Insta360 ONE X2: 360-graden actioncamera

De Insta360 ONE X2 is misschien wel de ideale 360-graden actioncamera. Anders dan bij een gewone actioncam mis je geen enkel moment meer, want hij filmt zich letterlijk een slag in de rondte. Met perfecte beeldkwaliteit dankzij de Dual-lens 5.7K 360 graden-video en FlowState-stabilisatie. Alle belangrijke reviews!

Opvolger Insta360 X4

Op 17 april 2024 is de Insta360 X4 verschenen. Een fraaie upgrade van het origineel: een 360-graden actioncam waarmee je 8K-video en 72MP foto’s schiet. Benieuwd?

Mijn review van de Insta360 X4 >>

Insta360 ONE X2 Objectief: 360 graden | Videospecs: 5.7K: 24, 25, 30fps / 4K: 30, 50fps / 3K: 100fps / Full HD: 30, 50fps | Fotoresolutie: 18 megapixel | Scherm: vast 1 inch touchscreen | Gewicht body: 149gr | Release datum: november 2020 | Verwachte Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs: 479 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Insta360 ONE X2 op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE X2 op Bol.com >>

Insta360 ONE X2 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Insta360 ONE X2:

 • Hoge videokwaliteit: Dual-lens 5.7K 360 graden-video
 • Stabiele beelden: FlowState-stabilisatie
 • Perfect geluid: 360 graden-audio met 4 microfoons
 • Waterkampioen: neem hem mee onder water tot 10m
 • Mis geen moment: film alles om je heen

Insta360 ONE X2 Verbluffende cinematische beelden

Met de Insta360 ONE X2 schiet je verbluffende cinematische beelden die voorheen alleen mogelijk waren met een omvangrijke uitrusting en professionele bewerkingsvaardigheden. Met deze camera op zakformaat schiet je super stabiele 360° video’s in 5.7K met 30fps. Het Deep Track algoritme zorgt ervoor dat jouw onderwerp – mens, dier of voorwerp – altijd in het centrum van het beeld blijft.

Mis geen enkel moment

Met een normale action cam mis je belangrijke momenten als je even niet in de juiste richting filmt. De compacte Insta360 ONE X2 voorkomt dat probleem: je filmt continu de hele omgeving van alle kanten. Erg handig als je middenin de actie geen tijd hebt om op zoek te gaan naar de juiste invalshoek. Ben je klaar met filmen? Dan verwerk je het opgenomen beeldmateriaal snel en simpel tot een fantastische vlog of video.

Insta360 ONE X2 op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE X2 op Bol.com >>

Insta360 ONE X2 op Kamera-express.nl >>

Insta360 ONE X2Dubbele lens modus: spectaculaire beelden

De Insta360 ONE X2 beschikt over een dubbele en een enkele lensmodus. In de modus met 2 lenzen, ook wel de 360 Cam Mode genoemd, gebruikt de X2 beide lenzen om meeslepende 360 graden met 5.7K-resolutie vast te leggen met automatisch interne stitching. Gebruik vervolgens de iOS-app om een specifieke invalshoek te kiezen en deel de video rechtstreeks op social media.

Oók een gewone actioncam

Film je met de Single Lens Mode, dan gebruik je de Insta360 ONE X2 als een standaard actioncamera. Deze Steady Cam-modus gebruikt FlowState-stabilisatie met een geavanceerde algoritme voor scènedetectie. Dit maakt je opnames digitaal vloeiender, zodat ze er stabiel uitzien.

Insta360 ONE X2Onderwater tot 10 meter

De ONE X2 kun je mee onder water nemen tot 10 meter zónder waterdichte behuizing. Perfect voor spectaculaire onderwatervideo’s, maar ook als er onverwacht een stortbui overtrekt. De camera heeft een rond touchscreen op de voorkant om je onderwerp in te kaderen en te volgen.

Shot Lab: snel een bewerkte video

Bewerken van beelden gaat ‘on the fly’. Je selecteert in de bijbehorende iOS-app het beeldmateriaal dat je wilt bewerken. Vervolgens schakel je de functie Shot Lab in, die het beeldmateriaal automatisch voor je bewerkt tot een perfecte video.

Deep Track 2.0: volg je onderwerp

Ook handig van de bijbehorende app: tik op het touchscreen op je onderwerp - persoon of object – en Deep Track 2.0 blijft het onderwerp volgen en in het midden van het frame houden. Via de de app bevriest de Freeze Frame-functie je video op het hoogtepunt van de actie met slechts één tik op de snelheidsinstellingen van de app.

Timelapse en Ghost Town

En die handige app heeft nog meer moois te bieden. Zo maak je simpel een time-lapse-opname. En met de Ghost Town-functie levert de app afbeeldingen zonder dat er mensen in zitten. De Auto Frame-functie in de app herkadert jouw 360 graden opnamen op basis van de beste beeldhoeken.

Insta360 ONE X2 op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE X2 op Bol.com >>

Insta360 ONE X2 op Kamera-express.nl >>

Insta360 ONE X2Professionele reviewers over de Insta360 ONE X2

De Insta360 ONE X2: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Digitalcameraworld.com (Jamie Carter, full review): De Insta360 ONE X2 is volgens Jamie een zeer indrukwekkende actiecamera. Hij gebruikt zijn 360º-lenzen niet alleen voor virtual reality, maar ook voor een overvloed aan creatieve bewerkingsmodi voor breedbeeldvideo's.
  De One X2 produceert consequent voortreffelijke video's en foto's. Het kost weliswaar tijd en geduld om het werken met de One X2 onder de knie te krijgen. Ook vereist de ‘verwerkingsintensieve’ app de nieuwste telefoons. Maar filmmakers kunnen de One X2 niet negeren. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Mark Wilson, hands on): De One X2 is een veelbelovende 360-gradencamera die de meeste kritiek op zijn voorganger aanpakt, aldus Mark in zijn hands on review. Zo is hij nu waterdicht tot 10 meter, heeft hij een nieuw display en herbergt hij een grotere batterij.
  De One X2 heeft een enorm aanbod aan opnamemodi en effecten. Dat maakt deze 360-graden camera leuk, veelzijdig en ideaal voor video op sociale media. “Als Insta360 erin slaagt de pre-release bugs weg te werken, zou de One X2 een van de beste opties kunnen zijn in dit relatieve niche-veld.”

Insta360 ONE X2 op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE X2 op Bol.com >>

Insta360 ONE X2 op Kamera-express.nl >>

 

Insta360 ONE X2Belangrijkste kenmerken van de Insta360 ONE X2

 • Perfecte beelden: Dual-lens 5.7K 360 graden-video met H.265-codering
 • Uitstekende actioncam: opnames met één lens met FlowState-stabilisatie en scènedetectie
 • Onderwaterkampioen: waterdicht tot 10m zonder waterdichte behuizing
 • Feest voor je oren: meeslepende 360 graden-audio met 4 ingebouwde microfoons met windreductie
 • Compact en licht: past met gemak in je broekzak
 • Vier opnamestanden: 360°, Steady Cam, InstaPano en MultiView (splitscreen)
 • PureShot: groot dynamisch bereik bij weinig licht
 • Intelligente editor: automatisch bewerken van video’s
 • Voice control: bedienen op afstand
 • Deel je beelden: via de app zet je beelden snel en simpel online

Insta360 ONE X2 op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE X2 op Bol.com >>

Insta360 ONE X2 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Insta360 ONE X2

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Insta360 ONE X2. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Insta360 ONE X2 op CameraNU.nl >>

Insta360 ONE X2 op Bol.com >>

Insta360 ONE X2 op Kamera-express.nl >>

 

Beste action camera's van dit moment

Hou jij van razendsnelle actie? Op je bike, je surfboard, tijdens het skydiven? En maak je daarbij graag duizelingwekkende filmpjes? Mis dan niet mijn Top 10 Action Camera's. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk mijn Top 10 Action Camera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy