Leica V-Lux 5: compacte superzoom met lichtsterke lens

De Leica V-Lux 5 is een compacte superzoomcamera. De lichtsterke lens heeft een veelzijdig bereik: 25-400mm. De grote 1 inch sensor zorgt voor prachtige beelden vol details. Draaibaar touchscreen en 4K-photo zijn aan boord en met de perfecte zoeker maak je razendsnel composities. “Een zeer competente superzoomcamera.” Alle belangrijke reviews & tests!

Leica V-Lux 5 Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 25-400mm (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 12 | Video: 4K (24, 25, 30fps) | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 778gr | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.190 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Leica V-Lux 5 op CameraNU.nl >>

Leica V-Lux 5 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Leica V-Luc 5

 • Kwaliteitslens: DC Vario-Elmarit met 16x optische zoom
 • Scherpe beelden vol details: 20 megapixel 1 inch sensor
 • Handig foto’s componeren: 2.36 megapixel OLED-zoeker met 0.74x vergroting
 • Supersnelle scherpstelling: met DFD-technologie
 • Vloeiende video’s: filmen in UHK 4K met 30fps

Leica V-Lux 5 Leica en Panasonic: een mooi huwelijk

Zijn Leica en Panasonic in de echt verbonden? Populaire Panasonic-camera’s krijgen vaak een Leica-broertje of -zusje. Dat geldt voor de Panasonic TZ200 (=Leica C-Lux), voor de Panasonic LX100 Mark II (=Leica D-Lux 7). En nu krijgt ook de Panasonic FZ1000 II een Leica-variant: de Leica V-Lux 5.

Mijn review van de Panasonic FZ1000 II >>

Panasonic FZ1000 II op CameraNU.nl >>

Panasonic FZ1000 II op Cameraland.nl >>

Panasonic FZ1000 II op Kamera-express.nl >>

Luxere uitstraling

De specs zijn (nagenoeg?) hetzelfde, maar de Leica V-Lux 5 heeft – de naam zegt het al – een luxere uitstraling. Dat is heel mooi. Minder mooi: de prijs ligt een stuk hoger. Aan de beroemde rode Leica-stip kleeft een prijskaartje.

Leica V-Lux 5Schitterende superzoom

Dat neemt niet weg dat ook de Leica V-Lux 5 een schitterende superzoomcamera is, boordevol specs om bij weg te dromen. Het is niet de superzoom met de grootste teletoeter, maar hij combineert een prachtig en veelzijdig brandpunt-bereik met een lichtsterke lens: f/2.8 in de groothoekstand en f/4 in de telestand. Dat komt de kwaliteit van je foto’s sterk ten goede.

Leica V-Lux 5 op CameraNU.nl >>

Leica V-Lux 5 op Kamera-express.nl >>

Perfecte alleskunner

Die kwaliteit wordt nog verder verhoogd door de grote sensor. Die zorgt voor levendige en heldere beelden met een hoge resolutie. De V-Lux 5 is een perfecte alleskunner. Van reisfotografie tot sportfotografie, van landschapsfotografie tot macrofotografie of portretten: hij is van alle markten thuis. En dat allemaal zonder zware apparatuur of de noodzaak van lens te verwisselen.

OLED-zoeker: snel componeren

Ook de OLED-zoeker is er eentje met kwaliteit. Kijk door de zoeker en elke scène komt in al z’n pracht tot leven. Je compositie maken is een fluitje van een cent. OLED-technologie biedt meer contrast en kleurdiepte in het zoekerbeeld en zorgt tegelijkertijd voor een langere accuduur. Zelfs in fel zonlicht maak je moeiteloos je composities.

Snelle camera

De autofocus van de Leica V-Lux 5 is razendsnel, dankzij de geavanceerde DFD-technologie (Depth from Defocus). Hij stelt binnen 0.1 seconde scherp. Met een continu burst-snelheid van maximaal 12 beelden per seconde, leg je zelfs de meest vluchtige momenten haarscherp vast.

Leica V-Lux 5Prima actiecamera

De Leica V-Lux 5 is dan ook een prima actiecamera. Voor razendsnelle actie zit er ook een speciale 4K-burstmodus op, waarmee de Leica V-Lux 5 zelfs 30 beelden per seconde schiet. Innovatieve functies zoals Post Focus (achteraf scherpstellen) en Focus Stacking (voor macrofotografie) inspireren je tot nieuwe creatieve mogelijkheden.

Een filmster

Ook in video is de Leica V-Lux 5 een ster. Je filmt in UHD 4K met maximaal 30fps. Met een resolutie van 3840 x 2160 pixels leg je vier keer scherpere beelden vast dan met Full HD. Levensechte video’s dus, waarbij de kleuren van het scherm afspatten.

Leica FOTOS App

Uiteraard kun je de Leica V-Lux 5 uitstekend verbinden met je socials. Naast wifi is hij energiezuinig via bluetooth te koppelen aan je smartphone. Met de Leica FOTOS App deel je al je unieke beelden binnen een paar seconden. Met de app bedien je de camera op afstand. Ook handig: je kunt de Leica V-Lux 5 net als je smartphone opladen met een powerbank.

Leica V-Lux 5 op CameraNU.nl >>

Leica V-Lux 5 op Kamera-express.nl >>

Leica V-Lux 5Professionele reviewers over de Leica V-Lux 5

De Leica V-Lux 5: hoe scoort hij bij de reviewers? Helaas laten de reviewers het een beetje afweten. Waarschijnlijk komt dit doordat deze Leica als twee druppels water lijkt op de veel goedkopere Panasonic FZ1000 II. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Leica V-Lux 5 heeft een zeer goede 16x optische zoomlens aan boord, een prettige, makkelijk te gebruiken camera-body, waarbij je makkelijk toegang hebt tot de belangrijkste knoppen en draaiwieltjes. Ook heeft hij een elektronische zoeker met een hoge resolutie en een goede vergrotingratio van 0.74x.
  De camera reageert snel en levert uitstekende beelden, met excellente kleurweergave, vooral buitenshuis.
  De V-Lux 5 is een zeer competentie superzoomcamera, die foto’s van hoge kwaliteit én excellente 4K-video’s levert. Het Leica ontwerp en de beroemde rode stip zorgen ervoor dat de camera duurder is dan de Panasonic-versie. Wil je geld besparen, kijk dan zeker naar de Panasonic FZ1000 II. Maar wil je opvallen en hecht je aan mooi design, bedenk dan dat de Leica V-Lux 5 altijd nog heel veel goedkoper is dan een digitale Leica M-systeemcamera...
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Jim gaat deze Leica V-Lux 5 niet volledig reviewen, om een simpele reden: het is in de basis precies dezelfde camera als de goedkopere Panasonic FZ1000 II, die een paar honderd euro goedkoper is. Ben je bereid het extra geld neer te leggen omdat je graag een Leica wilt, dan krijg je in ieder geval een uitstekende superzoomcamera. Hij is gewoon even goed als de FZ1000 II van Panasonic.
  Voor wie het geld voor de Leica heeft, maar niet per se de ‘red dot’ nodig heeft, raadt Jim de betere superzoom van Sony aan: de Sony RX10 Mark III. Die is een stuk goedkoper geworden nadat opvolger Sony RX10 Mark IV op de markt kwam en is qua prijs nu vergelijkbaar met de Leica, maar is dus beter. Aan jou de keuze. De Leica krijgt van Jim in ieder geval het predicaat ‘Excellent’ met 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Gavin Stoker, full review): De Leica V-Lux 5 biedt je de kans om een echte Leica te hebben voor niet al te veel geld... Maar een pure Leica is het natuurlijk niet, hij heeft heel veel gemeen met het Panasonic-model dat in massa wordt geproduceerd. Hij kost wel een hoop meer.
  Het optiek is van Leica, en de beeldkwaliteit is behoorlijk goed, al is het niet het beste wat compactcamera’s en DSLR’s van nu te bieden hebben. Maar de beelden zijn wel goed, en beter dan je mag verwachten in uitdagende lichtomstandigheden.
  Het maximale diafragma van f/2.8 is mooi meegenomen, en het zoombereik van 25-400mm is zeer veelzijdig, en zorgt ervoor dat je heel veel fotomomenten te pakken hebt die je anders zou missen.
  Kortom, een erg veelzijdige camera, die ook nog 4K-video kan schieten en een sensor heeft die groter is dan bij de gemiddelde compactcamera. Het is een echte alles-in-één-camera die voor de meeste fotografen meer dan genoeg te bieden heeft. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.

Leica V-Lux 5 op CameraNU.nl >>

Leica V-Lux 5 op Kamera-express.nl >>

 

Leica V-Lux 5Belangrijkste kenmerken van de Leica V-Lux 5

 • Kwaliteitssensor: lichtgevoelige 20.1 megapixel 1 inch CMOS-sensor
 • Veelzijdige lens: DC Vario Elmarit ASPH f/2.8-4 16x zoom
 • Prachtig bereik: 25-400mm (fullframe-equivalent)
 • Scherpe composities: 2.36 megapixel OLED-zoeker met 0.74x vergroting
 • Handig kantelen: 3 inch kantelbaar LCD-display met 1.240.000 pixels
 • Perfecte video’s: UHD 4K video-opname met 30fps
 • Razendsnelle actie: tot 12 beelden per seconde
 • Nog sneller: 4K Photo Mode en Sequence Composition
 • Perfecte autofocus: DFD-technologie
 • Uitstekend verbonden: bluetooth en wifi-connectiviteit

Leica V-Lux 5 op CameraNU.nl >>

Leica V-Lux 5 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy