Sony RX10 III: beste superzoomcamera van dit moment

Sony RX10 III: beste superzoomcamera van dit moment

Sony RX10 III is de beste superzoomcamera van 2016 volgens vele reviewers. Paradepaardje van Sony met lichtsterke megazoom tot 600mm. Heeft de prestigieuze EISA-award gekregen! Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Optische zoom: 24-600 mm (25x) | Beelden per seconde: 14 | Video: 4K | Gewicht: 1.095gr | Frankwandelt-rating 92/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

 Sony Cybershot RX10 IIIOngekend lichtsterk objectief

Z'n voorganger, de RX10 II, had 'slechts' 8x optische zoom, maar kreeg wel al uitstekende ratings op alle bekende fotografiesites. Want de beeldkwaliteit van de RX10 II is uitstekend en het objectief zeer lichtsterk. De nieuwe RX10 III doet daar nog een flinke schep bovenop. De optische zoom is sterk uitgebreid: 24-600mm (kleinbeeld-equivalent). De beeldkwaliteit is nog een tandje hoger. En het objectief is voor een superzoom ongekend lichtsterk: f/2,4-4. Op het web zie je foto's die in kwaliteit niet onderdoen voor een spiegelreflex.

Ideale allround camera: van portret- tot actiefotografie

Misschien is de Sony RX10 III wel de ideale allroundcamera. Zo eentje die je overal mee naartoe neemt en die nooit teleurstelt. Het zoombereik van 24-600mm in combinatie met de lichtsterkte van het objectief biedt ongekende mogelijkheden: van landschapsfotografie tot wild- en natuurfotografie. Het grote diafragma maakt ook portretfotografie met een prachtig bokeh (onscherpe achtergrond) mogelijk. En dankzij de hoge snelheid (14 beelden per seconde) komt hij ook uitstekend van pas bij actiefotografie. Dus leg die prachtige omhaal op het voetbalveld vast. Of schiet Max Verstappen als hij door de bocht brult.

Opvolger Sony RX10 IV op Cameranu.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 Sony Cybershot RX10 III4K-video: 4 keer scherper

De Sony RX10 III heeft zoals veel nieuwe camera's uit het duurdere segment filmen in 4K-resolutie in huis. In combinatie met het fantastische lichtsterke superzoom objectief kun je daar geweldige filmpjes mee schieten. 4K-video biedt een vier keer scherper beeld dan Full HD. Beeld en geluid zijn loepzuiver.

Laag ruisniveau & extreem snel

De Sony RX10 III heeft een grote 20 megapixel sensor van 1 inch aan boord. Even wat technisch: het is een 'stacked' CMOS sensor met een DRAM-chip en belichting via de achterzijde. In combinatie met de BIONZ X beeldverwerking biedt de camera een laag ruisniveau over het gehele gevoeligheidsbereik van ISO 64 tot 12.800. De DRAM-chip kan grote hoeveelheden data opslaan en doorgeven waardoor de beeldverwerking extreem snel is. In gewone-mensen-taal: het is een razendsnelle camera met spatzuivere beelden, ook als het licht minder is.

Opvolger Sony RX10 IV op Cameranu.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

Sony Cybershot RX10 IVUpdate: opvolger Sony RX10 Mark IV!

De Sony RX10 Mark III is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heeft hij een uitstekende opvolger: de Sony RX10 Mark IV. Vooral de snelheid is enorm toegenomen. Hij focust in liefst 0.03 seconde (hoe snel knipper jij met je ogen?) En schiet een spectaculaire 24 beelden per seconde. Een mitrailleur is er niets bij. Benieuwd?

Mijn review van de Sony RX10 IV >>

Sony RX10 IV op Cameranu.nl >>

Sony RX10 IV op Bol.com >>

Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

 Sony Cybershot RX10 IIIProfessionele reviewers over de Sony RX10 III

Hieronder vind je de belangrijkste reviews die op internet en in de fotovakbladen zijn verschenen. Reviews van gebruikers zoals jij en ik vind ik zelf altijd net zo belangrijk, dus die vind je hieronder ook.

Sony RX10 III: fototijdschrift Focus

Het bekende fotografietijdschrift Focus (juni 2016) is vol lof over de nieuwe Sony RX10 III. “Met innovatieve sensortechnieken en doordachte cameraontwerpen weet Sony telkens de spotlights op zich te richten. De Cybershot RX10 III is het nieuwste paradepaard(je).” Die laatste woordspeling geeft gelijk een minpuntje van de RX10 III aan: deze 'compactcamera' lijdt met ruim een kilo lichtelijk aan obesitas.

Sony RX10 III versus Sony RX10 II

Focus vergelijkt de RX10 III ook met z'n voorganger RX10 II en vindt geen supergrote verbeteringen. Maar één enorm verschil is toch wel de lens: “De camera onderscheidt zich vooral met z'n lichtsterke F2,4-4 / 24-600mm zoomobjectief.” De beeldkwaliteit van deze lens is van hetzelfde niveau als die van de II, en dat is een enorme prestatie, gezien de enorme sprong in het telebereik: van 200mm naar 600mm. “In dat opzicht is de RX10 III een overtreffende trap van wat al een uitstekende hybridecamera was.” En dus concludeert de reviewer van Focus: “De RX10 III gaat wat mij betreft aan de leiding in het segment hybridecamera's!”

Opvolger Sony RX10 IV op Cameranu.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 Sony Cybershot RX10 III Digifoto Pro: gouden award

Een camera die de inhoud van een volledige professionele fototas vervangt, is dat mogelijk? Dat vroeg de reviewer van het Nederlandse fototijdschrift Digifoto Pro zich af. Hij nam de RX10 mee op reis door Italië. En daar rolden honderden prachtige beelden uit. Zijn conclusie: een echte professional zal meer flexibiliteit en een grotere sensor nodig hebben. Maar voor de serieuze amateur is dit misschien wel dé camera. “De beeldkwaliteit is door het Zeiss-objectief zeer goed. Tel daar het grote zoombereik en de uitgebreide filmmogelijkheden in 4K bij op en je hebt een camera waar je tijdens een reis of vakantie uitstekend mee uit de voeten kunt.” Digifoto Pro geeft de RX10 een Gold Award.

Fototijdschrift Zoom.nl: Diamant

"Dankzij de uitstekende 1-inch sensor, het voor dit zoombereik goed presterende objectief en de voortreffelijke elektronische zoeker, levert de Sony RX10 Mark III goede resultaten op zowel film- als fotogebied", aldus de reviewer van fototijdschrift Zoom.nl. Wel vindt de reviewer de camera stevig aan de prijs, maar daar krijg je een kwaliteitscamera voor terug. Zoom.nl waardeert de Sony RX10 III met z'n hoogste award: Diamant.

Chip Fotomagazine: nr. 1 Bridgecamera

Chip Fotomagazine roemt de reusachtige zoom in combinatie met de grote lichtsterkte en de hoge beeldkwaliteit van de Sony RX10 III. "De brandpuntafstand van de RX10 III moet je eerst een keer laten smelten op je tong: van 24 tot 600mm loopt de 25-voudige zoom (...). Haal wat andere details erbij, zoals een 1-inch sensor en een lichtsterkte van f2,4 tot f4, dan spitsen waarschijnlijk zelfs professionals de oren." Wat beeldkwaliteit betreft kan de 1-inch sensor met 20 megapixels hoogwaardige camera's met verwisselbare lenzen gemakkelijk bijbenen, aldus de reviewer. De RX10 III komt dan ook binnen op nummer 1 in hun 'Toplijst Bridgecamera's'.

 Sony Cybershot RX10 IIIDPReview: wát een lens

De bekendste reviewsite is toch wel DPReview. De reviewer is razendenthousiast over de Sony RX10 mark III. Vooral de lens is volgens hem 'top of the bill'. “The superb quality of the RX10 III's lens is quite a technical achievement, to say nothing of the overall feature set Sony has included as well. Whether you're zoomed in or zoomed out, focused close or focused on infinity, you'll be impressed with the sharpness offered by this 24-600mm equivalent F2.4-4 zoom lens.”

Beste allround bridge camera

Uiteraard valt (net zoals op alle camera's) ook wel wat af te dingen op de RX10. De autofocus is minder goed dan die van sommige andere camera's in deze prijsklasse. En hij is nogal groot en zwaar. Maar toch: “There's no arguing with the quality of the images you can capture with it. (...) There isn't another camera out there with both the zoom range and incredible video-related feature set of the RX10 III.” Slotconclusie van DPReview: “Overall, we've found the RX10 III the most well-rounded all-in-one bridge camera on the market today when it comes to size, feature set and image quality.”

Opvolger Sony RX10 IV op Cameranu.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 Sony Cybershot RX10 IIIKen Rockwell: alternatief voor de spiegelreflex

De bij fotoliefhebbers bekende reviewer Ken Rockwell noemt de Sony RX10 Mark III een echt eyeopener. “Sony has pulled out all the stops to give us a camera that honestly gives us a one-piece alternative to a DSLR and several zoom lenses in a much smaller package."

'The best there is'

Volgens Rockwell is de camera even snel en optisch even goed als z'n grotere spiegelreflexcamera's. Met als grote voordeel dat je geen lenzen hoeft te verwisselen. Deze Sony is volgens hem in alle opzichten een geweldige camera. “If you need a camera with a great ultrawide to ultra-tele lens, this is the best there is. I can't get a lens with this broad a zoom range for any DSLR.”

Opvolger Sony RX10 IV op Cameranu.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 

 Sony Cybershot RX10 IIIFotografen zoals jij en ik over de Sony RX10 III

Klantreviews vind ik altijd even nuttig als reviews van professionals. Daar gaat het tenslotte om: dat de camera bij praktijkgebruik van mensen zoals jij en ik goed uit de bus rolt. Hieronder een verzameling opmerkingen die ik vond op onder meer de sites van Kamera-express.nl, Kamera-express.nl, Bol.com en Kieskeurig.

 • “Top compactcamera. Het is een bijzondere ervaring om met een compact camera te werken die vrijwel hetzelfde kan als mijn Sony A77.”
 • ”De Sony RX10 III heb ik nu ongeveer 3 weken in gebruik en om het maar meteen te zeggen: voor mij de aller-allerbeste digitale camera die ik ooit in handen heb gehad. Tot nu toe alleen gebruikt in de automatische stand, maar waar ik mij voorheen toch wel ergerde aan onder andere kleuren, scherpte, tele-stand, is dat bij deze camera op alle gebieden een 10!”
 • “Hij is redelijk zwaar, maar ligt daardoor lekker in de hand. Statief is in de meeste gevallen daardoor niet nodig. Snelheid van inzoomen is verbluffend snel. Filmen in 4K levert haarscherpe en kleurrijke beelden op, maar hierbij is het wel lastig om het camera-beeld "stil" te houden. Geluidskwaliteit is prima. Enige nadeel: acu is vrij snel leeg, dus het is aan te bevelen om er 2 extra aan te schaffen.”
 • “I sold my DSLR with all the lenses for this , an all in one perfect camera that also gives you unmatched zoom capabilities especially for Slowmotion. A perfect product from all aspects. Highly recommended”
 • “Ik gebruik de camera semi-professioneel en heb geen moment spijt gehad van mijn overstap van systeem naar bridge. Camera heeft een gigantische optische zoom is lichtsterk en heeft alle instellingen die je je kan wensen. Geweldige bouwkwaliteit en ondanks de forse prijs vind ik de value for money goed. Lang getwijfeld tussen deze en de fz2000 van Lumix wat ook een mooi apparaat is. Uiteindelijk gekozen voor de Sony ivm zoombereik en wheatherproof behuizing. Een aanrader!.”
 • “I highly recommend this camera for all forms of general photography, especially if you need extreme telephoto coverage. This would make a great wildlife and birding camera without getting into the expense of a DSLR. I recently returned from an awesome trip out of the country and came back with photographs of a quality that previously would only be available hauling a full frame DSLR around.”
 • “As a professional Photographer and Videographer I could not wait to receive this camera. I was looking for a longer zoom and a Sony cyber-shot that could take an external mic and additional flash unit. I had received a Sony DSCHX-200V as a gift a few years ago and the image and video quality blew me away. The RXIII looks like a photographer's and videographer's prayer answered. Took some test images this morning and the results are great. Will post more images soon but wanted to share the excitement of this camera right away!”
 • ”Zeer solide camera, alleen het aanzien is al geweldig ligt bovendien prettig in de hand. De elektronica is wel zo mooi toegepast in deze camera zodat ik deze camera van harte bij iedereen kan aanbevelen.”

Opvolger Sony RX10 IV op Cameranu.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 

In de prijzen: EISA-award 2017-2018

De Sony RX10 III heeft een EISA-award 2017-2018 in de wacht gesleept. EISA-awards zijn prestigieuze prijzen voor de allerbeste camera’s en objectieven. Benieuwd naar alle andere camera’s en lenzen die in de prijzen zijn gevallen?

Winnaars EISA-awards 2017-2018 >>

 

 Sony Cybershot RX10 IIIBelangrijkste eigenschappen van de Sony Cybershot RX10 III

 • 20 MP BSI-CMOS 1inch sensor
 • Bionz X beeldprocessor
 • ISO: 100-12800 (uit te breiden tot 64-25600)
 • Optische beeldstabilisatie
 • RAW, JPEG
 • Brandpuntsafstand kleinbeeldformaat: 24-600mm
 • Optische zoom: 25x
 • Digitale zoom: 4x
 • Maximaal diafragma: f/2.4-f/4
 • Sluitertijd: 1/2000 – 30 sec
 • Focuspunten: 25
 • Kantelbaar 3 inch LCD-scherm
 • Elektronische zoeker
 • Continue modus: 14 fps
 • 4K Video met 30 fps
 • Wifi
 • Gewicht: 1051 gram
 • Maat: 133 x94 x 127mm

Opvolger Sony RX10 IV op Cameranu.nl >>

Opvolger Sony RX10 IV op Bol.com >>

Opvolger Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

 

Alle Sony compactcamera's op een rij

Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik heb alle compactcamera’s van Sony overzichtelijk voor je op een rij gezet. Alle modellen: edelcompacten, travelzooms, superzooms en actioncams. Handig!

Alle Sony compactcamera's >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Top 10 Travelzoomcamera's

Benieuwd naar de beste travelzoomcamera? Ik heb een Top 10 samengesteld op basis van de belangrijkste reviews op internet en in de fotovakbladen. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 Travelzoomcamera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy