Nikon Coolpix P950: zeer krachtige superzoomcamera

De Nikon Coolpix P950 is een superzoomcamera met een zeer krachtige 83x optische zoomlens. Het fullframe-equivalent is liefst 2000mm! Wil je foto’s schieten van een spectaculaire luchtshow, leeuwen op safari of de kraters op de maan? Met deze bridgecamera kun je zeer dichtbij inzoomen op je onderwerp. “Fantastische camera, veel mogelijkheden en net iets compacter dan de P1000.” Alle belangrijke reviews!

Nikon Coolpix P950Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16.8 megapixel | Objectief: 24-2000mm (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 7 | Video: 4K | Elektronische zoeker: ja | Scherm: kantelbaar, geen touchscreen| Gewicht body: 1.005gr | Release datum: 6 februari 2020 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 859 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Nikon P950

 • Mooie beeldkwaliteit: 16.8 megapixel sensor
 • Zeer groot zoombereik: 83x optische zoom en 166x digitale zoom
 • Handig: kantelbaar display
 • Trillingvrij fotograferen: 5 stops optische beeldstabilisatie
 • Uitstekend verbonden: wifi en Bluetooth
 • Prachtige video’s: 4K- en Full HD-kwaliteit
 • Handig: te bedienen met je smartphone

Nikon Coolpix P950 op CameraNU.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Kamera-express.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Cameraland.nl >>

Nikon Coolpix P950Gigantisch zoombereik (83x)

De Nikon P950 is de opvolger van de zeer populaire Nikon P900 uit 2015. Meest opvallende feature van de P950 is natuurlijk zijn gigantische zoombereik van 24-2000mm (fullframe-equivalent). Het is een krachtige (maar wel forse) compactcamera met een zeer lichtgevoelige 16.8 megapixel beeldsensor. Dankzij het kantelbare scherm achterop maak je moeiteloos opnames uit verrassende hoeken. Of zoom je in op dat verre podium tijdens een concert.

Het mannetje (m/v) op de maan

Verre onderwerpen breng je simpel heel dichtbij. Zo zoom je zelfs in op de maan met de krachtige 83x optische zoom. En schiet je prachtige close-ups. Kun je nog niet dichtbij genoeg komen (Mars?), dan gebruik je gewoon Dynamic Fine Zoom. Deze digitale zoomfunctie verdubbelt het bereik tot liefst 166 keer zoom!

Nikon Coolpix P950 op CameraNU.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Kamera-express.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Cameraland.nl >>

Nikon Coolpix P950Krachtige beeldstabilisatie

Aan boord is een krachtige 5-stops optische beeldstabilisatie met dubbele detectie. Daarmee maak je altijd superstabiele beelden. Nikons optische vibratiereductie zorgt voor een verbeterde detectie en correctie van trillingen en camerabewegingen.

Geweldige video’s, ingebouwde timelapse

Niet alleen fotograferen kan de Nikon Coolpix P950 als de beste. Hij maakt ook indrukwekkende videobeelden van 4K-kwaliteit en een beeldsnelheid van 30fps. Wanneer je in Full HD filmt bereik je zelfs een beeldsnelheid van 60fps. Een geweldige gadget: de Nikon P950 heeft ingebouwde timelapse-functie. Daarmee schiet je supersimpel timelapses van 10 seconden van planten, stadsgezichten of sterrensporen.

Nikon Coolpix P950Je beelden simpel delen

Uiteraard deel je je fantastische beelden in een handomdraai met Nikon Snapbridge. Je verbindt de Nikon Coolpix P950 met je smartphone of tablet via de ingebouwde wifi en deelt al je creaties, waar je ook bent. Met je smartphone bedien je de P950 op afstand.

Bluetooth en GPS

Wanneer je jouw reizen op je smartphone bijhoudt via de GPS, vult SnapBridge de locatie en datum in bij je foto's. Zo houd je precies bij waar je je foto's gemaakt hebt en beleef en deel je je adembenemende reis op een geheel nieuwe manier.

Nikon Coolpix P950 op CameraNU.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Kamera-express.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Cameraland.nl >>

Nikon Coolpix P950Professionele reviewers over de Nikon Coolpix P950

De Nikon Coolpix P950: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Chip Fotomagazine (juninummer 2020, full review): Forse superzoom met als meest opvallende feature natuurlijk zijn enorme zoombereik. Om zo’n grote zoom mogelijk te maken moest er een kleine sensor in, die ongeveer 18% is van de grootte van een aps-c sensor. En dat merk je volgens de reviewer in de beeldkwaliteit.
  Zo schiet je bij voldoende licht foto’s wel met prima resolutie in het beeldmidden, maar aan de randen neemt die resolutie flink af. Is het licht minder en moet je de ISO verhogen, dan raak je al snel wat details kwijt.
  De Nikon P950 heeft aardig wat voorkeuzestanden en handige features aan boord. Zo kun je met een knop op het objectief razendsnel uitzoomen om je onderwerp terug te vinden. Laat je de knop los, dan schiet de zoom weer terug naar de oorspronkelijke stand. Ook de grote oled-zoeker is uitstekend en geeft een scherp beeld.
  Bij stilstaande onderwerpen werkt de autofocus prima, ook als je volledig bent ingezoomd. Minder goed is deze superzoom bij snel bewegende onderwerpen. De camera krijgt het onderwerp dan niet altijd goed ‘te pakken’. En ook is het niet de snelste camera op aarde: hij moet even ademhalen tussen twee opnames. Wel is de ergonomie prima en laat hij zich goed bedienen. Eindoordeel: 74/100.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Mooie compact superzoom camera. Inmiddels al een aantal dagen op pad geweest om vogels te spotten. De camera heeft echt superzoom, maar het is even wennen na mijn DSLR. Kijken door de zoeker boven in een boom (tegen het licht in) duurt het even voordat het licht is aangepast, kortom je ziet eventjes niet goed. Met af en toe de ervaring dat de vogel al is gevlogen omdat het te lang duurt.
  Overigens alle complimenten voor CameraNU voor de goede adviezen, snelle levering ! Kortom een fotozaak die het echt snapt!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fantastische camera, veel mogelijkheden en net iets compacter dan de P1000.” Beoordeling: 5 uit 5 sterren.Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Kijk je naar de buitenkant, dan lijkt de Nikon Coolpix P950 weinig te verschillen van de voorganger, de P900. Ten minste twee van die upgrades zijn volgens Amy echter belangrijk: de mogelijkheid om in onbewerkt formaat (raw) te fotograferen en de toevoeging van 4K-video. De eerste is vooral belangrijk voor enthousiaste fotografen. 4K-video is lekker om te hebben als je vakantieclips schiet.
  Een andere verbetering vind je in de resolutie van de zoeker. Die vernieuwde zoeker is veel prettiger in het gebruik.
  Heel jammer is de het scherm niet aanraakgevoelig is. Dat is niet meer van deze tijd. Ook zou Amy graag snelle opname-opties willen zien, waardoor de P950 in dezelfde klasse komt als andere superzooms, zoals de Sony RX10-serie en de Panasonic FZ2000.
  Vind je dit een mooie camera, kijk dan zeker ook naar de Nikon P1000. Die is maar een beetje duurder. Maar voor dit extra geld krijg je een nog langere zoomlens (die weliswaar logger is). Dus als het bereik van de zoomlens de belangrijkste factor is voor je, is het de moeite waard om te overwegen.
  Interessant is het om te zien dat Nikon nog steeds investeert in superzooms. Het laat zien dat er nog steeds interesse is in dit soort camera’s, vooral van reisfotografen en natuurliefhebbers. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Ben Andrews, full review): Je kunt volgens Ben niet alles in één camera hebben. Wil je de best mogelijke beeldkwaliteit? Dan heb je een camera met grote sensor en een primelens nodig. Maar als je een enorm telezoombereik wilt en geen zin hebt om heel veel geld te betalen, dan is een superzoomcamera zoals de P950 de beste keuze. Om zoveel zoombereik in een kleine body te stoppen, kan het niet anders dan ook een kleine sensor in die body te stoppen. En dat vermindert de beeldkwaliteit.
  De beeldkwaliteit is vaak niet beter dan de camera van een middenklasse smartphone. Het grote voordeel is natuurlijk het enorme zoombereik. Is dat voor jou belangrijk, dan is de P950 een het forse prijskaartje waard. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): Zoek je een camera met een geweldig optisch zoombereik, dan levert de Nikon Coolpix P950 precies wat je wilt. Als je helemaal inzoomt krijg je een telebereik met een equivalent van 2000mm. Hij is kleiner en lichter dan de Nikon Coolpix P1000, maar de P950 is nog steeds een grote en zware camera.
  Hij heeft een kleine sensor, die goed presteert onder zonnige omstandigheden. Dit soort camera’s worstelt meer om goede beelden te schieten bij weinig licht. Een grotere sensor zou welkom zijn, maar daardoor zou de camera nog veel groter en zwaarder worden. Wil je toch een flink zoombereik maar wel een grotere sensor (1 inch), kijk dan bijvoorbeeld naar de Sony RX10 Mark IV of de Panasonic Lumix FZ1000 II.
  Voorganger Nikon Coolpix P900 was een van Nikons populairste ultrazoomcamera’s. De P950 is een aardige update van deze camera, met nieuwe functies als raw-opnamen, een flitsschoen en 4K-video. Ook de elektronische zoeker het display zijn verbeterd.
  Ben je gewend aan snelle, pittige camera's, bijvoorbeeld een systeemcamera of een DSLR, dan kan de P950 een beetje traag aanvoelen. Toch is hij nog redelijk snel. De P950 is bijzonder geschikt voor reizen, en natuur- en maanfotografie. Ook video lukt prima, maar niet bij weinig licht. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Het belangrijkste verkoopargument van de Nikon Coolpix P950 is volgens Angela het enorme zoombereik. Heb je een vaste hand of een statief, dan kun je strak gecomponeerde opnamen maken van onderwerpen die ver weg zijn.
  Bedenk hoe vaak je die supertele nodig hebt. Waarschijnlijk komt het niet al te vaak voor dat je echt een 2000 mm lens kunt inzetten. Toch kan het leuk zijn om mee te nemen op vakantie of op een dagtocht naar een wildpark.
  Mooi is dat er een degelijke zoeker en een variangle scherm op deze Nikon zitten. Jammer is dan weer dat hij geen aanraakscherm heeft. Bij goed licht kan de P950 aantrekkelijke beelden produceren, maar als de gevoeligheid (ISO) hoger moet zijn dan ISO 1600, missen de foto’s details. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Franks overpeinzingen: Ik moet nog even bijkomen van het enorme zoombereik van de Nikon P950: 83x inzoomen is niet niets. Maar wacht eens even, hadden we dat al niet eerder gezien? En konden we niet al veel verder inzoomen?
  Jazeker! Eind 2018 kwam Nikon namelijk met z’n P1000 op de proppen. Een zeer populaire superzoom, met een zoombereik van 125x (tot 3000mm). Die heeft ook een kleine sensor met 16 megapixel, en die heeft ook een kantelbaar display. En dat scherm heeft bovendien touch-functionaliteit. De Nikon P1000 kost nu 879 euro (bij introductie 1.000 euro).
  Ik heb altijd gedacht dat de Nikon P1000 de opvolger was van de Nikon P900 uit 2015: ongeveer dezelfde bridgecamera maar dan met nog veel meer bereik. Dus Nikon, hoe moeten we deze P950 nu zien? Is het het kleine broertje van de P1000? Maar waarom moeten we deze P950 kopen als we er met de P1000 maar liefst 1000mm zoombereik extra bijkrijgen, plus een touchscreen? Voor ongeveer hetzelfde geld?
  Kortom, ik snap er geen sikkepit van. De reviewers mogen hun oordeel erover geven, maar mij lijkt de Nikon P950 een vrij overbodige camera. Ongetwijfeld ingegeven door de marketingafdeling van Nikon, die zag hoe de P1000 als warme broodjes over de toonbank ging en de kassa extra wil laten rinkelen. Of heb ik het mis en biedt de P950 heel veel extra’s ten opzichte van de P1000? Ik ben benieuwd.
  Veel liever zou ik zien dat Nikon zou investeren in een bridgecamera met wat minder zoombereik maar wel met een grotere 1 inch sensor. En op die manier de concurrentie zou aangaan met de Sony RX10-serie en de Panasonic FZ1000/2000-serie. Voor ambitieuze fotografen zijn dat soort camera’s veel zinvoller.

Nikon Coolpix P950 op CameraNU.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Kamera-express.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Cameraland.nl >>

 

Nikon Coolpix P950Belangrijkste kenmerken van de Nikon Coolpix P950

 • Zeer gevoelige 16.8 megapixel beeldsensor
 • Krachtige 83 keer optische zoom en 166 keer digitale zoom
 • Wifi- en bluetooth-connectiviteit
 • Kantelbaar beeldscherm
 • 4K-videokwaliteit
 • Op afstand bedienbaar via smartphone of tablet
 • Leg RAW-beelden vast
 • Uitgerust met optische vibratiereductie

Nikon Coolpix P950 op CameraNU.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Kamera-express.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Cameraland.nl >>

 

Mooi filmpje over de Nikon Coolpix P950

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Nikon Coolpix P950. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Coolpix P950 op CameraNU.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Kamera-express.nl >>

Nikon Coolpix P950 op Cameraland.nl >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.4/5 Waardering (15 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy