Leica D-Lux 7: edelcompact met microfourthirds sensor

Top compactcamera met een joekel van een sensor, een spatheldere elektronische zoeker en een mooi touchscreen. Ziet eruit zoals je van Leica mag verwachten: heerlijk stijlvol. Wordt het een nieuwe trend om compactcamera’s uit te rusten met de enorme microfourthirds sensor? Wat zeker is: hiermee gaat Leica scoren. Alle belangrijke reviews!

Breaking: Leica D-Lux 8 komt eraan

Op 2 juli 2024 komt de Leica D-Lux 8 op de markt. Een mooie upgrade van de voorganger, met een 21MP microfourthirds sensor, een lichtsterke lens en de unieke, onmiskenbare ‘Leica look and feel’. Benieuwd?

Mijn preview van de Leica D-Lux 8 >>

Leica D-Lux 7 Sensor: microfourthirds | Resolutie: 17 megapixel | Objectief: 10.9-34mm f/1.7-2.8 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K | Scherm: vast touchscreen | Gewicht body: 403gr | Release datum: eind november 2018 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 1.350 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Leica meets Panasonic

Leica en Panasonic hebben iets samen. Panasonic gebruikt natuurlijk al tijden Leica-lenzen voor z’n (compact)camera’s. En onlangs bracht Leica de C-Lux uit, die onder de motorkap als 2 druppels water lijkt op de Panasonic TZ200. Allebei prachtige reiszoomcamera’s met een 1 inch sensor.

Bekijk mijn review van de Panasonic TZ200 >>

Bekijk mijn review van de Leica C-Lux >>

Leica D-Lux 7Leica D-Lux 7 = Panasonic LX100 Mark II

Nu herhaalt Leica dit mooie trucje met de Leica D-Lux 7, die onder de motorkap exact dezelfde specs en features heeft als de Panasonic LX100 Mark II.

Bekijk mijn review van de Panasonic LX100 Mark II >>

Leica D-Lux 7 op Cameranu.nl >>

Leica D-Lux 7 op Cameraland.nl >>

Leica D-Lux 7 op Kamera-express.nl >>

Leica D-Lux 7Beroemde Rode Stip

In beide gevallen betaal je aardig wat extra voor de luxe uitvoering in het stijlvolle Leica-design met de beroemde Rode Stip. Zo’n 200 euro extra kosten de Leica’s. Maar dan trek je ook veel bewonderende/begerige blikken op je fotografische avonturen. En laten we wel wezen: het zijn geweldige camera’s voor jaren fotografieplezier.

Hoogwaardige afwerking

De Leica D-Lux 7 is alweer de 8e generatie uit de succesvolle D-Lux-serie. Deze camera kenmerkt zich door de hoogwaardige afwerking, uitzonderlijke beeldkwaliteit en de vele handmatige instelmogelijkheden. De D-Lux 7 beschikt over een grote multi-aspect microfourthirds sensor van 17 megapixel.

Belangrijkste features van de Leica D-Lux 7

 • Microfourthirds sensor met multi-aspect en 17 megapixel
 • Leica DC Vario-Summilux 24-75mm lens
 • Elektronische zoeker met 2.760.000 punten
 • LCD touchscreen van 3 inch
 • Filmen in 4K
 • Veel creatieve mogelijkheden
 • Ingebouwde wifi en bluetooth
 • 2 instelringen en 2 instelwielen

Leica D-Lux 7Hoge resolutie & razendsnel

De grote sensor zorgt voor foto’s met een hoge resolutie en levendige videobeelden in 4K met 30/24 beelden per seconde. De D-Lux 7 is ook razendsnel met een maximale burst van 11 beelden per seconde.

Prachtige beelden bij weinig licht

Het Leica DC Vario-Summilux objectief heeft een ideaal bereik van 24-75mm (fullframe-equivalent) en is bijzonder veelzijdig. Dankzij het heldere diafragmabereik van f/1.7 tot f/2.8 schiet je zelfs mooie foto’s in situaties met weinig licht. Ook het uitgebreide ISO-bereik van 100-25600 is ideaal voor fotograferen en filmen onder schemerige omstandigheden.

Video’s van hoge kwaliteit

De video’s die uit de camera rollen zijn van hoge kwaliteit. Je schiet 3840x2160 video’s met 30/24 beelden per seconde. Daarnaast is er (net als bij de Panasonic LX100 Mark II) de 4K-fotomodus, die volledige 8 megapixel JPEG-afbeeldingen maakt van je geschoten 4K videobeelden. In deze modus schiet je tot wel 30 beelden per seconde!

Leica D-Lux 7Veel handmatige mogelijkheden

De Leica D-Lux 7 heeft een zeer heldere elektronische zoeker en een groot 3 inch touchscreen. Op de prachtige body tref je 2 instelringen, 2 instelwielen en diverse fysieke knoppen. Daarmee kun je uitstekend uit de voeten als je de camera handmatig wilt bedienen. Ideaal voor gevorderde fotografen

Voor creatieve fotografen

Met de D-Lux 7 kun je ook uitstekende beelden schieten op de automatische piloot. Maar voor creatieve fotografen heeft hij ook heel veel te bieden. Zo zit er 4K-photo, Post Focus en Focus Stacking op. Je kunt er ook schitterende zwartwit beelden mee schieten. In dat geval kun je het nieuwe L. Monochrome D filter gebruiken.

Helder LCD touchscreen

Het LCD touchscreen van 3 inch is ideaal voor het aanpassen van je instellingen en autofocus. Dankzij Live View zie je direct je geschoten foto’s terug op het scherm.

Klaar voor social media

De Leica D-Lux 7 is ook helemaal klaar voor social media. Hij heeft wifi en bluetooth aan boord, waarmee je de camera eenvoudig aan je smartphone koppelt. Zo deel je je mooie beelden direct met je familie en vrienden.

Leica D-Lux 7 op Cameranu.nl >>

Leica D-Lux 7 op Cameraland.nl >>

Leica D-Lux 7 op Kamera-express.nl >>

(Professionele) reviewers over de Leica D-Lux 7

De Leica D-Lux 7: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Klantreview op Cameraland.nl: “Een compactcamera van een topmerk met een prachtig design. Ben heel blij met deze camera. Erg mooie beeldkwaliteit, prachtig design en de koppeling met telefoon is super.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een juweeltje met een zeer goede EVF, alles er op en er aan om hem zo 'analoog' als maar kan te gebruiken. Verrassend goed scherp en lichtsterk objectief. Super zwart-witten of bijna dia-achtig kleurbeeld; zo uit de camera. Mijn nieuwe every day camera na jaren een loodzware dslr mee te zeulen. Aanrader!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Mijn ervaringen met de D-Lux 7 zijn tot nu toe zeer goed. De camera laat zich makkelijk bedienen en geeft een zeer goed resultaat.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Tja, het is een hoop geld om te besteden aan een zakformaat travelzoomcamera, aldus Mark Goldstein. Maar aan de andere kant: als je kijkt naar de andere camera’s van Leica, dan betaal je eigenlijk maar een schijntje om die felbegeerde ‘rode stip’ in huis te halen...
  Gelukkig biedt de Leica D-Lux 7 een solide body, volgestouwd met features, en rechtvaardigt dat een beetje de hoge prijs. Voordelen zijn zeker: de mooie, wijde zoomlens, de ongebruikelijk grote microfourthirds sensor, het snelle f/1.7 diafragma, het heldere touchscreen en de eveneens heldere elektronische zoeker. Plus nog 4K-video met een respectabele 30 beelden per seconde op de teller.
  OK, ieder van die features is op zichzelf niet wereldschokkend. Maar alles bij elkaar wel. En ben je in voor een camera met een Leica-bediening – geweldig handig door alle wieltjes en knoppen – maar met de eenvoud van een Panasonic, dan is dit misschien wel jouw camera.
  Ook al gebruik je hem als een point-and-shoot camera, dan nog is het een geweldige tool om jouw volgende vakantie of reis visueel te documenteren. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Siddharth Chauhan, full review): Overall verschilt de D-Lux 7 nogal van andere camera’s in dit segment, zowel in hoe hij eruitziet en met de manier waarop je hem kunt instellen als je een foto neemt. Het is zeker geen camera die voor iedereen bestemd is. Voor deze prijs biedt de camera een erg mooie compacte camera met een microfourthirds sensor die erg aantrekkelijke beelden kan schieten.
  De vraagprijs is hij zeker waard. De camera is erg geschikt als je begint met fotograferen en je budget is ruim. De D-Lux 7 is dan een camera waarmee je heel veel kunt leren over fotografie. Meer dan met welke camera dan ook. Ook als je nu een DSLR bezit, maar je wilt overstappen naar een kleine compactcamera, is de D-Lux 7 een geweldige optie. Instagrammers zullen verliefd worden op de kleurprofielen. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Klantreview op DPreview.com: Als bezitter van zowel de Type-109 en de Leica Q is deze reviewer zeer onder de indruk van de D-Lux 7. De beeldkwaliteit is opmerkelijk goed en lijkt te profiteren van het grotere aantal pixels dan de Type-109. De D-Lux 7 is natuurlijk zeker niet vergelijkbaar met de Leica Q maar “I am having to look at photos produced by the D-Lux 7 very closely to see drastic difference.”
  Als reis- en straatfotograaf wordt deze reviewer op veel plekken toch wel een beetje nerveus als hij z’n Leica Q om z’n nek heeft hangen. Hij gaat dan liever met z’n D-Lux 7 op pad. Hij levert sowieso betere beelden dan de Type-109.
 • Franks overpeinzingen: Dit is natuurlijk een van de beste compactcamera’s van dit moment. Dankzij de combinatie van een grote microfourthirds lens en een supersnelle kwaliteitslens. Tel daar prachtige specs als 4K-video en 4K-photo bij op. Plus de mooie, heldere zoeker en het even heldere touchscreen achterop. En je hebt een topcamera waar je enorm veel plezier van zult hebben. Als straatfotograaf, op reis, of gewoon: als camera om altijd bij je te hebben.
  Probleem is: hij lijkt inwendig als twee druppels water op de Panasonic LX100 II. En die is maar liefst 400 euro goedkoper. En dat betekent dat je voor het prachtige, stijlvolle jasje van Leica een enorm bedrag op tafel moet leggen. Wie gaat dat doen?
  Dat is volgens mij ook een van de redenen dat hij veel minder reviews krijgt van kopers op bijvoorbeeld Cameranu.nl. En ook een belangrijke reden waarom reviewers in tijdschriften en op internet de camera tot nog toe genegeerd hebben.
  Mijn advies aan Leica: verlaag de prijs flink, pas dan zal hij gretiger aftrek vinden. En voor de volgende versie van de D-Lux: bied niet een exacte kopie van een andere camera in een wat mooier jasje. Wij fotografen willen best meer betalen, maar willen dan ook echt meer krijgen.

Leica D-Lux 7 op Cameranu.nl >>

Leica D-Lux 7 op Cameraland.nl >>

Leica D-Lux 7 op Kamera-express.nl >>

 

Leica D-Lux 7Belangrijkste kenmerken van de Leica D-Lux 7

 • Super beeldkwaliteit: microfourthirds sensor met multi-aspect en 17 megapixel
 • Lichtsterke lens: Leica DC Vario-Summilux
 • Mooi bereik: 24-75mm (fullframe-equivalent)
 • Lichtsterke lens: f/1.7-2.8
 • Heldere elektronische zoeker met 2.760.000 punten
 • Superscherpe live view: LCD touchscreen van 3 inch
 • Prachtige voor videografen: filmen in 4K
 • Direct aan de slag: intuïtieve bediening
 • Creabea: veel creatieve mogelijkheden
 • Uitstekend verbonden: ingebouwde wifi en bluetooth
 • Lichtgevoelig: uitgebreide ISO van 100-25600
 • Handig: 2 instelringen en 2 instelwielen
 • Groot licht: externe flitser

Leica D-Lux 7 op Cameranu.nl >>

Leica D-Lux 7 op Cameraland.nl >>

Leica D-Lux 7 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy