Panasonic FZ300: weerbestendige superzoom met 24x zoom

Panasonic FZ300: weerbestendige superzoom met 24x zoom

De Panasonic Lumix FZ300 is een veelzijdige superzoom met een zeer fors bereik: 24x optische zoom. Mooi is ook z’n lichtsterke lens van f/2.8 die zelfs bij weinig licht zorgt voor heldere beelden. Aan boord is een perfecte 5-assige beeldstabilisatie, waardoor je beelden zelfs bij ver inzoomen haarscherp zijn. Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 12.1 megapixel | Objectief: 25-600mm f/2.8 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 12 | Video: 4K (50p, 50i, 25p, 24p) | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Elektronische zoeker: ja | Gewicht body: 691gr | Release datum: 16 juli 2015 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 499 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Zeer lichtsterke lens

De Panaconic FZ300 is de opvolger van de populaire Panasonic FZ200. Belangrijke verbetering is de toevoeging van 4K-video, waarmee prachtige filmpjes schiet. Maar er is meer dat de FZ300 een bijzondere camera maakt voor zijn geld. Hij is stof- en spatwaterdicht en zeer lichtsterk over het hele zoombereik. Verder biedt hij uitstekende 5-assige beeldstabilisatie, waardoor je veel langer uit de hand kunt fotograferen.

Highlights van de Panasonic FZ300

 • Veelzijdig zoombereik: 24x optische zoom van 25-600mm
 • Lichtsterk: supertelelens met maximaal diafragma van f/2.8
 • Anti trillende handen: 5-assige beeldstabilisatie
 • Prachtige videobeelden: levendige en haarscherpe UHD-4K filmopnames
 • Composities maken: heldere elektronische zoeker en kantelbaar display

Panasonic FZ300 op Cameranu.nl >>

Panasonic FZ300 op Bol.com >>

Panasonic FZ300 op Kamera-express.nl >>

Panasonic FZ300Heldere zoeker & 3 inch touchscreen

De grote, scherpe elektronisce zoeker geeft je een heldere blik op je compositie. Datzelfde geldt voor het 3 inch touchscreen dat naar alle kanten draaibaar is. Ook geschikt dus voor extreme standpunten en selfies. Uit een gebruikersreview: “Zowel geschikt voor de minder ervaren fotograaf als voor degene die meer van de techniek is. Ik ben er heel content mee!”

Razendsnel scherpe beelden

De Panasonic FZ300 stelt razendsnel scherp op je onderwerp, zelfs als dat snel of onvoorspelbaar beweegt, zoals bij dieren of kinderen. Daarvoor gebruikt deze superzoom Panasonics beproefde Depth From Defocus technologie die je ook in veel duurdere camera’s vindt.

Panasonic FZ300Prachtige 4K-video én foto

Met de FZ300 schiet je video’s in UHD/4K-kwaliteit met 30 of 34 beelden per seconde. Ook kun je in Full HD geweldige slowmotion-video's schieten. Daarnaast heeft de Panasonic 4K-foto-opties aan boord. Daarmee gebruik je de snelle 4K-burst van 30fps voor het schieten van foto’s van 8 megapixel. Perfect voor actiefotografie: je mist nooit meer een actie.

Scherp bij weinig licht

De sensor van de FZ300 heeft minder megapixels dan de concurrentie: 12.1 megapixel. Dit lijkt een nadeel meer heeft als enorm voordeel dat de sensor ‘hooggevoelig’ is voor licht omdat de pixels groter zijn. Dit zorgt voor een schitterende beeldkwaliteit, zelfs bij schemering, in een donker bos of binnenshuis.

Panasonic FZ300Regen? Kan hij tegen!

Mooi van deze voordelige superzoom: hij kan tegen een regenbui. De body is robuust uitgevoerd en is zowel spatwater- als stofbestendig. Daardoor blijf jij schieten, zelfs in de regen of tijdens een flinke storm op het strand. Op het draai- en kantelbare 3 inch LCD display met touchcontrol zie je duidelijk wat je wilt vastleggen.

Delen op socials en afstandsbediening

De FZ300 heeft een groot aantal connectiviteits- en opnamemogelijkheden. Zo heeft hij wifi, waarmee je beelden snel en gemakkelijk kunt delen. Ook kun je je telefoon als afstandsbediening gebruiken om de FZ300 te bedienen. Sta je eindelijk zelf ook scherp op groepsprotretten!

Panasonic FZ300 op Cameranu.nl >>

Panasonic FZ300 op Bol.com >>

Panasonic FZ300 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van Cameranu.nlTot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X!

Ontvang tijdelijk tot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X systeemcamera. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024, dus sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic FZ300(Professionele) reviewers over de Panasonic FZ300

De Panasonic FZ300: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Cees de Jonge, full review): Een van de belangrijkste verbeteringen in de FZ300 ten opzicht van voorganger FZ200 is de toevoeging van 4K-video. Maar de FZ300 heeft meer mooie vernieuwingen. Zoals de weerbestendigheid en de diepere handgreep. Daardoor is hij wat zwaarder en groter, maar de grip is erop vooruitgegaan, wat vooral handig is bij ver inzoomen.
  Mooi is ook dat de 24x optische zoom over het hele bereik zeer lichtsterk is: f/2.8. Daardoor kun je ook bij weinig licht mooie foto’s en video’s schieten. De optische beeldstabilisatie is handig voor een rustiger zoekerbeeld en scherpere opnames. Minpunt volgens Cees: de beeldstabilisatie werkt niet bij 4K-video.
  De heldere, scherpe zoeker is mooi voor deze prijsklasse. Dat geldt ook voor het 3 inch touchscreen dat naar alle kanten draaibaar is.
  Eén nadeel: vanwege de kleine sensor is het dynamisch klein waardoor vanaf ISO 400-800 ruis optreedt. Wil je een groter dynamisch bereik, kies dan voor grote broer Panasonic FZ1000 met de grotere 1 inch sensor. Eindoordeel: Goud Award met het cijfer 7.9.
 • Fototijdschrift Shoot.be (full review): “Al bij al is de FZ300 een geslaagde update van een populaire superzoomcamera. De autofocus werd sneller, filmen kan in 4K en de 4K Foto-functie is een handige toevoeging. De voornaamste beperking is de kleine beeldsensor: de nodige ruisonderdrukking gaat ten koste van detailweergave, en de camera heeft problemen met contrastrijke scènes.”
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Panasonic Lumix FZ300 biedt volgens Joshua een lichtsterke zoomlens van hoge kwaliteit. Gecombineerd met de 12 megapixel 1/2.3 inch sensor geeft dit beelden die gedetailleerd en scherp zijn, zonder ruis.
  De lenskwaliteit heeft niet zoveel last van kuren als bij veel andere camera's met een grote optische zoom. Bovendien is de FZ300 een van de meest betaalbare compactcamera's waarmee je 4K-video kunt opnemen. Daarbij kun je bursts met hoge snelheid schieten. De camera is ook extreem snel in gebruik met een snelle sluiterrespons en extreem hoge focussnelheden.
  Ontwerp en bediening van de FZ300 zijn erg goed, met een weerbestendige behuizing waardoor hij geschikt is voor gebruik bij slecht weer. De camera heeft een variangle touchscreen met hoge resolutie en goede kijkhoeken, en de elektronische zoeker met hoge resolutie ziet er geweldig uit, met een royale rubberen oogomranding.
  Deze superzoom heeft verder een overvloed aan opties en instellingen die zowel de gevorderde fotograaf als de enthousiaste videograaf tevreden zullen stellen. Kortom: een aantrekkelijke camera voor foto’s en video van hoge kwaliteit. Het zal volgens Joshua lastig zijn om voor deze prijs een betere camera te vinden. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Panasonic FZ300Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Panasonic Lumix FZ330 bouwt voort op zijn populaire voorganger, de FZ200. Het is een flinke upgrade, met een een betere zoeker en LCD-scherm, aanraakgevoelige interface, snellere autofocus en opstarttijden, verbeterde optisch beeldstabilisatie, robuustere weerbestendige constructie en natuurlijk de 4K-video- en 4K-photo technologie van Panasonic.
  De beeldkwaliteit blijft op hetzelfde hoge niveau dankzij de aantrekkelijke combinatie van een 12 megapixel sensor en de uitstekende lichtsterke zoomlens met 25-600mm optische zoom. Een geweldige keuze als je op zoek bent naar een betaalbare superzoomcamera.
  Terwijl andere fabrikanten zich vooral toeleggen op het vergroten van en het zoombereik van hun superzoomcamera’s, springt Panasonic eruit met z’n lichtsterke zoomlens met het constante diafragma van f/2.8. Die lichtsterkte in combinatie met het beperktere zoombereik is volgens Mark een verstandige keuze. Je krijgt scherpere foto’s van hogere kwaliteit. Ook is het mogelijk om met 600mm f/2.8 mooie vage achtergronden te produceren. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Imaging-recource.com (full review): De FZ200 verdiende in 2013 een Editor’s Award vanwege zijn indrukwekkende zoommogelijkheden, sterke prestaties en goede prijs-kwaliteitverhouding. De Panasonic FZ300 treedt in die voetsporen, met een nieuw ontwerp van de body en constructie plus veel nieuwe functies. Hij blijft net als de FZ200 vertrouwen op de beproefde combinatie van sensor en lens.
  De reviewer vindt een lange lijst met verbeteringen en nieuwe functies, waaronder 4K-video- en 4K-fotofuncties. Daardoor vindt hij de Panasonic FZ300 een sterke camera op de markt voor superzoomcamera's en krijgt de camera opnieuw een Editor’s Award.
 • Panasonic FZ300Cnet.com (full review): De Panasonic Lumix FZ300 is misschien niet een enorme update van zijn voorganger, de FZ200. Maar toch is het volgens de reviewer een van de beste camera’s in zijn klasse. Het is een fantastische optie als je een allround camera zoekt voor foto's en video - zelfs in de regen. Eindoordeel: 82/100.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Panasonic FZ300 behoudt de 12 megapixel beeldsensor en de 25-600mm f/2.8 lens van z’n voorganger. Maar de bouwkwaliteit is verbeterd door weerbestendige afdichting, de elektronische zoeker is scherper en er is een scherp variangle touchscreen bijgekomen. Deze upgrades zijn volgens Jim erg mooi. Vooral de verbeterde EVF en bliksemsnelle autofocus. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): Toen de voorganger FZ200 uitkwam, was het een van de snelste camera's in de categorie superzoom. De FZ300 verbetert die prestaties nog, aldus de reviewer. En hij levert ook een hogere resolutie, betere stabilisatie en 4K-filmopname in een robuustere, weerbestendige behuizing.
  De FZ300 is zowel goed in fotografie als in videografie. Het is een mooie camera voor reizigers die met een relatief compacte alleskunner op pad willen. Het enige nadeel is de kleine beeldsensor, die de mogelijkheden bij weinig licht enigszins beperkt. Maar dat houdt ook het prijskaartje laag.
  De combinatie van het grote zoombereik en de effectieve stabilisatie maakt dit een populaire camera bij vogelaars en andere natuurfotografen. Tegelijk kun je er ook groothoekopnames mee maken, waardoor hij ook erg geschikt is voor fotogenres als landschapsfotografie en groepsportretten. Eindoordeel: 88/100.
 • Panasonic FZ300Cameralabs.com (Ken McMahon, full review): De Lumix FZ300 is een mooie upgrade van voorganger FZ200. De goede dingen zijn behouden, zoals de lens met een optisch zoombereik van 24x en een maximaal diafragma van f/2.8. De Venus-processor is bijgewerkt, samen met een veel grotere en gedetailleerdere zoeker en een scherm met een hogere resolutie. De zoeker heeft een oogsensor die hem automatisch inschakelt en de body biedt bescherming tegen vocht en stof. Mooi is ook dat hij 4K-video heeft én 4K-photo. Met die laatste feature schiet je bursts van 30 beelden per seconde.
  De FZ300 is een aantrekkelijke camera voor wie een bridgecamera/superzoomcamera zoekt. Bedenk wel dat je een camera met een kleine sensor in huis haalt. Dat is het zwakke punt ten opzichte van superzooms met een grote sensor van 1 inch. Met die laatste camera’s krijg je een hogere beeldkwaliteit met meer details in je beelden, en is ook de ruis bij hoge ISO-waarden beperkter.
  Mooi is wel, en dat zie je niet vaak in deze prijsklasse, dat hij een stof- en spatwaterdichte body heeft. En dat de prijs een stuk lager is dan die van modellen met een grote 1 inch sensor. Volgens de reviewer “zul je heel hard moeten zoeken om een compacte bridge-superzoom te vinden met een 1/2.3-inch sensor die foto's van betere kwaliteit produceert en vergelijkbare specificaties en functies biedt”. Reden genoeg voor Cameralabs om hem een hoge waardering te geven. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Een dijk van een superzoomcamera: Panasonic Lumix FZ300. Sinds 9 jaar ben ik tevreden met mijn eerste superzoomcamera, nadat ik 35 jaar met een systeemcamera had gelopen + 3 objectieven en een grote flitser. Belangrijke argumenten voor de FZ300: kwaliteit en lichtsterkte van het objectief.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Sinds 3 kwart jaar bezig met deze camera en ben zeer tevreden, voor mij de beste koop ooit wat betreft lichte camera met vele mogelijkheden en geen telelenzen meer nodig, wat voor mij een belangrijk punt in de keuze was. Prima duidelijke filmopname's, kortom, echt heel tevreden en zeker een aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Panasonic FZ300Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik heb het toestel ondertussen een kleine drie weken kunnen uittesten en ben tot nu toe zeer tevreden met mijn aankoop. Het toestel ligt zeer goed in de hand, ondanks de toch wel grotere omvang vergeleken met een compact camera.
  Door de mogelijkheid om bij de maximale zoom toch nog te fotograferen met 2,8 diafragma slaag ik erin om scherpe foto's te maken van dieren in de vrije natuur. Ook de macro-functie aan het toestel is super! Ik kan uit dit toestel (dat in dezelfde prijscategorie zit dan een compact camera) veel scherpere close-up foto's halen.
  Het toestel bevat veel functieknoppen en allerhande instelmogelijkheden die ik nog verder moet ontdekken. Bij de overstap van een compact camera is dat wel even wennen en vraagt zeker nog verdere studietijd om nog meer uit het toestel te halen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op internet: “Fantastisch zoombereik en een diafragmastand van 2.8! Vindt dat maar eens in deze prijsklasse terwijl dat zoveel voordelen oplevert.
  Ik gebruik de camera vooral voor de actieve vakanties. Koop er een goede tas bij en hang hem aan je broekriem en je kunt je nog steeds vrij bewegen tijdens de actieve vakantie. Met de batterij kun je vrijwel de hele dag fotograferen. Ik heb er voor de zekerheid eentje bijgekocht.
  Fotokwaliteit is prima terwijl ik veel op de automaat fotografeer. Maar er zitten voldoende "standjes" op om creatieve foto's te maken. De bediening van deze camera is eenvoudig en intuitief. Wat bij minder, zeg maar NIET, werkt is de koppeling van de camera met mijn Nokia 8 smartphone. Geen idee waarom ik geen verbinding krijg. Voor de rest is deze camera een aanrader! Je krijgt echt kwaliteit (en meer) voor je geld!!”
 • Klantreview op Tweakers.net: “Ben erg tevreden over de Panasonic FZ300. Maakt goede foto's en het scherp stellen gaat zeer snel. Het zoombereik is voldoende, had hiervoor een spiegelreflex met een zoombereik van 500mm, omgerekend 750mm. De FZ 300 doet hier niet voor onder. Top camera.”

Panasonic FZ300 op Cameranu.nl >>

Panasonic FZ300 op Bol.com >>

Panasonic FZ300 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic FZ300 Belangrijkste kenmerken van de Panasonic FZ300

 • Veelzijdig zoombereik: 24x optische zoom van 25-600mm
 • Lichtsterk: supertelelens met maximaal diafragma van f/2.8
 • Anti trillende handen: 5-assige beeldstabilisatie
 • Prachtige videobeelden: levendige en haarscherpe UHD-4K filmopnames
 • Snel scherp: razendsnelle autofocus
 • Composities maken: heldere elektronische zoeker
 • Gebruiksvriendelijk: groot 3 inch kantelbaar display
 • Tegen nat weer: spatwater- en stofbestendig
 • Handig: gebruik je telefoon als afstandbediening

Panasonic FZ300 op Cameranu.nl >>

Panasonic FZ300 op Bol.com >>

Panasonic FZ300 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic FZ300

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic FZ300 (3 minuten). Prachtige vogel- en macrofotografie! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic FZ300 op Cameranu.nl >>

Panasonic FZ300 op Bol.com >>

Panasonic FZ300 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy