iPhone 14 Pro: premium smartphone voor een premium prijs

De iPhone 14 Pro zit vol verbeteringen ten opzichte van voorganger 13 Pro. Maar is hier sprake van een revolutie of van een evolutie? En is de 14 Pro zijn stevige prijskaartje waard om te upgraden als je al de iPhone 13 Pro hebt? En hoe zit dat als je een van de eerdere modellen op zak hebt? Op zoek naar de definitieve antwoorden analyseerde ik alle belangrijke reviews van de iPhone 14 Pro. “De iPhone 14 Pro is een beest van een telefoon.”

Opvolger iPhone 15 Pro is verschenen

De iPhone 15 Pro is verschenen! Alle reviews staan weer voor je op een rij. Benieuwd?

Mijn review >>

iPhone 14 ProCamera: 3 lenzen met 6x optische zoom | Resolutie: 48 megapixel | Sensor: 0.5 inch | Video: 4K @ 60fps | Scherm: Super Retina XDR-display met ProMotion | Verversingssnelheid: 120fps | Schermdiagonaal: 6.1 inch | Processor: A16 Bionic-chip | Intern werkgeheugen: 6 GB | Accu: tot 23 uur video afspelen | Waterbestendigheid: IP68-norm2 | Gewicht: 206gr | Release datum: september 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs (256 GB): 1.459 euro op Bol.com en op Coolblue.nl en op Amazon.nl

iPhone 14 Pro op Bol.com >>

iPhone 14 Pro op Coolblue.nl >>

iPhone 14 Pro op Amazon.nl >>

Highlights van de iPhone 14 Pro

 • Scherp display: 6.1 inch always-on Super Retina XDR met ProMotion
 • Dynamic Island: magische nieuwe manier om je iPhone te gebruiken
 • Extreme beeldkwaliteit: 48 MP hoofdcamera zorgt voor 4x hogere resolutie
 • Super video’s: filmmodus nu in 4K Dolby Vision tot 30 bps
 • Veiligheid voorop: Crashdetectie schakelt hulp in wanneer jij dat niet kunt
 • Lange adem: batterij voor een hele dag en tot 23 uur video afspelen

iPhone 14 ProGrote vernieuwingen

De grote vernieuwingen van de iPhone 14 Pro zijn direct zichtbaar. Met het always-on display mis je nooit meer iets belangrijks. En Dynamic Island is een magische nieuwe manier om je iPhone te gebruiken.

Krachtiger dan ooit

De 14 Pro is ook krachtiger en sneller dan ooit, dankzij de nieuwe A16 Bionic chip. En dat merk je, of je nu video’s of presentaties bekijkt of meedoet aan een videovergadering. Mooie bonus is de batterij, die nu nóg meer uithoudingsvermogen heeft en ook bij intensief gebruik de hele dag meegaat.

iPhone 14 Pro op Bol.com >>

iPhone 14 Pro op Coolblue.nl >>

iPhone 14 Pro op Amazon.nl >>

Robuust gebouwd

Wat ook heel lang meegaat, is de iPhone 14 Pro zelf. Dat komt door het special design, met Ceramic Shield, sterker dan welk smartphone-glas ook. De 14 Pro is gemaakt van roestvrij staal van chirurgische kwaliteit en uitstekend waterbestendig.

iPhone 14 ProAlways-on display

Het alway-on display valt natuurlijk direct op: het toegangsscherm blijft nu altijd aanstaan. Dus je hoeft niet meer op je scherm te tikken om helemaal bij te zijn: met de tijd, met notificaties of andere meldingen. Toch ongestoord werken en tegelijk de batterij besparen? Door de Pro 14 met het scherm naar beneden te leggen of in je zak te steken, gaat het scherm uit.

Display: scherper en helderder

Nog even over dat scherm, want dat is scherper en helderder dan ooit. Zo bereikt het Super Retina XDR-display op zonnige dagen een helderheid van 2000 nits in de buitenlucht. En dat betekent dat je ook bij zonnig weer uitstekend video’s kunt kijken of teksten kunt lezen.

iPhone 14 ProGeen notch meer

Wat ook opvalt aan de iPhone 14 Pro ten opzichte van z’n voorganger: hij heeft geen notch meer: de inkeping aan de bovenkant van je scherm. Alle sensoren zitten nu verwerkt in een pilvormige inkeping genaamd Dynamic Island. Daar zie je bijvoorbeeld notificaties van apps.

Nóg betere, gedetailleerdere foto’s

De iPhone 14 Pro is er ook voor fotografen flink op vooruitgegaan ten opzichte van de iPhone 13 Pro. Zo heeft hij een gloednieuwe camera met maar liefst 48 megapixel aan boord. Daarmee maak je nu nog gedetailleerdere foto's in het donker. Daarnaast heb je ook een groothoek- en telelens. Deze ondersteunen Nachtmodus. Zo maak je ook bij weinig licht nog scherpere foto's vergeleken met iPhone 13 Pro.

iPhone 14 ProEen veilig gevoel

De iPhone 14 Pro biedt je ook meer veiligheid dan ooit. Hij bevat veiligheidsvoorzieningen om hulp te vragen in noodsituaties. Zo detecteert ‘Crashdetectie op iPhone’ ernstige auto-ongelukken. En hij schakelt automatisch hulpdiensten in als z’n eigenaar daartoe zelf niet in staat is. Die detectie van ongelukken werkt perfect dankzij de nieuwe dual-core versnellingsmeter die G-krachten tot 256 G kan meten en een nieuwe gyroscoop met hoog dynamisch bereik

Kracht en snelheid

De toegenomen kracht en snelheid van de iPhone 14 Pro hangen samen met de nieuwe A16 Bionic, de ultieme smartphone-chip die in het hart van de iPhone zit. Bijna 16 miljard transistors zorgen voor toonaangevende snelheid en efficiëntie. De snellere 6-core CPU handelt veeleisende workflows soepel en efficiënt af. En de Neural Engine is goed voor bijna 17 biljoen bewerkingen per seconde waardoor elke foto die je maakt pixel voor pixel kan worden geanalyseerd.

iPhone 14 Pro op Bol.com >>

iPhone 14 Pro op Coolblue.nl >>

iPhone 14 Pro op Amazon.nl >>

iPhone 14 ProProfessionele reviewers over de iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Tweakers.net (Donovan Kerssenberg en Friso Weijers, full review): Ondanks de vele overeenkomsten met zijn voorganger heeft de iPhone 14 Pro volgens Donovan en Friso goede verbeteringen die de moeite waard zijn. “Zo is de camera erg goed, vooral bij mindere lichtomstandigheden, en is het nieuwe dynamische eiland een waardige opvolger van de notch.”
  Over het dynamische eiland: “De manier waarop Apple de pilvormige punchhole heeft weten om te vormen van nood naar deugd is prijzenswaardig en we verwachten dat er hier en daar vast fabrikanten zijn die met iets soortgelijks op de proppen komen.”
  Wat volgens de reviewers uitzonderlijk goed is, is het scherm. Het produceert niet alleen zeer realistische kleuren, maar is ook “het is het felste [scherm] dat we ooit hebben gemeten.” Dat komt vooral tot zijn recht als je hdr-video’s bekijkt of je iPhone in de volle zon gebruikt. Ook is het nieuwe always-on-display een erg handige functionaliteit, schrijven ze.
  Ook de camera’s zijn verbeterd, schrijven de reviewers. De grotere sensoren produceren prachtige plaatjes en vooral bij weinig licht is er verbetering. Wel zijn die verbeteringen wat kleiner dan ze hadden gedacht en is er soms wat meer ruis. “Desondanks zien de foto’s er weer prachtig uit, en ook de geproduceerde video’s mogen er zijn.”
  Nieuw is de A16-processor, die volgens Tweakers “een ware krachtpatser” is. Hij laat de iPhone nog sneller en vloeiender werken dan voorheen. En de energie-efficiëntie laat de telefoons zuiniger met hun accu’s omgaan. “Kortom, de iPhone 14 Pro is een beest van een telefoon.” Eindoordeel: Excellent Award.
  En dan nog de one million dollar question: moet je voor de iPhone 14 Pro naar de winkel rennen? Het antwoord: “Dat hangt er vanaf.” Heb je al een iPhone 13 Pro, dan zijn de verschillen waarschijnlijk te klein om te upgraden, tenzij je “extreem veel waarde hecht” aan alle vernieuwingen. Voor wie een oudere versie heeft, is de nieuweling echter “zeker aantrekkelijk”.
 • iPhone 14 ProIculture.nl (Gonny van der Zwaag, full review): De Pro is volgens Gonny dit jaar een stuk interessanter dan de gewone iPhone. “Met de verbeteringen in het scherm en de camera is er meer dan ooit reden om voor de Pro te kiezen.” Een tip die minder fijn uitpakt voor je portemonnee, want de prijs is fors gestegen.
  Wat is er dan zo goed aan de iPhone 14 Pro? Gonny: “Kijk je naar de performance, bouwkwaliteit en de manier waarop het always-on scherm en het Dynamic Island zijn uitgevoerd, dan is de iPhone 14 Pro het beste wat je momenteel in de winkel kunt krijgen.”
  Grootste vernieuwing is volgens Gonny Dynamic Island. We zijn inmiddels wel gewend aan de notch aan de bovenkant van het scherm. Een noodzakelijk kwaad dat Face ID en de frontcamera mogelijk maakt. “Met Dynamic Island omarmt Apple de uitsnedes en doet er iets verrassends en creatiefs mee. Het is een slimme manier om uitsparing nuttig te gebruiken en het werkt bij de eigen apps soepel en intuïtief. De animaties doen je vergeten dat er twee gaten in je scherm zitten.” Maar is het Dynamic Island niet actief, dan valt volgens Gonny extra op dat die gaten er wél zijn. Eindoordeel: het cijfer 8.7.
 • Pocket-lint.com (Britta O’Boyle, full review): De Apple iPhone 14 Pro is volgens Britta “zonder twijfel de spannendste van de vier nieuwe iPhone 14-modellen. Hij heeft een fris design, een verbeterde camera, een verbeterde processor en een verbeterd display.”
  Dynamic Island is volgens Britta “cool in gebruik”. Het Always On Display zorgt daarbij “voor een verfrissende verandering in de manier waarop je met de iPhone omgaat”. De batterij zet goede prestaties neer, en dat is indrukwekkend gezien de verbeteringen aan het display.
  Al met al is de iPhone 14 Pro dankzij de ontwerpvernieuwing en de upgrades de beste iPhone die het bedrijf ooit heeft gemaakt, schrijft Britta. “De Pro is nu onmiskenbaar Pro.” En misschien is dit wel het vlaggenschip van het jaar. Eindoordeel: Editor’s Choice.
 • Theguardian.com (Samuel Gibbs, full review): Op het eerste gezicht zou het gemakkelijk zijn om de iPhone 14 Pro af te doen als dezelfde als eerdere modellen. Maar als je onder de oppervlakte kijkt, zie je dat Apple nieuwe - althans daarvoor - ideeën onderzoekt, of er in ieder geval nieuw voor is. De geanimeerde interface zorgt ervoor dat de telefoon reactiever en levendiger aanvoelt. Het pilvormige dynamische eiland groeit en breidt zich vloeiend uit, waarbij systeemwaarschuwingen en lopende taken worden samengebracht met het potentieel om de manier waarop de telefoon werkt te transformeren. Het always-on display met het opnieuw ontworpen vergrendelingsscherm van iOS 16 voelt vergelijkbaar met zijn livemeldingen en widgets. Maar beide functies hebben ontwikkelaars nodig om de ideeën van Apple te accepteren en hun apps bij te werken om ze echt te laten zingen. Vooralsnog is de notch een handige plek voor Spotify, timers en andere dingen om te leven. Zelfs als ik het geen enorme upgrade van de toch al uitstekende 13 Pro zou noemen, is het omarmen van een sensor met een hogere resolutie voor de camera's ook een nieuwe benadering voor Apple, met goede resultaten, vooral in uitdagende lichtomstandigheden. Bovendien krijg je alles wat goed is aan een iPhone: een sterke batterijduur, zeer snelle prestaties die jaren meegaan, lange softwareondersteuning, een werkelijk schitterend scherm, Face ID, gerecyclede materialen en een groot ecosysteem. Het is gewoon jammer van de prijsstijging buiten de VS - £ 1.099 is ontzettend veel om uit te geven, vooral in een crisis van de kosten van levensonderhoud. Een nieuwe batterij voor je oude telefoon is dit jaar wellicht een betere koop. Voordelen: nieuwe dynamische eilandnotch met Face ID, geweldige camera's, 3x optische zoom, zeer lange batterijduur, geweldige prestaties, schitterend 120Hz-scherm, 5G, lange software-ondersteuning. Nadelen: geen grote upgrade, geen USB-C, eigen oplader nodig, zwaar, erg duur, niet hypermodern vergeleken met kamerschermtoestellen.
 • Iphoned.nl (Piet-Jan Lentjes, full review): De iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max zijn de toestellen die je dit jaar moet kopen wanneer je een nieuwe iPhone wilt, schrijft Piet-Jan. “De nieuwe camerafuncties zijn leuk, het Dynamic Island is tof en er zitten allerlei kleinere verbeteringen (zoals een nog helder scherm) in die je dit jaar echt het gevoel van een nieuwe iPhone geven.”
  Maar wat als je al een iPhone 13 (Pro of Max) hebt? Piet-Jan: “Dan raden we je aan om deze generatie toch over te slaan. Behalve wanneer je het Dynamic Island en het always on-scherm écht heel tof vindt. Anders kun je nog best een jaar (of langer) vooruit met je huidig toestel.”
  Voor wie een eerder model heeft, zoals een iPhone 12 of ouder, krijg je met de iPhone 14 Pro (Max) een behoorlijk grote upgrade. Piet-Jan “Je moet dan niet vergeten dat je dan de nieuwe functies van de iPhone 13 Pro én de gave features van de iPhone 14 Pro krijgt.” Eindoordeel: 9/10.
 • Dxomark.com: DXOMARK is bekend van z’n zeer geavanceerde reviews van de kwaliteit van camera’s, waarbij ze elk aspect van een camera uitvoerig onder de loep nemen. Nu richten ze hun geavanceerde pijlen op de iPhone 14 Pro. Wat zijn hun conclusies?
  Met een DXOMARK Camera-score van 146 is de Apple iPhone 14 Pro de beste iPhone die de reviewers tot nu toe hebben getest. Dat is natuurlijk niet verrassend, maar hij behoort ook tot de allerbeste telefoons in de lange ranglijst van DXPOMARK. “Deze iPhone is uiterst betrouwbaar, produceert herhaalbare beeld- en videoresultaten onder alle omstandigheden, en blinkt vooral uit in portretfotografie en videografie, dankzij hoge detailniveaus en zeer mooie huidtintweergave, evenals uitstekende autofocus-tracking in video.” Hoewel de camerahardware van de 14 Pro er misschien niet zo indrukwekkend uitziet als die van sommige concurrenten, zoals de Samsung Galaxy S22 Ultra of Honor Magic4 Ultimate, toch zijn de Apple-ingenieurs erin geslaagd veel beeldkwaliteit en prestaties uit de hardware te persen, constateren de reviewers van DXOMARK. “Dit is het eerste Apple-apparaat met een Quad-Bayer-beeldsensor en het is niet alleen gebruikt om de beeldkwaliteit bij de nominale brandpuntsafstand van de primaire camera te verbeteren, maar ook om naadloos zoomen van hoge kwaliteit te bieden tot een 3x telefactor waarbij de speciale tele begint.” Ook op video-gebied staat de iPhone 14 Pro op grote hoogte. “In combinatie met de andere verbeteringen maakt dit het een van de allerbeste opties voor mobiele beeldmakers op dit moment.”
 • Petapixel.com (Jaron Schneider, full review): Met de iPhone 14 Pro is de smartphone weer een stap dichterbij gekomen bij de kwaliteit die echte camera’s als die van Canon, Sony, Nikon en Fujifilm bieden. Die zijn nog steeds in het voordeel als het gaat om de combinatie van resolutie en kwaliteit, maar Apple laat deze cameraspecialisten wel zweten, stelt Jaron in zijn review.
  Apple begrijpt volgens Jaron dat veel megapixels in een smartphone proppen de camera niet per se beter maakt. “Daarom ben ik niet onder de indruk als ik een smartphone van 200 megapixels zie aangekondigd, want ik ben er niet van overtuigd dat het gebruik van die pixels geweldig gaat worden.” Apple laat zien dat je die topkwaliteit kunt bereiken met ‘slechts’ 48 megapixels.
  Vergeleken met de voorganger voelt de iPhone 14 Pro niet zo heel anders aan. Het Dynamic Island is weliswaar cool, maar wordt onderbenut. “Ik vind het scherm echt prachtig en ongelooflijk helder, maar het model van vorig jaar zal nog steeds meer dan voldoende zijn.”
  Grootste knaller is volgens Jaron de camera, die “veel beter is dat ik er echt van schrok, aangezien ik niet gewend ben om zo’n enorme sprong in prestaties van de ene generatie Apple-smartphones naar de volgende te zien”. Dus Jaron beveelt heel gemakkelijk de iPhone 14 Pro aan bij bezitters van een iPhone 13 Pro als de camera voor hen het belangrijkste is aan een smartphone.
 • Digitalcameraworld.com (Basil Kronfli, full review): De iPhone 14 Pro is volgens Basil waarschijnlijk de beste compacte telefoon op de markt. Andere smartphones, zoals de Asus Zenfone 9 en de Sony Xperia 5 IV, kunnen niet een algemene premium-ervaring leveren die kan wedijveren met die van de 14 Pro, schrijft Basil.
  Basil: “Met machtige prestaties en een batterij die de hele dag meegaat, zijn er niet veel kieren in het pantser van het nieuwste vlaggenschip van Apple. Dus hoewel we een beter zoombereik en een primaire camera met meer close-focus hadden gewild, is het nog steeds een algemene overwinning voor Apple.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Jordan Palmer, full review): De iPhone 14 Pro is volgens Jordan de beste telefoon in z’n prijsklasse. “Hij is krachtig, heeft geweldige camera's, heeft een prachtig scherm en de inkeping is om zeep geholpen. Het is moeilijk om iets te bedenken dat echt mis is met dit apparaat en het is perfect voor mensen die gigantische handsets beu zijn.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • iPhone 14 ProTechradar.com (Bram Lodewijks, full review): De iPhone 14 Pro slaat volgens Bram de spijker op de kop. “Met zijn formaat van 6,1 inch is hij heerlijk compact en het always-on display met bovenaan het nieuwe Dynamic Island biedt de nodige innovatie.”
  Zijn voorsprong op de concurrentie behoudt deze iPhone met een snellere en efficiëntere A16 Bionic-chip. Ook de nieuwe camera’s voldoen aan de eisen van de gemiddelde Apple-gebruiker. Minder fijn is het hogere prijskaartje. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Icreatemagazine.nl (Ward Edema, full review): De iPhone 14 Pro is volgens Ward op bijna alle fronten verbeterd en biedt heel veel nieuws. “Zelfs voor eigenaren van een relatief recente iPhone is hij daardoor het overwegen waard, en dat is vrij uniek. Op sommige vlakken is er nog wel wat verfijning nodig, maar dat laat onverlet dat Apple een toptoestel heeft neergezet.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Computertotaal.nl (Joris Peterse, full review): Natuurlijk heb je met de iPhone 14 Pro een geweldige smartphone. Maar grensverleggend is het toestel allerminst, hoewel hij mooie verbeteringen voor de hoofdcamera en het scherm biedt. “De vernieuwingen zijn te beperkt voor een upgrade vanaf de 11, 12, of 13-series van de iPhone en iPhone 13 Pro en ook de prijsverhoging geeft bedenkingen. Bedenkingen die met voor de hand liggende innovatie, zoals een usb-c-aansluiting voorkomen had kunnen (of beter: moeten) worden.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Theverge.com (Milay Patel, full review): Milay vliegt z’n review wat filosofischer aan dan andere reviewers. De iPhone 13 Pro was volgens hem het hoogtepunt van veel ideeën voor Apple. Het was een zelfverzekerde en complete smartphone die moeilijk te bekritiseren was.
  De iPhone 14 Pro daarentegen is “het duidelijke begin van veel nieuwe ideeën”. Zoals het Dynamic Island, de nieuwe camera en het satellietverbindingssysteem. “Omdat deze ideeën nieuw zijn, zijn ze inherent onvolledig. Maar ze zijn het waard om te bekritiseren. Dat is zijn eigen soort overwinning en een teken dat Apple niet stilzit met de toekomst van de iPhone.” Volgens hem is het Dynamic Island het bewijs dat Apple “nog steeds diep nadenkt over delen van de iPhone-ervaring”.
  Maar het is toch ook gewoon een nieuwe iPhone waarvoor je een flink bedrag op tafel moet leggen? Milay: “Ik weet niet of al deze nieuwe ideeën het geld nu al waard zijn. Als je het soort persoon bent dat bereid is om wat ruwe kantjes te accepteren, zul je veel plezier hebben met de iPhone 14 Pro.” Maar ben je tevreden met je huidige telefoon, “dan is het misschien de moeite waard om nog een jaar te wachten om te zien hoe sommige van deze dingen werken”.
 • Klantreview op Bol.com: “Hartstikke prima telefoon, waarbij alles gewoon typisch Apple is. Batterijduur is super, ondanks het Always-On display. Jammer is wel dat de telefoon redelijk dik is geworden door de dikke lenzen van de camera. Maar foto's maken met deze camera is wel geweldig. Erg goede kwaliteit.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Top prestaties wat je van een iphone pro kan verwachten. Enige min punt vind ik, is dat de batterij sneller leeg gaat waarschijnlijk door het always on display.” Bekijk alle reviews van kopers >>

iPhone 14 Pro op Bol.com >>

iPhone 14 Pro op Coolblue.nl >>

iPhone 14 Pro op Amazon.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de iPhone 14 Pro

 • Scherp kijken: 6,1-inch always-on Super Retina XDR-display met ProMotion
 • Dynamic Island: een magische nieuwe manier om je iPhone te gebruiken
 • Extreme beeldkwaliteit: 48 megapixel hoofdcamera voor tot 4x hogere resolutie
 • Super video’s: filmmodus nu in 4K Dolby Vision tot 30 bps
 • Actiemodus: vloeiende en stabiele handheld video’s
 • Veiligheid voorop: Crashdetectie schakelt hulp in wanneer jij dat niet kunt
 • Lange adem: batterij voor een hele dag en tot 23 uur video afspelen
 • Razendsnel en krachtig: nieuwe A16 Bionic smartphone-chip én supersnel 5G voor mobiele data
 • Robuust gebouwd: toonaangevend stevig en waterbestendig design met Ceramic Shield
 • iOS 16 aan boord: nog meer manieren om te personaliseren, te communiceren en te delen

iPhone 14 Pro op Bol.com >>

iPhone 14 Pro op Coolblue.nl >>

iPhone 14 Pro op Amazon.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de iPhone 14 Pro

Bekijk een mooie YouTube-review van de iPhone 14 Pro (Max) door Donovan Kerssenberg van Tweakers (9:02 minuten). Donovan onderzoekt of de veranderingen en nieuwe toevoegingen genoeg zijn om voor naar de winkel te rennen. Daarbij vergelijkt hij de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max met de iPhone 13 Pro en de Samsung Galaxy S22 Ultra. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

iPhone 14 Pro op Bol.com >>

iPhone 14 Pro op Coolblue.nl >>

iPhone 14 Pro op Amazon.nl >>

 

De beste smartphone-camera’s

Benieuwd welke smartphone’s de beste camera’s aan boord hebben? Ik heb het voor je op een rij gezet.

Beste smartphone-camera’s >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Top 10 compactcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compactcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste compactcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 compactcamera's >>

 

Top 10 superzoomcamera's

Ben je benieuwd naar de beste superzoomcamera's van dit moment? Ik heb de Top 10 voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem eens een kijkje bij deze fantastische alleskunners!

Top 10 superzoomcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy