Panasonic DC-FZ82 | Superzoom met Superbereik

Zeer geavanceerde superzoomcamera met een supergroot en uniek bereik: 20-1200mm. Je leest het goed: de groothoek begint al bij 20mm! Bekroond met een prestigieuze TIPA-Award 2017: beste superzoom. "Aantrekkelijke alles-in-één camera die veelzijdigheid, gebruiksgemak en geavanceerde functionaliteit combineert." Alle belangrijke reviews!

Panasonic DC-FZ82 superzoomcameraSensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 18.1 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Optische zoom (fullframe-equivalent): 20-1200mm / f/2.8-5.9 | Video: 4K | Display: niet kantelbaar touchscreen | Gewicht: 616gr | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 329 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Gigantisch zoombereik: 20-1200mm!

Grootste troef van de Panasonic Lumix FZ82 is natuurlijk het gigantische zoombereik. Niet alleen loopt de tele tot maar liefst 1200mm. Wat vooral opvalt: het is de enige superzoom die daarbij nog eens een enorm groothoekbereik heeft. De meeste superzooms blijven steken op 24mm, de FZ82 strekt het beeldveld uit tot 20mm.

Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Panasonic FZ82 op Bol.com >>

Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

Panasonic DC-FZ82 superzoomcameraLandschaps- & architectuurfotografie

Nu zul je denken: 24 of 20, wat maakt het uit? Ik kan je verzekeren: het scheelt echt een slok op een borrel. Die extreme beeldhoek komt uitstekend van pas om bijvoorbeeld landschappen weids vast te leggen. Maar ook architectuurfotografen werken vaak met een extreme groothoek.

Voor safari & vliegtuigspotten

Aan de andere kant van het gigantische spectrum reikt de FZ82 uit tot liefst 1200mm. Daarmee lijkt dit een ideale camera voor het fotograferen van wilde dieren op safari, vogels in de tuin of in het bos, of vliegtuigspotten. Daarnaast heeft de FZ82 ook nog eens 'Intelligent Zoom'. Hiermee wordt je zoombereik zelfs uitgebreid van 60 tot 120 keer, dus tot 2400mm. Daarmee kijk je elk vogeltje op z'n snaveltje.

Kraters op de maan schieten

Voor rupsjes-nooit-genoeg komt Panasonic nog met een speciale DMW-LT55 teleconverter. Daarmee is het volgens Panasonic zelfs mogelijk om de FZ82 voor astrofotografie in te zetten: “De kraters op de maan kunnen duidelijk worden vastgelegd”, zo luidt de belofte van Panasonic.

Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Panasonic FZ82 op Bol.com >>

Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

Panasonic DC-FZ82 superzoomcamera Lichtsterke lens & beeldstabilisatie

Deze Panasonic superzoomcamera beschikt over een sensor met 18 megapixel. En schiet 10 beelden per seconde met volledige resolutie. Dankzij de lichtsterke lens en de uitstekende beeldstabilisatie maak je ook bij schemer nog scherpe opnames.

Point-and-shoot én handmatig in te stellen

Met de Lumix FZ82 kun je natuurlijk lekker op de automatische stand fotograferen: point-and-shoot. Voor wie meer wil: je hebt ook veel controle over de instellingen. Hij is volledig handmatig in te stellen met de vele knoppen die zich op de body van de camera bevinden. Daarnaast kun je instellingen veranderen via het touchscreen.

Touchscreen & elektronische zoeker

De FZ82 heeft absoluut vooraan gestaan toen de features werden uitgedeeld. Zo wordt je onderwerp supergoed in beeld gebracht door het scherpe 3 inch touchscreen. Maar ook door de uitstekende elektronische zoeker met 1.17 miljoen beeldpunten.

Panasonic DC-FZ82 superzoomcameraGeweldige 4K-features

Net als de andere recente Panasonics is de FZ82 volledig ingesteld op 4K. Je filmt met deze camera in 4K en je beschikt ook over allerlei 4K-foto-functies. Bijvoorbeeld 4K-burst die heel handig is bij actiefotografie. Daarmee schiet je razendsnel 30 foto's van 8 megapixels in 1 seconde en kies je snel via het touchscreen de foto die het best gelukt is. Ook 4K-pre burst, post focus en focus stacking zijn aan boord.

Lekker lichte superzoom

Tot slot: de FZ82 past perfect in je hand door de ergonomische greep en het relatief lage gewicht. Voor een superzoom is hij superlicht: 616 gram. Vergeleken daarbij is de topsuperzoom Sony RX10 III met 1100 gram een baksteen van jewelste.

Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Panasonic FZ82 op Bol.com >>

Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

TIPA-award voor de Panasonic FZ82

De Panasonic FZ82 is onderscheiden met een TIPA-award. Het is volgens TIPA de beste superzoomcamera van 2017. Ik heb alle TIPA-Awards 2017 voor je op een rij gezet. Benieuwd?

TIPA-Awards 2017 >>

 

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic DC-FZ82 superzoomcamera(Professionele) reviewers over de Panasonic FZ82

De Panasonic FZ82: hoe oordelen professionele reviewers en fotografen zoals jij over deze camera?

 • Jury-rapport TIPA-award: In mei 2017 is de FZ82 onderscheiden met de prestigieuze TIPA-Award 2017. De Panasonic FZ82 is volgens de TIPA de 'Beste superzoomcamera'.
  Het oordeel van de TIPA: “De FZ82 biedt een ongelooflijke 20-1200mm optische zoomlens. De camera levert 4K- en HD-video, met output- en framesnelheden die aan elke creatieve behoefte voldoen, en jpeg- en raw-opnames. Hij heeft een 18,1 megapixel CMOS-sensor met hoge gevoeligheid, wifi-mogelijkheden en ingebouwde beeldstabilisatie.
  De Lumix DC Vario-lens is geconstrueerd met 6 asferische lenzen, 9 asferische oppervlakken en 3 ED-lenzen met close-upmogelijkheden van 1cm bij de groothoekinstelling. Er zijn veel autofocusmogelijkheden (inclusief continu, volgen en aanraken) en belichtingsopties, evenals een breed scala aan Creative Controls (22 in totaal) voor spannende speciale effecten.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Reviewsite Ephotozine geeft de FZ82 een mooie hoge waardering: Highly Recommended. Je krijgt volgens de reviewer veel camera voor een zeer redelijke prijs. Met 4K-video, een flinke groothoek en 60x optische zoom biedt de FZ82 bijna alles wat je zou kunnen wensen van een superzoom camera. Verder is de camera makkelijk in het gebruik, het touchscreen maakt het je makkelijk om instellingen te wijzingen. Verder: “Image quality is good, with the camera producing images with good colour reproduction. For outdoor shooting, as well as a more steady grip, the camera's electronic viewfinder (with an improved resolution), helps here.” Het enige wat mist is een kantelbaar scherm. En hoge ISO-waarden geven wat ruis (1600 ISO en hoger). Maar verder is de FZ82 “an excellent choice”.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Mark zegt over deze opvolger van de FZ72 dat de camera flink profiteert van de ontwikkelingen van de afgelopen drie jaar, met alle mooie 4K-foto-opties. Maar zoals alle camera's met een superzoom en een kleine sensor kun je de ISO niet te hoog opvoeren (bijvoorbeeld bij schemering).
  Toch krijgt deze camera een hoge waardering: Highly Recommended. Mark: “De Panasonic FZ82 is een aantrekkelijke budget superzoom bridgecamera, zeker als je vooral buiten foto's maakt of ervaren genoeg bent om de beperkingen van het combineren van zo'n kleine sensor met zo'n grote zoomlens te omzeilen.”
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, full review): Een zeer uitgebreid review met veel foto's en video's vind je op reviewsite Imaging-resource. Volgens reviewer Jeremy biedt de FZ82 (in de VS: FZ80) een indrukwekkende hoeveelheid features voor de prijs die je moet betalen. Het enorme zoombereik, de schietsnelheid, de 4K-video- en foto-mogelijkheden zijn de pronkveren van deze camera. Maar: “The image quality, as we have seen throughout this Field Test, leaves something to be desired when compared to cameras with larger sensors.” Toch biedt de FZ82 veel camera voor weinig geld. “If you're looking for a superzoom camera that offers impressive bang for the buck, the Panasonic FZ80 is certainly worth consideration.”
 • Techradar.com (James Abbot, full review): James noemt de Panasonic FZ82 een “aantrekkelijke alles-in-één camera die veelzijdigheid, gebruiksgemak en geavanceerde functionaliteit combineert en daarmee fotografen veel meer biedt dan de mogelijkheden van hun smartphone of compactcamera”.
  James roemt de 4K-Photo-mogelijkheden van de FZ82, die in de praktijk zeer bruikbaar zijn. “Dit zijn geweldige functies. Je kunt ze gebruiken om een reeks snel en onvoorspelbaar bewegende onderwerpen vast te leggen.” De FZ82 krijgt 4 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Ken McMahon, full review): Ken is lovend over de geweldige prijs/kwaliteit-verhouding van de FZ82. De Panasonic FZ82 behoudt het grote zoombereik van de voorgangers (20-1200mm), maar met een nieuwe 18 megapixel sensor, een beter 3 inch touchscreen, en een elektronische zoeker met meer detail en helderheid.
  Ken roemt ook de nieuwe 4K-video en 4K-foto functionaliteiten, de excellente wifi waarmee je draadloos kunt fotograferen en beelden kunt overzetten naar je smartphone. Ook schiet de camera sneller dan z’n voorgangers en is ook de autofocus verbeterd. “De FZ82 heeft zo ongeveer alles wat je zou kunnen wensen in een bridgecamera voor een aantrekkelijk prijskaartje, behalve een gearticuleerd scherm.” Highly Recommended.
 • Op CameraNU.nl, op Bol.com en op Kamera-express.nl zijn enorm veel klantreviews van de FZ82 verschenen, en die zijn zeer positief (gemiddelde: 4.5 van 5 sterren). Een greep uit de reviews van mensen zoals jij: 'Supercamera', 'Goed toestel', 'Fijne gebruiksvriendelijke camera voor mooie foto's', 'Een verrassende nieuwe camera, vooral voor natuurfotografen', 'Fijne licht gewicht camera die altijd mee gaat', 'Creatieve camera met superzoom'. Hieronder uitgebreide klantreviews.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een fijne reportage camera, die je door het lage gewicht gemakkelijk mee kunt nemen. Geen gezeul met zware lenzen. Een wonderlijke ervaring in een beweging te zoomen van 20mm ultra groothoek naar 1200mm tele. De stabilisatie werkt erg goed. Duidelijk aanraakscherm waarop je ook kunt scherpstellen. De kleine opnamesensor biedt natuurlijk geen topkwaliteit vooral bij hogere ISO waarden, maar heeft wel het voordeel van een grote scherptediepte. Beeldkwaliteit erg goed, heb de opname instelling wel op levendig gezet. Alleen jammer dat de camera niet is uitgerust met een oogsensor, nu moet je bij het wisselen van zoeker naar scherm op een knop drukken.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een snelle superzoom met erg goede eigenschappen voor een redelijke prijs. Camera ligt goed in de hand en is fijn te bedienen, reageert snel. De stabilisering is goed, waardoor ook bij sterk inzoomen opnames uit de hand mogelijk zijn. De bediening is overzichtelijk. Professionele mogelijkheden, zoals RAW.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Super camera voor beginners die willen experimenteren. Ik heb de camera nu een aantal dagen en ben erg onder de indruk. Hij maakt scherpe foto’s en vele mogelijkheden die ik nog lang niet allemaal uitgeprobeerd heb.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fijne handzame camera, met veel mogelijkheden. Camera maakt mooie scherpe foto's, goede prijs-kwaliteit verhouding. Er zitten heel veel mogelijkheden op de camera, leuk voor beginnende hobby fotograaf. Het is ook een mooi formaat camera.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Geweldige camera! Al jaren bezig met een DSRL.. mooie foto's gemaakt. Maar nu toch wel een beetje zat met het gesleep en de zwaarte van de lens. Ik kende de lumix al vandaar deze gekocht...en geen spijt tot nu toe. Maar je moet even spitten om de beste instellingen te krijgen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Topper voor deze prijs! Ik heb de camera nu ongeveer een week en ben er erg blij mee. Ik ben alle mogelijkheden nog aan het uitproberen. De camera is erg licht, ligt fijn in de hand en maakt mooie foto's.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Panasonic FZ82 op Bol.com >>

Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic DC-FZ82 superzoomcamera Belangrijkste kenmerken van de Panasonic FZ82

 • Lichtsterke lens met 60x optische zoom
 • Bereik van 20mm-1200mm
 • Start snel op
 • 3 inch touchscreen
 • Elektronische zoeker
 • Foto's en UHD/4K-video's maken met een grote beeldhoek
 • Altijd scherpe opnames dankzij de beeldstabilisatie
 • Bepaal achteraf het het scherpstelpunt
 • Ingebouwde stereomicrofoon

Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Panasonic FZ82 op Bol.com >>

Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic FZ82

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic FZ82. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Panasonic FZ82 op Bol.com >>

Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.4/5 Waardering (32 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy