Nikon B600: maxi-zoom voor een mini-prijs

De voordelige Nikon Coolpix B600 geeft je veel superzoom voor weinig geld. Dankzij het veelzijdige objectief met 60x optische zoom leg je onderwerpen dichtbij en ver weg eenvoudig vast. De lens heeft een bereik van 24-1440mm: veelzijdig inzetbaar voor zowel groothoek als tele. Alle belangrijke reviews & tests!

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 24-1440mm (fullframe-equivalent) = 60x optische zoom | Lichtsterkte: f/3.3-6.5 | Beelden per seconde: 10 | Video: Full HD | Scherm: vast scherm, geen touchscreen | Gewicht body: 500gr | Release datum: februari 2019 | Frankwandelt-rating 80/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Nikon B600 Update: niet meer verkrijgbaar!

De Nikon B600 is helaas niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is er een uitstekend alternatief: de Panasonic FZ82. Die is minstens even goed, heeft hetzelfde bereik en een vergelijkbaar prijskaartje. Benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Panasonic FZ82 >>

Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >> 

Nikon B600 Veel zoom voor weinig geld

Voor weinig geld haal je met de Nikon Coolpix B600 een prima superzoom in huis. Het bereik van het krachtige Nikkor-objectief is enorm: 60x optische zoom. Dat komt neer op 24-1440mm (fullframe-equivalent). Daarmee leg je weidse landschappen vast, terwijl je een seconde later die kleine ijsvogel in de verte in z’n snavel kijkt. Een ware alleskunner dus.

Highlights van de Nikon B600:

 • Eenvoudige & intuïtieve bediening
 • Krachtige lens: 60x optische zoom
 • Zoombereik van 24-1440mm
 • 1080p Full HD-video bij 30fps
 • Compatibel met SnapBridge
 • Handige onderwerpstanden
 • Fraaie creatieve standen

Alternatief Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Alternatief Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

Nikon B600Full HD-video & stereo

Prima Full HD-video’s met stereogeluid schieten gaat met een simpele druk op de speciale filmknop. De B600 heeft vibratiereductie aan boord. Dat gaat de effecten van cameratrilling tegen voor videoclips. Zelfs bij lopend filmen zijn de video’s zo stabiel als een huis.

SnapBridge: uitstekend verbonden

Je verbindt de Nikon B600 heel simpel met je smartphone of tablet met de gratis app SnapBridge voor iOS en Android. En al even simpel deel je vervolgens je beelden met de wereld. De GPS noteert de datum en locatie voor je. Je gebruikt je smartphone of tablet zelfs om de B600 op afstand te bedienen.

Nikon B600Gebruiksvriendelijke bridgecamera

De Nikon B600 is een zeer gebruiksvriendelijke bridgecamera. Ben je geen technisch wonder? Ook dan schiet je met de B600 prachtige foto’s en video’s in een handomdraai. Met onderwerpstanden als Sport, Close-up en Zonsondergang kiest hij automatisch de optimale instellingen voor de beste resultaten. Voor maximaal gemak bij richten en fotograferen selecteert de camera de beste onderwerpstanden voor je.

Creatief: van glamourfoto’s tot macro’s

Heel leuk: de B600 heeft ook Glamour-retouchering in huis. Daarmee creëer je heel simpel flatterende portretfoto’s. Met de Creative stand bekijk je een voorbeeld van een groot aantal artistieke effecten, nog voordat je de opname maakt. En in de Macro-stand maak je schitterende opnames van alle kleine onderwerpen.

Alternatief Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Alternatief Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

Nikon B600 (Professionele) reviewers over de Nikon B600

 • Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review): De Nikon Coolpix B600 is vooral geschikt voor fotografen die starten met fotograferen en daarbij graag een handje geholpen willen worden, aldus Jasper. “De verschillende scene-standen bieden dan prima uitkomst. Het enorme zoombereik van de B600 is handig en geeft je veel verschillende mogelijkheden.”
  Gelukkig is de beeldkwaliteit prima bij optimale lichtomstandigheden. Maar is het licht minder ideaal, dan weet de camera zich minder goed raad.
  Jammer vindt Jasper dat een draai- of kantelbaar scherm ontbreekt. Gelukkig maakt de prijs van de camera veel goed “want afgezet tegen de mogelijkheden en de aanwezigheid van de mooie zoomlens is deze Nikon gewoon erg vriendelijk geprijsd.” Eindoordeel: het mooie cijfer 7.2.
 • Digifotostarter.nl (full review): De Nikon Coolpix B600 is het kleine broertje van de P1000 met liefst 60x zoom. Het is Nikon gelukt om zo veel mogelijk zoom in een kleine en relatief goedkope camera te stoppen. Zelfs maximaal uitgezoomd is hij maar 15cm lang. En licht, met 500 gram inclusief batterijen. Lichter dan de concurrentie.
  Er zitten allerlei handigheidjes en creatieve modi op de camera. Vooral de slimme portretstand is in de praktijk handig: die maakt de geportretteerde iets mooier. In de praktijk merk je dat zo’n enorm zoombereik erg handig is. “Overal ontdek je ineens details die je met een andere camera niet zo snel vastlegt.”
  Hij maakt ook bij maximaal inzoomen mooie scherpe en contrastrijke foto’s, ook met de zon in beeld, bij sterk tegenlicht dus. Scherpstellen gaat voldoende snel, en de kwaliteit van de sensor is “zonder meer goed”. Kortom: “De camera vormt een zeer mooi harmonieuze combinatie van zeer groot zoombereik, vrij gering gewicht en kleine omvang. Daardoor is het gewoon ontzettend leuk om met de camera te fotograferen.” Eindoordeel: Super.
 • Cameralabs.com (Ken MacMahon, full review): De Nikon B600 is een superzoomcamera in DSLR-stijl. Ten opzichte van de voorganger ga je er in zoombereik flink op vooruit: van 40x zoom naar 60x zoom. Handig is dat er een accu in zit die je in de camera kunt opladen via USB.
  Jammer is wel dat het flip-out scherm van de voorganger is verdwenen, en is vervangen door een vast 3 inch scherm met dezelfde resolutie. Voor het overige blijven veel features hetzelfde als bij de voorganger, inclusief de mogelijkheid om volledig automatisch te kunnen schieten: je kunt hem gebruiken als een echte point-and-shoot.
  Vergelijken we hem met andere superzooms, zoals de Canon PowerShot SX70 HS, dan biedt die laatste betere prestaties. Het is ook een geavanceerdere camera met een hoger prijskaartje.
  Daarom heeft de B600 zeker recht van bestaan: hij is vooral bedoeld voor fotografen die een enorme superzoom willen, gecombineerd met eenvoudige bediening ‘zonder gedoe’ plus goede connectiviteit met je smartphone tegen een redelijke prijs. Eindoordeel: Recommended.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Bridgecamera’s zoals de Nikon B600 vervullen zeker een behoefte in de cameramarkt. Hun enorme zoomlenzen kunnen een grote variëteit aan onderwerpen aan, van landschappen tot architectuur tot macro en wildlife. Bij weinig licht scoren ze meestal minder.
  De Nikon Coolpix B600 maakt de belofte van een enorme zoom meer dan waar: hij biedt 60x zoom, terwijl hij toch heel klein blijft. Maar daarbij worden wel bruikbare features opgeofferd. Vooral een kantelbaar scherm en een elektronische zoeker ga je toch missen.
  Ook het ontbreken van handmatige belichtingsmogelijkheden maken de B600 niet geschikt voor gevorderde fotografen. Dit soort zaken maakt ook dat je de B600 niet als een camera om mee te groeien in fotografie kunt gebruiken.
  Wat dat betreft is de Panasonic FZ82 beter. Hij heeft een elektronische zoeker, heeft een grotere groothoek en ondersteunt 4K-video. De Canon PowerShot SX70 HS is nog beter, het is de Editors Choice bij Pcmag.com. Maar hij zit wel in een andere prijsklasse. Eindoordeel voor de Nikon B600: Goed.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Nikon Coolpix B600 maakt mooie foto’s en de autofocus is betrouwbaar bij alle brandpuntsafstanden. Toch bieden concurrerende superzoomcamera’s meer features tegen dezelfde of een lagere prijs. Vaak zit er dan een zoeker op, of 4K-video of een kantel/draaibaar touchscreen en dat soort zaken.
  Kortom: hij biedt de features van een budget ultrazoomcamera, maar zonder de bijbehorende budgetprijs. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Nikon heeft z’n oude Coolpix B500 een opfrisbeurt gegeven en een nog grotere zoomlens toegevoegd. Andere nieuwe features moet je met een loepje zoeken. Nikon heeft eerder wat features geschrapt. Meest opvallende: het kantelbare scherm, nfc-connectiviteit en AA-batterijen. De prijs is daarentegen flink verhoogd. Daardoor is de B500 eigenlijk aantrekkelijker.
  Moeilijk te verteren is het weghalen van het kantelbare scherm: daardoor is de camera minder veelzijdig. De prijsverhoging valt bij de reviewer ook niet in goede aarde.
  Kortom: de Nikon Coolpix B600 is lastig aan te bevelen, vindt deze reviewer. Toch is het een camera met een grote zoom die makkelijk in het gebruik is. Eindoordeel: Gemiddeld, met 3 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Mooie camera met super zoom die je veel sneller en vaker meeneemt. Camera ligt goed in de hand. De beeldkwaliteit is goed. Als videocamerafanaat nooit geweten dat fotocamera's ook zo goed video produceren. Goede filmkwaliteit. Werkt wel lekker. Stabilisatie is perfect. Wel moet ik bij totale optische zoom een standaard gebruiken om het beeld stil te houden. Maar wat hij dan als foto produceert, is geweldig. Na een zoektocht om een grote zoom te krijgen, ben ik toch over alles zeer tevreden.”
 • Klantreview op Bol.com: “Prachtige, veelzijdige camera. Dit is een buitengewoon mooie camera met heel veel mogelijkheden. Gezien de aanschafprijs zeer aanbevelenswaardig.”
 • Klantreview op Tweakers: “Eerste indruk: ligt erg goed in de hand, groot zoombereik en lekker licht. Menustructuur en -functies intiuief erg goed. Maar bovenal: het toestel maakt schitterende foto's!”

Alternatief Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Alternatief Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon B600Belangrijkste kenmerken van de Nikon B600

 • Zeer gebruiksvriendelijke bridgecamera
 • Krachtig Nikkor-objectief met 60x optische zoom
 • Full HD video en stereogeluid
 • SnapBridge en GPS functies
 • Grip in de stijl van een DSLR voor stevige greep
 • Eenvoudige en intuïtieve bediening
 • Creatieve standen voor artistieke effecten
 • Macro-stand voor kleine onderwerpen
 • Glamour-retouchering bewerkingsfunctie
 • Grote 3 inch LCD-monitor met 921.000 beeldenpunten
 • Snelle en moeiteloze autofocus
 • Gezichten en kleinere objecten worden nauwkeurig herkend

Alternatief Panasonic FZ82 op CameraNU.nl >>

Alternatief Panasonic FZ82 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy