Compacte Leica-ervaring
Met de D-Lux 8 brengt Leica de typische Leica-ervaring naar een compactere en toegankelijkere vorm. Ter verbetering van het gebruikscomfort – en geïnspireerd door de Leica Q-serie – zijn de knoppen op de camera versimpeld en ergonomisch beter gepositioneerd.
Geavanceerde technologie en lens
De Leica D-Lux 8 is uitgerust met een microfourthirds CMOS-sensor met 21 megapixels op de teller. Hij heeft een lichtsterke lens: de Leica DC Vario-Summilux 10.9–34mm f/1.7–2.8 ASPH. Het ontwerp is intuïtief. Handig is de naadloze verbinding met de Leica FOTOS app. Daarnaast wordt standaard een compacte flitser meegeleverd.
Leica D-Lux 8 op Cameranu.nl >>
Leica D-Lux 8 op Cameraland.nl >>
Leica D-Lux 8 op Kamera-express.nl >>
Bijgewerkte specificaties en ontwerp
De D-Lux 8 is een vernieuwde versie van de populaire voorganger: de D-Lux 7. De D-Lux 8 leent de iconische stijl en het menusysteem van de professionele fullframe Leica Q3.
Lens en sensor
De D-Lux 8 heeft nog dezelfde uitstekende zoomlens: de Leica 10.9-34mm (24-75 mm equivalent) f/1.7-2.8. Hij biedt een reeks uitsneden van de microfourthirds sensor met 21 megapixel. Omdat de lens niet de hele sensor gebruikt kun je maximaal 17MP-beelden krijgen.
Verbeterde schermen en connectiviteit
D-Lux 8 heeft een vast display met 1.84 miljoen pixels, met een hogere resolutie. Ook de zoeker is helderder en scherper en telt 2.36 miljoen pixels. De nieuwe camera beschikt ook over een USB-C-aansluiting waarmee je hem kunt opladen.
Ondersteuning voor DNG en accessoires
De D-Lux 8 is het eerste model in de D-Lux-serie dat DNG Raws opneemt. Ook wordt hij nu geleverd met een flitser. Verder zijn er nieuwe accessoires beschikbaar, waaronder een handgreep, draagriemen, polsbanden en leren beschermers in meerdere kleuren. Daardoor kun je de camera aan je eigen stijl aanpassen.
Waar blijft de Panasonic LX100 III?
Wat ik me al heel lang afvraag: waar blijft de Panasonic LX100 III? Tot nog toe was het namelijk zo dat Panasonic eerst op de markt kwam met een LX100-model, en Leica vervolgens een luxere uitvoering met dezelfde specs als de LX100 op de markt bracht in de D-Lux-serie, voor een flink hoger prijskaartje. Nu is er nog geen LX100 III die overeenkomt met het nieuwe Leica-model. Komt Panasonic binnenkort ook met een aankondiging?
Leica D-Lux 8 op Cameranu.nl >>
Leica D-Lux 8 op Cameraland.nl >>
Leica D-Lux 8 op Kamera-express.nl >>
Professionele reviewers over de Leica D-Lux 8
De Leica D-Lux 8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!
- Pcmag.com (Jim Fisher, full review): “Makers die het beu zijn om een smartphone te gebruiken voor hun foto's, maar geen grote camera met verwisselbare lenzen willen meenemen, moeten de Leica D-Lux 8 serieus overwegen”, schrijft Jim in zijn review.
Mooi is het veelzijdige zoombereik van de lens. En hij heeft een helder optiek, met een snel diafragma. Daarmee creëer je volgens Jim mooie achtergrondonscherpte, en je kunt ermee uit de voeten als het licht minder is. Ook mooi: de camera is klein genoeg is om in een zijvak te passen.
En er gaat aantrekkingskracht vanuit omdat het een Leica is: je krijgt het legendarische ecosysteem van Leica erbij.
Het vaste display achterop is een beperking en de beeldprocessor is wat gedateerd. Daarmee blijft hij ver achter bij de beste camera in deze categorie: de Fujifilm X100VI, die van Pcmag de Editors' Choice Award behoudt dankzij de eersteklas prime-lens, uitstekende bediening en meer geavanceerde foto- en videomogelijkheden. Maar bij beperkter budget is de D-Lux 8 natuurlijk een geschikt alternatief met als voordeel de veelzijdigere zoomlens.
Kortom: “De compacte Leica D-Lux 8 combineert een behoorlijk grote sensor met een veelzijdige zoomlens. Maar de focus en videotechnologie van de camera voelen gedateerd aan.” Eindoordeel: Good met 3.5 van de 5 sterren.
- Amateurphotographer.com (Andy Westlake, full review): Andy vindt het mooi om te zien dat Leica de enthousiaste zoomcompactcamera nieuw leven inblaast met de D-Lux 8. “Opmerkelijk genoeg is het de eerste nieuwe camera van dit type sinds medio 2019.” Het succes van de X100-serie van Fujifilm suggereert dat er behoefte aan is, schrijft Andy. Tegelijk is het de vraag of Leica fotografen “kan overtuigen om afstand te doen van hun geld voor wat in wezen een model uit 2018 is met een facelift”.
Ondanks die kritische noot is Andy toch enthousiast over deze compactcamera. “Dankzij alle analoge bedieningselementen was de LX100-serie van Panasonic altijd een genot om mee te fotograferen, en de vernieuwde interface van Leica verbetert dat alleen maar.” Daarbij biedt de zoomlens veel compositorische flexibiliteit. En Andy heeft erg genoten van de mogelijkheid om de beeldverhoudingen te wijzigen via een schakelaar op de lens.
Daarbij lost de verbeterde zoeker een van Andy’s grootste problemen met de LX100 II/D-Lux 7 op. “Ik zou willen dat de D-Lux 8 een kantelbaar scherm had, maar daarvoor zou een veel ingrijpender herontwerp nodig zijn geweest en een grotere body.”
De fantastische kleurweergave van de Fujifilm X100-serie bereikt deze compact echter niet. Je moet er in de nabewerking meer werk insteken om het maximale uit de camera te halen. En de camera heeft niet dezelfde resolutie en dynamisch bereik als camera’s met grotere en modernere sensoren. Maar dat betekent volgens Andy niet dat je geen mooie beelden kunt krijgen.
Andy gaat – terecht – in op de vraag waarom je deze camera zou kopen als je met je smartphone ook fatsoenlijke beelden kunt schieten. “Het draait hier eigenlijk allemaal om de gebruikerservaring: de zoeker, de fysieke bedieningselementen, het ‘echte camera’-gevoel. Het is een compleet andere manier van fotograferen, waarbij je zoveel meer betrokken raakt bij het creatieve proces.”
Prijzig is de Leica D-Lux 8 zeker, een stuk duurder ook dan de voorganger D-Lux 7 in 2018. Inflatie en herontwerp rechtvaardigen volgens Andy dit prijsverschil. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
- Digitalcameraworld.com (Gareth Bevan, full review): De Leica D-Lux 8 is volgens Gareth in wezen identiek aan zijn voorganger van zes jaar geleden, al is het ontwerp enigszins bijgewerkt. “Geïnspireerd door de Leica Q3 beschikt deze camera over een meer gestroomlijnd knoppen- en menusysteem.”
Sommige onderdelen van deze camera verraden inmiddels hun leeftijd. Toch leveren de 17MP (4:3) sensor en de unieke schakelaar voor de beeldverhouding volgens Gareth “nog steeds kwaliteitsbeelden die perfect zijn voor sociale media”. Maar de videomogelijkheden blijven achter bij moderne rivalen, met een slechte autofocus en gemiddelde kwaliteit. “Ondanks zijn tekortkomingen valt de D-Lux 8 op in de schaarse markt voor premium compactcamera's op als een leuke, eenvoudige camera die verrassend betaalbaar is voor een Leica.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
- Petapixel.com (Chris Niccolls, full review): De Leica D-Lux 8 is volgens Chris “een trip down memory lane waard”. Hoewel je deze camera cynisch zou kunnen zien “als een relatief kleine upgrade van een oude camera die alleen maar wil profiteren van de trendy heropleving dat alles wat ouder is automatisch weer cool is”.
Maar zo cynisch is Chris niet (helemaal). “Ik had een serieus geval van deja vu met de D-Lux 8 en de herinnering die het terugbracht was leuk. Ik hou van de nieuwe benadering van de kleinere lens en de microfourthirds-sensor. En deze camera geeft een grote boost aan de beeldkwaliteit ten opzichte van een meer basale point-and-shoot-camera.” Daarbij biedt de D-Lux 8 voldoende creatieve controle om meer gevorderde fotografen tevreden te stellen. “Maar het is geen camera die vergelijkbaar is met GR's en X100's.”
Dit kan volgens Chris “de perfecte zakcamera zijn voor iemand die plezier wil hebben, creatief wil zijn en thuis wil komen met beelden van hoge kwaliteit, zonder de omvang en complicaties van een serieuzer hulpmiddel”. Maar de prijs ligt daarvoor wel hoog, want het is tenslotte een Leica-camera.
Alternatieven voor de D-Lux 8 zijn volgens Chris de Ricoh GR III en de Fujifilm X100VI. Maar de opname-ervaring met deze camera’s is volgens hem zo anders dat de D-Lux 8 geen regelrechte concurrent is.
- Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Leica heeft al lange tijd een nauwe relatie met Panasonic, schrijft Mark. Leica heeft daarbij de compactcamera's van Panasonic gebruikt en er z’n eigen versie van gemaakt. “Maar de D-Lux 8 is het eerste model dat aanvoelt als een werkelijk unieke Leica, grotendeels dankzij de acceptatie van de eenvoudige Q3-gebruikersinterface.”
Toch is de D-Lux 8 in essentie een vrij bescheiden upgrade van een 6 jaar oud camera-ontwerp. En dat was op zijn beurt vrij bescheiden upgrade van de originele Panasonic LX100 uit 2014. “Het is dus eerlijk om zeggen dat de D-Lux 8 er in veel opzichten nogal gedateerd uitziet in 2024, ondanks de cosmetische revisie.”
Aan de andere kant is het volgens Mark lovenswaardig dat Leica heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun compactcamera-aanbod. Want deze markt wordt zacht gezegd niet overspoeld met compactcamera's, en zeker niet met premiummodellen.
Toch blijft Mark erg kritisch: “Hoewel het ongetwijfeld geweldig is om de introductie te zien van een hoogwaardige compactcamera met zoomlens, grote sensor en beproefde Leica-ergonomie, produceert de D-Lux 8 nog steeds precies dezelfde foto- en videokwaliteit als zijn voorganger, terwijl hij 30% meer kost dan de D-Lux 7 bij lancering.”
Die prijsstijging na zes jaar is niet al te gek, maar het gebrek aan technologische vooruitgang is dat misschien wel. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
- Techradar.com (Richard Sibley, full review): De Leica D-Lux 8 combineert volgens Richard een prachtig ingetogen ontwerp en eenvoudige bediening met een beeldkwaliteit die de verwachtingen voor een compactcamera overtreft. “Het is echter slechts een kleine vernieuwing van de D-Lux 7, die nu enkele jaren oud is. Afgezien van de frisse styling, had ik iets meer verwacht van Leica's nieuwste compactcamera.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
- T3.com (Sam Cross, full review): Sam ziet een aantal redenen waarom je deze camera zou willen kopen. “Wil je een goedkope Leica? Dit is hem. Heb je een van de beste compactcamera's op de markt nodig? Dit is er één van.” De D-Lux 8 is bij lange niet niet perfect. “Er zijn een handvol dingen die me eraan irriteren, zoals de zoomsnelheid en de vreemde plaatsing van die draaiknop.” Maar toch: “Het is een fantastische camera en hij maakt absoluut geweldige beelden.”
De Leica D-Lux 8 is zonder twijfel de camera met de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de Leica-familie, schrijft Sam. “De beeldkwaliteit is schitterend, met de iconische uitstraling waar het merk om bekend staat. Hij is niet perfect, maar het is de goedkoopste manier om die iconische stijl te krijgen, en dat is inderdaad iets geweldigs.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
- Ephotozine.com (John Riley, full review): John staat even stil bij z’n teleurstelling in compactcamera’s. Want de belofte “van de compacte camera van topkwaliteit die je overal mee naartoe kunt nemen en kwaliteit levert die vergelijkbaar is met onze DSLR- en spiegelloze camera's is door de jaren heen een constante teleurstelling geweest”. Maar daar verandering in gekomen, onder andere dankzij de Leica D-Lux 8.
Zo kunnen we nu vol vertrouwen overal een camera met ons meedragen die verbluffende beelden produceert, aldus John. “De D-Lux 8 is zo'n camera en levert kwaliteit die zijn kleine 4/3 sensor en compacte vormfactor logenstraft. Het is natuurlijk waar dat dit in wezen een variant is van de stopgezette Panasonic Lumix LX100 II en zijn soortgenoot de Leica D-Lux 7, maar er zijn verbeteringen, eerder stapsgewijs dan baanbrekend, maar significant genoeg om een nieuw model aan te bieden.”
Er valt volgens John veel te waarderen aan de D-Lux 8. “Voor fotografen die op zoek zijn naar een kwaliteitscompactcamera met de extra veelzijdigheid van een fijne, snelle zoomlens, kan deze zeker ten zeerste worden aanbevolen. Videografen zijn misschien minder onder de indruk, maar de basisspecificaties voor video werken wel soepel genoeg.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4 van de 5 sterren.
- Stuff.tv (Tom Morgan-Freelander, full review): De Leica D-Lux 7 voelde als een uitloper van de bredere Leica-familie, schrijft Tom. “De bloedlijn van zijn opvolger is veel gemakkelijker te traceren. Bijgewerkte bedieningselementen en een sterk verbeterde gebruikersinterface maken de D-Lux 8 tot een overtuigend instapmodel voor een onbeschaamd high-end assortiment, tegen een prijs die je niet zal doen huiveren.”
Toch zijn de interne upgrades schaars. Zo loopt het autofocussysteem achter op modernere rivalen en is er beperkte compatibiliteit met het softwareaanbod van het bedrijf. “Toch is het nog steeds een geweldige kleine fotocamera, met functies die ik essentieel acht voor deze klasse, zoals een EVF. Maar Leica zal wat meer met de tijd moeten meegaan voordat hij de Fujifilm X100VI kan onttronen als de beste compactcamera die er is.”
Kortom: de Leica D-Lux 8 “is de meest betaalbare manier om de meest herkenbare rode stip in de fotografie te bezitten. Hij voelt in sommige opzichten een beetje ouderwets aan, maar doet het compacte zoomcamera-ding nog steeds heel goed.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
- Photoreview.com.au (full review): De reviewer heeft de Leica D-Lux 8 en de Fujifilm X100VI naast elkaar gebruikt. “Toen ontdekten we dat de D-Lux 8, die voornamelijk fotografeert, veel beter aan onze eisen voldoet dan de X100VI, die volgens ons ernstig beperkt wordt door zijn lens met vaste brandpuntsafstand en meer video-georiënteerde focus.”
Uiteraard kan de kleinere sensor met een lagere resolutie in de D-Lux 8 niet tippen aan de 40-megapixel aps-c-sensor van de X100VI als het gaat om beeldformaten en hoge ISO-ruisniveaus. “Toch geven we de voorkeur aan de beelden die we maakten met de D-Lux 8. Op A4-formaat leken ze schoner met subtielere toonnuances en kwamen de kleuren dichter in de buurt van waar we het liefst mee werkten. Dit gold met name voor de DNG.RAW-bestanden.”
Het gebruik van de Leica-camera gaf vanuit het oogpunt van de fotograaf ook meer voldoening, schrijft de reviewer. “Hoewel beide camera's een vergelijkbare reeks door de gebruiker aanpasbare bedieningselementen hebben, zorgden de sobere eenvoud van de Leica-gebruikersinterface en de snelle zoomlens voor een betere gebruikerservaring voor een camera die je wilt meenemen als je onderweg bent.” Eindoordeel: 92/100.
- Macfilos.com (Mike Evans, full review): De D-Lux 8 is volgens Mike een grote verbetering ten opzichte van de D-Lux 7 wat betreft uiterlijk, menu-indeling en de toepassing van vereenvoudigde bedieningselementen in Leica-stijl. “Hij is nu een echt lid van de Leica-familie. Als dit alles is wat je wilt, dan is de D-Lux 8 een geweldige compactcamera, waarbij de optische zoom helpt eventuele waargenomen tekortkomingen van de kleinere sensor te compenseren.” Maar hou er rekening mee dat je geen betere foto's met deze camera maakt dan met de D-Lux 7. Immer: lens, sensor en processor zijn allemaal hetzelfde.
De lens is volgens Mike extreem scherp en presteert goed en helpt tekortkomingen van de kleinere sensor ongedaan te maken. Daarbij zul je de mogelijkheid waarderen om de gecombineerde optische/digitale zoom tot 150mm te gebruiken, schrijft Mike. “Hij bootst effectief de crop-faciliteiten na op compactcamera's met een vaste brandpuntsafstand, zoals de Leica Q3 en de Fujifilm X100VI. Maar anders dan bij die camera’s, begin je met de D-Lux 8 met een volledige resolutie van 75mm in plaats van 28 of 35mm.”
- Petapixel.com (Jeremy Gray, first impressions): Jeremy vindt het teleurstellend om dezelfde sensor- en lenscombinatie te zien in de nieuwe Leica D-Lux 8. Let wel: we zitten bijna zes jaar nadat de D-Lux 7 in de winkelschappen lag. Jeremy: “Die camera is echter moeilijk te vinden en de markt voor premium compactcamera’s bloeit. Het is bijvoorbeeld moeilijk voor fotografen om de Fujifilm X100VI en Ricoh GR III in handen te krijgen omdat ze zo populair zijn, dus misschien vond Leica dat de tijd rijp was om z’n focus te hernieuwen op de markt voor sub-fullframe compactcamera's. Een slimme zet.”
Mooi is dat de D-Lux 8 compatibel is met de Leica Fotos app en de moderne Leica-stijl heeft. “Dus hij heeft zeker nieuwe aspecten, ook al zijn de interne componenten niet hypermodern.”
Ben je op zoek naar Leica-kwaliteit en ‘Leica-gevoel’ in een alles-in-één camera? Dan is er natuurlijk ook de uitstekende fullframe Leica Q3. Maar die kost – hou je vast – 6.000 euro. Jeremy: “De D-Lux 8 biedt zeker het uiterlijk van de Q3, zij het met een veel vriendelijker prijskaartje. De sensor en lens, hoewel oud en niet geheel uniek voor Leica – hallo, Panasonic LX100 II – zullen solide allround prestaties leveren, vooral bij goed licht.”
- Thephoblographer.com (Chris Gampat, full review): Nee, de Leica D-Lux 8 is echt geen Fujifilm-camera, schrijft Chris. En hij voelt ook niet helemaal als een Leica. “Maar toch: de Leica D-LUX 8 is over het algemeen een ongelooflijk solide camera. Belangrijker nog: het is de meest veelzijdige en handigste compactcamera die momenteel op de markt verkrijgbaar is.”
Vergelijk je hem met de Ricoh GR-serie, dan valt op dat die een gebrekkige autofocus heeft. De Leica D-LUX 8 heeft ook een veel groter uithoudingsvermogen. “Hij is niet zo mooi als de X100Vi, maar in werkelijkheid zul je je realiseren dat het er niet toe doet. Wat een camera speciaal maakt, is veel meer de manier waarop je hem gebruikt.”
De Leica D-LUX 8 valt op door z’n zeer compacte formaat: hij past in een zak. “Hij heeft ook een microfourthirds-sensor. Het is weliswaar een oude sensor, maar hij wordt aangedreven door een nieuwere processor. Bovendien heeft hij een zoomlens, zodat je scènes anders kunt samenstellen en gebruiken op een manier die andere compactcamera's je niet toestaan. De levensduur van de batterij is ook absoluut ongelooflijk.”
Maar in veel opzichten voelt dit als een camera die jaren geleden op de markt had moeten komen, schrijft Chris. “Leica integreert momenteel Leica-looks in veel van hun camera's. De D-Lux 8 is een soort microfourthirds-versie van de Leica SL2s. Dit betekent niet dat het een slechte camera is; het is inderdaad de enige microfourthirds-camera met ingebouwde bladsluiter. Dat geeft je veel mogelijkheden met flits.” Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
- Klantreview op Cameranu.nl: “Perfecte kleine camera. Heb deze gekocht omdat hij klein en handzaam is. Beeld kwaliteit is echt prima. Mooi scherpe beelden, met een mooi verloop van scherp naar onscherp.” Bekijk alle reviews van kopers >>
- PetaPixel (Chris Niccolls, video-review): Volgens Chris schreeuwt iedereen momenteel om geavanceerdere compactcamera's. Maar heeft de D-Lux 8 genoeg te bieden in 2024? Chris nam deze Leica mee voor een wandeling door Calgary’s Chinatown in Canada om erachter te komen.
Benieuwd naar deze video-preview? Bekijk hem onderaan deze pagina.
- Bobby Tonelli (video-preview): Tony heeft de gloednieuwe Leica D-Lux 8 al in handen gekregen. Hij staat volgens hem alvast bekend als de ‘Baby Q’. Hij vraagt zich in deze video-preview af: “Hoe vergelijkbaar en hoe verschillend is deze camera met de Leica D-Lux 7? Kun je beter deze camera kopen dan de Ricoh GRIII en Fujifilm X100VI?”
Benieuwd naar deze video-preview? Bekijk hem onderaan deze pagina.
Leica D-Lux 8 op Cameranu.nl >>
Leica D-Lux 8 op Cameraland.nl >>
Leica D-Lux 8 op Kamera-express.nl >>
Belangrijkste kenmerken van de Leica D-Lux 8
- Hoge beeldkwaliteit: 21 megapixel microfourthirds CMOS-sensor
- Lichtsterke lens: Leica DC Vario-Summilux 10.9-34mm f/1.7-2.8 ASPH
- Uniek Leica-ontwerp: geïnspireerd op de Leica Q3
- Heldere EVF: verbeterde OLED-zoeker
- Fraaie video: vloeiende opnames in 4K-kwaliteit vol details
- Scherp display: vernieuwd 3 inch TFT LCD-scherm
- Handig: inclusief compacte flitser
- Handige app: naadloze verbinding met Leica FOTO-app
Leica D-Lux 8 op Cameranu.nl >>
Leica D-Lux 8 op Cameraland.nl >>
Leica D-Lux 8 op Kamera-express.nl >>
Bobby Tonelli: YouTube-preview van de Leica D-Lux 8
Bekijk een mooie YouTube-preview van de Leica D-Lux 8 door Bobby Tonelli (3:36 minuten). Tony heeft de gloednieuwe Leica D-Lux 8 al in handen gekregen. Hij staat volgens hem alvast bekend als de ‘Baby Q’. “Hoe vergelijkbaar en hoe verschillend is deze met de Leica D-Lux 7? Kun je beter deze camera kopen dan de Ricoh GRIII en Fujifilm X100VI?” Je vindt het uit in onderstaande video!
Leica D-Lux 8 op Cameranu.nl >>
Leica D-Lux 8 op Cameraland.nl >>
Leica D-Lux 8 op Kamera-express.nl >>
Top 10 compactcamera's
Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!
Top 10 compactcamera's >>
Beste webshop voor camera’s
Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.
Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.
De kracht van Cameranu:
- Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
- Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
- Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
- Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
- Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards
Alle camera’s op Cameranu.nl >>
Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!
Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!
Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>
Alle camera’s op een rij: handig overzicht
Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!
Alle camera's op een rij >>