Ricoh WG-80: robuuste onderwatercamera duikt 14 meter diep

De Ricoh WG-80 is een robuuste onderwatercamera waarmee je 14 meter diep kunt duiken. Hij is niet alleen waterdicht, maar ook vorst- en schokbestendig. Aan boord is een 16 megapixel sensor voor mooie foto’s en video’s. Je kunt 5x optisch zoomen, er is een microscoopmodus met 6 macro-led's. Alle belangrijke reviews!

Opvolger Pentax WG-90 komt eraan

Ricoh heeft de robuuste compactcamera Pentax WG-90 aangekondigd, de opvolger van de Ricoh WG-80. Hij komt eind januari 2024 op de markt. Benieuwd?

Mijn preview van de Pentax WG-90 >>

Ricoh WG-80Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 28-140mm f/3.5 – 5.5 (fullframe-equivalent) | Video: Full HD / 30fps | Scherm: vast | Gewicht body: 173gr | Release datum: juni 2022 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 329 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Highlights van de Ricoh WG-80

 • Mooie beeldkwaliteit: 16 megapixel foto's, 1/2.3 inch sensor
 • Video’s maken: je filmt in Full HD-kwaliteit
 • Waterdicht: duik tot 14 meter diep (maximaal 2 uur)
 • Robuust ontwerp: schok, val- en vorstbestendig
 • Macro-fotografie: digitale microscoopmodus aan boord
 • Optische zoom: 28-140mm lens, 5x optische zoom

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Bol.com >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

Ricoh WG-80Waterdicht, schokbestendig

Met de robuuste Ricoh WG-80 leg je al je avonturen vast, ook als je door ruig terrein reist. En onderwater is hij een ster: je duikt liefst 14 meter diep voor schitterende onderwaterfotografie en -videografie. Je schiet foto’s van 16 megapixel en vloeiende video’s in Full HD. Deze heerlijk lichte compactcamera kun je ook nog eens laten vallen: hij is bijzonder schokbestendig.

Serieus duiken met de WG-80

De Ricoh WG-80 heeft een zogenaamde ‘IPX 8-classificatie’. Dat betekent dat je er niet alleen mee kunt snorkelen, maar ook serieus kunt duiken, tot een diepte van liefst 14 meter (maximaal 2 uur). Laten vallen kan tot een hoogte van 1.6 meter, dus je hoeft niet bang te zijn voor beschadigingen. Nog een teken dat hij super robuust is: hij kan een gewicht van 100 kilo aan.

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Bol.com >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

Ricoh WG-80Perfect voor outdooractiviteiten

Dat maakt hem de perfecte metgezel voor expedities en outdooractiviteiten. Daarnaast kun je hem ook onder andere zware omstandigheden inzetten, bijvoorbeeld op een bouwplaats. Is er outdoor veel zon? Achterop vind je een grote en scherpe display die zelfs in fel zonlicht goed afleesbaar is.

Hoge beeldkwaliteit

De Ricoh WG-80 heeft een back-illuminated CMOS-sensor aan boord. Die zorgt voor een hoge beeldkwaliteit met weinig ruis. In combinatie met de krachtige beeldprocessor levert deze sensor foto's met een resolutie van 16 megapixel en een gevoeligheid tot ISO 6400. De WG-80 biedt ook geavanceerde functies voor beeldverwerking zoals superresolutietechnologie voor scherpe en heldere beelden.

Triple Anti-Shake Protection

Met de WG-80 schiet je altijd scherpe beelden. Trillingen worden effectief de das omgedaan door de innovatieve Triple Anti-Shake Protection. Voor video is er de speciale Video SR-modus. Die compenseert tijdens het filmen onjuiste uitlijning van beelden veroorzaakt door camerabewegingen. Resultaat: prachtige, scherpe videoclips onder alle omstandigheden.

Ricoh WG-80Zoomen van 28mm tot 140mm

De WG-80 is uitgerust met een zoomlens met een mooi bereik van groothoek tot forse tele. Je schiet weidse beelden van 28mm, maar haalt de wereld ook dichtbij tot 140mm. Niet genoeg? digitaal zoom je liefst 36x.

Macro’s en micro’s

Mooi is ook de speciale macromodus voor dramatische close-ups vanaf een minimale scherpstelafstand van slechts 1 centimeter. Bijzonder is ook de digitale microscoop, waarmee je supermacro’s schiet die niet mogelijk zijn met gewone digitale camera's of smartphones. Een speciaal macrostatief wordt meegeleverd.

Ricoh WG-80LED-verlichting voor close-ups

Bij macrofotografie of microscoop-fotografie is belichting uiterst belangrijk. Daarom zijn rond de lens 6 macro-led's aangebracht die voor een uniforme belichting van je onderwerp zorgen wanneer de digitale microscoop-modus is geselecteerd. Zo leg je details vast die je met het blote oog niet waarneemt. Met de LED-lamp kun je overigens ook perfect belichte selfies schieten.

Speciale opnames en filters

De Ricoh WG-80 beschikt over 25 scènemodi. Bijvoorbeeld voor opnames van huisdieren, vuurwerk, sport, nacht- en macrofotografie. De camera detecteert automatisch de juiste opnamesituatie en selecteert het juiste belichtingsprogramma. En 12 filters maken je opnames perfect voor het uploaden naar Instagram.

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Bol.com >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

Professionele reviewers over de Ricoh WG-80

De Ricoh WG-80: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): De Ricoh WG-80 is “hard van buiten, zacht van binnen” concludeert Ryan Mense. Daarmee aangevend dat het een flink robuuste camera is die tegen een stootje kan. Maar dat de beeldkwaliteit niet overhoudt. De scherpte is aan de ‘zachte’ kant, wat erop neerkomt dat de foto’s scherper zouden kunnen.
  Toch is de WG-80 volgens Ryan geen ‘totale mislukking’. “Het is een eenvoudige camera om te bedienen, hij kan close-upbeelden maken en heeft ingebouwde macrolampen voor slecht verlichte omstandigheden, en de bouwkwaliteit is gemaakt om lang mee te gaan.”
  Toch ontbreekt het Ricoh aan visie bij het bouwen van deze camera. Hij bevat “heleboel willekeurige cameramodi en allerlei pluisjes die afleiden van het feit dat dit waarschijnlijk een behoorlijk goede camera zou opleveren. Een relatief goedkope camera die niet ophoudt, heeft meer waarde dan een zwakkere camera die uitstekende beelden maakt.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Het aanbod aan robuuste camera’s is aan het krimpen. Gelukkig is er dan nog de Ricoh WG-80, een van de meer betaalbare robuuste camera's die beschikbaar zijn.
  De robuuste constructie van de Ricoh WG-80 maakt dat je hem kunt laten vallen, onderdompelen in water en blootstellen aan vriestemperaturen. Maar volgens Jim is de beeld- en videokwaliteit teleurstellen. Ook het scherm is verouderd, waardoor dit een lastig te verkopen camera is.
  Is je budget ruimer, dan is de Olympus Tough TG-6 de beste allround robuuste compactcamera die Pcmag heeft getest. Hij is veelzijdiger, legt een breder beeld vast en laat meer licht binnen voor betere foto's onder water en bij weinig licht. Eindoordeel voor de Ricoh: Gemiddeld met 3 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Hillary K. Grigonis, full review): Of je de Ricoh WG-80 een goede camera is, hangt volgens Hillary af van je definitie van goed. “Buitenfoto's van de Ricoh WG-80 zijn kleurrijk en klaar om te delen, met een kwaliteit die vergelijkbaar is met een smartphone uit het middensegment.”
  Maar binnenshuis en met snel bewegende onderwerpen, zal zelfs een smartphone van gemiddeld niveau betere resultaten behalen, schrijft Hillary. De burst ligt heel laag, 1fps bij volledige resolutie, wat actiefotografie lastig maakt. “Dat is de grootste teleurstelling voor mij, aangezien de robuuste constructie in theorie geweldig zou zijn voor het fotograferen van bijvoorbeeld skiërs en waterskiërs.” En bij weinig licht worden afbeeldingen vrij snel korrelig.
  De redelijke prijs maakt de tekortkomingen minder zwaarwegend. Toch kun je beter wat meer uitgeven en de betere Olympus TG-6 aanschaffen. Die is volgens Hillary sneller. heeft een helderdere lens en een betere beeldkwaliteit bij weinig licht. Eindoordeel voor de Ricoh: 2 van de 5 sterren.
 • Photofocus.com (Brett Day, full review): Brett heeft ook al een mooie samenvatting van de Ricoh WG-80: “een concurrent voor smartphonecamera's die tekortschiet”.
  De Ricoh WG-80 is een camera die volgens Brett “zoveel meer had kunnen zijn”. Helaas heeft Ricoh “een nieuwe verflaag op een oude camera gespoten, de macro-ringlichten rond de lens iets geüpgraded en het goed genoemd”. Fotografen die op zoek zijn naar een camera die hun smartphone kan aanvullen, zullen volgens Brett teleurgesteld zijn over het gebrek aan wifi en Bluetooth. Zij hebben dus geen gemakkelijke manier om beelden van de camera naar hun telefoon te krijgen.
  Ook is het LCD-scherm slecht en niet touch-compatibel. Het autofocussysteem is wel OK. De beeldkwaliteit is niet beter dan die van een smartphone.
  Toch zijn er een paar functies waardoor fotografen deze camera zouden kunnen oppikken. Zo biedt de optische zoom veel meer bereik dan elke optische zoomlens voor smartphones. En de ongelooflijke robuustheid van dit apparaat wekt vertrouwen wanneer het moeilijk wordt. Tot slot is de macromodus echt leuk om te gebruiken.
  Brett kan deze camera niet echt aanbevelen aan liefhebbers van avontuur – de groep waarop deze camera is gericht. “De beeldkwaliteit is niet goed genoeg voor het maken van mooie foto's tijdens het reizen. Ik zou echter zeggen dat deze camera ideaal zou zijn voor iedereen die langere diepte en onderwatertijd nodig heeft of voor bijvoorbeeld werknemers rond bouwplaatsen. Alle anderen, blijf bij je smartphone en wacht af of de volgende camera uit de Ricoh WG-serie is verbeterd.”
 • Digitalcameraworld.com (Ben Andrews, review): De Ricog WG-80 is volgens Ben de meest teleurstellende nieuwe camera van 2022. Dit omdat hij vrijwel niets nieuws biedt ten opzichte van z’n voorganger, de WG-70.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Stevige compacte camera. De beeldkwaliteit boven water is waardeloos. Alle smartphones doen het beter. Onder water redelijke kwaliteit maar niet beter dan de Panasonic die ik vroeger had en die al 11 jaar gelden op de markt kwam. Spijt van de aanschaf.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “ Degelijk waterdicht en stootbestendig toestel. We hebben dit toestel gekocht om mee te nemen op reis. Het toestel is gemakkelijk en intuïtief te gebruiken (handleiding niet kunnen lezen), en werkt perfect in zwembadwater, oceaanwater, rivierwater en kan inderdaad tegen een stootje (canyoning tussen rotsen was geen probleem). De kwaliteit van de foto’s is goed. Speel zeker wat met de instellingen om te zien wat voor jou het beste resultaat geeft.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Bol.com >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

 

Ricoh WG-80Belangrijkste kenmerken van de Ricoh WG-80

 • Mooie beeldkwaliteit: 16 megapixel foto's, 1/2.3 inch sensor
 • Video’s maken: je filmt in Full HD-kwaliteit
 • Waterdicht: duik tot 14 meter diep (maximaal 2 uur)
 • Robuust ontwerp: schok, val- en vorstbestendig
 • Macro-fotografie: digitale microscoopmodus aan boord
 • Optische zoom: 28-140mm lens, 5x optische zoom
 • Handig: 25 scènemodi instelbaar
 • Tegen trillingen: beeldstabilisatie in de camera
 • Helder display: 2.7 inch LCD met 230.000 pixels
 • Handig: 6 leds voor macro-opnamen en selfie-modus, met variabele lichtintensiteit
 • Lichtgevoelig: groot ISO-bereik van 125-6400

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Bol.com >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Ricoh WG-80

Bekijk een kort YouTube-filmpje over de Ricoh WG-80 (1:15 minuten).

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Bol.com >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

 

Beste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy