Panasonic Lumix FT7: robuust & waterdicht tot 31 meter

De Panasonic Lumix FT7 kun je laten vallen vanaf 2 meter hoogte. En je kunt ermee tot 31 meter de diepzee in duiken. Het is de allereerste robuuste onderwatercamera met elektronische zoeker! Ook 4K-video én 4K-Photo zijn aan boord. Is dit de beste robuuste onderwatercamera? Alle belangrijke reviews!

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief (fullframe-equivalent): 28-128mm f/3.3-5.9 | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 319gr | Release datum: juni 2018 | Frankwandelt-rating 92/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Olympus Tough TG6Update: niet meer verkrijgbaar

De Panasonic FT7 is helaas niet meer verkrijgbaar. Het beste alternatief is natuurlijk de Olympus Tough TG-6, de beste onderwatercamera van dit moment. Benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Olympus Tough TG-6 >>

Olympus Tough TG-6 op CameraNU.nl >>

Olympus Tough TG-6 op Kamera-express.nl >>

Waterdicht tot 31 meter

De Lumix FT7 is de robuuste compactcamera van Panasonic. Speciaal gemaakt voor al je outdooravonturen. De camera is schokbestendig tot 2 meter. En waterdicht tot maar liefst 31 meter.

Perfecte outdoorcamera

Aan boord is een sensor met 20.4 megapixel, een scherpe lens met 4.6x optische zoom (28mm groothoek tot 128mm tele). De FT7 is misschien wel de perfecte camera voor unieke ervaringen in de lucht, in de wilde natuur en op of diep in het water.

Alternatief Olympus TG-6 op CameraNU.nl >>

Alternatief Olympus TG-6 op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix FT7Gebouwd als een tank

De FT7 is niet bepaald een kasplantje. Voorzichtigheid is met deze robuuste camera juist níet geboden. Je kunt lekker helemaal losgaan met je adembenemende duik in de diepte of je gewaagde off-piste skisprong. Hij is vorstbestendig tot -10 °C en drukbestendig tot 100kg. Kortom: de FT7 is gebouwd als een tank

Aan boord: elektronische zoeker

Uniek voor een robuuste camera is de gloednieuwe 0.2-inch 1.170.000 pixels Live View Finder. Een echte elektronische zoeker dus, die geweldig van pas komt als je wilt fotograferen in fel zonlicht. Uiteraard zit op de achterkant ook nog een uitstekend 3 inch scherm met een resolutie van 1.040.000 pixels.

Razendsnelle camera

De Panasonic FT7 is gebouwd op actie. Je kunt er razendsnelle burstopnames mee schieten met 10 beelden per seconde. En hij heeft Light Speed autofocus: automatische scherpstelling met de ‘snelheid van het licht’.

Panasonic Lumix FT74K-video én 4K-Photo

Niet alleen voor fotografie heb je aan de FT7 een goeie, hij kan ook uitstekend filmen. Panasonic is een voorloper op het gebied van 4K-video, en de FT7 kan gelukkig ook filmen in de hoge 4K-resolutie. En het mooie is: de geweldige 4K-Photo-modus is ook beschikbaar in de FT7. En dat betekent dat je uit een 4K-burst van 30 beelden per seconde heel snel 8 megapixel foto’s kunt plukken. Ideaal voor razende actie!

Leef je creatief uit!

De FT7 beschikt over allerlei mogelijkheden om creatief uit je dak te gaan. Zoals 22 creatieve filters, time-lapse opnames en een panoramamodus voor zowel horizontale als verticale beelden.

Sociaal met geo-tags

Een bijzonder leuke gadget voor avonturiers in het donker: de FT7 kun je ook gebruiken als zaklamp, zonder de camerafunctie in te schakelen. En uiteraard is ook deze FT7 lekker ‘social’: je mooiste beelden kun je simpel delen inclusief geo-tags via wifi. Heb jij ook zo’n zin in de vakantie?

Alternatief Olympus TG-6 op CameraNU.nl >>

Alternatief Olympus TG-6 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Panasonic Lumix FT7

De Panasonic Lumix FT7: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Fototijdschrift Focus (septembernummer 2018): Dat deze FT7 klaar is voor de ruigste omstandigheden is duidelijk. Hij is waterdicht tot 31 meter, is bestand tegen een val van 2 meter hoog en een belasting van 100 kilo. Maar maakt hij ook goede foto’s? Het is in ieder geval een goede camera voor beginners die niet willen nadenken over hun instellingen, aldus reviewer Erik Derycke.
  Wie meer controle wil over instellingen loopt echter tegen beperkingen aan. Zo kun je in de manuele stand slechts 2 diafragmawaarden selecteren: f/3 en f/10. Er is geen raw-formaat, wat de speelruimte bij nabewerking verkleint. Maar “in de volautomatische stand levert de FT7 correct belichte opnames met levendige kleuren; het blauw van de lucht en het groen van bomen en gras springen er mooi uit.”
  Bekijk je de foto’s op 100%, dan valt op dat ze minder gedetailleerd zijn dan je zou mogen verwachten van een 20 megapixel sensor. “Voor websites, blogs en social media is de beeldkwaliteit tot ISO 800 goed genoeg, maar als je graag grote afdrukken wilt maken kun je beter een andere camera meenemen.”
  Conclusie: “De Lumix FT7 is een stevig toestel dat je overal mee naartoe kunt nemen. Dankzij de doordachte bedieningselementen is hij ook te gebruiken met een duik- of skibril op. Hij levert fraaie plaatjes, maar door de sterke ruisonderdrukking zijn deze minder geschikt voor prints op groot formaat.” Eindoordeel: het cijfer 8.1.
 • Klantreview op internet: “Zelfs ik snap hoe die werkt!!! Geweldig veel waar voor weinig geld!! Bedieningsgemak ten top en volledig “hufter-proof”. Hiervoor had ik een GoPro, leuk ding voor filmpjes, maar de stills zijn niet best. Deze camera heeft dat helemaal onder de knie, makkelijk in gebruik, waterdicht tot meer dan 30m diep en kan tegen een stootje. De beelden zijn prachtig mooi. Ook in een fotoboek!!”
 • Photographyblog.com: Voor heel veel gelegenheden is je smartphone goed genoeg om onder verschillende omstandigheden te kunnen fotograferen, aldus de reviewer. Maar onder extreme omstandigheden is het een ander verhaal. Dan is er nog steeds plaats voor een compactcamera. Zoals onderwater, onder zeer koude omstandigheden of in situaties waarin je bang bent dat je je smartphone laat vallen.
  En dan komen camera’s als de Panasonic Lumix FT7 om de hoek kijken. Op papier is de FT7 waarschijnlijk de beste ruige camera die je kunt kopen op dit moment. Hij heeft de beste features voor onderwaterfotografie, en heel veel andere aantrekkelijke specs, zoals 4K Photo, wifi en opladen via de USB-poort.
  Als je iemand bent die regelmatig in avontuurlijke expedities verwikkeld is, dan is de FT7 misschien de ideale camera. En hij is ook prima geschikt als familiecamera voor aan het strand, op de camping en op andere trips waar je smartphone niet van pas komt (of te kwetsbaar is).
 • Trustedreviews.com: De Lumix FT7 is de meest geavanceerde robuuste compactcamera die Panasonic ooit heeft gemaakt. Hij is veel beter dan de Lumix FT7, en verslaat de voorganger op verschillende vlakken. Toch is het niet de camera waar de reviewer op gehoopt had. Zo had hij gehoopt dat er een 1 inch sensor in zou zitten. Dat zou de markt voor dit soort camera’s flink opgeschud hebben.
  De Olympus Tough TG-5 heeft de standaard neergezet voor de beeldkwaliteit voor robuuste waterproof compactcamera’s. Panasonic heeft een moedige poging gedaan om Olympus te verslaan, maar de reviewer opteert toch voor de Olympus. Puur vanwege de beeldkwaliteit, die te maken heeft met z’n lichtsterke f/2.8 diafragma, z’n gevoeliger beeldsensor en z’n mogelijkheid om in raw te fotograferen.
  Toch: je kunt met de Panasonic FT7 dieper het water in. En ook z’n elektronische zoeker is zeer handig op heldere, zonnige dagen. Ook de beeldkwaliteit ligt niet ver achter op die van de OIympus. “If you’re a scuba diver or planning on shooting a lot in a sunny location, those factors could sway it for you.”
 • Techradar.com: Aan de Lumix FT7 zitten vele mooie kanten. Inclusief z’n excellente robuuste kwaliteiten en de fatsoenlijke elektronische zoeker. Dit potentieel wordt een beetje tenietgedaan door de sensor, waarbij Panasonic heeft geprobeerd te veel pixels op een te klein oppervlak te persen. Dat gaat ten koste van de beeldkwaliteit. Komt de robuustheid en gebruiksgemak voor jou op de allereerste plaats, dan heb je aan de FT7 een uitstekende camera. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com: Deze Panasonic FT7 ziet er op papier uitstekend uit. Vóór de FT7 pleit dat hij dieper kan duiken dan de concurrenten, dat hij een elektronische zoeker heeft, wat goed van pas komt bij het onderwater fotograferen en filmen, dat hij een groter telebereik heeft, dat hij 4K aan boord heeft plus een hogere resolutie.
  De Olympus TG5 heeft meer groothoek en minder telebereik, je kunt dichterbij je onderwerp macro’s schieten, hij heeft een ingebouwde GPS, een temperatuur-sensor en betere kwaliteit slow motion video. Verder heeft de TG5 superieure overall beeldkwaliteit bij weinig licht, dankzij z’n veel lichtsterkere lens in combinatie met een sensor met minder resolutie.
  Kortom: wie dieper wil duiken en wie met deze camera vaker ‘op land’ fotografeert, is de FT7 de beste keuze. Maar de “TOUGH TG-5 remains the King in the water”. Eindoordeel: Recommended.
 • Ephotozine.com: Uniek aan de FT7 is dat hij een elektronische zoeker heeft. Geweldig als je buiten bij fel zonlicht foto’s schiet. Deze Panasonic schiet heldere, kleurrijke beelden. Maar door een sensor met veel resolutie te gebruiken zijn de foto’s minder schoon en ‘crispy’ dan de foto’s die uit camera’s met minder resolutie rollen.
  Als je een waterproof camera onderwater wilt gebruiken, dan wil je natuurlijk een camera met een lichtsterke lens en zeer goede prestaties bij weinig licht. En de FT7 heeft geen lichtsterke lens en door de hoge resolutie presteert hij minder bij weinig licht. Al snel heb je daardoor ruis in je foto’s, en zachte foto’s als je in de tele-stand schiet.
  Ook de autofocus heeft soms moeite om scherp te stellen, zelfs bij daglicht. Ook dan levert de tele-stand niet de beeldkwaliteit die je zou mogen verwachten. Als je een waterdichte camera zoekt met een elektronische zoeker, dan is de FT7 de enige keuze. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Cinena5d.com: De Panasonic LUMIX FT7 is zeker een robuuste outdoorcamera die het allemaal in huis heeft. Of je hem nou meeneemt in de bergen, naar een zanderig strand of onderwater. Maar kan hij het allemaal erg goed? Goedkoop is hij niet. Maar voor dat geld biedt hij wel een hele koffer vol met features, een geweldige robuustheid, mooie foto’s met mooie kleuren, direct uit de camera.
  Toch worstelt de reviewer met de vraag voor wie de camera nu precies bedoeld is. Wat is de ‘sweet spot’? Als je 4K schiet, hou je een groothoek over van 40mm. Dat is aardig, maar niet geweldig. Je kunt ook geen filter op de lens schroeven. De zoeker is handig, maar niet geweldig. Datzelfde geldt voor het display, waarop je bijna niets ziet bij fel zonlicht. De onderwater kwaliteiten zijn goed, behalve als je de tele-kant van de lens gebruikt.

Alternatief Olympus TG-6 op CameraNU.nl >>

Alternatief Olympus TG-6 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix FT7Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix FT7

 • Waterdicht tot 31 meter zonder externe behuizing
 • Valbestendig tot 2 meter
 • Scherpe LUMIX DC VARIO zoomlens van groothoek tot tele: 28-128mm (4.6x)
 • Extra Optische Zoom tot 6.4x en Intelligent Zoom tot 9.1x
 • Beeldstabilisatie in de lens: POWER O.I.S.
 • Macrostand: fotograferen vanaf 5cm
 • Elektronische zoeker: ideaal bij felle zon
 • Schiet scherpe 4K-video’s
 • 4K-foto-modus: haal 8 megapixel foto’s uit je video

Alternatief Olympus TG-6 op CameraNU.nl >>

Alternatief Olympus TG-6 op Kamera-express.nl >>

 

Filmpje over de Panasonic FT7

Bekijk hieronder een mooi filmpje over de Panasonic Lumix FT7.

Alternatief Olympus TG-6 op CameraNU.nl >>

Alternatief Olympus TG-6 op Kamera-express.nl >>

 

Beste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy