Ricoh WG-80: robuuste onderwatercamera duikt 14 meter diep

De Ricoh WG-80 is een robuuste onderwatercamera waarmee je 14 meter diep kunt duiken. Hij is niet alleen waterdicht, maar ook vorst- en schokbestendig. Aan boord is een 16 megapixel sensor voor mooie foto’s en video’s. Je kunt 5x optisch zoomen, er is een microscoopmodus met 6 macro-led's. Alle belangrijke reviews zet ik straks weer voor je op een rij!

Ricoh WG-80 Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 28-140mm f/3.5 – 5.5 (fullframe-equivalent) | Video: Full HD / 30fps | Scherm: vast | Gewicht body: 173gr | Release datum: juni 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 329 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Highlights van de Ricoh WG-80

 • Mooie beeldkwaliteit: 16 megapixel foto's, 1/2.3 inch sensor
 • Video’s maken: je filmt in Full HD-kwaliteit
 • Waterdicht: duik tot 14 meter diep (maximaal 2 uur)
 • Robuust ontwerp: schok, val- en vorstbestendig
 • Macro-fotografie: digitale microscoopmodus aan boord
 • Optische zoom: 28-140mm lens, 5x optische zoom

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

Ricoh WG-80 Waterdicht, schokbestendig

Met de robuuste Ricoh WG-80 leg je al je avonturen vast, ook als je door ruig terrein reist. En onderwater is hij een ster: je duikt liefst 14 meter diep voor schitterende onderwaterfotografie en -videografie. Je schiet foto’s van 16 megapixel en vloeiende video’s in Full HD. Deze heerlijk lichte compactcamera kun je ook nog eens laten vallen: hij is bijzonder schokbestendig.

Serieus duiken met de WG-80

De Ricoh WG-80 heeft een zogenaamde ‘IPX 8-classificatie’. Dat betekent dat je er niet alleen mee kunt snorkelen, maar ook serieus kunt duiken, tot een diepte van liefst 14 meter (maximaal 2 uur). Laten vallen kan tot een hoogte van 1.6 meter, dus je hoeft niet bang te zijn voor beschadigingen. Nog een teken dat hij super robuust is: hij kan een gewicht van 100 kilo aan.

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

Ricoh WG-80 Perfect voor outdooractiviteiten

Dat maakt hem de perfecte metgezel voor expedities en outdooractiviteiten. Daarnaast kun je hem ook onder andere zware omstandigheden inzetten, bijvoorbeeld op een bouwplaats. Is er outdoor veel zon? Achterop vind je een grote en scherpe display die zelfs in fel zonlicht goed afleesbaar is.

Hoge beeldkwaliteit

De Ricoh WG-80 heeft een back-illuminated CMOS-sensor aan boord. Die zorgt voor een hoge beeldkwaliteit met weinig ruis. In combinatie met de krachtige beeldprocessor levert deze sensor foto's met een resolutie van 16 megapixel en een gevoeligheid tot ISO 6400. De WG-80 biedt ook geavanceerde functies voor beeldverwerking zoals superresolutietechnologie voor scherpe en heldere beelden.

Triple Anti-Shake Protection

Met de WG-80 schiet je altijd scherpe beelden. Trillingen worden effectief de das omgedaan door de innovatieve Triple Anti-Shake Protection. Voor video is er de speciale Video SR-modus. Die compenseert tijdens het filmen onjuiste uitlijning van beelden veroorzaakt door camerabewegingen. Resultaat: prachtige, scherpe videoclips onder alle omstandigheden.

Ricoh WG-80 Zoomen van 28mm tot 140mm

De WG-80 is uitgerust met een zoomlens met een mooi bereik van groothoek tot forse tele. Je schiet weidse beelden van 28mm, maar haalt de wereld ook dichtbij tot 140mm. Niet genoeg? digitaal zoom je liefst 36x.

Macro’s en micro’s

Mooi is ook de speciale macromodus voor dramatische close-ups vanaf een minimale scherpstelafstand van slechts 1 centimeter. Bijzonder is ook de digitale microscoop, waarmee je supermacro’s schiet die niet mogelijk zijn met gewone digitale camera's of smartphones. Een speciaal macrostatief wordt meegeleverd.

Ricoh WG-80 LED-verlichting voor close-ups

Bij macrofotografie of microscoop-fotografie is belichting uiterst belangrijk. Daarom zijn rond de lens 6 macro-led's aangebracht die voor een uniforme belichting van je onderwerp zorgen wanneer de digitale microscoop-modus is geselecteerd. Zo leg je details vast die je met het blote oog niet waarneemt. Met de LED-lamp kun je overigens ook perfect belichte selfies schieten.

Speciale opnames en filters

De Ricoh WG-80 beschikt over 25 scènemodi. Bijvoorbeeld voor opnames van huisdieren, vuurwerk, sport, nacht- en macrofotografie. De camera detecteert automatisch de juiste opnamesituatie en selecteert het juiste belichtingsprogramma. En 12 filters maken je opnames perfect voor het uploaden naar Instagram.

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

Professionele reviewers over de Ricoh WG-80

De Ricoh WG-80: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt pas in juni 2022 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

 

Ricoh WG-80 Belangrijkste kenmerken van de Ricoh WG-80

 • Mooie beeldkwaliteit: 16 megapixel foto's, 1/2.3 inch sensor
 • Video’s maken: je filmt in Full HD-kwaliteit
 • Waterdicht: duik tot 14 meter diep (maximaal 2 uur)
 • Robuust ontwerp: schok, val- en vorstbestendig
 • Macro-fotografie: digitale microscoopmodus aan boord
 • Optische zoom: 28-140mm lens, 5x optische zoom
 • Handig: 25 scènemodi instelbaar
 • Tegen trillingen: beeldstabilisatie in de camera
 • Helder display: 2.7 inch LCD met 230.000 pixels
 • Handig: 6 leds voor macro-opnamen en selfie-modus, met variabele lichtintensiteit
 • Lichtgevoelig: groot ISO-bereik van 125-6400

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Ricoh WG-80

Bekijk een kort YouTube-filmpje over de Ricoh WG-80 (1:15 minuten).

Ricoh WG-80 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-80 op Kamera-express.nl >>

 

Beste onderwater & outdoor camera's van dit moment Beste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2021

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nl Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy