 • Vervult alle wensen van vloggers
 • Snelle burst werkt zonder black-out
 • Gebruiksvriendelijke camera met uitstekende ergonomie

Zwakke punten van de Sony RX100 VII

 • Beeldkwaliteit iets minder bij weinig licht
 • Kleine elektronische zoeker beperkend voor actiefotografie
 • Hoge prijs voor een compactcamera
 • Veel is hetzelfde gebleven ten opzichte van de voorganger

Awards voor de Sony RX100 VII

 • DPReview: Gold Award
 • Zoom.nl: Diamant Award
 • Chip Fotomagazine: nr. 1 in de Toplijst Creatieve Compactcamera’s

 

Sony RX100 VIIDPReview over de Sony RX100 VII

DPReview is de belangrijkste bron als je serieus op zoek bent naar een camera. Hun reviews zijn enorm gedegen en uitvoerig. Hun topreviewers Dan Bracaglia en Richard Butler namen de Sony RX100 VII. Houdt deze kleine krachtpatser stand?

Meest capabele pocketcamera ooit

De Sony RX100 VII is de meest capabele pocketcamera ooit, zowel op video- als op fotogebied. Op papier lijkt hij niet veel meer te bieden dan voorganger RX100 VI: lens, aantal pixels, body en foto/video-kwaliteit van beide camera’s zijn vrijwel hetzelfde. En toch verdient de Mark VII een Gold Award. Waarom? Vanwege de enorm verbeterde autofocusprestaties én de verbeteringen in de algehele bruikbaarheid van de camera. Daardoor is hij makkelijker te bedienen, betrouwbaarder en – belangrijker nog – prettiger om te gebruiken.

Goed te bedienen

De RX100 VII is goed gebouwd, heeft een beperkt aantal controlewielen/knoppen, maar veel mogelijkheden om deze naar eigen smaak aan te passen. De knoppen zijn klein, en de menu’s zijn soms verwarrend. Toch kun je de camera goed bedienen dankzij het aanpasbare Fn-menu en My-menu en de implementatie van de autofocus die geweldig is: op het touchscreen kun je heel precies je autofocuspunt kiezen.

Meest bruikbare autofocus

De RX100 VII heeft daardoor het meest bruikbare autofocussysteem van alle compactcamera’s, en de autofocus is ook het meest betrouwbaar. De Real-time Tracking AF is geweldig: die blijft hardnekkig kleven aan het door jou gekozen onderwerp. Met z’n burst van 20fps zonder blackouts in de zoeker heb je enorm veel ruimte voor actie-fotografie.

Beeldkwaliteit: excellent

De beeldkwaliteit is excellent bij goed licht. RAW-bestanden en jpegs tonen prettige kleuren en veel details. Bij gematigd licht schiet de camera ook nog erg mooie beelden, maar bij weinig licht worstelt hij een beetje, door het beperkte maximale diafragma. De 4K-video is indrukwekkend: heel gedetailleerd en de rolling shutter is goed onder controle. De video-features zijn ook indrukwekkend, met onder meer oog- en gezichtsdetectie bij 4K, en Active SteadyShot: speciale beeldstabilisatie die goed van pas komt bij video.

Onmogelijke camera...

Al met al doet de RX100 VII iets wat de reviewers voor onmogelijk hadden gehouden: hij pakt de snelheid en autofocus-precizie van een high-end sportcamera en stopt dat in een camera die niet alleen een ongelofelijk veelzijdig zoombereik heeft, maar ook nog in je broekzak past.

Gold Award met 85% score

Voor ouders of voor reisfotografen die een camera zoeken die altijd een prachtig shot kan maken, onafhankelijk van de afstand tot je onderwerp of de drukke bewegingen van je onderwerp, is de Mark VII een fantastische keuze. Een geweldige metgezel die je altijd bij je kunt hebben. Eindoordeel: Gold Award met een score van 85%.

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Cameraland.nl >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

 

Sony RX100 VIIAndere (professionele) reviewers over de Sony RX100 VII

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, oktobernummer 2019): “Klein maar krachtig” kopt Focus Magazine boven z’n review. Een kort maar krachtige samenvatting van de ijzersterke combinatie van dit paradepaardje onder de compactcamera’s van Sony. Hij heeft sensor- en autofocustech aan boord die afkomstig is uit de absolute topmodellen fullframe camera’s van Sony. Daardoor schiet hij met 20 beelden per seconde mét continue autofocus. Maar heb je dat wel nodig in een compactcamera? vraagt Erik Derycke zich af.
  Misschien wel niet, denkt hij. Maar bovendien blijft het lastig om razendsnelle acties te volgen via de kleine elektronische zoeker op de RX100 VII, hoe goed die zoeker ook is.
  Volgens Erik Derycke is de RX100 VII “vooral een sterk statement van Sony, dat heel trots is op de zelf ontwikkelde sensortechnologie en nieuwe AF-algoritmes.” Die liggen inderdaad op een hoog niveau. Datzelfde geldt volgens de reviewer ook voor de prijs, die voor een compactcamera “toch slikken” is.
  Heb je geen 20 beelden per seconde nodig, dan tipt Erik Derycke naar de oudere RX100’s te kijken, ze zijn allemaal nog leverbaar, voor een flink lagere prijs. Sluit ik me bij aan! Eindoordeel van Focus: het hoge cijfer 8.4.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (oktobernummer 2019, full review): ‘Simpel, slim en scherp’ luidt de kop boven het review van Zoom.nl, en dat vat de Sony RX100 VII wel effectief samen. De verbeteringen ten opzichte van de voorganger zijn interessant. Maar zijn ze een upgrade waard? Veel is in ieder geval ook hetzelfde gebleven. De uitstekende lens bijvoorbeeld met z’n veelzijdige zoombereik. En de handige opklapbare elektronische zoeker.
  De grote wijzigingen betreffen de sensor en het autofocussysteem, dat “ontzettend modern en innovatief is. Het tracking-systeem maakt maar liefst 60 berekeningen per seconde.” De camera volgt je onderwerp op de voet en doet dat nog beter dan bij de voorganger. Gezichts/oog-herkenning zijn aan boord en werkt enorm goed. Resultaat: altijd scherpe foto’s. Voor wie z’n hond of kat graag fotografeert, en wie doet dat niet?: oogdetectie werkt ook bij dieren.
  De camera is ook supersnel. De snelle burst werkt zonder black-out zodat je je onderwerp blijft zien tijdens de burst. De videospecs zijn weinig veranderd, het blijft een prima filmcamera.
  Kortom: een compacte, zeer moderne en slimme camera met een mooi dynamisch bereik en een veelzijdig zoombereik waarmee je ook nog eens uitstekend kunt filmen. Net weer beter dan de voorganger. Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.3.
 • Chip Fotomagazine (novembernummer 2019, full review): Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: in Chips toplijst ‘Creatieve compactcamera’s’ komt de Sony RX100 VII met stip op plek 1 binnen. Waarbij je wel moet bedenken dat de top 5 van die lijst volledig bezet wordt door de RX100-serie. In volgorde: de VII, de V(A), de VI, de IV en de V...
  De RX100 VII is dus nog beter dan de voorgangers, die al zo goed waren. Hij is “compact van buiten, groots van binnen”, zoals de reviewer schrijft. Uiterlijk is er niet veel veranderd. Het blijft een camera die eenvoudig te bedienen is en ergonomisch uitstekend in je handen ligt, ook als die handen groot zijn.
  De sensor is nog beter dan die van de voorganger. De zoeker geeft je onderwerp bijzonder scherp weer. Vooral bij fel licht is die zoeker een uitkomst. Nieuw is de realtime tracking autofocus, die uitstekend werkt. Dankzij de opzet van de autofocus stel je ook snel en precies scherp op onderwerpen aan de rand van het beeld.
  Heel mooi is ook de oogdetectie autofocus voor mens en dier. Die werkt niet alleen bij fotografie maar ook bij video’s. Verder is de burst van de camera bijzonder snel: tot 20fps. Allemaal prestaties die tot nog toe alleen professioneel vlaggenschip A9 aan boord had.
  De nieuwe microfoonaansluiting zal bij vloggers in de smaak vallen. Dat geldt ook voor de videospecs van de Mark VII. Hij biedt “alles wat vloggers zich maar kunnen wensen”. Eindoordeel: het zeer hoge cijfer 1.1. Bij Chip kun je maximaal een 1 krijgen.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Krachtpatser in een modern jasje. Ik was al lange tijd op zoek naar een camera die compact was en eigenlijk alles kon. Na heel wat naslagwerk was mijn oog gevallen op de RX100 mark 7.. niet de goedkoopste, maar in mijn optiek wel de beste. Hij maakt geweldige foto's en filmt ook als de beste. Er zitten veel functies op, je kunt alles zelf instellen of de camera het werk laten doen. Hoe dan ook de foto's zijn top! De viewfinder is mij ook hard meegevallen en deze gebruik ik eigenlijk het meest om foto's te maken.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Schitterende compactcamera met prestaties van een systeemcamera. (...) Camera uitgeprobeerd en de foto’s waren zelfs beter dan onze oude spiegelreflex camera. Camera is van een zakformaat waardoor je het overal mee kunt nemen. Eindelijk een oplossing als je geen grote tas mee wilt sleuren met grote spiegelreflex camera en bijhorend lenzen. Met andere worden wij zijn super tevreden over het verkoop en de kwaliteit van het product.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): Met wat de Sony Cyber-shot RX100 VII te bieden heeft samen met de verbeteringen ten opzichte van de voorganger RX100 VI, maken dit een excellent camera. De lens is van hoge kwaliteit en heeft een 8.3x optische zoom die de reviewer al onder de indruk bracht bij de RX100 VI. Maar met de nieuwe features plus de high-speed fotografeer-opties plus een microfooningang is de RX100 VII een camera die alles goed doet.
  Het enige minpunt dat overblijft is natuurlijk het prijskaartje: het is een van de duurste compactcamera’s op de markt. Tegelijk is het ook een van de weinige compactcamera’s met én een ingebouwde elektronische zoeker (EVF) en een ingebouwde microoningang. Ook is het een van de kleinste compactcamera’s die zo’n lange zoomlens biedt: 8.3x optische zoom.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony RX100 VII is een high-end compactcamera, ontworpen voor reis- en actiefotografie en voor video en vloggen. Hij heeft dezelfde 24-200mm f/2.8-4.5 zoomlens als z’n voorganger, en grotendeels dezelfde body met touchscreen die je volledig kunt kantelen. Ook de handige popup viewfinder is dezelfde. Nieuw is de snellere sensor waarmee je burst kunt schieten tot 20 beelden per seconde zonder blackout. Ook nieuw is de allerlaatste versie van de autofocus met oogdetectie. Dat laatste werkt voor zowel mensen als dieren.
  Ideale camera dus om sport, actieve kinderen en dieren mee vast te leggen. Wil je nóg sneller schieten dan 20fps: er is een speciale modus aan boord waarmee je 90fps kunt schieten, maar die houdt dat slechts 7 shots vol.
  Op het gebied van 4K-video is er kwalitatief niets veranderd: je kunt ook nu schieten met 24, 25 of 30p. Maar die 4K-video is nu verrijkt met oogdetectie, effectievere stabilisatie en de aanwezigheid van een microfooningang: een zeldzaamheid bij dit type camera.
  Ook nu is de concurrentie moordend. De nieuwe Sony moet het opnemen tegen Canons G5X II en G7X III die beide 4K-video hebben, helderder lenzen met ND-filters en flipscreens. En heel belangrijk: een lagere prijs. De Sony heeft daarentegen een veel langere zoomlens, fasedetectie autofocus die betrouwbaarder is voor fotografie en video, en veel snellere bursts en framerates voor super-slow-motion.
  Veel van de aantrekkingskracht van de Mark VII is ook beschikbaar in de RX100 VI als je de microfooningang, de verbeterde 4K-stabilisatie en de laatste autofocus-modi niet nodig hebt. En die is natuurlijk een stuk goedkoper geworden. En wie vooral voor vloggen gaat, moet de RX100 VA in de gaten houden: die heeft een kortere maar helderdere lens met ND-filter.
  Maar zoek je een alles-in-één pocket/reiscamera die ook video en actie kan schieten, dan is de RX100 VII moeilijk te verslaan. Goedkoop is hij niet, maar geen enkele andere camera biedt al deze features terwijl hij toch nog in je zak past.
 • Digitalcameraworld (Rod Lawton, full review): Puur als een camera voor fotografen is de RX100 VII niet erg indrukwekkend. Bedenk dat je in dat geval een camera kunt aanschaffen die net zo goed is voor de helft van de prijs. Maar de high-speed schietoptie is uniek in een compactcamera, zelfs een beetje bizar. De 4K-video is fantastisch, maar waarom zou je zoveel geld spenderen als je een spiegelloze 4K-camera kunt kopen voor veel minder geld?
  De Sony RX100 VII is een opmerkelijk staaltje technologische krachtpatserij. Maar voor elke functie waar hij goed in is, zou de reviewer een andere camera adviseren die een stuk goedkoper is. De RX100 VII kopen heeft alleen echt zin als je álle krachtige features nodig hebt, inclusief de razendsnelle burst, het zoombereik, de 4K-video, het geavanceerde autofocussysteem en het kleine formaat.
 • Fotofacts.nl (Aäron Nasarany, eerste bevindingen): De Sony RX100 VII is volgens Aäron een ideale compactcamera voor op reis. “Door zijn optisch bereik kun je met deze camera goed uit de voeten en kun je geen enkel moment vervelen met de Single Burst.”
  Hij heeft de camera maar kort in handen gehad, dus een uitgebreid review zit er nog niet in. “Maar, binnen een kort tijdsbestek was ik al ruim overtuigd van de kwaliteit, snelheid en techniek van de nieuwste compactcamera van Sony.”
 • Trustedreviews.com (Mark Wilson, hands on): Het grootste voordeel van de RX100 VII ten opzichte van z’n voorgangers is dat het potentieel een excellente, maar erg dure, kleine vlogcamera is. De RX100-serie had al een flip-up-scherm en 4K-video-kwaliteit, maar dit nieuwe model voegt een microfooningang en video-oogdetectie toe. Ben je vooral een fotograaf, dan zijn de voordelen waarschijnlijk marginaal, afgezien van de verbeteringen in autofocus en burst-fotograferen.
  En dat betekent dat het de moeite waard is om naar de prijsverlagingen van de RX100 VI te kijken. Of, als je prestaties bij weinig licht belangrijker vindt dan zoombereik: de RX100 V of IV.
  Waarschijnlijk wordt de RX100 VII net als z’n voorganger de beste compactcamera op de markt. Maar zoek je de beste prijs/kwaliteit-verhouding, dan vind je die bij andere compactcamera’s.
 • Kenrockwell.com (Ken noemt het een review, maar het is een first impression...): Ken krijgt geweldige foto’s zonder enige moeite. “I just snap away and sharp, vivid pictures come out. That's what makes this the world's best pocket camera: great pictures, fast and easy.
  Alle foto’s zijn scherp, in-focus en prima belicht. Gewoon richten en schieten. “This is better than most DSLRs which often require more fiddling to get great results. I set my Mark VII for auto-everything (in Program mode, see my User's Guide), and it does everything for me.”

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Cameraland.nl >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

 

Sony RX100 VIIBelangrijkste kenmerken van de Sony RX100 VII

 • Toplens: Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200mm met 8x optische zoom
 • Perfecte beeldkwaliteit: 1 inch Exmor RS CMOS-sensor met 20.1 megapixel
 • Nieuwste generatie BIONZ X beeldprocessor
 • Beste autofocussysteem: realtime tracking en realtime Eye AF (mens en dier)
 • Hybride autofocus: 357 fase-detectie autofocuspunten en 425 contrast autofocuspunten
 • Razendsnel: 20fps blackout vrij continu-opname met AF/AE Tracking
 • Powerhouse: 60 AF/AE berekeningen per seconde
 • Ideaal voor vloggers: kantelbaar LCD touchscreen, 180 graden naar boven en 90 graden naar beneden
 • Ideaal voor vloggers: microfoon-ingang
 • Snelste ter wereld: burst-opname met maximaal 90fps
 • Hoge kwaliteit video: 4K HDR (HLG)
 • Perfect stabiel: 4K Active Steady Shot
 • Pop-up elektronische zoeker

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Cameraland.nl >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony RX100 VII

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony RX100 VII. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Cameraland.nl >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (17 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy