Pentax WG-90: robuuste onderwatercamera

Pentax WG-90: robuuste onderwatercamera

De Pentax WG-90 is een onderwatercamera waarmee je maar liefst 14 meter diep kunt duiken. Hij is niet alleen waterdicht, maar ook zeer robuust, vorst- en schokbestendig. Met de 16 megapixel sensor schiet je fraaie foto’s en video’s. Je kunt 5x optisch zoomen en er is een microscoopmodus met 6 macro-led's. Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 28-140mm f/3.5-5.5 (fullframe-equivalent) | Video: Full HD / 30fps | Scherm: vast | Gewicht body: 173gr | Release datum: januari 2024 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 379 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Pentax WG-90 op Cameranu.nl >>

Pentax WG-90 op Cameraland.nl >>

Pentax WG-90 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Pentax WG-90

 • Mooie beeldkwaliteit: 16 megapixel foto's, 1/2.3 inch sensor
 • Video’s maken: je filmt in Full HD-kwaliteit
 • Waterdicht: duik tot 14 meter diep (maximaal 2 uur)
 • Robuust ontwerp: schok, val- en vorstbestendig
 • Macro-fotografie: digitale microscoopmodus aan boord
 • Optische zoom: 28-140mm lens, 5x optische zoom

Pentax WG-90Oude wijn...

De Pentax WG-90 is een update van voorganger Ricoh WG-80. De grote verandering? De naam. Heette de voorganger nog Ricoh WG-80, nu heeft Ricoh besloten gebruik te maken van de goede reputatie die het aloude merk Pentax heeft met het ontwikkelen van robuuste camera’s. Onder de motorkap is alles precies hetzelfde.

Voor ruige avonturen

Toch is dat niet alleen maar jammer. Want de robuuste Pentax WG-90 heeft best wat moois te bieden. Je legt er moeiteloos al je avonturen mee vast, ook als je door ruig terrein reist. En je kunt ermee duiken voor fraaie onderwaterfotografie en -video’s. Je schiet foto’s van 16 megapixel en vloeiende video’s in Full HD. Deze lekker lichte compactcamera kun je ook nog eens laten vallen: hij is bijzonder schokbestendig.

Pentax WG-90 op Cameranu.nl >>

Pentax WG-90 op Cameraland.nl >>

Pentax WG-90 op Kamera-express.nl >>

Pentax WG-90Serieus duiken met de WG-90

De Pentax WG-90 heeft een zogenaamde ‘IPX 8-classificatie’. Dat betekent dat je er niet alleen mee kunt snorkelen, maar ook serieus kunt duiken, tot een diepte van liefst 14 meter (maximaal 2 uur). Laten vallen kan tot een hoogte van 1.6 meter, dus je hoeft niet bang te zijn voor beschadigingen. Nog een teken dat hij super robuust is: hij kan een gewicht van 100 kilo aan.

Perfect voor outdooractiviteiten

Dat maakt hem de perfecte metgezel voor expedities en outdooractiviteiten. Daarnaast kun je hem ook onder andere zware omstandigheden inzetten, bijvoorbeeld op een bouwplaats. Is er outdoor veel zon? Achterop vind je een grote en scherpe display die zelfs in fel zonlicht goed afleesbaar is.

Pentax WG-90Hoge beeldkwaliteit

Mooi is ook de back-illuminated CMOS-sensor. Die zorgt voor een hoge beeldkwaliteit met weinig ruis. In combinatie met de krachtige beeldprocessor levert deze sensor foto's met een resolutie van 16 megapixel en een gevoeligheid tot ISO 6400. De WG-90 biedt ook geavanceerde functies voor beeldverwerking zoals superresolutietechnologie voor scherpe en heldere beelden.

Triple Anti-Shake Protection

Het is best lastig om met de WG-90 geen scherpe beelden te schieten. Trillingen worden effectief de das omgedaan door de innovatieve Triple Anti-Shake Protection. Voor video is er de speciale Video SR-modus. Die compenseert tijdens het filmen onjuiste uitlijning van beelden door camerabewegingen. Resultaat: prachtige, scherpe videoclips onder alle omstandigheden.

Pentax WG-90Zoomen van 28mm tot 140mm

De WG-90 heeft een zoomlens met een mooi bereik: van groothoek tot forse tele. Je schiet weidse beelden van 28mm, maar haalt de wereld ook dichtbij tot 140mm. Niet genoeg? Digitaal zoom je liefst 36x.

Macro’s en micro’s

Voor wie de details zoekt is er de speciale macromodus. Daarmee schiet je dramatische close-ups vanaf slechts 1 centimeter. Bijzonder is ook de digitale microscoop. Daarmee maak je supermacro’s die niet mogelijk zijn met gewone digitale camera's of smartphones. Een speciaal macrostatief is inbegrepen.

Pentax WG-90LED-verlichting voor close-ups

Bij macrofotografie of microscoop-fotografie is belichting essentieel. Rond de lens zijn daarom 6 macro-led's aangebracht die voor een uniforme belichting van je onderwerp zorgen wanneer de digitale microscoop-modus is geselecteerd. Zo leg je details vast die je met het blote oog niet waarneemt. Met de LED-lamp kun je overigens ook perfect belichte selfies schieten.

Speciale opnames en filters

Voor creatievelingen heeft de Pentax WG-90 liefst 25 scènemodi. Bijvoorbeeld voor opnames van huisdieren, vuurwerk, sport, nacht- en macrofotografie. De camera detecteert automatisch de juiste opnamesituatie en selecteert het juiste belichtingsprogramma. En 12 filters maken je opnames perfect voor het uploaden naar Instagram.

Pentax WG-90 op Cameranu.nl >>

Pentax WG-90 op Cameraland.nl >>

Pentax WG-90 op Kamera-express.nl >>

Pentax cashback-actie van Cameranu.nlVeel korting op Pentax camera's, lenzen en kits!

Profiteer van kortingen op Pentax camera's, objectieven en kits. Een nieuwe camera, objectief of kit aanschaffen is nu wel heel voordelig. Je profiteert van deze actie tot en met 3 augustus 2024. Sla je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

 

Pentax WG-90Professionele reviewers over de Pentax WG-90

De Pentax WG-90: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Review Ricoh WG-80

Er zijn nog geen reviews. En ik vraag me ook af of die er gaan komen. Want hij lijkt als twee druppels water op z’n voorganger, de Ricoh WG-80. Daarom kun je ervan op aan dat de reviews die daarover zijn geschreven, ook gelden voor de Pentax WG-90. Benieuwd naar die reviews?

Mijn review van de Ricoh WG-80 >>

Pentax WG-90 op Cameranu.nl >>

Pentax WG-90 op Cameraland.nl >>

Pentax WG-90 op Kamera-express.nl >>

 

Pentax WG-90Belangrijkste kenmerken van de Pentax WG-90

 • Mooie beeldkwaliteit: 16 megapixel foto's, 1/2.3 inch sensor
 • Video’s maken: je filmt in Full HD-kwaliteit
 • Waterdicht: duik tot 14 meter diep (maximaal 2 uur)
 • Robuust ontwerp: schok, val- en vorstbestendig
 • Macro-fotografie: digitale microscoopmodus aan boord
 • Optische zoom: 28-140mm lens, 5x optische zoom
 • Handig: 25 scènemodi instelbaar
 • Tegen trillingen: beeldstabilisatie in de camera
 • Helder display: 2.7 inch LCD met 230.000 pixels
 • Handig: 6 leds voor macro-opnamen en selfie-modus, met variabele lichtintensiteit
 • Lichtgevoelig: groot ISO-bereik van 125-6400

Pentax WG-90 op Cameranu.nl >>

Pentax WG-90 op Cameraland.nl >>

Pentax WG-90 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Ricoh WG-80

Bekijk een kort YouTube-filmpje (1:15 minuten) over de Ricoh WG-80, de voorganger van de Pentax WG-90. Deze camera’s lijken als twee druppels op elkaar: de specs zijn identiek, alleen naam en kleur zijn gewijzigd.

Pentax WG-90 op Cameranu.nl >>

Pentax WG-90 op Cameraland.nl >>

Pentax WG-90 op Kamera-express.nl >>

 

Beste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy