OM System Tough TG-7: robuust & waterdicht

Eindelijk: we hebben vier jaar moeten wachten maar nu komt de OM System Tough TG-7 op de markt. Een forse update van de voorganger die tot nog toe de beste robuuste onderwatercamera op de markt is. Je kunt hem laten vallen en duiken in de diepte tot wel 15 meter. Hoe goed is hij? Alle belangrijke reviews zet ik weer voor je op een rij!

OM System Tough TG-7Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 12 megapixel | Objectief: 25-100mm f/2-4.9 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K (30fps) | GPS: ja | Elektronische zoeker: nee | Display: vast, geen touchscreen | Waterdicht: tot 15m | Schokbestendig: tot 2.1m | Gewicht: 249gr | Release datum: eind september 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs: 549 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

OM System Tough TG-7 op CameraNU.nl >>

OM System Tough TG-7 op Cameraland.nl >>

OM System Tough TG-7 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de OM System Tough TG-7

 • Waterdicht tot 15m & schokbestendig tot 2.1m
 • 12 megapixel sensor: uitstekend bij weinig licht
 • 4x optische zoom
 • Razendsnelle autofocus
 • Mooie 4K-filmpjes
 • Supermacro voor close-ups: van 30cm tot 1m

OM System Tough TG-7Tough aan alle kanten

De OM System Tough TG-7 is aan alle kanten ‘tough’. Deze superstevige compactcamera kan tegen een stootje. Sterker nog: je kunt hem laten vallen van 2.10 meter, op onderwatersafari gaan tot 15 meter en je neemt hem mee de vrieskou in tot min 10 graden. En dan nog geeft hij geen krimp. Dit vlaggenschip van OM System is dan ook uitstekend afgedicht.

Uitstekende beelden

En minstens zo belangrijk: je schiet er uitstekende beelden mee. Dankzij de lichtsterke lens met een maximaal diafragma van f/2.0, de high-speed-beeldsensor met hoge resolutie en de TruePic VIII-beeldprocessor schiet je foto's en video's met hoge beeldkwaliteit.

OM System Tough TG-7 op CameraNU.nl >>

OM System Tough TG-7 op Cameraland.nl >>

OM System Tough TG-7 op Kamera-express.nl >>

OM System Tough TG-7Belangrijkste vernieuwingen

Dat deed z’n voorganger natuurlijk ook al allemaal. De belangrijkste features zijn dan ook ongewijzigd. Die waren namelijk al uitstekend, en een stuk beter dan bij de concurrentie. Wat is er dan wel helemaal nieuw? De belangrijkste vernieuwingen zijn een gripvaste grip, een USB-C-connector (voor opladen), een 3-inch TFT-scherm met nauwkeurigere kleuren, interval en time-lapse modi en ondersteuning voor de weerbestendige draadloze afstandsbediening RM-WR1. Ook is ondersteuning voor verticale video toegevoegd.

Grotere sensor, lichtsterke lens

Waarom is deze robuuste compactcamera zo goed? Dat heeft veel te maken met de grotere sensor dan de concurrentie en de lichtsterkere lens. Beide grote voordelen als je onderwater beelden schiet.

OM System Tough TG-7Betere beelden onderwater

Ook gaat hij uitstekend met ‘onderwaterlicht’ om. Dat gedraagt zich namelijk anders dan het licht boven de waterspiegel. En dat heeft gevolgen voor de scherpstelling en de witbalans. Op de TG-7 kun je kiezen uit drie automatische modi: ondiep, gemiddeld en diep. Ook kun je kiezen voor de handmatige modus die je volledige controle over je witbalans geeft.

Veldsensoren: gps-nauwkeurige locaties

Met de Tough TG-7 ben je altijd goed verbonden dankzij wifi en bluetooth. Daarbij beschik je over meerdere veldsensoren. Die maken dat je nooit meer vergeet waar je je foto's hebt geschoten. Dit systeem houdt automatisch je verplaatsingen bij en koppelt GPS-, kompas-, manometer- en temperatuurgegevens aan je foto's en video's. Daardoor kun je je avonturen tot in de kleinste details herbeleven.

OM System Tough TG-7Mis nooit meer een actie

Zeer handig is ook de modus Pro Capture. Die maakt dat je nooit meer een actie mist. Druk de sluiterknop half in en Pro Capture start direct opnames met een buffer van 10fps. Zodra je de knop helemaal indrukt, beginnen de non-stop opnames. Zo mis je nooit meer het beslissende moment.

Prachtige video’s en verticale modus

Niet alleen in fotografie staat de Tough TG-7 z’n robuuste mannetje, ook schiet je er vloeiende films mee. Prachtige, realistische 4K-video's, maar ook indrukwekkende 120fps slow motion-video's. Ook high-speed-video's behoren tot de mogelijkheden. Mooi is daarbij de verticale modus die nieuw aan de TG-7 is toegevoegd.

OM System Tough TG-7Heerlijke time lapse-filmpjes

De Tough TG-7 maakt ook nog eens prachtige time lapse-video's in 4K. Daarvoor schiet hij gedurende lange tijd regelmatig foto's en voegt hij die automatisch voor je samen tot haarscherpe time lapse-beelden.

Onder de microscoop

Word jij gefascineerd door het allerkleinste leven? De microscoop-modus laat je de wereld van de macrofotografie ontdekken. Je schiet hiermee foto's van onderwerpen vanaf slechts 1 centimeter afstand van je lens. Je ontdekt de kleinste details die je met het blote oog niet kunt waarnemen.

OM System Tough TG-7 op CameraNU.nl >>

OM System Tough TG-7 op Cameraland.nl >>

OM System Tough TG-7 op Kamera-express.nl >>

Olympus cashback-actie van CameraNU.nlGratis OM System 45mm f/1.8 lens bij geselecteerde camera's!

Ontvang een gratis M.Zuiko 45mm f/1.8 objectief t.w.v. €299 bij aankoop van een OM-1 of OM-5 camera. Een lichtsterke portretlens met levendige kleuren en een mooie bokeh. Deze actie duurt tot en met 1 oktober 2023, dus grijp snel je kans!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

OM System Tough TG-7Professionele reviewers over de OM System Tough TG-7

De OM System Tough TG-7: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, de camera is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Als je op zoek bent naar een robuuste compactcamera zijn er volgens Jim minder opties dan voorheen. De TG-7 van OM-System is volgens hem net zo competent als de voorganger, de Olympus TG-6. Hij biedt een paar welkome aanpassingen, “maar een hoge prijs en verouderde interne technologie maken het moeilijk om hem aan te bevelen aan iedereen behalve de meest veeleisende avonturiers en buitenwerkers”.
  Eerdere TG-modellen concurreerden volgens Jim op bewonderenswaardige wijze met hedendaagse compactcamera's. Maar: “De komst van moderne smartphones en actioncams hebben simpelweg een bredere aantrekkingskracht vanwege hun gemak en superieure beeld- en videokwaliteit.”
  Ben je op zoek naar een stoere camera, dan is de beste van dit moment volgens Jim de GoPro Hero 11 Black, die bij Pcmag de Editor’s Choice Award wint. Sommige fotografen vinden wellicht een grotere aantrekkingskracht in de TG-7 dankzij de macro- en zoommogelijkheden.
  Al met al is de OM System TG-7 waterdicht en vrijwel onverwoestbaar. “Maar gedateerde technologie en een torenhoge prijs betekenen dat je andere opties moet overwegen.” Eindoordeel: Goed met 3.5 van de 5 sterren.
 • OM System Tough TG-7Campkinscameras.com (Owen Howell, full review): De beeldkwaliteit, macromodi en robuuste prestaties zorgen er volgens Owen voor dat je een camera hebt waarmee je je avonturen vast te leggen, ongeacht hoe ruig je omgeving is. “Fotografen en sensatiezoekers die een camera eisen die net zo robuust is als zijzelf, zullen in de TG-7 de perfecte metgezel vinden. Hij verdient een plekje in je uitrustingstas, of je nu een berg beklimt, de betonnen jungle trotseert of naar de diepte van de oceaan duikt.”
  De OM System is een compacte camera die is gebouwd als een tank. Hij overleeft de meest avontuurlijke reis en maakt tegelijkertijd indrukwekkende foto's. “De TG-7 verdient mijn aanbeveling voor buitenliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar herinneringen die de tand des tijds kunnen doorstaan.”
 • Uwphotographyguide.com (onderwaterfotograaf en wetenschapper Nirupam Nigam, full review): Toen Nirupam de TG-7-aankondiging van OM System zag, was hij behoorlijk opgewonden om te zien welke nieuwe technologie OM Systems met hun eerste Tough Line-camera op tafel zou leggen. Maar toen hij naar de specificaties keek, kon hij het bijna niet geloven: er zit geen wezenlijk verschil tussen de TG-7 en zijn voorganger, de TG-6. Maar je betaalt er wel meer voor.
 • Dpreview.com (Jeff Keller, hands on review): Net als z’n voorganger is ook de OM System Tough TG-7 een capabele onderwater-compactcamera, schrijft Jeff. “Zeker, hij wordt door smartphones overtroffen in termen van beeldkwaliteit, maar kijk eens wat er met je smartphone gebeurt 2 meter onder water of als hij tegen een rots botst. Het zou geweldig zijn om een ‘Super TG’-camera met een grotere sensor te zien, maar gezien de markt voor een dergelijk apparaat is de kans daarop klein.”
  Uiteindelijk is het de combinatie van robuustheid en sensoren/tracking waardoor de TG-7 opvalt, aldus Jeff. “We hebben veel coole foto's en video's gemaakt met zijn voorgangers, en het lijkt erop dat de TG-7 hetzelfde zou kunnen doen.”
 • Wex Photo Video (Luke en Jake, video-review): Luke en Jade van Wex Photo Video nemen deze camera mee op en onder het water van de Brighton Pier. Ze testen deze compacte en robuuste camera: hoe goed zijn de upgrades en voor wie is deze camera ontworpen? Benieuwd?
  Je vindt deze video-review onderaan deze pagina.

OM System Tough TG-7 op CameraNU.nl >>

OM System Tough TG-7 op Cameraland.nl >>

OM System Tough TG-7 op Kamera-express.nl >>

 

OM System Tough TG-7Belangrijkste kenmerken van de OM System Tough TG-7

 • Adem in: waterdicht tot 15m
 • Laat maar vallen: schokbestendig tot 2.1m
 • Geef geen krimp: drukbestendig tot 100kg
 • Hou van kou: vorstbestendig tot -10C
 • Uche uche: volkomen stofdicht
 • 12 megapixel sensor: uitstekend bij weinig licht
 • Inzoomen: 4x optische zoom
 • Snel scherp: razendsnelle autofocus
 • Scherp en helder: 3 inch LCD display
 • Mooie filmpjes: 4K/UHD-video
 • Handig: ingebouwde wifi, GPS en e.compass
 • Interval-, timelapse- en microscoopmodus
 • Supermacro-systeem met 4 standen voor close-ups (van 30cm tot 1m)
 • Mooie kleuren: 5 onderwaterinstellingen
 • Wees creatief: 19 scèneprogramma's
 • Dichtbij: foto's vanaf slechts 1cm afstand van de lens
 • Handig: veldsensor-systeem

OM System Tough TG-7 op CameraNU.nl >>

OM System Tough TG-7 op Cameraland.nl >>

OM System Tough TG-7 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-filmpje over de OM System Tough TG-7

Bekijk een mooi en kort filmpje over de OM System Tough TG-7 (1:28 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

OM System Tough TG-7 op CameraNU.nl >>

OM System Tough TG-7 op Cameraland.nl >>

OM System Tough TG-7 op Kamera-express.nl >>

 

Wex Photo Video: YouTube-review van de OM System Tough TG-7

Bekijk een mooie YouTube-review van de OM System Tough TG-7 door Luke en Jade van Wex Photo Video (8:12 minuten). Luke en Jade nemen deze camera mee op en onder het water van de Brighton Pier. Ze bekijken deze compacte en robuuste camera om te testen hoe goed de upgrades zijn en bespreken voor wie deze camera is ontworpen. Kijken!

OM System Tough TG-7 op CameraNU.nl >>

OM System Tough TG-7 op Cameraland.nl >>

OM System Tough TG-7 op Kamera-express.nl >>

 

Beste onderwater & outdoor camera's

Hou jij van actie in of op het water? Of diep onder de zeespiegel? En maak je daarbij graag schitterende foto's en flitsende video's? Neem dan een duik in mijn Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's.

Top 5 Onderwater & Outdoor Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy