Ricoh WG-6: robuuste onderwatercamera

De Ricoh WG-6 is een prachtige, robuuste onderwatercamera. Een forse update van z’n voorganger, met een groot aantal nieuwe functies. Zo bevat de nieuwe lens 6 LED’s, hebben de foto’s een hogere resolutie en schiet je video in 4K. De waterdichte behuizing is van topkwaliteit. Alle belangrijke reviews!

Ricoh WG-6Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 28-140mm (fullframe-equivalent f/3.5-5.5 | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K op 30fps / Full HD op 30fps | Scherm: vast, geen touchscreen | Gewicht body: 246gr | Release datum: 19 april 2019 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 299 euro op CameraNU.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Ricoh WG-6 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-6 op Coolblue.nl >>

Ricoh WG-6 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Ricoh WG-6

 • Zeer robuust: water-, schok- en temperatuurbestendig
 • Heldere beelden: ringlicht om de lens met 6 krachtige LED's
 • Gebruiksvriendelijk: eenvoudig bedienen in extreme omstandigheden
 • Beeldkwaliteit: hoge resolutie foto’s en 4K video met 30fps
 • Handig: zeer nauwkeurige GPS

Betrouwbare reis- en vakantiecamera

De Ricoh WG-6 is een van de meest robuuste camera’s op de markt. Je kunt ermee duiken tot een diepte van liefst 20 meter. Ook is hij extreem schokbestendig: je kunt hem laten vallen vanaf 2.1 meter hoogte. Koude kan hij aan tot -10 graden Celcius. Kortom: de WG-6 is een uiterst betrouwbare metgezel voor elke (extreme) vakantie of reis.

Ricoh WG-6Scherpe foto’s, vloeiende video’s

Met de Ricoh WG-6 schiet je uitstekende foto’s en 4K-video’s. Hij heeft een geavanceerde CMOS-beeldsensor met achtergrondverlichting aan boord, met een hoge resolutie van 20 megapixel. Samen met de krachtige beeldprocessor maak je met scherpe en gedetailleerde foto’s. Vloeiende 4K-video’s schiet je dankzij de framerate van 30fps.

Ricoh WG-6 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-6 op Coolblue.nl >>

Ricoh WG-6 op Kamera-express.nl >>

Ricoh WG-6Fijne lens, groot zoombereik

Mooi aan de WG-6 is ook z’n lens: hij heeft een groter zoombereik dan veel concurrenten. Je schiet net zo makkelijk landschappen met de groothoek van 28mm als telefoto’s met een bereik tot 140mm. Daarnaast heeft de WG-6 nog 8.1x digitale zoom. Dankzij de minimale scherpstelafstand van 10cm schiet je ook prachtige close-ups en macro-foto’s.

Zes heldere LED’s

Uniek is dat deze compactcamera is uitgerust met zes heldere LED’s. Dit is vooral ideaal bij close-up fotografie boven- of onderwater. Bedenk dat het onderwater meestal een stuk donkerder is. Juist daar komt deze extra verlichting goed van pas voor scherpe, heldere beelden

Ricoh WG-6 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-6 op Coolblue.nl >>

Ricoh WG-6 op Kamera-express.nl >>

Industriële versie van de Ricoh WG-6

Sinds 2022 is er ook een industriële versie van de Ricoh WG-6 beschikbaar, beter bekend als de Armadex OZC 2. Deze ATEX Camera is geschikt voor veilig gebruik in explosiegevaarlijke zones, in het bijzonder ATEX zone 2 (gasexplosiegevaar). Zie ook de productpagina in het Engels.

Ricoh WG-6(Professionele) reviewers over de Ricoh WG-6

De Ricoh WG-6: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Trustedreviews.com (Amy Davies, full review): De Ricoh WG-6 heeft een prijskaartje dat hem vastpint tussen zijn premium en meer betaalbare concurrenten. De WG-6 kan de Olympus TG-6 niet evenaren voor allround functies en handmatige bediening, maar hij is ook een stuk duurder dan de Fujifilm XP140.
  Fans van close-up-fotografie worden misschien verleid door de unieke LED-verlichting voor macrofotografie. Maar ze zullen teleurgesteld zijn door de beperking voor foto’s van 3 megapixels in deze modus.
  In vergelijking met voorganger WG-5 zijn er verbeteringen, zoals de sensor met hogere resolutie, het beter scherm en 4K-video. Tegelijk zijn er ook een paar behoorlijke zaken weggelaten: optische beeldstabilisatie en ingebouwde wifi.
  ben je fan van Ricoh, dan trekt de WG-6 je wellicht aan. Maar anders zijn de Olympus TG-6 en Fujifilm XP140 betere opties. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Ricoh WG-6Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Ricoh WG-6 biedt liefst 5x optische zoom en een zeer goede macromodus, waarbij de 6 LED-lampjes rond de lens de meest unieke functie zijn. Toch voelt de camera beperkt in vergelijking met sommige concurrenten, die je veel meer controle geven.
  De Ricoh WG-6 heeft een multi-shot DOF (Depth-of-field)-modus, waarmee je meer scherptediepte creëert, maar beperkt dit tot een beeld van 3 megapixel, terwijl de TG-6 met een soortelijke functie 12 megapixel beelden creëert. Ook de ‘microscope-modus’ is leuk, maar is ook beperkt tot afbeeldingen van 3 megapixel.
  De 6 LED-lampjes rond de lens maken de Ricoh WG-6 uniek en helpen bij close-up fotografie.
  De lens is een van de minst lichtsterke van alle andere waterdichte camera's. Hij heeft een diafragma van f/3.5-diafragma. Op de Olympus Tough TG-6 zit een lens met een diafragma van f/2.0. Ook krijg je met de sensor van 20 megapixel meer ruis in je foto’s dan met de Nikon Coolpix W300 en Olympus TG-6. Dat is zeker beperkend onderwater, omdat het licht daar altijd minder is. En dat betekent dat de Ricoh WG-6 het meest geschikt is voor heldere zonnige vakanties.
  Fotografeer je onder zonnige omstandigheden, dan biedt de Ricoh WG-6 beelden met een goede kleur en heeft hij ook goede macro-prestaties. De 6 LED-lampjes vormen het unieke kenmerk van de camera. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Gavin Stoker, full review): Deze robuuste camera lijkt alle juiste features en specs te hebben die je anno nu van een dergelijke camera verwacht. Zo heeft hij een hoge resolutie van 20 megapixel en de mogelijkheid om 4K-video te schieten.
  Maar de Ricoh WG-6 heeft net zoals veel concurrenten een relatief kleine 1/2.3-inch sensor. Dat betekent dat de beeldkwaliteit niet heel hoog ligt, en niet zo scherp en gedetailleerd als bij DSLR’s of systeemcamera’s, of zelfs een high-end smartphone.
  Maar dat is bij een dergelijke camera ook niet het belangrijkste. Wat belangrijk is: je kunt foto’s schieten en filmen in omstandigheden waarin je niet met een DSLR of spiegelloze camera uit de voeten zou kunnen: onder extreme omstandigheden en onder water.
  Al met al is de Ricoh WG-6 een eenvoudig te gebruiken, ongecompliceerde en niet al te dure camera. Het ontwerp is mooi en wat minder eigenzinnig/gek dan vorige versies van deze camera. Eindoordeel: Gemiddeld met 4 van de 5 sterren.

Ricoh WG-6 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-6 op Coolblue.nl >>

Ricoh WG-6 op Kamera-express.nl >>

 

Ricoh WG-6Belangrijkste kenmerken van de Ricoh WG-6

 • Zeer robuust: water-, schok- en temperatuurbestendig
 • Waterdicht tot maar liefst 20 meter diep, kan tegen een val van 2.1m
 • Kan tegen temperaturen van -10 tot 40 graden
 • Heldere beelden: ringlicht om de lens met 6 krachtige LED's
 • Scherpe foto’s met groot dynamisch bereik
 • Gebruiksvriendelijk: eenvoudig bedienen in extreme omstandigheden
 • Beeldkwaliteit: hoge resolutie foto’s en 4K video met 30fps
 • Handig: zeer nauwkeurige GPS
 • Geavanceerde CMOS-beeldsensor
 • Mooie feature: digitale microscoop modus

Ricoh WG-6 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-6 op Coolblue.nl >>

Ricoh WG-6 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Ricoh WG-6

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Ricoh WG-6. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Ricoh WG-6 op CameraNU.nl >>

Ricoh WG-6 op Coolblue.nl >>

Ricoh WG-6 op Kamera-express.nl >>

 

Beste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy