Sony RX0 Mark II: kleinste compactcamera ter wereld

De Sony RX0 Mark II is de kleinste & lichtste compactcamera ter wereld. Hij is zeer robuust, water- en stofdicht en schokbestendig. Aan boord is een grote 1 inch sensor, 4K-video en een kantelbaar display. Ideaal voor vloggers. “Een bijzondere en verrassende compactcamera.” Alle belangrijke reviews!

Sony RX0 Mark II Sensor: 1 inch | Resolutie: 15.3 megapixel | Objectief: 24mm f/4 (fullframe-equivalent) | Waterdicht: ja | Beelden per seconde: 16 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar (boven/onder), geen touchscreen | Elektronische zoeker: nee | Gewicht body: 117gr | Release datum: mei 2019 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs inclusief vaste lens: 679 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Kleinste en lichtste compactcamera ter wereld

Met de Sony RX0 Mark II heb je de kleinste en lichtste compactcamera ter wereld in handen. En wát voor eentje. Hij is water- en stofdicht, schok- en drukbestendig. En anders dan versie 1 heeft hij nu ook 4K-video en een kantelbaar display in huis. Hij is uitgerust met een grote 1 inch sensor. Kortom, de ideale camera voor vloggers en avontuurlijke fotografen.

Sony RX0 Mark II Highlights van de Sony RX0 Mark II

 • Hoge beeldkwaliteit: 1 inch beeldsensor
 • Superlens: Zeiss Tessar T* 24mm f/4.0 groothoek
 • Vloeiend filmen: 4K-video met beeldstabilisatie
 • Robuust: water- en stofdicht, schok- en drukbestendig
 • Klaar om te vloggen: 180 graden kantelbaar scherm
 • Razendsnel: continu-opnames tot 16fps

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl >>

Sony RX0 Mark II op Bol.com >>

Sony RX0 Mark II op Kamera-express.nl >>

Sony RX0 Mark IIRobuust en waterdicht

De aluminium RX0 Mark II is extreem robuust uitgevoerd. Je kunt hem gewoon meenemen tot 10 meter onderwater. Stofdicht is hij uiteraard. En je kunt er zelfs op gaan staan, tenzij je zwaarder bent dan 200 kilo ;) En het mooie bij dat alles: de body is lekker licht en compact: perfect om altijd bij je te hebben.

Haarscherpe beelden

Onder de motorkap schuilt een grote 1 inch sensor met een resolutie van 15.3 megapixels Plus de superkrachtige BIONZ X beeldprocessor. Daardoor schiet je met de Sony RX0 II haarscherpe foto’s te produceren met een groot dynamisch bereik, weinig ruis en prachtige natuurlijke kleuren. Ongelofelijk wat er uit dat kleine doosje rolt!

Hoogwaardige en lichtsterke Zeiss-lens

De Sony RX0 II is verrijkt met de hoogwaardige Zeiss Tessar T* 24mm f/4.0 groothoeklens. Die zorgt voor mooie contrasten, hoge scherpte en minder vervorming in je beelden. Adembenemende architectuur of een karaktervol portret: dankzij het Zeiss-optiek heb je altijd goede resultaten.

Sony RX0 Mark IIVloeiende 4K-video

Anders dan z’n voorganger is de RX0 II uitgerust met 4K-video met volledige pixeluitlezing. Dat betekent dat je heldere beelden en actieshots kunt schieten. Maar bijvoorbeeld ook creatieve timelapsefilms met de nieuwe intervalopnamefunctie. Of verbaas je vrienden met een scène in superslowmotion met een onwaarschijnlijke framesnelheid van 960fps. Deze Sony heeft S-Log 2: daarmee stel je de video-parameters naar wens in om de sfeer van je beelden te bepalen.

Hoge kwaliteit audio

Voor vloggers en voor alle andere serieuze filmers is geweldig dat je je video’s kunt verrijken met hoge kwaliteit audio. De Sony RX0 II heeft hiervoor een 3.5mm stereo microfoonaansluiting. Koppel een externe microfoon aan je camera en je publiek geniet met ogen én oren van je creatieve shots.

Razendsnelle camera

De Sony RX0 II is ook een echte actioncam. Je schiet heel simpel korte actiemomenten. Met een continu-opnamesnelheid van liefst 16 beelden per seconde mis je geen actie. Ook de razendsnelle elektronische sluiter staat paraat: die heeft sluitertijden tot 1/32000s.

Sony RX0 Mark IIKantelbaar display

Ook nieuw is het kantelbare LCD-beeldscherm van de Sony op de achterkant. Uiteraard is dit ook compact, maar gelukkig intuïtief in gebruik. Kantel het scherm 180° omhoog voor een snelle selfie of om te vloggen. Het display kantel je 90° omlaag voor opnamen vanuit vogelperspectief. Dankzij de knoppen om het scherm bedien je de RX0 II supersimpel.

Creatieve mogelijkheden

De RX0 II is echt gebouwd voor creatieve fotografen en filmers. Zo heeft hij talloze opties om je foto’s verder te verfraaien. De Soft Skin-modus vermindert rimpels en doffe plekken op de huid bij portretfoto’s. Met de Eye AF-functie stelt de camera automatisch scherp op de ogen van je onderwerp. Verbeterde elektronische beeldstabilisatie op video zorgt voor nóg scherpere beelden. Kortom: deze camera is een klein pareltje.

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl >>

Sony RX0 Mark II op Bol.com >>

Sony RX0 Mark II op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

Sony RX0 Mark IIProfessionele reviewers over de Sony RX0 Mark II

De Sony RX0 Mark II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Fototijdschrift Zoom.nl (septembernummer 2019, full review): De Sony RX0 Mark II is een camera die niet kapot te krijgen is, als we de kop boven het Zoom-review mogen geloven. En die geloven we natuurlijk... Voorganger RX0 was een camera die “eigenlijk nergens op leek”, in de goede zin des woords. De nieuwe versie voegt extra features en gebruiksgemak toe.
  Wat is dit eigenlijk voor camera? Sony noemt het zelf geen actioncam, en volgens de reviewer zou dat de camera ook tekort doen. “In feite is dit een extreem compacte compactcamera die door zijn uiterlijk, omvang en functionaliteiten sterk op een actioncam lijkt.”
  Maar de sensor van 1 inch is veel beter dan wat een actioncam doorgaans te bieden heeft. Waardoor de beelden ook veel beter zijn. “Kleuren, detail en contrast zijn gewoon goed en doen niet onder voor beelden uit bijvoorbeeld de RX100-serie.”
  Maar hij heeft meer te bieden. Zoals 4K-video met 30fps, een handig uitklapbaar scherm, beeldstabilisatie voor vloeiende beelden, superslowmotion met 1000fps. Fijn is dat het ultracompacte doosje in iedere zak past. En hij kan tegen heel veel stootjes. Kortom: “een bijzondere en verrassende compactcamera”. Eindoordeel: Goud Award met het cijfer 7,7.
 • Theverge.com (Brent Rose, full review): Ziet eruit als een action cam, is robuust als een action cam, maar is niet echt een action cam. Zo beschrijft Brent de RX0 Mark II. Het is een GoPro-achtige camera die vooral rond video draait en misschien het beste een reiscamera of een vlogcamera genoemd kan worden. Maar is hij ook goed?
  Het is een ongelofelijk krachtige camera, aldus Brent, die in staat is geweldig mooie beelden te schieten voor zo’n klein dingetje. Maar uiteindelijk wordt de camera een beetje de das om gedaan door een paar verkeerde beslissingen.
  Hij is te beperkt in wat hij kan om z’n forse prijskaartje te rechtvaardigen. Ben je een aspirant vlogger, dan kun je veel betere een camera uit de Sony RX100-serie kopen. Die heeft dezelfde sensor, maar neemt veel betere foto’s, met optische zoom, is sterker bij weinig licht, heeft continue autofocus en een groter, bruikbaarder scherm.
  De RX100’s zijn niet waterproof, maar passen wel in je broekzak. Een RX100 biedt je veel meer waar voor je geld. Zoek je toch een echte action cam? Kijk dan naar de GoPro Hero7 Black.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony RX0 II is iets beter, veelzijdiger en betaalbaarder dan z’n voorganger, maar het is natuurlijk nog steeds een niche camera. Deels action cam, deels compactcam, deels multi-cam en nu ook nog vlogcam dankzij z’n kantelbare scherm, kortere focusafstand en verbeterde oogdetectie-autfocus, waardoor je makkelijker jezelf in focus en in het frame kunt houden.
  Het stabilisatiesysteem is elektronisch en dat is geen goede beslissing, omdat het simpelweg minder goed werkt dan optische stabilisatie. En dat blijkt als je met de camera rondwandelt of rondrent, skiet of fietst. Zolang je stilstaat kun je fijn uit het handje fotograferen of vloggen, maar in actie heb je toch echt een gimbal nodig om je beelden stabiel te houden.
  Jammer, want de Sony RX0 II levert superieure beeldkwaliteit voor z’n foto’s, veel beter dan al z’n voornaamste rivalen, dankzij z’n grotere sensor en z’n scherpe 24mm f/4-lens. Geen enkele andere actioncam komt in de buurt op fotokwaliteit-gebied.
  Lastig is het om op zo’n klein schermpje je beelden te componeren en de camera-opties te wijzigen via de kleine knopjes. Vooral bij fel licht is dat moeilijk. De reviewers raden dan ook aan te kijken naar de RX100-serie van Sony, die dezelfde sensor gebruikt. Zeker als je meer fotografeert dan filmt.
  De prijs van de RX0 II is 2 keer zo hoog als de GoPro Hero 7 en de DJI Osmo Action. Daarmee is het echt een niche camera, en ook nog eens een dure. “”But as with the original, if the Sony RX0 II does happen to suit your specific needs, you’d struggle to find a better pocket camera with this level of image quality...” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (Andrew Williams, full review): De RX0 II is ongewoon én indrukwekkend op bepaalde terreinen, maar hij is niet de aanlokkelijke allround camera die de meeste mensen zoeken. Als je een actiecamera zoekt, dan komen de GoPro Hero7 Black of de DJI Osmo Action meer in aanmerking. En als je een kleine camera voor vloggen zoekt, dan zijn de DJI Osmo Pocket of de Sony RX100 V ideaal.
  De elektronische beeldstabilisatie van de RX0 II is niet geweldig. En dat betekent dat de camera alleen echt excelleert als je hem op een statief gebruikt. Als dat de voornaamste manier is waarop je je films schiet, dan kan de RX0 II een handige toevoeging zijn aan je film-arsenaal. Maar vloggers en reizigers kunnen beter naar goedkopere concurrenten op zoek gaan. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Adam Weissman, full review): De Sony RX0 Mark II kun je het beste links laten liggen, tenzij je echt de handmatige bedieningsmogelijkheden, de super slo-mo en de ultra-robuuste bouw nodig hebt. In plaats van de RX0 II kun je beter de GoPro Hero 7 Black kopen. Die neemt ook 4K-video van hoge kwaliteit op, heeft een zeer goede beeldstabilisatie, en een veel betere interface. En dat allemaal voor de helft van de prijs. Eindoordeel voor de Sony RX0 II: 2.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Haarscherp film- en fotobeeld met deze kleine krachtpatser. Ik heb de Sony RXO II in huis gehaald voor de vakantie. Het is een camera met het lijkt oneindig veel functies in een compacte behuizing die tegen een stootje kan (water- en stofvrij). Soms zoveel keus dat het op het klein scherm lastig te bepalen is wat je nodig hebt. Vooraf dus even wat persoonlijke instelling aanmaken is handig en zo gepiept.
  De resultaten zijn echt waanzinnig! Haarscherpe foto’s en HD film. Prachtige gestabiliseerde beelden, mooie kleuren, een echte kleine krachtpatser van Sony.
  Eigenlijk spreekt het gebruik van de camera voor zichzelf. Ook voor de hobby-fotograaf of -filmer is er voldoende gemak om het apparaat te bedienen. En via Bluetooth deel je de gemaakte beelden razendsnel met telefoon, PC of tablet.
  De kids vinden de stick waarmee je makkelijk selfies of vlogs maakt geweldig en is makkelijk in gebruik. Het doet tevens dienst als statief.
  Je moet hem wel op tijd opladen, want de batterij gaan niet extreem lang mee. Een extra batterij erbij is natuurlijk een goede oplossing.
  Kortom, een super mooie aanvulling voor ons als gezin om toffe momenten mee vast te leggen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Bij het uitpakken wordt je direct verrast door het formaat van de camera. Gelukkig heeft de grootte van het product geen invloed op de prestaties, want die zijn echt uitstekend kan ik wel zeggen. Het formaat (en het meegeleverde zakje) zorgt ervoor dat je de camera makkelijk mee kan nemen. Ideaal dus als je bijvoorbeeld de natuur in gaat.
  De beeldkwaliteit van deze camera is meer dan uitstekend. Je ziet het dan wel niet direct op het schermpje, maar zodra je het materiaal op de PC zet zie je dat de kwaliteit meer dan prima is. Wellicht komt dit ook door de beeldstabilisator die er voor zorgt dat je camera altijd stabiel staat en het dus makkelijk is om goede kwalitatieve foto’s te maken.
  De camera is niet alleen handig voor foto’s maar ook voor het maken van video’s is hij erg geschikt. Persoonlijk vind ik het ook erg leuk om gebruik te maken van de slomo en de timelapse, zodat je erg originele filmpjes kunt maken.
  Buiten dat de kwaliteit van de camera gewoon goed is ben ik ook erg blij dat hij zo stevig/compact en waterproof is. Camera’s zijn vaak fragiele apparaten die snel stuk gaan en daar heb je bij deze Sony camera niet snel last van. Kortom ... klein, maar (erg) fijn!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl >>

Sony RX0 Mark II op Bol.com >>

Sony RX0 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Sony RX0 Mark IIBelangrijkste kenmerken van de Sony RX0 Mark II

 • Hoge beeldkwaliteit: 1 inch beeldsensor
 • Superlens: Zeiss Tessar T* 24mm f/4.0 groothoek
 • Vloeiend filmen: 4K-video met beeldstabilisatie
 • Robuust: water- en stofdicht, schok- en drukbestendig
 • Klaar om te vloggen: 180 graden kantelbaar scherm
 • Razendsnel: continu-opnames tot 16fps
 • Krachtig: BIONZ X beeldprocessor
 • Voor vloggers: Stereo audio-aansluiting
 • Snelle sluitertijden: tot 1/32000s
 • Vlotte scherpstelling: autofocus met 25 AF-punten
 • Superportretten: Eye AF (scherpstelling op ogen)
 • Kwaliteitsvideo: S-Log 2
 • Creatief: timelapse en slow motion modus

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl >>

Sony RX0 Mark II op Bol.com >>

Sony RX0 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Filmpje over de Sony RX0 Mark II

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony RX0 Mark II. Pas op: daarna wil je hem hebben...

Sony RX0 Mark II op CameraNU.nl >>

Sony RX0 Mark II op Bol.com >>

Sony RX0 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Alle Sony compactcamera's op een rij

Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik heb alle compactcamera’s van Sony overzichtelijk voor je op een rij gezet. Alle modellen: edelcompacten, travelzooms, superzooms en actioncams. Handig!

Alle Sony compactcamera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy