Panasonic TZ95: super travelzoom voor je vakantie

De Panasonic TZ95 travelzoom is nóg beter dan voorganger TZ90. En rijkelijk voorzien van geweldige specs: 30x optische zoom, kantelbaar touchscreen, heldere elektronische zoeker, 4K-photo & -video. En je kunt nu ook GPS-tags toevoegen aan je foto’s. Alle belangrijke reviews & tests!

Panasonic Lumix DMC-TZ95 Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 20.3 megapixel | Objectief: 24-720mm f/3.3-8.0 | Beelden per seconde: 10 | Video: Ultra HD / 4K-video | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 285gr | Release datum: eind april 2019 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 399 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Panasonic TZ95 versus TZ90

Veel van de features die de gloednieuwe Panasonic Lumix DMC-TZ95 biedt, zitten ook al in voorganger TZ90, die ook nog verkrijgbaar is (een stuk goedkoper). Want waarom zou je wat goed is overboord gooien?

Van landschapsgroothoek tot kleine-vogeltjes-tele

En dus heeft ook de Panasonic TZ95 30x optische zoom: van landschapsgroothoek 24mm tot kleine-vogeltjes-tele 720mm. Hij heeft een uitstekend kantelbaar touchscreen (heel handig!) en een prima elektronische zoeker. Dat laatste ontbreekt bij veel travelzooms maar is in mijn ogen onmisbaar.

Panasonic TZ95 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ95 op Bol.com >>

Panasonic TZ95 op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix DMC-TZ95 Highlights van de Panasonic Lumix TZ95:

 • Veelzijdig: Leica-lens met 30x optische zoom (24-720mm)
 • Scherpe beelden: 20.3 megapixel beeldsensor
 • Heel handig: kantelbaar touchscreen van 3 inch
 • Onmisbaar: heldere elektronische zoeker
 • Lekker creatief: 4K-photo en 4K-video
 • Razendsnel: burst van 10 beelden per seconde

4K: scherpe video’s, prachtige slowmo’s

Ook 4K-video én 4K-photo zijn gelukkig weer van de partij. En dus kun je geweldige video’s schieten met de TZ95. De 4K-photo modus doet zelfs meer dan die van de TZ90. Zo maak je met de Sequence Composition-functie slow motion-beelden door meerdere foto’s tot één opname te combineren. Ook kies je gemakkelijk de beste selfie uit een reeks in de 4K Burst Selfie-modus.

Panasonic Lumix DMC-TZ95Ideale reisgenoot

Fotograferen met de TZ95 is supersimpel: het is een gebruiksvriendelijke camera. Het mooie van travelzooms als de TZ95 is dat je er geweldige landschapsfoto’s mee schiet (24mm), maar ook dat verre edelhert razendscherp vastlegt. Allemaal dankzij de heldere lens en de uitstekende beeldstabilisatie. Daarmee is de TZ95 de ideale reisgenoot voor al je vakanties en trips.

Razendsnelle camera

De Panasonic TZ95 is ook een stuk sneller dan z’n voorganger. Zo leg je al je speciale momenten vast en mis je niets meer. De autofocus stelt scherp in een luttele 0.1 seconde. Daarnaast beschikt de camera over een burstfunctie van liefst 10 beelden per seconde. Met 4K Photo leg je zelfs 30 beelden per seconde vast met een resolutie van 8 megapixels.

Panasonic TZ95 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ95 op Bol.com >>

Panasonic TZ95 op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix DMC-TZ95Hoogwaardige zoeker: voor felle zon

Een elektronische zoeker vind ik zelf altijd een must. Zeker voor een travelzoom die je meeneemt naar je zonnige vakantiebestemming. De zoeker van de TZ95 is heel helder (met liefst 2.33 miljoen pixels). Zo schiet je in felle zon maar ook in de schemering jouw perfecte plaatjes.

Kantelbaar touchscreen: lekker vloggen

Het grote 3 inch touchscreen is 180 graden kantelbaar van boven naar onder. Dit maakt het makkelijk om selfies te nemen of vanaf je favoriete locatie te vloggen.

Veel creatieve opties & 4K-photo

De Panasonic TZ95 heeft veel opties waarmee je creatief kunt fotograferen. Zo kun je je flink uitleven met de 4K-photo-modus. Daarmee schiet je razendsnelle bursts van acties. En met 4K-photo tover je schitterende slow motions uit je camera. Verder beschik je over 22 filteropties die je ook kunt gebruiken voor panorama’s.

Panasonic Lumix DMC-TZ95Uitstekend verbonden: wifi, bluetooth & GPS-tagging

De Panasonic TZ95 beschikt natuurlijk over bluetooth en wifi, waardoor je snel en gemakkelijk je beelden deelt met vrienden en familie of op social media. Je maakt ook van afstand opnames door je camera met je smartphone te verbinden. Door GPS-tagging vergeet je ook nooit meer waar jouw foto’s zijn gemaakt.

Hoe scoort hij in de reviews?

Kortom: alweer een heerlijke travelzoom van Panasonic. Ik ben razend benieuwd hoe hij scoort in de reviews. Maar ongetwijfeld wordt het weer een populaire camera voor op reis.

Panasonic TZ95 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ95 op Bol.com >>

Panasonic TZ95 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic Lumix DMC-TZ95Wat vinden professionele reviewers van de Panasonic TZ95?

De Panasonic Lumix DMC-TZ95: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Supergoeie compact voor op reis. Fantastische kwaliteit, goeie breedhoek landschappen, super zoom voor dieren, klein en compact. Bevat heel wat technische snufjes en super gebruisvriendelijk / automatisch zodat je super foto's maakt zonder dat het toestel al je aandacht vraagt, maar manueel kan uiteraard ook. Minpuntjes : geen GPS (wel na connectie met je smartphone), ligt ook niet super goed in de hand, het zwaartepunt is wat hoog.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Fijne camera voor zowel ver af, dichtbij en normaal. Makkelijk te bedienen en ligt goed in de hand. Ook bij grote zoom prima foto's.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Focus Magazine (juli/augustusnummer 2019, full review): Is deze camera met veel zoom een aanrader voor je vakantie? vraagt reviewer Erik Derycke zich af. De TZ95 is de jongste telg in een lange reeks travelzooms van Panasonic, die begon met de TZ1 in 2006! Die had 10x zoom en 5 megapixel op de teller. De TZ95 biedt 30x zoom en 20 megapixel. Een enorm verschil. Veel kleiner is dat verschil ten opzichte van voorganger TZ90. De TZ95 is slechts een milde upgrade.
  Belangrijkste verschil: de TZ95 heeft naast wifi ook Bluetooth aan boord. Dat maakt de koppeling met je smartphone makkelijker. Wat blijft zijn – naast de volautomatische modus – de vele instelmogelijkheden. Het 3 inch touchscreen is volledig opklapbaar: handig voor selfies of vloggen. De zoeker is handig, maar wel piepklein.
  Het grote zoombereik is het belangrijkste koopargument voor de TZ95. Dat zoomen gaat lekker vlot. Ook de beeldstabilisatie werkt goed, zelfs in de uiterste telestand. Autofocus is snel, ook bij bewegende onderwerpen. De kleuren van de foto’s zijn realistisch. Door de kleine sensor gaan hoge ISO’s bij weinig licht ten koste van de beeldkwaliteit.
  Kortom: een camera met 30x optische zoom die in je jaszak past en bij goede lichtomstandigheden goede kwaliteit foto’s levert. Eindscore: 7.9.
 • Photographyblog.com (Gavin Stoker, full review): De vraagprijs voor deze camera is stevig voor een travelzoomcamera, ook al heeft hij een groot zoombereik, 4K-photo en -video aan boord en een solide bouwkwaliteit. En het zou heel welkom zijn als deze camera de grote 1 inch sensor had gehad, maar dat zou de prijs flink hebben opgedreven.
  In veel opzichten is dit een indrukwekkende kleine reiscamera als je er eentje zoekt met een grote lens en veel creatieve opties. Toch zijn er wel wat mindere punten als je de camera goed onder de loep neemt. Zo blokkeer je nogal makkelijk de ingebouwde flits met je vinger. En die flits heb je toch wel nodig als je bij weinig licht schiet.
  Maar in de meeste opzichten is de Panasonic Lumix TZ95 een competente en betrouwbare alles-in-één travelzoomcamera die in je zak past. Daarmee kun je onopvallend foto’s maken, en heb je flink wat extra bereik ten opzichte van je mobieltje. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Panasonic Lumix TZ95 lijkt geen grote upgrade ten opzichte van voorganger TZ90. Maar vergeleken met de concurrentie die subtiele updates heeft gedaan aan z’n travelzooms (waardoor ze soms zelfs slechter zijn dan de voorganger), blinkt de TZ95 uit: hij biedt meer dan de concurrenten, met een aantal welkome verbeteringen.
  De TZ95 bouwt verder op een vertrouwde en doorgeteste formule. En belangrijker: op een vertrouwde 30x optische zoomlens. Daarbij is Bluetooth gekomen, waardoor je met weinig accuverbruik beelden kunt overzetten naar je smartphone.
  De elektronische zoeker is verbeterd, met een hogere resolutie en een grotere vergroting. Een sterk punt ten opzichte van de concurrenten. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met die van de TZ90. Hij biedt uitstekende kleurweergave, vooral buiten bij goed licht, met een prima dynamisch bereik.
  De lens heeft minder bereik dan sommige concurrenten. maar hij biedt wel prima beelden, met veel details voor deze cameraklasse. Ook biedt de camera 4K UHD video, met uitstekende videokwaliteit, met opvallend goede audio. Ook heeft de video meer mogelijkheden dan de wat de concurrentie biedt.
  Het kantelbare touchscreen biedt de mogelijkheid voor selfies, en groepsportretten. Ook kan hij daardoor als vlogcamera gebruikt worden. Van alle travelzooms met kleine sensor is de Panasonic TZ95 de beste optie van 2019. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (Amy Davies, full review): Op papier zijn travelzooms als de TZ95 camera’s die heel veel in huis hebben. Een 30x optische zoom biedt een veelzijdigheid die je smartphone niet kan bieden. Ook is een apart apparaat om foto’s te schieten op reis heel verstandig, als je niet snel je smartphone-accu leeg wilt schieten.
  Deze TZ95 heeft dan ook nog aanlokkelijke features als een ingebouwde zoeker, een kantelbaar touchscreen en 4K-video en 4K-Photo. Een afgerond pakket aan featues, waar ook nog wifi en Bluetooth bijhoren.
  De keerzijde zit ‘m in de beeldkwaliteit. In combinatie met een enorme zoom is de kleine sensor niet in staat om gedetailleerde beelden vast te leggen. Bij slecht licht kun je zelfs zeggen dat de prestaties niet goed zijn.
  Smartphones zetten steeds indrukwekkender prestaties neer. Dus je moet wel goed nadenken of een aparte camera zoals de TZ95 jou meerwaarde biedt. Heb je geen geavanceerde smartphone, of heb je het extra zoombereik nodig, dan blijft de TZ95 een goede optie. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Matt Golowczynski, full review): De Panasonic TZ95 is niet bepaald een significante update van de voorganger TZ90. Maar hij is gezegend met een zeer snel autofocussysteem, geweldige bouwkwaliteit en een perfecte elektronische zoeker. Zoals bij elke camera met een kleine sensor is de beeldkwaliteit bij goed licht prima, bij slecht licht minder. Maar dit is in z’n soort – reiszoomcamera’s – een van de beste camera’s. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nickolson, full review): De Panasonic TZ-serie heeft de trend voor travelzoom-camera’s op de kaart gezet. Het is een populair genre gebleken. De combinatie van z’n ‘broekzak-vriendelijke’ formaat en z’n enorme zoombereik maken dit soort camera’s aantrekkelijk voor iedereen die op reis of vakantie gaat en een zeer grote variëteit aan onderwerpen wil kunnen fotograferen of filmen.
  De TZ95 is niet de kleinste compactcamera op de markt, maar ook niet de grootste. Het is een veelzijdig beest van een camera met een zoomlens met een enorm bereik. Wat vaak speelt bij camera’s met een kleine sensor: de beste resultaten krijg je als het licht goed is. Maar naar alle waarschijnlijk is dat bij deze camera ook het geval, want de meeste mensen gebruiken hem op hun zonnige vakanties en reizen.
 • Franks overpeinzingen: Tjonge, ik had niet verwacht dat Panasonic nog met een opvolger van de TZ90 zou komen. Met de komst van de Panasonic TZ200 eerder dit jaar, met een grote sensor en een redelijk lange zoom (24-360mm) dacht ik dat Panasonic afscheid had genomen van z’n travelzooms met kleine sensor.
  Daar komt bij dat ze zichzelf hadden vastgedraaid met de naamgeving: na travelzooms als TZ60, TZ80, TZ90 blijft over: TZ100. Maar die bestaat dus al...: de voorganger van de TZ200.
  Maar gelukkig komt Panasonic met een update van z’n zeer populaire (en uitstekende) TZ90. Want de TZ-serie biedt mooie alles-in-één camera’s voor op reis.
  De update is niet wereldschokkend. sensor en lens zijn hetzelfde gebleven, en dat zijn toch wel 2 kernelementen van elke camera. Ook scherm en zoeker zijn zo te zien niet aangepast. Ik verwacht niet dat de beeldkwaliteit veel beter is geworden. Eigenlijk is dat onmogelijk met deze kleine sensor. De update zit dus meer in de features én in de snelheid.
  Op die 2 punten zijn verbeteringen aangebracht. De autofocus is verbeterd en sneller geworden. En de 4K-photo-modus kan nog meer dan hij al kon. Een mooie toevoeging is verder GPS-tagging: onmisbaar als je veel reist me je camera, want nu kan je camera bij de foto’s vastleggen waar ze zijn gemaakt. Handig! Ik ben zeer benieuwd hoe de TZ95 straks uit de reviews rolt.
 • Digitalcameraworld.com (Marc Chacksfield, hands on-review): De Panasonic Lumix DC-TZ95 is een point-en-shoot-camera die er geweldig uitziet en ook extreem goed z’n werk doet. Wie al een TZ90 bezit zal niet hoeven upgraden, daarvoor biedt de TZ95 te weinig nieuws onder de zon. Maar wie een travelzoomcamera zoekt voor algemeen gebruik vindt in de TZ95 een capabele camera.

Panasonic TZ95 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ95 op Bol.com >>

Panasonic TZ95 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix DMC-TZ95Belangrijkste kenmerken van de Panasonic TZ95

 • Zeer veelzijdig: Leica-lens met 30x optische zoom (24-720mm)
 • Scherpe beelden: 20.3 megapixel beeldsensor
 • Heel handig: kantelbaar touchscreen van 3 inch
 • Onmisbaar: heldere elektronische zoeker
 • Schitterende filmpjes: 4K-video
 • Creatief: 4K Photo-modus met creatieve functies
 • Razendsnel: burst van 10 beelden per seconde
 • Razendsnel: scherpstelling binnen 0.1 seconde
 • Creatief: 22 digitale filteropties
 • Goed verbonden: Bluetooth en wifi
 • Heel handig: GPS
 • Opgeladen: accuduur van circa 380 foto’s

Panasonic TZ95 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ95 op Bol.com >>

Panasonic TZ95 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic TZ95

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic TZ95. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic TZ95 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ95 op Bol.com >>

Panasonic TZ95 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Travelzoomcamera's

Benieuwd naar de beste travelzoomcamera? Ik heb een Top 10 samengesteld op basis van de belangrijkste reviews op internet en in de fotovakbladen. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 Travelzoomcamera's >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy