Insta360 X4: beste 360-graden action camera van dit moment

Insta360 X4: beste 360-graden action camera van dit moment

De Insta360 X4 is een 360° actioncam waarmee je verbluffende video en gedetailleerde foto’s schiet. De 360° video's neem je op in hoogwaardige 8K-kwaliteit bij 24, 25 of 30fps. Ook de slowmotion shots zijn van perfecte kwaliteit met 5.7K 60fps en 4K 100fps. De 360° foto's hebben met 72MP meer helderheid en details dan ooit. “Ik heb nog nooit zo gemakkelijk een 360-camera zo enthousiast kunnen aanbevelen als de Insta360 X4.” Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: 1/2 inch | Resolutie: 72 megapixel | Objectief: 360 graden / 6.7mm f/1.9 | Video: 8K/30p / 5.7K/60p | Scherm: vast touchscreen 2.29 inch | Gewicht: 203gr | Release datum: 16 april 2024 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 559 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Insta360 X4 op Cameranu.nl >>

Insta360 X4 op Cameraland.nl >>

Insta360 X4 op Kamera-express.nl >>

Belangrijkste kenmerken van de Insta360 X4

 • Verbluffende 8K 360° video’s en gedetailleerde foto’s
 • Slimme camera: AI-aangedreven reframing
 • Helder beeld: nieuw 2.5 inch touchscreen
 • Waterdicht: tot 10 meter (50 meter in Dive Case)
 • Lange batterijduur en snel opladen

Insta360 X4 op Cameranu.nl >>

Insta360 X4 op Cameraland.nl >>

Insta360 X4 op Kamera-express.nl >>

Insta360 X4Ongeëvenaarde beeldkwaliteit

De Insta360 X4 biedt ongekende mogelijkheden voor zowel video als foto. Met de hoogwaardige 8K-resolutie bij 30fps levert deze actioncam verbluffend scherpe 360° beelden op. Voor slowmotion-opnamen zijn er opties zoals 5.7K bij 60fps en 4K bij 100fps. Bovendien leg je met 72MP 360° foto's vast, met verbluffend haarscherpe details.

Flexibele opnamemodi

De X4 biedt verschillende opnamemodi om aan tal van behoeften te voldoen. Of je nu een standaard video wilt maken, een timelapse wilt opnemen of slowmotion-effecten wilt creëren: de Insta360 X4 heeft het allemaal in huis. Dankzij functies zoals Timelapse, Bullet Time en Timed Capture ben je verzekerd van creatieve en hoogwaardige opnamen.

Insta360 X4Geavanceerde beeldstabilisatie

Aan boord is ook de krachtige FlowState beeldstabilisatie. Daarmee levert de X4 vloeiende opnamen in elke situatie. Of je nu op ruw terrein filmt of in beweging bent op het water: deze camera houdt je beelden stabiel. En met de 360° Horizon Lock zijn je video's perfect in balans, wat voor bewegingen je ook maakt. Mooi zijn niet alleen de beelden, maar ook het geluid. Dankzij Auto/Active Wind Reduction worden hinderlijke windgeluiden geminimaliseerd, waardoor je opnamen nog beter tot hun recht komen.

Intuïtieve bedieningsopties

De X4 is uitgerust met een helder 2.5 inch touchscreen en biedt diverse bedieningsopties, waaronder Gesture Control en Voice Control 2.0. Hiermee kun je de camera eenvoudig bedienen met gebaren en je stem, zelfs als je onderweg bent. Sterk punt van deze action cam is ook de batterijduur van maar liefst 135 minuten: ideaal voor lange opnamesessies. En de batterij is ook snel weer opgeladen.

Insta360 X4Uitgebreide bewerkingsmogelijkheden

Je spectaculaire beelden geschoten? Dan kun je met de Insta360 app of Insta360 Studio voor desktop aan de slag die beelden in een handomdraai bewerken. Met functies zoals Quick Edit en AI Edit kun je snel en eenvoudig hoogtepunten selecteren en je opnamen verbeteren. Bovendien kun je dankzij Deep Track 3.0 het onderwerp van je opname met gemak volgen, zelfs als het in beweging is.

Veelzijdig en duurzaam

Met de X4 kun je zelfs onder water op pad. Hij is waterdicht tot 10 meter diep en compatibel met de optioneel verkrijgbare Dive Case voor diepere duiken tot wel 50 meter. Tegelijk biedt hij ook bescherming voor de lenzen met afneembare Lens Guards. Hierdoor is de camera geschikt voor gebruik in zware omstandigheden, van avontuurlijke outdooractiviteiten tot onderwaterverkenningen.

Voor professionals en je socials

Kortom: met de ongeëvenaarde beeldkwaliteit, de flexibele opnamemodi en de geavanceerde functies biedt de Insta360 X4 alles wat je nodig hebt om hoogwaardige 360° video's en foto's te schieten. Of je nu een professionele filmmaker bent of gewoon je avonturen wilt delen op je socials.

Insta360 X4 op Cameranu.nl >>

Insta360 X4 op Cameraland.nl >>

Insta360 X4 op Kamera-express.nl >>

Insta360 X4Professionele reviewers over de Insta360 X4

De Insta360 X4: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Digitalcameraworld.com (Adam Juniper, full review): De Insta360 X4 bouwt succesvol voort op de al goede voorganger, aldus Adam. De X4 is echt weer een stuk beter, schrijft hij. “Niet alleen reageert hij beter, maar dankzij de verhoogde resolutie en microfooncompatibiliteit kan hij nu serieus worden beschouwd als een vervanging voor een traditionele actiecamera zoals een GoPro. Elke creatieveling zou naar deze technologie moeten kijken, en dit is het beste voorbeeld dat ik voor de meeste gebruikers heb gezien.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Insta360 X4Pcmag.com (Eric Zeman, full review): De Insta360 X4 is een upgrade die goed is uitgevoerd, schrijft Eric. “De camera maakt beelden met een hogere resolutie dan zijn voorganger en naaste concurrent. Hij heeft ook een batterij die langer meegaat, maakt gebruik van gebruiksvriendelijkere menu's, kan worden gekoppeld aan een krachtige mobiele app en is robuust genoeg om uitdagende actiescènes aan te kunnen, of dat nu bovenop een berg is of onder de zee.”
  De foto's en video's zien er volgens Eric uitstekend uit en kunnen een genot zijn om te delen. Prijzig is hij wel en hij kan ook warm worden bij intensief gebruik. Maar hij biedt veel waarde voor z’n geld. “Als je op zoek bent naar een 360-graden actiecamera voor alle doeleinden, dan is de X4 de juiste keuze.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Insta360 X4Slashgear.com (Andy Zahn, full review): De Insta360 X4 is volgens Andy een enorme stap voorwaarts voor 360-camera's. “Filmen in 8K is net zo revolutionair als ik had gehoopt, en dit is waar 8K-video-opname echt nuttig wordt voor de gemiddelde videomaker.” De extra scherpte valt volgens Andy direct op en maakt een enorm verschil bij het nabewerken van beeldmateriaal, of bij het bekijken van beeldmateriaal in virtual reality.
  Als je de 11K timelapse-beelden met een nog hogere resolutie bekijkt, kun je volgens Andy gemakkelijk zien waar de 360-cameratechnologie in de toekomst naartoe gaat. “Deze mogelijkheid met hoge resolutie sijpelt door tot verbeterd filmen in slow motion.”
  Op vrijwel elk niveau is de Insta360 X4 volgens Andy een sprong voorwaarts. En dat geldt zowel voor Insta360's vlaggenschiplijn van 360-camera's als voor reguliere 360-camera's in het algemeen. “Ik sta versteld van wat ik in relatief korte tijd met de camera kon creëren.”
  Als je ooit geïnteresseerd bent geweest in 360-fotografie of -videografie, is dit het moment om aan boord te springen, schrijft Andy. “En als je je afvraagt of je moet upgraden van je bestaande 360-camera, dan is het antwoord ja. Ik heb nog nooit zo gemakkelijk een 360-camera zo enthousiast kunnen aanbevelen als de Insta360 X4.” Eindoordeel: Editor’s Choice met een score van 90/100.
 • Insta360 X4Techradar.com (Timothy Coleman, full review): Timothy kan geen capabelere draagbare 360-gradencamera bedenken dan de Insta360 X4. “Hij maakt 8K-video en geweldige slow-motionvideo, heeft een handige 4K-modus met één lens, uitstekende bouwkwaliteit, 360 graden horizonvergrendeling, effectieve beeldstabilisatie om je beeldmateriaal vloeiender te maken.”
  Ook biedt de X4 veel leuke videomodi die veel meer bieden dan je telefoon. “360 graden, actie, vloggen, dashcam – als je een veelzijdige camera voor vakanties en meer wilt, met een mooie onzichtbare selfiestick voor het vastleggen van perspectieven van derden, is de X4 het meest onderscheidende en capabele beeldhulpmiddel tot nu toe als aanvulling op je smartphone.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Peter Wolinsky, full review): De Insta360 X4 is volgens Peter de beste 360-camera die je kunt kopen. “Hij lost de belangrijkste problemen met zijn voorganger op en maakt 360-beelden mogelijk in een veel hogere resolutie dan ooit tevoren, namelijk 2.7K.”
  Daarbij beschikt hij over een zeer indrukwekkende batterijduur en geweldige stabilisatie. Ook de bijbehorende Insta360-app is erg goed, met heel veel geweldige effecten, schrijf Peter. In tegenstelling tot de X3 kan de X4 fotograferen in 4K/60p met één lens, waardoor hij kan concurreren met veel van de hedendaagse vlaggenschipactiecamera's, die hij op verschillende punten verslaat. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Insta360 X4Trustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): De Insta360 X4 versterkt volgens Sam Insta360 als hét merk voor 360º-actiecamera's. “Insta360 brengt belangrijke verbeteringen aan in de levensduur van de batterij en de beeldkwaliteit, terwijl de compacte, lichtgewicht en robuuste hardware en uitstekende software van zijn voorgangers behouden blijven.” Heb je nog geen actioncam en je zoekt er eentje die al je sportieve avonturen vastlegt – terwijl je het beeld later ook opnieuw kunt kadreren – dan is de X4 volgens Sam een geweldige koop.
  Hij is wel duurder dan het vlaggenschip-model van GoPro. De GoPro Hero is volgens Sam nog steeds logischer voor opnames met één lens, “maar voor 360º video zet de Insta360 X4 de maatstaf voor actiecamera's. Klein, lichtgewicht, goed gebouwd en heerlijk probleemloos in gebruik: het is een briljante manier om sportieve activiteiten vast te leggen.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (Jason Vinson, full review): Vanaf het begin dacht Jason altijd dat 360-camera's geen blijvertjes zouden zijn. “Gelukkig had ik het vreselijk mis. Deze camera heeft mijn vermogen om BTS-beelden vast te leggen drastisch vergroot en tegelijkertijd het proces eenvoudiger, dynamischer en boeiender gemaakt.”
  Overweeg je een GoPro, of gebruik je er eentje, dan raadt Jason ten zeerste aan om naar de Insta360 X4 te kijken. “En als je een oudere Insta360 X3 hebt, denk ik dat dit nieuwere model de upgrade waard is.”
 • Insta360 X4Xda-developers.com (Ben Sin, full review): “De Insta360 X4 is een uitstekende 360 graden camera, met 8K video en een groot scherm met geweldige software, waardoor je gemakkelijk het soort video kunt maken dat je wilt.” Eindoordeel: 80/100.
 • T3.com (Matt Kollat, full review): De Insta360 X4 is volgens Matt “een monster van een actiecamera die vooral gericht is op makers van content en sensatiezoekers die video's en foto's willen maken die opvallen op sociale media”. Hij biedt zoveel dat het soms overweldigend kan zijn. Maar je moet volgens Matt bedenken dat deze camera is ontworpen voor de toekomst. “De X4 moet niet alleen mensen nu imponeren, maar ook de komende jaren relevant blijven, en dat is niet eenvoudig als je bedenkt hoe snel de technologie verandert.”
  Op dit moment is er volgens Matt geen betere 360°-actiecamera op consumentenniveau dan de Insta360 X4. “Net als veel andere Insta360-producten is het een uitstekende vlogcamera waarmee je je creatieve vleugels kunt uitbreiden.” De X4 zou je kunnen inspireren om je vrije tijd productief te maken, schrijft Matt. “Bijvoorbeeld dat YouTube-kanaal opzetten dat je altijd al had gepland of om betere vakantiefoto's en -video's te maken.”
  Al met al is de =Insta360 X4 een aanzienlijke upgrade van de X3, met superieure prestaties, verbeteringen in resolutie, framesnelheden en batterijduur. “Ondanks het omvangrijkere ontwerp, maken de toevoeging van accessoires en geavanceerde mogelijkheden het een aantrekkelijke keuze voor videomakers die op zoek zijn naar beeldmateriaal van hoge kwaliteit.”
 • Insta360 X4Pocket-lint.com (Hillary Grigonis, full review): De Insta360 X4 is volgens Hillary een uitzonderlijk veelzijdige camera. “De verbeterde resolutie en langere batterijduur ten opzichte van het eerdere model zijn een groot pluspunt. Duurzaamheid en eenvoud zijn ook verkoopargumenten.” Toch zijn er ook minpunten: de microfoon is enkele uren gedempt nadat je onder water bent gegaan en je kunt voor minder geld meer resolutie krijgen met een camera met één lens. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Insta360 X4 is volgens Jan Paul een duidelijke stap vooruit ten opzichte van de X3. “De beeldkwaliteit is beter en de camera werkt makkelijker.” De prijs ligt weliswaar hoger, maar de X4 is z’n prijs zeker waard.
 • The Verge (Becca Farsace, video-review): Deze actioncam biedt volgens Becca geweldige 360-video met 8K, gedetailleerde 360 graden foto's met 72MP, is waterdicht tot 10 meter diepte en heeft geweldige stabilisatie. Maar anders dan eerdere X-camera's zijn er geen fraaie softwaretrucs of grote hardwarerevisies, merkt Becca op in haar video-review. “Dat roept de vraag op: heeft de X-serie zijn hoogtepunt bereikt?”
  Benieuwd naar deze video-review? Bekijk hem onderaan deze pagina.

Insta360 X4 op Cameranu.nl >>

Insta360 X4 op Cameraland.nl >>

Insta360 X4 op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 X4Belangrijkste kenmerken van de Insta360 X4

 • Verbluffende video’s: 8K 360° actioncam
 • Gedetailleerde foto’s: 72 megapixel met 0.5 inch sensor
 • Slimme camera: AI-aangedreven reframing
 • Stabiele beelden: Flowstate stabilisatie
 • Handig: afneembare lensbeschermers
 • Helder geluid: reductie van windgeluiden
 • Helder beeld: nieuw 2.5 inch touchscreen
 • Waterdicht: tot 10 meter (50 meter in Dive Case)
 • Lange batterijduur: 135 minuten filmen in 5.7K 30fps
 • Snel opladen: 80% opgeladen in 38 minuten, 100% in 55 minuten
 • Goed verbonden: Bluetooth 5.2 en WiFi 2.4 GHz / 5GHz

Insta360 X4 op Cameranu.nl >>

Insta360 X4 op Cameraland.nl >>

Insta360 X4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Insta360 X4

Bekijk een mooie YouTube-review van de Insta360 X4 door Becca Farsace van The Verge (6:49 minuten). Deze actioncam biedt 360-video met 8K, 360 graden foto's met 72MP, is waterdicht tot 10 meter diepte en heeft geweldige stabilisatie. Maar anders dan eerdere X-camera's zijn er geen fraaie softwaretrucs of grote hardwarerevisies. “Dat roept de vraag op: heeft de X-serie zijn hoogtepunt bereikt?” Kijken!

Insta360 X4 op Cameranu.nl >>

Insta360 X4 op Cameraland.nl >>

Insta360 X4 op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy