Panasonic TZ200: de ideale reiscamera

De Panasonic TZ200 is de allerbeste travelzoomcamera van dit moment. Met veel verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Belangrijkste: veel meer telebereik (15x optische zoom). Winnaar TIPA-award 2018. Goud Award bij Zoom.nl. Silver Award bij DPReview. “Gebruiksvriendelijke camera met erg veel mogelijkheden en super foto's.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic TZ200 Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 24-360mm | Beelden per seconde: 30 | Video: 4K | Scherm: vast touchscreen | Gewicht: 340gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 619 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Uitkijken naar een travelzoom

Naar deze nieuwe travelzoomcamera Panasonic TZ200 hebben velen reikhalzend uitgekeken. Nog steeds is voorganger TZ100 razend populair. En nog steeds is het de allerbeste travelzoomcamera. Op de TZ200 na dan. Even de reviews nog afwachten, maar ik weet vrij zeker dat de TZ200 z’n voorganger gaat overtreffen.

Grote sensor: 1 inch

Bij sommige camera’s is het maar gelukkig dat sommige features níet veranderen. Zo heeft ook de TZ200 de grote 1 inch sensor aan boord, waarmee de TZ100 zo’n geliefde travelzoom is voor velen. Alle concurrenten hebben namelijk een veel kleinere sensor aan boord.

Benieuwd naar de goedkopere voorganger TZ100? Lees mijn review >>

Panasonic TZ200 Betere beeldkwaliteit

En een grote sensor betekent: een veel betere beeldkwaliteit, veel betere prestaties bij weinig licht, en een veel mooiere bokeh: de achtergrondonscherpte bij bijvoorbeeld portretten.

Veel groter zoombereik

Heerlijke nieuwe plus van de TZ200 is het grotere zoombereik. Heeft voorganger TZ100 een Leica-lens met 25-250mm zoombereik (10x), de gloednieuwe Leica DC Vario-Elmar groothoeklens van de TZ200 loopt van 24mm tot liefst 360mm. Dat is dus 15x optische zoom in plaats van de 10x bij de TZ100. Daarmee kun je bijna alle fotosituaties aan.

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Bol.com >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

Ideale reiscamera

Gelukkig is ook de TZ200 nog steeds een zakformaatje. En dus is hij misschien wel je ideale reisgenoot.

Panasonic TZ200 In het kort: dáárom is de TZ200 zo goed

 • Geweldige en gloednieuwe Leica DC Vario-Elmar groothoeklens
 • Grote 1 inch MOS-sensor
 • Lensbereik in 35mm-equivalent van 24-360mm (15x optische zoom)
 • Je plukt geweldige foto's uit 4K-video
 • Hij heeft de Post Focus-functie: achteraf scherpstellen

Sensor: het hart van je camera

Nog even over de grote sensor, die het hart vormt van elke camera. Dankzij die 1 inch High Sensitivity MOS-sensor leg je alles tot in de kleinste details vast. In situaties met weinig licht hoef je de TZ200 niet weg te leggen. De krachtige sensor zorgt ook dan voor meer detail, kleur en helderheid. Briljant!

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Bol.com >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

Lensbereik van 24-360mm

Mijn enige kritiek op de TZ100 was steeds: hij is wel razend goed, maar mist het gigantische telebereik van veel concurrenten, die vaak tot 720mm doorlopen. Daar kan de TZ200 nog steeds niet aan tippen, maar met 360mm (fullframe-equivalent) kom je wel een enorm eind in de buurt. Het is echt een gigantische sprong voorwaarts ten opzichte van de 250mm van de TZ100.

Achteraf inzoomen: croppen

Bedenk als je travelzooms met elkaar vergelijkt: dankzij de grote sensor van de TZ200 kun je veel meer croppen in je foto’s dan bij travelzooms met een kleine sensor. Ik denk dat je dan achteraf met méér kwaliteit kunt inzoomen (door te croppen) dan bij de concurrentie. Je houdt scherpere, schonere foto’s over.

Panasonic TZ200 Groothoek: stads- of landschapsfoto’s

Tijdens je reis heb je niet alleen vaak behoefte aan een flinke tele, maar ook aan groothoek. Dankzij de Leica-lens beschik je over een 24mm groothoek waardoor je in gebouwen of in de stad toch nog veel in beeld krijgt. Of prachtige weidse landschappen vastlegt. Dus aan de groothoek-kant zit je ook helemaal goed met de TZ200.

Creëer foto uit 4K video

Uiteraard bezit ook de TZ200 weer de features waar Panasonic beroemd mee is geworden. Zo schiet je met de TZ200 uiteraard video's in 4K. Maar de 4K-fotofunctie maakt het mogelijk een foto uit je video te plukken. Selecteer één frame uit een 4K-video met 30 beelden per seconde en sla deze in een hoge resolutie van 8 megapixel op. Perfect voor actiefotografie.

Post Focus-functie

Een andere feature is de geweldige Post Focus-functie. Daarmee bepaal je achteraf op welk gebied van de foto je wilt scherpstellen. Selecteer op het touchscreen de gewenste plek of plekken en maak je foto af.

Panasonic TZ200Minimale scherpstelafstand: prachtige macro’s

De TZ200 heeft een minimale scherpstelafstand van slechts 3 centimeter. Hierdoor maak je tijdens je trip ook de meest indrukwekkende, haarscherpe close-ups en macro’s van insecten en bloemen. Tip: probeer vlinders en libellen vroeg in de ochtend te fotograferen, dan kun je ze tot dichtbij benaderen en vliegen ze niet snel weg.

Elektronische zoeker: ideaal bij felle zon

Juist op reis heb je vaak ‘last’ van felle zon. Daarom heeft de TZ200 een live viewfinder aan boord met een hoge resolutie van 2.330.000 pixels met een vergrotingsfactor van 1.45x. Dit is een enorm voordeel in zonnig weer. Gewoon lekker al je zonnige momenten schieten.

Wifi: beelden delen

Uiteraard beschikt ook de Panasonic TZ200 weer over wifi. Daarmee deel je in een handomdraai jouw mooie beelden op social media. Zo geniet het thuisfront direct mee van je avonturen. Ik ga deze camera zeker bestellen. Nu alleen die verre reis nog boeken...

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Bol.com >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €1000 korting tijdens Panasonic Winter Promotie!

Profiteer nu van kortingen tot €500 op Panasonic S5 II(X) systeemcamera's tijdens de Panasonic Winter Promotie! Schaf je tegelijkertijd een van de geselecteerde objectieven aan, dan loopt je korting op tot wel €1000. Je profiteert van deze actie tot en met 19 maart 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Panasonic TZ200

De Panasonic TZ200: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 

Panasonic TZ200DPReview over de Panasonic TZ200

Top reviewsite DPReview heeft de Panasonic TZ200 uitgebreid getest en een zeer interessante review geschreven, geïllustreerd met tal van foto’s. Reviewers Jeff Keller en Dan Bracaglia zijn lovend over de nieuwe travelzoom van Panasonic.

Twee opties: TZ200 of TZ100

Ben je op zoek naar de beste compacte travelzoom, dan heb je eigenlijk maar 2 opties, en beide zijn van Panasonic. Naast de nieuwe TZ200 is ook de TZ100 nog op de markt. De TZ200 is een doorontwikkeling van de TZ100, met een veel langer zoombereik, een grotere elektronische zoeker en een langere accuduur. Beide camera’s zijn even groot. Je levert met de TZ200 wel lichtsterkte in ten opzichte van de TZ100.

Premium camera

“There’s a lot to like about the TZ200”, aldus de reviewers. Hij past in je jaszak (en in veel broekzakken), hij voelt echt ‘premium’ aan, is uitstekend afgewerkt. De camera is klein, en dus zijn de knoppen ook klein. Maar de touchscreen-interface is fantastisch, aldus DPReview.

Hoe is de beeldkwaliteit?

Wat er het meest toe doet bij welke camera dan ook: hoe is de beeldkwaliteit? Wat dat betreft is de TZ200 een ‘mixed bag’. De 1 inch sensor is geweldig. Maar de combinatie met de zeer lange zoomlens en de indrukwekkende compactheid van het geheel betekent dat de lens wat ‘zachtere’ beelden produceert dan de reviewers hadden gewild.

Scherpte beelden, betere kleurweergave

Aan de andere kant doet de ‘jpg-motor’ geweldig werk. Daardoor zijn de beelden die uit de TZ200 komen toch goed scherp. Bovendien is de kleurweergave verbeterd ten opzichte van de TZ100. Ook de 4K-video biedt prima beelden, maar dan moet het licht wel voldoende zijn.

TZ200: zeker een aanrader

De Panasonic TZ200 is zeker een aanrader, aldus de reviewers. “Overall, the TZ200 is a very good travel zoom camera, and one that we can easily recommend; though as long as the TZ100 is still around you'll need to decide if another 110mm (equiv.) of zoom is worth at least another $100 of your money.”

Silver Award

Eindconclusie: de TZ200 bundelt een 24-360mm zoomlens in een camera die vrijwel in elke zak past. De sensor produceert foto’s van hoge kwaliteit en de autofocus is lekker ‘snappy’. De 4K-video is over het algemeen goed, alhoewel er wel een ‘cropfactor’ is. De accuduur is uitstekend en beter dan die van de TZ100. “For those who want a long lens, compact body and 1" sensor, the ZS200 is one of the better choices out there.” Scoort 81% en de Silver Award.

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Bol.com >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic TZ200Andere (professionele) reviewers over de Panasonic TZ200

 • Fototijdschrift Zoom.nl (september 2018): “Dé allround supercompact”, juicht de reviewer van Zoom.nl. Want: hij heeft een mooie grote sensor, nog meer zoom dan z’n voorganger en allerlei innovatieve en handige features.
  Beter dan voorganger TZ100 is uiteraard het toegenomen zoombereik. Waarvoor je als prijs de afgenomen lichtsterkte betaalt. Gelukkig is de beeldstabilisatie uitstekend, zodat je ook met langere sluitertijden scherpe beelden schiet. Het touchscreen is heel fijn, waarbij het jammer is dat hij niet draait of kantelt.
  Belangrijk punt voor elke camera is natuurlijk de beeldkwaliteit, en die is voor een compactcamera ‘indrukwekkend’. “Foto’s zijn helder, scherp en goed van kleur. Verder ingezoomd wordt het contrast natuurlijk minder. Toch zijn ook de telebeelden goed bruikbaar.” Hoge iso-waarden geven wel wat meer ruis in delen van foto’s.
  Deze TZ200 is volgens de reviewer een waardige opvolger van de populaire TZ100. Meer zoom, een betere autofocus “en ook op andere vlakken presteert deze TZ200 weer een paar streepjes meer dan de TZ100”. Eindoordeel: het cijfer 8.0 en de Diamant Award. Pikant detail: in hetzelfde nummer reviewt Zoom.nl de concurrent Sony RX100 VI, die een 7.85 en een Goud Award scoort. Bekijk mijn review van de RX100 VI >>
 • Chip Fotomagazine (september 2018): “Ultieme reisgenoot met een 15x optische zoom”, kopt Chip. En daarmee vestigt de TZ200 een record. Want er zijn wel reiszooms met een groter bereik, maar die hebben niet een grote 1 inch sensor aan boord. En dankzij die chip levert de TZ200 “ook bij weinig licht een beeldkwaliteit op dslr-niveau.” Ook wat snelheid betreft kan de TZ200 de vergelijking met spiegelreflexen aan. Hij stelt razendsnel scherp én hij schiet 10.1 foto’s per seconde.
  Minpuntje zit in de accuduur: na 290 foto’s houdt hij het voor gezien. Maar dat het een uitstekende camera is blijkt uit de prestaties van de lens: “Over het totale zoombereik (...) vertoont de TZ200 praktisch geen fouten of vertekening.” Ten opzichte van voorganger TZ100 is de macromodus verbeterd: je kunt vanaf 3cm fotograferen. En de beeldstabilisatie is uitstekend. “Wij maakten scherpe foto’s bij 1/6 seconde, volledig ingezoomd.”
  En dan is er nog de bak aan handige features die je erbij krijgt. 22 creatieve programma’s bijvoorbeeld, een zeer heldere touchscreen, haarscherpe 4K-video en de post-focus-functie. Dat leidt tot Chips eindconclusie: “De TZ200 is momenteel de beste camera in zijn klasse. Een betere reisgenoot is er niet – een goedkopere wel.” Eindoordeel ‘Zeer goed’ met een puntentotaal van 93/100.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Eindelijk de camera waarop ik gewacht heb: klein van formaat, grote sensor en groot zoombereik. Fantastisch! Uitgetest in Portugal de Algarve op de prachtige kliffen, de leuke stadjes maar ook insecten op bloemen. Micro en macro fantastische resultaten.” Bekijk alle klantreviews >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Gebruiksvriendelijke camera met erg veel mogelijkheden en super foto's. Slimme Ai+ en veel handmatige instellingen mogelijk. Echt super foto's, ook bij minder licht; minimaal ruis. Camera start snel op, fijne - automatische – viewfinder. Veel mogelijkheden met de app die prima met de camera samenwerkt.” Bekijk alle klantreviews >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Compacte camera met super veel mogelijkheden! De TZ200 is een compacte camera met groot zoembereik. Kwaliteit van de foto's is zo goed dat ik mijn spiegelreflex camera nu vaak thuis laat. Vooral van de 4K burst mogelijkheid heb ik al veel plezier gehad op jumpings met de paarden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Kleine krachtpatser! Nu een week in bezit, erg onder de indruk van de mogelijkheden en kwaliteit van de foto's. Ligt fijn in de hand en past ook gewoon in een jaszak. Extra zoom is lang niet altijd nodig, maar ongemerkt gebruik je deze toch best nog wel vaak. Jammer dat er geen aparte accu-lader bijgeleverd wordt, maar deze is wel los te koop.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Camerastuffreview.com: Tot de komst van de Sony RX100 VI waren de Panasonic TZ100 en TZ200 een klasse op zich, aldus de reviewer. Deze Panasonics waren de enige echt compacte camera's met een grote sensor, een flink zoombereik en een ingebouwde zoeker. Op een aantal punten troeft de Sony RX100 VI de Panasonic af, “maar het zoombereik van de TZ200 is nog steeds ongeëvenaard en de camera kost een boel minder”.
  Zoveel minder kost de TZ200 dat je volgens de reviewer voor het verschil gemakkelijk vliegtickets voor het hele gezin koopt voor een middellange vlucht. “Wil je echt dat lange telebereik en is prijs toch ook wel belangrijk, en voor wie geldt dat nou niet, dan staat de TZ200 nog steeds met stip bovenaan in dit segment.”
 • Trustedreviews.com: Als je een pocketcamera zoekt met een lang zoombereik en een mooie beeldkwaliteit, dan is de Lumix TZ200 het beste van het beste op dit moment. Panasonic heeft de TZ100 als voorbeeld genomen en die op verschillende belangrijke punten verbeterd. Belangrijkste punten: de grotere, helderdere zoeker, het grotere zoombereik, en de flink verbeterde grip op de body. Heb je de hoge prijs ervoor over, dan heb je de beste reiszoomcamera die op de markt is.
  De TZ200 kun je niet echt vergelijken met bijvoorbeeld de Sony RX100-serie. Ze hebben een even grote sensor, maar de verschillen zijn ook zeer groot. Voordeel van de TZ200 is het langere zoombereik. Voordeel van de RX100-serie: het maximale diafragma is een stuk groter, waardoor je een mooiere bokeh krijgt, bijvoorbeeld bij portretten. Ook schiet hij betere beelden bij minder licht. Toch zijn de beelden die uit de TZ200 komen erg goed, en dankzij de goede beeldstabilisatie kun je ook zeker bij minder licht uit de voeten.
  Kortom: “The Panasonic Lumix TZ200 is a great pocket camera, which can shoot almost anything pretty competently.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com: Ben je op zoek naar een briljante alles-in-één compacte reiscamera met een excellent zoombereik en geweldige beeldkwaliteit? Zoek niet verder: de TZ200 is jouw camera. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com: De premium compactcamera’s doen het goed in de markt. Ze bieden iets wat een smartphone niet heeft. In het geval van de TZ200 is het voordeel nog duidelijker: hij biedt een grote sensor in combinatie met een zeer fors zoombereik. Hij is duur, maar hij biedt je enorm veel flexibiliteit en high-tech specs om mee te fotograferen en filmen.
  De reviewer heeft vrijwel alle Panasonic TZ-camera’s getest in de loop van de jaren, en de TZ is de beste van allemaal. Het is zo’n veelzijdige camera: van z’n compacte formaat tot z’n beeldkwaliteit tot z’n uitgebreide feature-set. Plus een geweldige lens. Als beeldkwaliteit jouw ding is, en als je op reis meer wilt dan aardige snapshots, dan levert de TZ200 wat je nodig hebt en je smartphone niet kan bieden. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com: De Panasonic Lumix TZ200 is volgens de reviewer een ‘powerhouse pocket camera’ boordevol mooie features. Meest in het oog springt (en de reviewer is er verliefd op): een van de beste touchscreens op de markt plus de beste accuduur in deze prijsklasse. “In-camera RAW image editing and bluetooth connectivity for image sharing and remote control further extend the usefulness of the TZ200 on-the-go.” De compacte TZ200 is zo ‘reisvriendelijk’ als je maar zou wensen.
  En het extra telebereik ten opzichte van voorganger TZ100? Dat is natuurlijk mooi, maar het maximum diafragma neemt wel af bij de uiterste telestanden. En daarmee neemt de beeldkwaliteit wat af. Maar gebruik je hem van groothoek tot middelmatige tele, dan is de beeldkwaliteit excellent. En dan heb je nog alle geweldige 4K-foto-functionaleiten plus geweldige video-specs. Alles bij elkaar: zoek je een camera die in je zak past, dan zal het lastig worden om een betere optie te vinden dan deze Panasonic Lumix TZ200. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com: De Panasonic Lumix TZ200 heeft veel in huis maar is toch lekker klein. Ideaal als reiscamera dus. De beeldkwaliteit is excellent. En je hebt ook heel veel lol van alle features, zoals de digitale filters. Neem de monochrome filters en je bent klaar voor straatfotografie. Dan heb je ook mooi voordeel van het extra telebereik: je kunt mensen ongemerkt vastleggen van flinke afstand. De camera zit boordevol specs, zoals hoge-snelheid-fotograferen, RAW-fotografie, creatieve effecten, een 3 inch touchscreen, een elektronische zoeker, en 4K-foto en 4K-video.
  Goedkoop is hij niet, maar je krijgt er enorm veel travelzoom voor terug. En hij is ideaal voor zowel beginners (point and shoot) als voor gevorderden, met enorm veel mogelijkheden om de instellingen naar je hand te zetten. “The camera also delivers excellent images, with good colour, good detail, and good noise performance. Plus, it's size means you won't notice its weight or be annoyed by its size when you're out-and-about.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com: De Panasonic TZ200 is het nieuwe topmodel van Panasonic in z’n enorm populaire reiszoom-serie. Er zijn overeenkomsten, maar de nieuwe reiszoom heeft maar liefst 15x zoom, in plaats van 10x. Ook biedt de zoeker meer detaillering. En met de video kun je nu ook veel mooiere slow motions schieten. Ook is er Bluetooth aan boord, voor nog betere connectiviteit en locatie-tagging. Maar het grootste nieuws is natuurlijk de toegenomen zoom, tot 24-360mm. Daarmee heeft hij van alle 1 inch reiszoomcamera’s het grootste bereik.
  Helaas is het compromis dat het diafragma wat teruggelopen is: f/3.3-6.4 versus f/2.8-5.9 van de TZ100. En dat was al niet een heel lichtsterk diafragma vergeleken met de concurrentie met een kortere zoomlens. “But that's the compromise you have to weigh-up. If you want a 1 inch sensor with a big zoom that's also bright, you'll need a much bigger body like the Sony RX10 or Lumix FZ2000.”
  Alles bij elkaar opgeteld biedt de TZ200 een combinatie van een forse zoom en een mooie sensor in een zeer compacte body. Het zoombereik in combinatie met alle features is onverslaanbaar. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Stuff.tv: Volgens reviewer Amie Davis zijn er genoeg compactcamera’s met een 1 inch sensor, die allemaal een flinke verbetering zijn ten opzichte van smartphones: betere beeldkwaliteit plus optische zoom van hoge kwaliteit. De Sony RX100-serie is daarvan het beste voorbeeld. Maar de laatste loot aan deze stam, de RX100 V is zeer prijzig en biedt maar 3x optische zoom.
  En dus is de Panasonic TZ200 niet bepaald goedkoop, maar je houdt nog aardig wat geld over om vluchten te boeken waarop je hem uitstekend mee kunt nemen. Hij mist weliswaar een kantelbaar scherm, wat erg jammer is, maar een camera moet altijd compromissen sluiten. En wat krijg je dan voor je dure geld? Heel veel: een camera met een 1 inch sensor plus 15x optische zoom. Geweldig.
  De TZ200 is een flinke upgrade ten opzichte van de TZ100. De lens biedt je flink wat extra bereik, de kleurenweergave is beter en hij biedt ook een betere ervaring als je de elektronische zoeker gebruikt. Heb je de zoom niet nodig en wil je onder slechte lichtomstandigheden schieten, dan kun je beter een van de Sony RX100-camera’s kiezen. Maar al met al is de TZ200 een echte winnaar.

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Bol.com >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic TZ200

 • Ideale zakformaat compactcamera voor op reis
 • Ideaal zoombereik van 24-360mm
 • Zeer snel: autofocus van 0.1 seconde
 • Schiet geweldige filmpjes met UHD 4K-video
 • Alle 4K-foto-functies van Panasonic zijn aan boord
 • Minimale scherpstelafstand van 3cm: prachtige close-ups/macro’s
 • Live view finder met hoge resolutie
 • Voorzien van wifi

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Bol.com >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic TZ200

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic TZ200. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Bol.com >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Travelzoomcamera's

Benieuwd naar de beste travelzoomcamera? Ik heb een Top 10 samengesteld op basis van de belangrijkste reviews op internet en in de fotovakbladen. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 Travelzoomcamera's >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (24 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy